August 19th, 2020

Walaupun kita masih berada di dalam fasa PKP, ramai yang telah mula menjalani kehidupan seperti biasa dengan melakukan pelbagai aktiviti di luar rumah. Ada yang pergi bercuti pada hujung minggu, ada yang dah kembali bersenam setiap hari dan ada yang dah mula bekerja di pejabat seperti biasa. Ini bermakna kita dah perlukan kembali capaian Internet yang pantas, stabil dan berbaloi seperti yang ditawarkan oleh pelan Digi Postpaid Start, bagi mengelakkan kita menempuhi 5 situasi di bawah ini.

1.“Buffering” bila tengok drama Korea

Tengah syok-syok layan kekacakan wajah Hyun Bin, tiba-tiba drama Korea kegemaran anda ter”buffering” pulak. Kalau sekali dua tak apa lah jugak. Ini selang 5 minit dia buat perangai yang sama. Memang rasa nak campak telefon!

Dengan pelan Digi Postpaid Start ini, anda akan mendapat capaian Internet tanpa had kelajuan (no speed cap), sekaligus membolehkan anda menonton drama Korea kegemaran secara HD (high definition). Selain itu anda boleh layan lagu dan bermain game tanpa tersekat-sekat di mana-mana sahaja pada bila-bila masa. Nak buat mesyuarat guna video call masa bercuti pun boleh no problem.

Senang cakap, dengan Digi Postpaid Start ini, tiada had kelajuan sekaligus membolehkan anda mendengar lagu, menonton filem kegemaran dan bermain game tanpa tersekat-sekat. Hebat kan?

2. “Download” macam siput?

Masalah kelajuan “download” yang macam siput memang sejak dulu sering melanda para pengguna Internet Malaysia. Ha, dengan Digi Postpaid Start ini, masalah tersebut akan selesai sekelip mata. Ia menawarkan Internet berkelajuan tinggi, PERCUMA untuk 365 hari. Mantap kan?

3. Selalu “lag” bila tengah main game

Sebagai seorang gamer, benda yang paling stress ialah tengah syok “owning” tiba-tiba kita kalah kerana “lagging” sebab Internet. Kalau menang confirm dah boleh jadi MVP. Rasa nak baling je telefon. Ha, dengan Digi Postpaid Start korang tak perlu risau kerana capaian Internetnya sentiasa berkelajuan tinggi tanpa sekatan. Kalau dalam bahasa omputihnya, “High Speed Internet with no speed cap”. Maknanya korang boleh main game dengan pantas dan tanpa tersekat-sekat lagi dah.

4. Internet laju/data percuma waktu tengah malam je?

Sekarang ini di pasaran memang banyak pelan yang menawarkan banyak data tetapi terlalu banyak syarat-syarat atau “limitations” yang perlu diikuti. Contohnya anda dapat pelan yang memberi internet data yang banyak tetapi hanya sebahagian sahaja adalah Internet Berkelajuan Tinggi. Ada juga pelan yang bagi data percuma untuk YouTube tapi tidak untuk Netflix, Viu dan sebagainya. Malah ada yang cuma boleh gunakan data percuma selepas jam 12 tengah malam. Hmmmm….

Dengan Digi Postpaid Start ini anda tak akan ada masalah sebegini kerana pelan ini memberikan sehingga 50GB data sebulan untuk “All App All Usage” setiap hari. Jadi kita tak perlu risau data untuk sesetengah applikasi tiba-tiba habis. Paling best dan paling penting, kesemua applikasi boleh menggunakan Internet Berkelajuan Tinggi pada bila-bila masa sepanjang hari, bukannya pada masa-masa tertentu sahaja. Awesome kan?

5. Pelan Postpaid Start yang betul-betul jimat

Pelan Digi Postpaid Start ini memang #JimatMax, cuma RM58 sahaja sebulan untuk mendapatkan kesemua yang telah kami kongsikan di atas. Memang sesuai untuk anda yang suka berjimat cermat, lebih-lebih lagi dengan keadaan ekonomi Malaysia yang tak berapa stabil sekarang ini. Ha, untuk makluman, ada beberapa lagi bonus yang ditawarkan oleh Digi Postpaid Start ini. Memang cukup menggiurkan. Antaranya seperti:-

(i) Internet Bonus 365 – percuma Internet Berkelajuan Tinggi setiap hari
(ii) Bonus Kekal Bersama – Kekal lebih lama untuk lebih data sehingga 20GB
(iii) Internet Pass – Ekstra 1GB Internet Berkelajuan Tinggi daripada RM1 sahaja
(iv) Akses premium untuk aplikasi strim seperti Dim Sum, Viu atau Mubi daripada RM1 sahaja

Menarik kan Digi Postpaid Start ini? Jadi tunggu apa lagi? Ketahui maklumat lanjut tentang Digi Postpaid Start #JomStart click di laman rasmi Digi.


Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...