Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Siti Sarah Sudah Tidak Tahan Hidung Dihina

siti sarah

Negara sudah semakin maju dan kita bakal memasuki tahun 2020, namun isu ‘body shaming’ di Malaysia semakin menjadi-jadi. Lawak tentang bentuk fizikal seseorang ataupun termasuk sebagai salah satu kategori buli.

siti sarah

Advertisement

Baru-baru ini, penyanyi Siti Sarah meluahkan rasa kecewa apabila bentuk fizikal hidungnya terus menjadi bahan kutukan netizen. Sarah berkata sudah lebih 30 tahun dia menjadi mangsa buli dan menganggung penderitaan itu.

“Nak saya tukar hidung ke baru tak hina saya?”

siti sarah tidak tahan hidung dihina

siti sarah tidak tahan hidung dihinaSarah menerusi akaun Instagramnya turut memuat naik ‘screenshot’ komen seorang netizen yang mempersendakan hidungnya. Sedih dengan segala kutukan, Sarah turut mengatakan adakah dia perlu mengubah ciptaan Allah SWT baru orang akan berhenti menghinanya.

Budaya ‘body shaming’ ini sepatutnya tidak wujud. Orang yang dipersendakan itu boleh menghadapi kemurungan yang melampau dan akhirnya boleh membawa kepada bunuh diri. Jadi, fikirlah terlebih dahulu sebelum berkat-kata, janganlah sehingga mengguris hati seseorang.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

17 Comments

  1. unknown

    December 31, 2019 at 9:16 am

    hahhh kann.. ignore je lah.. perangai tu yg kene ubah.. annoying

  2. Anonymous

    December 31, 2019 at 8:52 am

    Manusia yang masih hidup kerana keperluan untuk mendapat penghargaan manusia lain, tidak akan rasa bersyukur. Come on lah Sarah, u have everything, kids, husband, families, rezeki Allah swt beri tapi dok peduli apa cakap orang. Forget them. Allah has been very generous to us, be grateful. Serabutlah artis yang sibuk highlight orang kutuk hitam la hidunglah. Mujur kau berhidung, kalau rompong? Perangai kau tu je kena adjust. Grow up. Buruk orang tua menggedik. Sebab perangai boleh diubah. Hidung nak ubah kena buat plastic surgery. Better dont. Sakit lain pulak nanti.

  3. Anonymous

    December 31, 2019 at 7:30 am

    org yang mengutuk tu sebenarnya dia sendiri yang teruk rupanye tapi tak sedar diri. sebab aper mengutuk? sebab tak de koje lain mengutuk itulah kojenye..sejak ada media sosial itu ler kojenye mengutuk org itu ini dan sentiasa tak puas hati .ayooo..sungguh merugikan org gitu..kann? tak payahlaa nak mengutuk orang yang tak tentu hala yang menciptanye bukan mesin dah nama ciptaan Tuhan tak da siapa boleh LAWAN beb even you suntik sana sini pun bedah sana sini pun you still the LOSER sebab nak cantik , tambahan TUHAN pun bukan suka org buat gitu gini cuma manusia je tak sedor sesedor nye..

  4. Azura

    December 31, 2019 at 6:48 am

    Sibuk pasal rupa orang..bagi sy org yg mngutuk tu lagi buruk rupanya.. mungkin Allah beri rupanya yg sempurna tapi x sedar sebenarnya Allah uji dia dengan kesempurnaannya itu adakah hatinya juga secantik rupanya.. ALLAH menilai hati kita.. bkn rupa kita..

  5. Anonymous

    December 30, 2019 at 8:11 pm

    Biar apa orng kata…sarah tetap conel

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top