Written by Bella | October 24th, 2017

Selama 11 tahun menanti detik untuk bergelar ibu, Datuk Siti Nurhaliza cukup teruja untuk berkongsi pengalaman dan beberapa perubahan terhadap dirinya bersama peminat menerusi akaun Instagramnya.

Siti mengalami alahan, sakit pinggang serta beberapa lagi perkara yang agak mencabar. Ia sekaligus membuatkan beliau memahami erti pengorbanan dan mengenang segala jasa ibunya dahulu yang mampu untuk melahirkan lapan orang anak.

Berikut perkongsian penuh Siti tentang kehamilannya :-

Beberapa peminat juga mendoakan agar segala proses kehamilan dan bersalin berjalan dengan lancar.

Kami yakin Siti tidak akan melupakan setiap pengalaman serta ujian ketika beliau berbadan dua.  Semoga ibu dan bayi didalam kandungan sihat selalu. Tidak sabar rasanya kami ingin melihat wajah anak Siti yang bakal dilahirkan nanti, ibunya cantik, bapanya pula masih lagi  “steady”, tentu anak Siti dan Datuk K nanti mesti comel. Hehe..

59 responses to Siti Nurhaliza Kongsi Pengalaman Berbadan Dua Dengan Peminat Di Instagram

  1. Ayu says:

    mcm mana muka x kerut. umur 50an nk relax…tapi ada baby silap2 tidur xcukup.

    7

    3
    • Kiah says:

      Siti buat IVF tu kat mana eh?

      3

      0
      • Anonymous says:

        Member akak buat kat Prince Court…20k. Memang terbaik.
        IVF ni byk hospital2 swasta buat tapi bagi sesiapa yg berminat buat homework sebab kebarangkalian nak berhasil bergantung kepada teknik “freezing” dan kepakaran doktor sesebuah hospital. Yg penting freezer tu. Akak pun baru dpt tahu pasal freezer ni. Sebab telur2 tu akan di”freeze”kan. Yg survive dan paling “kuat” tu akan dan masukkan semula dlm rahim.

        10

        0
        • Anonymous says:

          Prince Court??? Lambatlah kak oi . Pompuan2 Melayu…kalau boleh nak cari doktor pompuan muslimah je. Malu konon..susah la sikit. Melayu xbyk jadi doktor. Doktor beli byk lah..mcm Tok Vidadan Boy Iman. hihihiks.

          3

          2
        • minah jambu say NO to drugs says:

          minah jambu yg belom kawin ni boleh buat IVF ?

          0

          0
      • la la land says:

        subang jaya. ada hospital wanita kat situ

        1

        0
    • wekkkkkkk says:

      ada baby mmg tidor x cukup…tapi org kaya mesti ada pengasuh “special”.
      apa ssh.
      ..atau mak sendiri je jaga…sian neneknya berbalik ke muda semula bgun jaga cucu.

      8

      5
    • I never break your heart says:

      Ape bnde la ko ni ayu.. komen sana sini semua ko tau nak ngutuk je. X ckup kasih syg ke apa lah.
      Bnda baik org ngandung pon nak kutuk, cukup2 lah mengata tu..
      IVF is no joke, mmg sakit & penat. Dah berjaya pstu kena plak morning sickness & alahan bagai, Allah mmg siksa hidup kejap rasanya tpi skjap je kot sbb dah bhgia menanti anak yg dikandung..
      Utk mak2 ngandung yg tak kne alahan di luar sana sgt2 lah beruntung, tgk cam ramona tu preggy2 pegi travel boleh dok hiking & tido atas bot bagai, amyra pon x nmpak cam ada alahan, senang hidup! Moga siti dipermudahkan beranak nanti aminnnnn

      14

      0
    • Modern Mom says:

      sebelum hamil, bincang dgn suami. jgan sesekali anggap “baby” atau anak2 tu satu bebanan. anggap itu satu kurniaan dan rezeki. insya allah…semuanya baik2 shj. jadilah ibu yg penyanyang…

      8

      0
  2. itupun nasihat jugak says:

    org kata, kalau usia kndungan mcm ni, kalau Datok K minat mmncing, jgn bagi, nnti takut anak sumbing. Apa2 pun aku nasihat je utk kebaikan. Itu pun pgalaman jugak. kihkihkihkih.

    4

    2
    • Anonymous says:

      uncle waktu time wife dia preggy…pergi memancing. nenek aku dah pesan tpi degil. katanya karut. org melayu tahyul..memang betul …keluar sumbing. menangis kt wad. nasib baik ada duit. jahit mulut tu kasi cantum. skrg budak tu besar ada sikit2 parut.

      3

      1
      • wekkkkkkk says:

        sbb tu kata2 pun kira doa jugak. Kalau kata anak tu bodoh,…maka bodoh lah. Kalau kata anak tu jahanam..maka jahanamlah. Kata2 mmg satu doa.Hrp dgr jugklah kata org2 lama.

        6

        1
    • kona says:

      kalau nelayan tu mcmne eh..?? mmg yg cari mendapatan dgn hasil tangkap ikan.. nelayan kdg memancing kadang memukat.. ke semua anak nelayan mulut sumbing?

      11

      0
      • Anonymous says:

        nelayan tu perkerjaan.
        kalau ko kerja office saja2 gi cari pasal…
        org tua2 cakap.. pantang.

        7

        2
        • yiyj says:

          Pantang tu ada dlm quran ke? Ker nk idop berpandukan pantang?

          2

          0
        • wekkkkkkk says:

          Anon say: 12.47 ckp itu hanya pntg. Dlm al-quran tu allahualamlah, ada ke x ada ke, entah lah. Aku bodoh x fhm al-quran, tau baca jadilah, bkn al-hafiz & hafizah. Kalau dh pantang tu, pantang jugak..kena ikut adat..
          kan ada pepatah.
          “biar mati anak, jgn mati adat”.
          utk contoh adat: “kalau anak kita suka seorg wanita, kita kenalah meminang wanita tu dgn cara baradad dn beradat”.

          kalau x ikut adat., mcm mana nk bincangkan hal2 perkawenan…maka akan kucar-kacir nnti.

          0

          1
        • ORG MELAYU BYK PANTANG….NANTI PAS BERSALIN… X PAYAH BERPANTANG….HAHAHA

          0

          0
    • kajian bertaraf hadiah nobel ni says:

      memang ada kajian saintifik ke suami memancing ketika isteri mengandung menyebabkan anak dalam kandungan sumbing ibarat ikan yang makan umpan di mata kail? katanya ipta di malaysia ni komited nak mencapai ranking top 100 di dunia universiti penyelidikan.. mitos-mitos macam ni tak dibuat kajian saintifik ke untuk dibuktikan betul ke idok?

      2

      0
    • Ronbin says:

      X jgk..aku mase peknen laki aku asek mengail..smpai aku rase nak nangis takot bby sumbing..bile lahir elok je..yg pnting jgn kite menganiaya haiwan tu..

      0

      0
  3. mama says:

    Pengalaman buat IVF memang teruk. Tapi berbaloi…sebab tu Tok Tie happy. Saya dah rasa boleh paham. Sorang rasanya dah cukup.

    6

    0
    • umur 35 ke atas...boleh 2 lgi says:

      saya rasa sorang bagi mereka x cukup, msti dia mau 2.

      2

      1
    • Tini says:

      cerita la sikit lgi share…

      1

      0
    • Anonymous says:

      share la pengalaman ivf…teruk tu dari segi apa?

      5

      0
      • 123 says:

        oh..sorry..x pernah ivf…atas katil je..

        3

        2
      • mama says:

        teruk sbb kena kangkang depan doktor. semua benda masuk kt bawah tu tuhan je tahu. lepas tu inject hormon kt pinggang pagi2. makan n diet kena jaga. tidur mesti cukup. akak pilih diet korea..makan rebus2an je selama sebulan. teringin nasi lemak gagahi buat sendiri. susu ganti santan letak minyak kelapa sikit je. ayam digoreng guna sunflower oil dan suami pun sama nk pastikan sperma tu berkualiti.

        10

        0
        • mama says:

          (sambungan) cik suami pun check juga kot2 sperma ada faulty. dilarang merokok dan tidur awal. minum jus2 buah, susu dan makan multivitamin kasi system tip top. memang kitaorang jaga mcm nk masuk sukan olympic. mood swing xyah cakap lah. sanggup akak ambik cuti tanpa gaji sebulan. jiwa kacau hingga ada sekali akak nk pergi kedai on the way tersedar akak terlupa pakai bra. hahaha kesan pembawakkan hormon tu.. kena prepare mentally byk.

          8

          0
        • mama says:

          (sambungan)…akak nekad u ols. tawakal je lh walaupun doktor tu jantan. dh penat berubat ke sana sini. malu tolak je ke tepi. dh xkira. pagi akak gi check kompirm baby dh lekat sihat perasaan…tu allah saja yg tahu. berderai airmata depan doktor. ko maha mendengar lagi maha penyanyang. ko dengar jua doa2 serta rintihan2 aku tatkala aku memohon kpdmu. terdiam kami suami isteri sambil tersipu2 balik rumah dr hospital. satu perjalanan emosi yg sgt panjang. anak akak dah 3 tahun skrg. ..comel. sekian.

          12

          0
  4. Anonymous says:

    iye kini giliran siti pula merasai pengalaman mengandung…doakan saya semoga anak ke3 ni dapat kembar gegirl!

    2

    0
  5. haihhh says:

    orang kaya ape nk heran 20k…rakyat marhaen jer kalu belum dikurniakan rezeki untuk dapat ank..tunggu jer la rezeki yang allah bagi…
    nak tanya orang ngandung mesti pegang perut gitu ek. tanya jer..

    5

    0
    • Anonymous says:

      pegang tu x wajib sis tapi usap2 baby tu boleh rasa. kekadang menedang letak surah2 kt perut time dekat2 nk due…diam..nyenyak tidur dia.

      1

      0
    • wekkkkkkk says:

      mestilah, sbb org yg gembira maka akan tunjukan dn pegang perut mcm tu lah jika mau di kongsi bersama.

      (melenkan kalau anak haram…lagi mau kecutkan dn tarik nafas pjg x mau org nmpk)

      1

      2
    • whateva says:

      org jakun jer bt mcm tue..ooppss.. org lain pun pregnant juga, rilex jer..ahaks..

      4

      10
      • Anonymous says:

        Itu perut dia. Suka hati dia la nk pegang. Takkan pegang perut sendiri pun tak boleh. Bukannya sentuh perut kau pun.

        4

        1
      • amr says:

        kurang ajar nya kau ni.. kau pernah x mengharapkan something bertahun tahun.. segala usaha dah buat.. belum kire dugaan bertahun tahun kau kene hadap.. at last kau BERJAYA dapat ape yg kau impikan.. BERJAYA TAU.. BERJAYA!!!!.. tentulah seronok bukan kepalang.. lantak die la nk usap perut camtu.. dah lama die nak camtu.. kalau hidup kau mudah selama ni jgn kau memperlekehkan org lain.. cuba paham masalah org lain..

        4

        0
      • amr says:

        kurang ajar nya kau ni.. kau pernah x mengharapkan something bertahun tahun.. segala usaha dah buat.. belum kire dugaan bertahun tahun kau kene hadap.. at last kau BERJAYA dapat ape yg kau impikan.. BERJAYA TAU.. BERJAYA!!!!.. tentulah seronok bukan kepalang.. lantak die la nk usap perut camtu.. dah lama die nak camtu.. kalau hidup kau mudah selama ni jgn kau memperlekehkan org lain.. cuba paham masalah org lain..

        0

        0
  6. Anonymous says:

    org kaya boleh la buat ivf. tu belum masuk check2 benda lain. tak ke makan 40k…lepas selesai semua?

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kasi can la kat tokti share pengalaman preg dia pulak…selama ni dia happy je share/komen kat ig kawan2 artis lain yang preg/dapat baby

    5

    0
    • wekkkkkkk says:

      pegalaman masa mgandung sikit je, x byk, semua sama je, alahan biasa, tapi kalau pengalamn masa nk lahirkan dn masa dh lahir dn besarkan mmg byk pengalaman. Nnti pjg komen..
      x mau lah.

      2

      2
  8. Anonymous says:

    Great news. Boleh paham SN over excited. But jangan OTT ya. . Rehat dan duk diam diam sampai due date.

    2

    1
  9. Shhh says:

    aku plak teruja tgk muka Tok Ti, berseri sgt, jrg aku tgk artis muka berseri mcm ni, tk sabar plak nk hantar hadiah..semoga dipermudahkan. Dapt baby girl mesti comel sgt mcm Tok Ti, blh kawan dgn Aishah..aku Tok Ti mesti akan letak nama Siti pada anak dia..dan mesti da huruf K..cth Siti Nur Khadeja haha

    2

    3
    • nurul says:

      takdelah Shhh..tgk melodi Tok ti kata anak bermula huruf A sbb semua anak2 dato’ K mula huruf A, kalau anak perempuan Tok ti tetap bagi nama depan siti sbb mak & mak mertua dia bermula siti jugak..

      0

      0
  10. ati says:

    dah sampai rezeki ct, semoga rezeki saya untuk punyai anak sendiri pula termakbul. amin

    5

    0
  11. maria says:

    sy suka siti nurhaliza kerana personalitinya, seorang yg tidak kekok menampilkan dirinya sendiri biarpun dikatakan kekampungan etc..tapi sy tak minat pun dgn nyanyiannya..sekadar dgr2 begitu saja..TAPI SY TERSENYUM BILA BACA SITI NURHALIZA MENGANDUNG..saya percaya ramai Msian yg rasa seperti saya rasa..SO HAPPY FOR HER N DATO K..moga dikurniakan anak @ anak2 yg sihat, cerdas, baik, [email protected] Siti Nurhaliza diberikan kekuatan sepanjang waktu pregnancy ni sehingga melahirkan, membesarkan dan sampai bila2 pun insyaAllah..

    3

    3
  12. Fido Dido says:

    Udah2la cedok gosip dari IG artis Nara oi…

    0

    0
  13. johnny bravo says:

    Hmm….BOSANNYA, MCM DIA SORANG YG NGANDUNG. AGAKNYA TIAP2 HARILAH DUK BACA KESAH DIA NI MENGANDUNG SAMPAILAH BERANAK.. RELAXLAH, GIH DUDUK BERTAPA DLM GUA. ASEK2 KESAH DIA NI……MUAK MUAK MUAK. GET LOST

    5

    10
  14. Anonymous says:

    Bukan dh penh mgandung ke..

    3

    0
  15. Anonymous says:

    Johny Bravo cerita akan meleret leret dan Topik seterusnya-
    a) ngidam apa
    b) babies dlm perut dah kicking kung fu
    c) jantina dan nama babies biarlah rahsia
    d) bli baju dan troli babies brand apa
    e) beefebor tunggu due date
    f) hadiah apa dari suami tercinta
    g) bersalin dimana dan wad kelas berapa
    h) saiz body lepas bersalin
    I) baby shower (ikut pesyen retis sekarang)!
    …. Oops lupa bilik babies ….,

    1

    1
  16. Anonymous says:

    Maka bermulalahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh…………………………………………….

    0

    0
  17. Anonymous says:

    8.18 pm doakan DSSN sehat dan selamat lahirkan babies yg comel.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    DSSN jangan ber IG sangat. Duduk diam diam. Lebihkan baca Quran, wirid dan buat sesuatu yang lebih berfaedah. Di IG tu kalau komen elok tak per. Tapi komen negatif berupa kecaman dan cacian buat you stres pulak.

    0

    0

Leave a Comment

Optional