Written by AbangNara | July 11th, 2011

siti sambung belajar utim

Di kala semua selebriti sedang sibuk dengan lakonan, nyanyian dan apa-apa jua yang berkaitan dengan industri hiburan, Datuk Siti yang memiliki SPM sebagai sijil pendidikannya yang paling tinggi, memutuskan untuk belajar di UiTM. Namun jurusan apa yang bakal diambil oleh Siti masih belum diketahui lagi.

Betullah kata orang-orang tua, makin tua makin tinggi semangat kita untuk belajar. Usia bukanlah penghalang. Abang Nara sebenarnya sangat respek dengan selebriti-selebriti seperti Datuk Siti, Diana Danielle yang pandai mencuri masa untuk menambah ilmu di dada.

Apa pun kepada mereka yang bakal jadi rakan sekelas Datuk Siti, tolong amikkan autograph untuk Abang Nara leh tak?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

230 responses to Siti Nurhaliza Bakal Sambung Belajar Di UiTM, Tiba-Tiba Rasa Nak Sambung Belajar Gak

  1. pizza says:

    Hmmm, bagus la kalau mcm tu. Org akan bertambah hormat bila masih ada keinginan utk memartabatkan ilmu di dada secara formal walaupun duit dah berkepuk2.

    0

    0
    • pakdir says:

      bagus cari ILMU..Tapi jangan aayik ILMU DUNIA je.ILMU AKHIRAT na kena cari jgk..kalau kaya kat DUNIA belum tentu kaya kata SANA nanti..

      0

      0
    • johan says:

      dia banyak duit. banyak jasa dia dekat negara. dan dia jugak diva yang berjaya naik tanpa cacat dan cela. berjaya menepis segala gosip liar nak dibandingkan penyanyi,pelakon dan selebriti yang ada sekarang. oleh sebab itu, dia paling layak nak dibandingkan dengan kita dengan result spm yang tak seberapa. kalau pun ada yang dapat straight 18A1, aku tak nampak mereka berjaya sebagai dato’ siti buat. tahniah dan terus maju jaya. aku bangga dengan artis seperti kamu. Dosa biar kamu dengan Tuhan, tapi aku sebagai hamba sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kamu. tahniah dato’ siti :)

      0

      0
      • hanie says:

        aku lgik kenang jasa prajurit yg tempang ngan cacat anggota..tu lg x ternilai jasa depa….sorry ar klo kasar…tp sian prajurit kita..depa x pandai menyanyi dan x berapa ensem kot untuk dikenang…

        0

        0
      • lyn says:

        ntah apabenda ler ko ni ckap ngutuk orang dpt 18A’s dah memang diaorang bagus dan bijak lepas usaha gigih, ko ada? klu bijak tak usaha tak berjaya juga. siti tu harapkan nasib suara lunak je, tak pikir ke nyanyi dengan menonjolkan suara didengari orang bukan muhrim haram? duit dia pun tak berkat, lol

        0

        0
        • ken says:

          maaf sy ingin menyuarakan pendapat mengenai keberkatan duit yg diperolehi dato siti…klau nk dikira status duit yg kte sume ade, mmg boleh dipertikaikan…adakah setiap sen duit kte tu betul2 halal & berkat? duit simpanan kte dlm bank, kte tau ke kemane dilaburkan? mungkin dilaburkan ke company yg menjalankan jual-beli riba’…myb dilaburkan ke company yg proses arak etc…jadi ape yg kte perlu lakukan ialah berdoa kpd Allah SWT agar rezeki yg kte perolehi dilimpahi keberkatan-Nya di dlm dunia yg penuh pancaroba ni..jgn mengharamkan rezki org lain, tp tgok dulu rezki yg kte perolehi…duit kopi, duit rasuah, duit jumpe tepi jalan dll, sume tu ade statusnye…dan yg paling penting, urusan kurniaan rezki itu adalah dibawah kekuasaan Allah, bukan manusia yg dicipta oleh-Nya…huhuhu

          0

          0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        ape2 pun duit ! ada duit baru kite dapat belajar…jangan kate kt mlysia..nk belajar kt jepon ..america ..africa…boyan semua boleh asal kan kite ada duit !!!! kalau tkda duit telan air liur je lahhhhhhhh haahaahaaahaaaa ..

        0

        0
        • kelapa says:

          Mak Iti biar betik? mak Iti ni relax2 sudah ler,, tak payah ler propa lagi, if mak Iti rilex2 je, pun kte orang salute and respect,

          0

          0
  2. khalis says:

    biar betul? siti tak nak sambung blaja pondok ke?duit dah banyak,,hidup bahagia.. im not ct hatesr..tapi ct dikurniakan banyak rahmat dan kesenangan..

    Pendedahan Fakta: Cincin 24.4 juta di jari isteri pemimpin kita?siapa dia?

    komik lawak : Bila porno mampu menyelamatkan nyawa?

    Gambar baru koleksi gadis Pin-up majalah mangga

    0

    0
    • Parvita Suri says:

      lantak die lah nak blaja kat uitm.. ko sibuk nak suruh die blaja pondok apasal????? ko ingat uitm tu x bagus ke????

      0

      0
      • xsuke says:

        alah….blaja ke ct nnti?
        ntah2 tgk2 je dh dpt diploma dah graduat. bkn susah pun…haha!! KONSPIRASI JER SUME NIE

        0

        0
      • Dol fairy says:

        parvita. ko ni meroyan ke hape? mesti peminat fanatik bengong ni.

        0

        0
        • Parvita Suri says:

          haloo???? aku rasa terhina sebab rendah2 uitm.. lantak aku lah.. yg ko tu tak puas ati semacam jew apsal???? dah lah main sedap mulut ko jew nak sebut2 censelor uitm.. sendiri tak tau fakta! bengap jin 44!

          0

          0
        • parvitha meroyan says:

          roti pratha ni mmg meroyan.. muahaha… vavi vavi.. nama pun tahape2.. muahha

          0

          0
  3. haiqal says:

    Bagus timbul minat.Tapi jangan pulak separuh je buat,lagi separuh sibuk nak tangguh lah,apa lah.Kena bijak bahagikan masa.ye lah,datuk k tu siapa nak belai nanti? Lulz

    0

    0
  4. alfonso says:

    kelayakan nak msk uitm skrg ni mcmana ek??? pangkat 3 buleh masuk ek??? kalo cenggitu aku pun nak mohon gak laaaa

    0

    0
    • julia says:

      bagus kalo dah nak dpt ilmu… tapi kenalah masuk guna cara yg betul. kalau pangkat 3 spm tak layak, kena buat sesuatu dulu, belajar balik spm & stpm. janganlah disebabkan pangkat SELEBRITI, maka UITM bagi masuk macam tu je. kalau nak dapat ijazah atau diploma pu, biarlah berusaha sampai dapat, jangan pulak diberi dgn senang oleh pihak universiti mentang2 sebab ada status selebriti pulak

      0

      0
      • hanie says:

        hahhhahha kalo dapat masuk tuh..assaigment jangan lah upah orang pulak…mentang2 duet berjuta..ahhaha

        0

        0
    • kucingemok says:

      ada University yg tawarkan course utk orang2 yg tak bernasib baik nak masuk U dengan result SPM/STPM…
      so, course2 ni amik candidate atas dasar pengalaman kerja.. esp course2 yang lebih pentingkan practical dari theory….

      0

      0
    • sabunfab says:

      korang nih.if xtau sistem pendidikan jangan jatuhkan institusi pendidikan tu.if nak tau camne cara nak masuk uitm,pg bukak website uitm http://www.uitm.edu.my, cari syarat kelayakan.uitm banyak option.if lepasan spm mmg la dia amik tengok based on result. tapi ada option untuk orang yang dah lama bekerja means dah ada experience.syarat dilonggarkan.

      sepatutnya bila orang berniat nak belajar sokong jangan campurkan niat nak belajar dia dengan hal lain. if nasihat oke la xpe.

      yang penting jangan nak nilai n jatuhkan institusi pendidikan. uitm tak pernah bodoh tak pernah kurang, student dia yang xbrape menonjol. nak tengok percentage, pk la, uitm brape banyak cawangan, u lain ada cawangan puluh² student ratus ribu ?

      ni pendapat ak as warga uitm yang ak nampak uitm banyak tolong orang melayu. ok, ni lari topic, tapi perlu ingatkan, kadang2 ayat orang melayu sendiri yang suka jatuhkan institusi yang banyak tolong melayu.

      mintak maaf banyak if ada yang terasa.:)

      0

      0
  5. what the? says:

    sepatutnya dari awal lagi awak patut sambung, apapun baguslah.

    ps: 5 tahun untuk pengajian, lama tu.

    0

    0
  6. Dol fairy says:

    bukan nk kutuk2 dia ni pon. Tp yela…sbb dh tabur duit kt uitm aritu..so canselor pon setuju je terima ct…Dia ni amk course berkaitan bidang seni jugak. kan baik amk course baiki motorboat ke, bengkel ke, xpon course rumah tangga ke..ngeh3 . die x tau penangan jd student camner..hah kang terberakk ko

    0

    0
    • BUDI says:

      “CANSELOR ” ??!! haha..ngata kat org bukan main..ko tahu tak Canselor tu sape..main tulis je..

      0

      0
      • Parvita Suri says:

        hahahahha.. tu lah.. tak tau ape2 jangan nak komen.. sah2 si Dol fairy tu tinggal kat fairy cave.. KO SIASAT DULU SAPE CANSELOR UiTM!!!!!!

        0

        0
    • nyampokk says:

      gamaknya dah ramai org yg masuk uitm TERBERAKKK.. SAMPAI BUASIR..
      xkira sapa nak sambung blajar.. ada duit or xdak janji dia ada azam dan semangat nak cari ILMU.. xkira kat mana pon dia blajar… TUNTUTLAH ILMU HINGGA KELIANG LAHAT… org yg suka memperlekahkan org lain adalah MANUSIA YG CETEKKK AKALNYA…

      0

      0
      • Dol fairy says:

        suka hati aku lerr…aku bukan bodo mcm korang smpei x kenal canselorrrrrrr
        lenkali baca paper biar habiss. ngok

        0

        0
  7. barney says:

    uitm patut rasa malu sebab ambk student yang xada qualification, tapi sebab bg duit. insult to academic inst.!!!

    0

    0
    • sabunfab says:

      korang nih.if xtau sistem pendidikan jangan jatuhkan institusi pendidikan tu.if nak tau camne cara nak masuk uitm,pg bukak website uitm http://www.uitm.edu.my, cari syarat kelayakan.uitm banyak option.if lepasan spm mmg la dia amik tengok based on result. tapi ada option untuk orang yang dah lama bekerja means dah ada experience.syarat dilonggarkan.

      sepatutnya bila orang berniat nak belajar sokong jangan campurkan niat nak belajar dia dengan hal lain. if nasihat oke la xpe.

      yang penting jangan nak nilai jatuhkan institusi. nilai dulu lah syarat kelayakan nak masuk uitm before cakap. main redah je cakap.

      0

      0
    • tebu says:

      suka hati dorg la nak amik ke tk. yg ko bising tu pehal? org nk menuntut ilmu pun slh?

      0

      0
    • kak nam says:

      ISO mcmana ye?

      0

      0
    • pasha sendat says:

      spm ct pangkat 2 ok..

      0

      0
  8. Awek kl says:

    Tahniah Ct….. Amik Tesl Kut Nak perbaiki ENGLISH Education…..

    Ps : Maaf Peminat ct yer ini pandangan saya sahaja & ini memg kebenaran yang ct memg TERUK berbahasa english…. satu malaya tau….

    Saya pemakai Simply CT…hehheheh

    0

    0
    • kak nam says:

      agak2 MUET pass ke?

      0

      0
      • Saif64 says:

        Kau ingat English kau tu bagus sangat ke wahai pengutuk!!! Sekurang2nya CT berusaha nak “improve” English dia. Bukan macam pengutuk kau ni..asyik nak mengutuk orang saja. English kau pun teruk macAM bau LONGKANG!! What a pathetic moron you are! orang Melayu memang selalu ada [email protected] Perangi hasad Dengki.. Tak bole tengok orang Melayu lain senang dan berjaya..ada ada saja nak menjatuh orang Melayu sendiri. Sepatutunya kita berbangga dengan orang Melayu yang nak sambung belajar dan tingkatkan ilmu. Pelajaran dunia tu sebahagian dari AMAL JARIAH .juga ..PAHAM !!

        0

        0
    • budakcomot says:

      xkn english teruk nk kena hina jugak??apa, high class sgt ke org yg fasih bi ni??aku pun xdela pndai bi sgt..ok jek hidup n blaja….mat saleh tnya pun aku still leh jwb wlpn tunggang langgang..at least CT tu mencuba gk nk blaja…aduyaii

      0

      0
      • orang malaysia says:

        inilah rakyat Malaysia, tidak fasih berbahasa Inggeris dikutuk.. Orang Jerman, Jepun dan Korea mereka fasih berbahasa kebangsaan mereka dan sangat berbangga lagi. Tidak pernah rasa ralat jika mereka tidak fasih berbahasa Inggeris tatapi mereka tetap balajar untuk menguasainya. Orang Malaysia pula, bahasa kebangsaan cakap berterabur apatah lagu bahasa Inggeris pun caca marba..

        0

        0
  9. parit says:

    mesti ade mulut2 longkang yang asik nak kondem org je kejenye..dia nak blajar free ke ape biarkan la..itu bahagian dia yang Allah nak bg kat dunia nih…jgn negative sgt…ape pun x blh..

    0

    0
    • hazree says:

      Ko penah masuk universiti tak?

      0

      0
    • Vanilla says:

      bknnye nk kondem…tp cm xadil lak….die ni result spm dl agk teruk la..sng2 leh dpt msuk uitm….g la smbg std kt IPTS…bdk2 len yg lbh lyk rmi lg yg duk tgu panggilan…..lg 1 aku dl x-uitm…n qualification utk msuk uitm agk ssh tau….so cmne DSN leh dpt?pelik wooo….

      0

      0
      • i hate vanilla says:

        dengki btol ko ni kan..xpaham aku manusia skang ni.

        0

        0
        • lyn says:

          bukan dengki, tpi bayangkan perasaan student lain yg bertungkuslumus dpt pangkat 1 baru dpt masuk U, tapi setaraf dengan CT yg pangkat 3, kan ke cert mrk dah kureng value?

          0

          0
        • akulahpompuanittew says:

          budak lain bertungkus lumus dapat pangkat 1 spm teruih dapat masuk UITM, Ct kena tunggu smp umoq 30 tahun baghu dpt masuk, kor nak sama kan ke dgn budak yg direct masuk lps SPM??apa yg kurang value nya???kalo budak2 tu bleh score tak de kurang value nya…amende le org nak masuk belajar pun jadi masalah korang nih?????Ct masuk atas tiket experience dia dlm music, tu dia amik music….bleh tak jangan jadi Melayu dengki???sokongla apa yg orang nak buat perkara baik????Ct ramai peminat, bila dia masuk sana at least dapat gak memancing minat peminat2 dia masuk blaja sana…bleh tak korang pk positif????kalo ikut duit Ct tu, dia bleh pilih university swasta lain yg glamer2 la nak blaja…tapi atas niat baik, dan nak promot UIT dia masuk situ…pun salah jugak ke korang oiii??APA PUN X BOLEH LA ORANG MALAYSIA NIH!!!APA PUN X BOLEH!!!!meluat plak aku ngan korang nih..!!

          0

          0
        • aiman says:

          akulah pompoanittew…ko ckp aku dah tau level education ko tahap longkang..sory to say ppoan…

          0

          0
      • i hate vanilla says:

        bkn nk condemn, tapi berbaur dengki komen ko ni. ish2

        0

        0
      • hanie says:

        BETUL…AKU SOKONG SGT..uitm buang org pun sesedap rasa..kawan aku 3.4 pun kena buang sbb project dia tak disetujui oleh lect..alahai..yg kaya..dan berduit ditatang…

        0

        0
        • hanie poyo says:

          siapa kawan ko tu? ke kau kene tipu sbb kau buduh?

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          of coz lah lect tak setuju!! sape suruh kawan ko buat project malam2 dalam kete kat car park? hahahahaha.. tak penah lagi aku dengar kes budak pandai kene buang melainkan ade msalah disiplin!

          0

          0
      • kekal says:

        x bc ke komen atas tu, ade cos yg dorang amek base on experience. main komen ja. cuba bc dl.penat la nak explain.

        0

        0
  10. SYARIFAH says:

    senangnya nk masuk U..berduyun-duyun lepasan spm yg masih menunggu peluang utk melanjutkan pelajaraan, tak terpilih utk pilihan pertama terpaksa lak mintak utk kali 2..sampai berputih mata menunggu pun x dapat2…terpaksa pulak masuk IPTS bukan kerana byk duit, terpaksa makbapak gadaikn geran tanah kt kampung..apa boleh buat….bertuahnya orang mcm siti spm tak seberapa ni kalau 15 thn yg lalu ct cuba utk memohon kompem awal2 dah kena reject…malu oooOO. ct paling layak ambik jurusan jahit-menjahit kat giat mara..lg sesuai< berapa banyak ct tabur duit kt uitm…..macam politik ..ni dah macam politik najib..

    0

    0
    • syarif says:

      kau ni dr zaman hang tuah ke? sekarang ipts pun kan boleh amik loan/scholar, ptptn, mara or jpa.. plus kelayakan uitm is not that high. my cousin no A’s pun dpt masuk but kene bnyk buat rayuan laa..

      lg satu,if die nak amik course2 muzik, pengalaman die dh boleh di consider as kelayakan to enter uni, pls laaa buat research dulu before pandai nak ckp, mak ayah bergolok bergadai nak bg anak masuk belajar is soooo outdated, klu anak2 belajar elok2, keputusan spm cemerlang, trus dpt scholar, xyah nak susahkan mak ayah, yuran nak byr ms registration pun few hundreds, nak bergolok bergadai apenye setakat few hundreds? lain la kalo ade hati nak belajar kat oversea, tp result spm ade 2-3A je.. tu namanye x ukur baju di badan sendiri…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ko nie zaman tok kaduk ker.walaupun setinggi mana pun dia nyer pengalaman tp akademik di ambil kira gak..sengal la

        0

        0
        • papeje says:

          malunye…..seb bek my name is not sharifah..but my name is sherrie..hehe

          0

          0
        • Kuruih says:

          maksud ko tingkatan 5 punya spm tu ada jurusan muzik..?

          0

          0
        • syarif syarifah! says:

          anon, kau dr zaman paleolitik ke? kau ni penah masuk universiti x?? kau jgn pakai ckp klu kau x penah masuk.. kau tau x ade lecturer music xpenah ade degree pun, but lepas jadi lecturer kenapa??? kau faham x ape yg kita bincangkan di sini, klu siti ni nak jadik doctor tetibe mungkin la bleh dipertikaikan, setakat nak sambung belajar in music je kot, xperlu pun die nak dpt pangkat satu, silap2 SAP (time die) pun lepas!

          aku x minat siti, but aku sentiasa sokong org yg ade inisiatif utk sambung belajar..

          0

          0
        • hanie says:

          wei..ko tak tahu beza ker antara tenaga pengajar, tutor dan pensyarah? sapa lec cabok sangat yg tak ada degree? skang ni master pun takat tutor ja…tuh pun main kontrak2…

          0

          0
        • hanie bangang says:

          hanie, kau pegi buat research sebelum ckp, ke kau tutor cabuk yg kontrak2 je, tu maknanye kau x layak jadi lecturer sbb kau xde kredibiliti! kau pegi la check kat mana2 u or kolej yg ade course2 seni persembahan ni sume… banganggg.. skarang aku cerita psl bukan course2 hardcore mcm medic, law sume tu buduh! baca leklok boleh x?

          0

          0
        • hanie says:

          art ni tak hardcore ker hanie bangang? art ni la yg paling mencabar…bukan senang nak senggama minda untuk bab berkreativiti ni..kalo dia tada degree…xleh ler kata dia lecturer walaupun dia ngajar kat universiti sekalipun…mmg ada yg tada master ngajar budak u…tapi pangkat tenaga pengajar la… lect koman2 nk ada master..iso skang ni pun habis pakat hantar master bt phd…untuk title lecturer tuh…art pun ada teorinya jugak..ada falsafah dan nilai..itulah ilmunya..walaupun ilmu dan pengalaman x boleh dipisahkan..ilmu tetap jadi panduan untuk mendapatkan seni yg berkualiti…

          0

          0
        • hanie says:

          kalo betul la ko cakap leh jadi lect tapi tada ada degree untuk seni persembahan…patut la keluar cerita macam karak tuh…rupanya depa tada degree erk? kesian… low class betul ko letak org seni ni erk? kecik hati syafinaz…penat dia study…hahhahahaha….kau ni memangla…banyak ja org seni persembahan yg berpangkat dr…fakulti music kat tempat aku berpngalaman pun iya..berpendidikan pun iya jugak…ko ni..org ramai kecoh2 kat sini nak menegakkan bahawa art course ni bukan la la lekeh sgt…kalo ko cakap sampai pangkat asap tuh…hina betul org seni persembahan ni yer? aku tgk budak music letih nak hafal not tauge tuh…lom lagik bediri 24 jam nak pecah mulut tiup menatang alah tuh lagik… ko leh bandingkan dgn kos archi,medic dgn art…mana boleh! mana relevan..apa kau kata tadi dr ngan akitek tuh kos hardcore erk? sewel la..kalo ko kata pngalaman tuh laku sangat…technician pun lagi pngalaman dari jurutera…tapi pngalaman technician tuh tak leh la kita pangil dia ir..atau jurutera…sama la macam kes lecturer tadi….

          0

          0
        • hanie bangang says:

          art/music subject mmg x hardcore bangang! kau nak berdebat utk menegakkan bende ni ape kejadahnye? apa kelayakan utk masuk art stream? berbanding ngan course2 lain? sekarang cerita psl siti nak masuk uitm sbb dpt pangkat 2 spm? nak amik course seni persembahan ni semua, aku nak tny kau, tggi sgt ke qualification uitm utk course tu? berapa A yg diperlukan utk masuk? xde A pun still qualify ok.. jgn kau nak kata ehhhh mana de, kau pegi la buat research,kau tny student2 art skarang berapa A diorg ade ms spm? kauuu jgn laa bangang sgttt!! even nak masuk uitm tu punnnnn xperlu ade A and klu time siti, pangkat 18 pun lepas! yg kau butthurt sgt siti nak masuk U ni kenapa?

          ade ke kau nak banding hafal note2 dgn hafal medic2 punya terms and etc? wtf bangang! plsss laaaaa… kau grad mana? kau grad ape?? hafal tauge katanye… pathetic gila kau! ehhh bodohnye aku rs kau niiii… ehhhh xde perkataan aku nak kata apee.. kau bandingkan budak music ngan budak medic?? omgoodness i cant believe this!

          helo, aku dh suruh kau pegi buat research kau degil! kau x abih2 nak ckp tenaga pengajar, kau pegi checkkkk!!! sedih kauuu niiii… tin kosong!.

          0

          0
        • hanie bangang says:

          and one more thing hanie, i wonder where u r from? LSE ke? yang duk mengata org mcm kau bagus? how much do u earn per annum? and why do u have a very low mindset? where do u come from actually? and what did siti do to u? when a person is trying to do good things, and this is how u react? ur mentality level is low man! is very very low!! i pity u, pathetic! if u just a normal executive level, dun be too butthurt if ppl without proper education can earn higher than u, rezeki tu semua bukan dtg dr degree kau, semua dr Allah, rezeki masing2 berbeza.. tu pun kau x boleh nak fikir? tu pun kau x boleh nak sedar, dh si siti nak sambung belajar, so what? she got the talent, die xperlu nak byr 18juta pun kat uitm, sbb experience yg die ada dh cukup qualify dh! hanie, i pity u.. busuk hati sgt kau ni… bwk2 semayang. haihhh sedih!

          0

          0
        • hanie says:

          kesian kat ko erk…aku tengok ko ni ni…rasa ko sorang ja masuk universiti erk? hahhahaha baru aku tau…ko berketuk kat sini sebab ko peminat kipas susah mati rupanya…..apa ajalah ko….hahahha ..dah la aku mintak maaf kalo terkasar bahasa ngan ko erk…susah kalo tak mintak maaf kat dunia ni..nanti kat akhirat kena jumpa…mintak maaf yer? dari awal komen sampai hujung komen…hehehhe ni betul2 punya maaf ni.. :)

          0

          0
        • hanie 2 says:

          hanie, bukan kau ke yang berlagak macam kau sorg je ade degree, bila aku tny kau dr LSE ke kau xnak jwb plak.. aku dh ckp kat atas, aku bukan fan siti, tp aku sedih la dgn org2 mcm kau, dia nak smbg belajar pun salah, kau nak pertikaikan dr awal komen ko sampai abis, ko baca semua komen kau yg ade kat sini.. kau ade masalah hati nii… xyah mintak maaf kat aku, pi mintak maaf kat Tuhan. ayat cliche org2 kat sini.. erkkk

          tlg la jgn rendah2kan org yg nak smbg belajar, suppose kita support.. bukan mengutuk.. haihh

          0

          0
      • terasa says:

        smpai hati ko kata mak bapak bgolok gadai bg anak blajar tu outdate. ko org senang mgkin xrasa. aku ni anak penoreh getah je.spm aku dpt 5A pun xdpt uitm.merayu pun xdpt. minat blajar pny psl smbg kt ipts.ayah aku jual motor psl xckup duit nk dftr. skg dah keje dh pn,tp kenangan masa ssh dlu ttp xblh lpa. hati2 la nk bg komen,ingt semua rkyt mlysia ni mewah ke?

        0

        0
        • papeje says:

          tuk yg terasa, zaman bila tu yg ko blajar tu???????kak ipar ak lecturer d uitm..skrg requirement nk smbung blajar under uitm sgt mudah…dan pihak uitm lbih mengutama kn org ssh skrg ni…if famili ssh, 3 kepujian pon dh blh dh msuk uitm..hrp mklum..

          0

          0
        • papeje says:

          *qualification

          0

          0
        • J says:

          Ko apply apa smpai 5A tak dpt tu? Kwn aku 7A tp 3C addmath, physics, LK. Apply engineering. Mmg harapan ah nk dpt. Klu ko apply bidang yg related dgn subject yg ko dpt A tu biasanya UiTM bg, no problem. Kena pandai ukur kemahiran sendiri lah.

          0

          0
        • syarif says:

          haa yee J bernas sungguh jawapan kau.. payah nak ckp ngan org yg x ukur baju di badan seniri, kau dpt 5A mintak course gempak, accounting, bba, engineering, architecture, mmg la x lepasss… aku dh ckp adik sepupu aku, no a’s faham x? xde A langsung, lepas masuk uitm, but course entah ape tah.. lain kali klu minat belajar, masa spm, concentrate belajar, minat x cukup klu xde usaha dik!

          0

          0
        • hanie says:

          betul tuh….bukan senang nak bayar yuran pendaftaran..koman2 nak ada2k lebih…kalo uitm…senang ler cakap murah….cenggini ler kalo x penah susah agaknya…baran tak tentu hala…manjer terlebih…emo tak leh kawal..haha….

          0

          0
        • hanie buduh says:

          hek eleh.. kau masuk ipts je ke rupanye? ahahaha…

          aku grad ipta bukan uitm, sape kata yuran daftar ipta selain uitm sampai 2 ribu? bodoh kau niii.. then aku sambung master under jpa, still x kuar bnyk sgt duit, xde sampai nak bergolok bergadai. kalau kau belajar pandai, scholar bila2 boleh dtg kat kau, ni kau spm sedih, nak mintak jadi doctor, kau bajet ade ipta nak tanggung risiko utk tanggung kau ke?? heee bodohnye kau hanie! ukur baju di badan sendiri laaa!

          0

          0
        • Anonymous says:

          dekat kau tuh aku tak komen pasal ctpun…aku terpanggil dengan ayat ko…yg mengatakan tak ada degree pun leh jadi lecturer…

          0

          0
  11. Anonymous says:

    Kalu pangkat 3 pun leh masuk uitm.aku pun nak.jgn la sbb duk tabur duit kt uitm so censelor pun buta mata bagi sambung blaja walaupun x layak.kawan aku dulu x cukup qualification tuk sambung degree n ditolak mentah2 dr masuk uitm (yer la kan x cukup pointer) so kalu DATO ct nie leh sambung so faham2 la.darjat n kedudukan leh mengatasi segala syarat2 n undang2 universiti..peace no war..

    0

    0
  12. NenekPenne says:

    cukup credit ker nak masuk UITM tu Dato’ Siti?
    english kalau setakat lulus jer, kem salam lah eh..
    eh ada aku kesah??? duit aku byk lorrrr
    lagipun dia masuk UiTM tu mestilah win-win situation dgn pihak uitm
    tak gitu????
    apapun hajat nak sambung belajar tu bagus
    eh mana tau tetiba jadi junior i kat situ…
    haa kan..
    dah tu sekelas pulak tu..
    wooiii terbaeeekkk

    0

    0
  13. Gambit Saifullah says:

    kalo amek bidang muzik.. dan seni teater, ke lakonan ker.. diorang dh tak tgk SPM der.. janji ade bakat.. kt USM pun sama.. all based on talent.. korang kalo tak tau pasal qualification nk masuk U untuk bidang seni jgn nk kondem wokey..nmpk sgt kebodohan korang..lecturer2 seni nnti gelakkan jer kebodohan korang tuh

    0

    0
    • Anonymous says:

      Wei gambit ko g blajor cam ner nak betulkan smula video prema tue bior sopan sikit.alo blajor la tentang adab sopan sikit..kalu dato ct tue nak amek bidang muzik..ditekankan disini KALO…

      0

      0
  14. zaia says:

    ok la tu,dia pun nak ade pelajaran tinggi jgk,semua org nak kn,dh ade peluang dn minat,buat saja la..

    0

    0
  15. take as positive says:

    Kenapa la sempit sangat pemikiran orang kita ni….nak menuntu ilmu pun tak boleh?perlu ada kelayakan la apa la…Abis tu kalau org macam aku ni ada degree bidang lain, if nak belajar ilmu agama kena pergi ambik lain SPM bahasa Arab bagi dapat A+ la baru boleh menuntut ilmu, macam tu?common la….orang yang bercakap ni semua adalah orang yang tak melihat kehadapan dan belum matang secara berfikir. Bila orang nak buat sesuatu kebaikan., bukannya nak support…..ditambah kutuk-kutukan yang tak pernah habis…..Ilmu ni untuk dimanafaat and Knowledge is very powerful!

    0

    0
  16. Aku Melayu tp Benci MELAYU says:

    yeahhh… mari kite tgk kaum melayu menjatuhkan kaumnya sendiri!!.. aku sbg anak jati melayu sgt berbangga ngan kaum aku snediri y mcm ta*k!!

    0

    0
  17. kyle says:

    agak2 korang BI dia masa SPM dpt bapew ek??? ekekekek……..

    0

    0
  18. prince says:

    gud luck siti…smoga berjaya dgn cemerlang…:)

    Wajah Sebenar Maria Ozawa Tanpa Make Up

    0

    0
  19. kaki_g0ssip says:

    bosan la. balik2 psl ct. x suke!

    0

    0
  20. apple says:

    aduiiii..gelak2 aku baca komen org2 yg suka mengondem org lain tapi knowledge sekerat pon x cukup…mcm nmpak sgt x penah blaja di universiti…nak blaja u if ambik seni siti ni senang jer nak masuk…bakat dh cukup dh plus dia mmg dikenali dlm bdg nyanyian…sama laa mcm kes jackie chan…dia dberi gelaran prof disebabkn pengalaman luas dia dlm bidang filem…now pon nak smbng studi d uitm kelulusan x brapa nak tinggi boleh enter dah…yg menunggu tp x masuk tu sbb ambik kos yg x sesuai dgn kepandaian la tuh…if result stkt boleh2 je ada hati nak ambik kos engineer mesti laa x kena approve… then ckap pulak siti ni tabur duit…eh hello…if siti mmg nak tabur duit takpayah la kat uitm tu….berlambak universiti swasta…pa sgt la siti nak byr yuran uni swasta tu…choi la korang…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ello kalu g x yah la nak sambung uitm kan.sedekah jer la duit tue kalu x nak org salah faham kan.kata banyak duit g la sambung oversea perbetulkan sikit bi dia tue.ngapa lak nak masuk uitm kan.

      0

      0
      • xde sluor says:

        amennndeeee la.ce elok sket pmikiran klu anda sorang muslim….klu dia byk duit skalipun,dia menderma,perlu ke dihebah semua dermanya????tau ke berapa zakat dia baya stahun?tau ke kuarga mana dia hulurkan sumbangan?tau ke bape RM yg dia bg stiap derma?klau sume derma duit dia yg berjuta tu,diderma dn sume org pn tau,xde la iklasnya…kan???apasal lak dia nk blaja utk ilmu/tmbah ilmu,n kita ni kena atau sruh dia buat apa dgn duit yg dia cari? kenapa nk timbul salah faham lak.duit dia pun,bukan buat pinjaman.apsal lak kena ke oversea?nk cari ilmu mesti kt oversea je ke? kat sini or uitm x bagi ilmu yg baik setanding luar?kang jadi kutuk pulak,nak bljar kat oversea je.dh jd crita lain.kat oversea je le bljr BI dgn baik?student kita kat oversea brapa pratus yg fluent english?….byk2 la bepikir sblm post comment…

        0

        0
        • xde sluor says:

          lg 1,byk course under PJJ,yg memerlukan pengalaman disesuatu bidang,bukan kelayakan akademik semata2.pengalaman yang bersesuaian dengan jurusan la.dan….sikit sbyk,menggalakkan dn sbg pendorong kpd lebih ramai lagi org yg dh bekerjaya/stabil utk sambung bljr.terutama…di U tempatan.Klu ke oversea,kerja2 yg sedia ada macamana? patutnya bangga la,dia x bermegah nk ke U mahal2 or oversea,sbliknya merendahkn diri dn kedudukan utk join Uitm,bukan sbg lecturer (bidang muzik) tapi sbg student..

          0

          0
  21. takminatsiti says:

    kalau tak silap, nak mohon ke UiTM perlu 5 kredit. kalau bukan lepasan fresh SPM kurang sikit daripada tu rasanya + pengalaman kerja untuk beberapa tahun.

    mana2 universiti awam mahupun swasta di Malaysia ni amat mengalu2kan kemasukan pelajar matang, golongan bekerja & profesional untuk meneruskan pengajian di universiti mereka.

    berdasarkan laporan akhbar, siti baru nak mohon untuk peringkat diploma. dia pun cakap tunggu masa yg sesuai sebab jadual padat. baguslah ada niat nak sambung belajar, kalau hidup bersandarkan kepada kekayaan saja pun tak menjamin masa depan. kekayaan akan habis, tak seperti ilmu yg sentiasa berkembang. lagi banyak kita belajar, lagi banyak yg kita tak tahu. bukankah orang yg berilmu akan lebih dihormati dan dipandang tinggi?

    kemahiran berbahasa Inggeris tu boleh dipertingkatkan. ada drpd kita yg boleh faham bahasa Inggeris dgn baik tapi tak boleh nak bertutur dgn baik. begitu juga sebaliknya. ya lah, kita Melayu, hari2 cakap bahasa Melayu, makan makanan Melayu. berbahasa Inggeris pun campur2 dgn bahasa Melayu. orang UK kalau disuruh berbahasa Melayu pun bukannya fasih macam kita, kan? kita yg Melayu pun kadang2 salah menggunakan istilah & perkataan Melayu yg betul.

    kalau permohonan siti berjaya, selamat datang ke UiTM diucapkan. Kecemerlangan Berterusan.

    0

    0
  22. BN post pic ct yg nie jew,, sakit mate aku, n nmpak gemokss…
    pic lain xder ker??
    pi la blajaq kat overseas… laki kn kayer rayer n rayer,,,
    ker… kredit X lepas nak apply tu…
    ape2 pun slamat belajar la..

    0

    0
    • sentelan says:

      laki kaye rayer?salah info lu ni der..dato’ k tu syg sbtolnye kaya hutang…kalo btol2 kaya xde r c bininye bz kesana kesini promote bisnes n nyanyi merata tempat nk cari rezki..

      0

      0
  23. uni graduate says:

    siti nyer spm xda la teruk pun… pangkat 2 kot… time dia, pangkat 2 pun dah kira okey kan,,, cuma masa tu dia sibuk membina kerjaya, tak sambung belajar.. Kalau nak bandingkan dengan sekarang, masuk uni tu dah tak ada apa yang special sangat. So tak payah la nak dengki sangat…k… Tak tau la kenapa…melayu memang mudah menjatuhkan org lain.. Selamat berjaya, siti.

    0

    0
    • peace says:

      Pangkat 3 hokey!!!!!!..

      0

      0
      • pink says:

        hina sgt ek pgkat 3? korang ingat pgkat 1, 2 tu hebat lah? org pangkat 3 pon boleh bjaya skrg. yg penting usaha..

        0

        0
      • Parvita Suri says:

        hey ngok.. org nak tgok bakat lorh.. amik kos seni kene g interview…. ko dapat 10A pon kalo x pandai main alat muzik haram nak amik kos seni..

        0

        0
  24. Ace says:

    tambahkan ilmu dunia dan akhirat. :)

    0

    0
  25. mojako says:

    alahai..apesal la melayu suka menjatuhkan melayu?biarlah dia nak smbung blajar pon..means dia ada matlamat nak meningkatkan taraf pendidikan dia..bagi la galakkan..ni x nak down kn org jew tau..btobat lerrrrrr pada orang yg mgutuk2 2..mentang2 korg pandai & dpt peluang mlnjutkn pljaran, sedap2 jew nk kutuk org yg spm dpt pgkt 3..Allah dah tentukan rezeki masing2..jangan la pertikaikan rezeki dia dapat msuk u..aish…….

    0

    0
    • peace says:

      Bkn nak pertikaian.kat sini nak menyatakan keadilan.mana pergi syarat2 kemasukkan ke universiti kalu harta dan kedudukan dipandang tinggi.bagi aku la kan nie perbandingan bagi org yang serdahana pandai.kalu kelayakan seseorang itu setakat cukup makan dan memenuhi syarat2 masuk u tp ditendang.sebalik nyer kalu sesorang tersebut langsung tidak memenuhi syarat kemasukkan tapi diterima masuk.mana pergi syarat2 yg diperkatakan.tolong la.melayu sekang nie amat memandang kedudukan dan pangkat.golongan bawahan yang layak tidak dipandang.mana pergi keadilan yang diperkatakan..

      0

      0
      • BerfikirSebelumBErtindak says:

        wei Peace. ko ni bengap ke bengong?? dato ct ni nk smbg bdng pengajian muzik la, ofcoz la xmemerlukan kredit y tggi kalo nk masuk pun.. lg 1, da tentu la die pakai pengalaman..pengalamn da lebih 10 thn so mmg da tlebeyh layak. laen la kalo die mintak kursus doktor ato engineer.. mmg xdpt la.. drpd ko y nan hado ni..ape pn tarak..ko budk u kahh? sodih la.. nk hentam org kne la selidik dulu beb, kan da malu sendirik! hohoho

        0

        0
      • Parvita Suri says:

        peace, ko tinggal kat gua maner???

        0

        0
  26. Ali says:

    belajar kan satu ibadah..apala salah dato siti kalau dia nak sambung belaja????korang ni pun satu….x leh nampak org senang langsung!!!!

    0

    0
  27. makjah says:

    dah dah.. Ckp byk pon x guna.. Jom apply masuk uitm ramai2.. Apply je dulu, dpt belum tentu… Hehehe

    0

    0
  28. siti Raja says:

    LAWAK R KORANG….masuk U skrg sgt mudah..IPTA.IPTS berlmbak…if xde “[email protected]” pun still boleh masuk U…no money no talk…

    xde klyakan tapi de duit boleh masuk U..sekian!

    0

    0
  29. mangkuk tepeng says:

    pangkat 3 leh masuk Uitm ea? papehal tahniah.. tuntutlah ilmu sampai ke liang lahad.. aku ingat lagi kat muzik2 dia kata result dpt agg.33….

    0

    0
  30. Zaza Muhammad says:

    aku ni bukannye peminat Siti tp klu fakta yg accurate, nk gak bgtau. Ekceli mase SPM aritu, Siti dpt pangkat 2 dgn 30 aggregate (zaman tu pakai aggregate). Dia dpt offer 2nd intake dr ITM Arau Perlis (masa tu ITM bukan Uitm), diploma, jurusan klu tak silap berkaitan ngan plantation…

    0

    0
  31. mangkuk tepeng says:

    pangkat 3 leh masuk Uitm ea? papehal tahniah.. tuntutlah ilmu sampai ke liang lahad.. bukan nak kondem la.. seingat aku kat muzik2 tahun ’97 dia penah cakap dia dpt agg.33 jer… macamane tu?? budak2 spm thn lepas sampai buat2 rayuan bagai x dpt2 pun… kemon la kemon laa…

    0

    0
    • BerfikirSebelumBErtindak says:

      sekor lg mangkuk tingkat y xphm2 bahase.. ape2 la mangkuk.. jnji ko bahagia. sy sgt menyokong org2 melayu y ingin tingkatkn diri dn berjaya dalam hidup. dunia mahupun akhirat. utk dato ct, persetankn kata nista dr org2 y irihati padamu, teruskn usaha anda. jgn lupa tuntut ilmu akhirat gak. >_<!!"

      0

      0
      • Anonymous says:

        Wei ko tue paham bahasa la sangat.aku rasa kan ko g jer kipas buntut dato siti tue.nyokong sangat kan.aku bkn x sokong dia nak sambung.lantak la..ada aku kisah

        0

        0
  32. sm says:

    smbung blajar salah, x sambung pn salah. dato ct nk smbung ni, ade curi korg pny qualification ke? i totally agree dgn a few comments kt atas. jurusan muzik yg dato ct nk apply tu, spm qualification required is not that high. bi tak excellent pn x apa. lain la kalau kau nk amik degree law, of course bi ko org pndg

    ni kan pulak dia yg dh expert in music, 10 yrs experiences kauuu. silap hr bulan, hbs dip, terus org amik jd lecturer

    jgn la kita nk ckp smthng -ve psl niat dato ct ni. menuntut ilmu mulia di sisi Allah. tak kira la kau umur berapa pn. tp maybe dato ct kene imbang la between dunia & akhirat. baju pn makin singkat aku nmpak. huhu!

    to dato ct, welcome to erudite world :)

    0

    0
  33. lisa says:

    kenapa melayu suka mngutuk dan mnjtuh knn bangsa nya sndri.. aq kdang2 malu jdi bangsa melayu.. xbleh tgk kelebihan org msti ada jee yg x kna kat mata bangsa melayu nie.. kadang2 2 comment mcm dy tau smua sdang knn BODO.. mmg fu*k laaa…

    0

    0
  34. Alahai says:

    UITM jee..aku xheran sgt pon..kalo USM ke, UM ke, UUM ke, UIA ke, UKM ke aku heran gk la kan..

    0

    0
    • antisiti says:

      aku pun…uitm jer pun..kalo mase siti lepas dapat result dulu xde u pun, itm jer..pangkat 2 ke apngkat tiga ke xde masalah nak masuk..entah2 uitm yg mintk siti sambung kat situ, tumpang gleme siti sekali..haha

      0

      0
  35. Alahai says:

    UITM je..kalo USM ke, UM ke, UUM ke, UKM ke aku akan heran jugakla..senang Siti nk score dean list kt UITM kan..anyway, tahniah Siti..selamat maju jaya!

    0

    0
    • specialcase says:

      ni kenapa pulak nak kutuk UITM. Kalau lepasan UITM tu tak bagus, kenapa sekarang ramai majikan yang hire lepasan UITM. Jangan sebarang cakap, makan boleh arr sebarang ikut sedap mulut..

      0

      0
      • nospecialcase says:

        mmg la ramai majikan hire lepasan uitm je yg kau nampak sbb dh mmg graduate uitm paling melambak2 kat malaysiaa nii.. haduii aiii.. nak buat stats tp subject stats x lepas…

        0

        0
    • joyahjoy says:

      amboi kutuk uitm pulaks ce kau pikir berapa ramai orang melayu yang uitm dah tolong sejak dulu lagi?

      0

      0
  36. lala says:

    alahai;
    ko penah blaja kat uitm.mn tau senang nk DL?
    setakat dgr ckp2 org,xpayah la nak ckp camtu

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku pernah masuk uitm n um..diploma kat uitm n degree kt um.aku rasa uitm senang nak score sbb semua lecturer bagi nyer.kalu um alamat nyer ko kena carik sendiri la.tipss tuk exam jangan harap la ko nak dapat.lebih mencabar sikit

      0

      0
      • anonymous 2 says:

        aku pun agree, aku amik master from other U currently susah nak catch up, sbb ms degree kat uitm senang sgt nak score.. haihhh…

        0

        0
        • cun says:

          2 anonymous ni mesti org yg sama ni..ramai je kwn aku,dulu dip kt u lain skg amek degree kt Uitm..disebabkan korang berlagak sngt,dgn penuh peramahnye aku bertanya kpd mereka,adekah mudah sgt score kt Uitm?dorang ckp susah je,dah klu rajin usaha tu sng la kan..
          ade yg kata lg,susah!sape ckp sng sgt tu,org tu x pernah pun msuk uitm ATAUPUN COURSE DIA TU COURSE CELAH GIGI..so jgn berlagak dan mmbanding2kan sebelum ukur baju di badan sendiri.setiap universiti ade kelebihan dan zmn itm sudah lama berlalu,skg Uitm..xde senang2 nk masuk.juga bukan senang2 nk bg org yg x layak utk score atau DL

          0

          0
        • Anonymous says:

          Wei uitm kalu nak dl zaman aku dulu 3.5 sahaja tp kalu um 3.7 bangang..cam nor aku nk ckp uitm susah nak score.satu lagi kat uitm kalu sesapa baik ngan lecturer or kipas lec senang nak dapat tips siap bagi soklan terus.kalu um jgn harap..blajor sendiri sbb tue degree um lebih laku hahaahah..

          0

          0
      • hanie says:

        ko kos aper erk?

        0

        0
        • anonymous 2 says:

          accounting erk! poyonye kau hanie! dr atas aku baca kau ni berlagak nak mampus, kau grad mana niii!

          0

          0
      • cun says:

        aku ase la sbb diploma ko mmg dah senang,dah amek degree of coz la lbh susah kot?ade kakak amek master kat uitm,dulu degree kat U lain,aku tnye dia,katenye susah je Uitm.klau nak compare biar sama tahap dan taraf yo.master dgn master.degree dn degree.

        0

        0
        • Parvita Suri says:

          aha.. aku skrg study kat uitm.. ade budak dip u len same ngn ktorg.. ko tau, exam pon dorg gune toyol coz exam in eng.. dulu u len dorg gune bm.. hahahaha.. nak bgtau jgak, aku dah buat thesis bdak upnm len.. sgt senang compare ngn uitm coz kami kene cari journal in eng. then, bdak2 upsi yg ade pertukaran pelajar g u len, 2 ke 3 org jew bole g uitm coz of study kat uitm gune eng.. yg len tu dorg antar kat upm..

          0

          0
        • unknown says:

          parvita,

          mcm la kat u len x guna eng.. tp 1 je ak pelik.. nape uitm takut sgt nk amek org bkn melayu.. amek jela..bg dorg tkjut skit ngan psaingan baru..hoho

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          ko g lah research.. klau bagi kat non bumi, xde nyer special lagi uitm.. ko paham!!!! coz tu CANSELOR ktorg Agong. memang lah kat u len gune eng tapi x sume course gune eng.. aku buat assignment budak uum dip in hr, ko tau lect dorg bagi note ape?? 100% ambik kat internet!!! aku blom jumpe lagi note lect aku kaci ade lam internet ok! 1 lagi, budak tu cakap, ‘boleh buat dalam bm jgak”. haa?? maksud???

          0

          0
        • anonymous 3 says:

          parvita suri, aku grad uia, english is our main language, but we dont brag too much like u do.. pls laa.. if u dare to debate with uia’s debators! we’ll see whose the best.

          uum mmg guna bahasa sepenuhnya, but do u know their class is higher than other uni in certain courses? at least they don’t accept student with spm less than 2A’s…

          dgr sini wahai student yg baru nak kenal dunia, u’ll never know the real world and real ppl until u enter the real life, so stop bragging! belajar je elok2.. every uni has their own spcialities.. jgn nak kutuk2 org.. lain la kalau kau belajar kat oxford ke.. pathetic!

          one more thing, i agree with one thing uitm is universiti tolong melayu, sampai melayu klu malas belajar pun, boleh masuk u dgn ada nya uitm.. good job! mmg tolong melayu..

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          anon 3,
          so?? ape rasa ko if org len rendah2kn u ko?? n semestiny aku bangga ngn uitm coz aku study kat cni! eleh, ko cakap cmtu pon bukannyer ko yg jadi pendebat rite?? then, waima oxford pun dihantar nyer budak, if budak tu sendiri malas, x kemane jgak study nyer.. jgan nak hina kami study kat uitm ni suma bumi malas2.. ko yg tak tau dunia sbenar.. if ko kenal, ko takkan ckap statement cmtu.. 1 lgi, waima uitm amek student xde A skalipon, if die elok study dlm uitm, xde nyer uitm buang plajar ssuka ati melainkan ade masalah disiplin n fail dlm final exam byk kli. skali lagi, HIDUP UiTM!!!

          0

          0
        • anonymous 3 says:

          u brag so much la budak, dah baligh ke belum?… u said ure so good in english, but i cant see any word in english fr u… sekarang ni kalau org hina ‘uitm dihatikau’ tu sgt, yang kau nak act mcm org bodoh sgt ni kenapa? belajar uitm, buat thesis upnm la bagai, buat assignment u lain la sume.. ckp mcm org bodoh, ingat exam spm ke nak buat paper sekolah2 lain, ingat syllabus semua u sama ke.. pls laaa.. heee malunyeeee….

          kalau dh spm xde A nak rajin belajar ape nye lagi?? cuba kau define rajin and malas belajar tu mcm mana? kau nak ckp oh xde A in spm, pastu masuk uitm terus jadi rajin belajar mcm tu? how about other races yg belajar sungguh2 in spm and belajar sungguh2 in u, tapi xpenah ade chances utk masuk u free mcm kau? and kau nak pertikaikan pulak masuk oxford tp malas belajar, do u think oxford is uitm yg akan terima sebarangan org mcm kau?omg, ur sooo immature! how old r u? and do u even know how and what qualify ppl to enter oxford, LSE etc????

          now we are talking about other u yg kau hina, ape uum? upm? hello diorg masuk u with many A’s, if diorg belajar sungguh2 and grad with flying colors, kau still nak kutuk diorg nye english teruk? kau tu english bagus? cuba kau reply aku in decent english, aku nak tgk! jgn nak brag sgt kau pandai english, kalau kau habuk pun xde.

          btw yes i’m not a debator, but i can put myself higher than u because u just know nothing! and i even have better english than u, at least! belajar pun x abis lagi, ckp mcm bdk tadika, soooo pathetic!

          uitm di hatiku konon! kau lah produk uitm yang memalukan uitm! heee malu aku klu jadi kau! and pls do reply me in english wahai uitm student yang belajar fully english x macam u2 lain tuuu..

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          to anonymous 3 …
          L.O.S.E.R..!!!!
          haha

          0

          0
        • anonymous 3 says:

          parvitha pathetic! nice name.. ahahaha.. u cant even speak english! ahahaah… hello tutup la muka tuu, shame shame on you!! hahahahah.. Capital L is for u indeed..

          ahahahaha, shame on uitm for having u as the student .. universiti tolong melayu la katakannn.. muahahaha

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          ANON..
          LOSER… AHAKS ;)

          0

          0
        • anon 3 says:

          parvi vavii.. vavi vavi.. muahahaha

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          anonymous 3,
          4 letter words starting with “f” for you..
          M.O.R.O.N..!!!!!!!
          HAHAHAHA

          0

          0
        • roti pratha meroyan lagi says:

          4 letter words??? muahahahaha.. uitm ajar english mcm ni?? muahahaha!!!! *pengsan gelak.. dah letter, words lagi!! muahaha.. org asli pun pandai english dr kau.. muahaha… uitm di hatiku katanya.. muahahaha.. buat assignment u lain katanya.. muahahahah..malunya malunya.. muahah .. roti paratha?? muahahah.. malunyaaaaaa…. uitm lagi maluuu.. muahahah..

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          roti pratha meroyan lagi………
          ko belajar english ngan orang asli kan??!! kesian aku ngan ko ni..!!! hahahahaha
          if dah nama orang asli tu orang asli jgak!!! tak pernah terdedah ngan dunia sebenar..!!! hahahaha

          tak paham ker ayat aku tu?! sungguh membodohkan diri sendiri lah ko ni…ko layak masuk Raja Lawak lah,Boleh ganti Amir!! hahaha

          So Sad!!!!!!!! Sian Sian Sian!!! gi belajar balik k!!!

          0

          0
        • parvitha gila says:

          parvitha roti prata, its not that i dont understand, but its totally grammatical error stupid! muahaha .. pegi belajar kat uitm di hatiku kau tu balik k.. muahahahahahaahahahah!!!… shame shame… nama dh la xsedap, roti pratha.. muahahaha..

          parvitha stupid, parvitha is so stupid.. parvitha iss sooooo pathetic!!! shame on u uitm for having this stupid girl!! girl ke? ke bapok?? muahahaahahaah .. amir? who’s that?? ur boyfriend? raja lawak?? muahahahah…

          speak english pls.. ckp melayu apehal? xreti ckp omputih ke weiii.. malunyaaaaaaaa….

          0

          0
        • parvita gila meroyan says:

          ikan pari, nak amik tuition english x? kalau nak i boleh ajarkan free je kat u.. kesian…. mak ayah u lagi kesian dpt anak bodoh sombong mcm u ni, dah la bodoh sombong, kuat meroyan pulak tu.. muahahha.. dah malas layan, sbb layan si bodoh mcm kau, mmg x guna.. Loser, moron, dumb ass, stupid.. all for u biatch! muahaha.. parvita gilaaaa.. muahahahaha.. bai bai pavi *abi.. muahahaha

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          hey hey!!! mind ur words k…
          (biatch??????) hahahahahahhahahaha
          macam uncle seeker lah ko ni!! biatch????????????!!! hahahahha…
          lawak2!!! aku nak tengok dulu ko komen 100% in english!! bole lah aku perbetulkan nanti..!!! Minah Gua!! ermmm…mesti bapak ko yang ajar mak ko supaya ajar ko jd cmni kan??!! tak pun bapak ko “Main Belakang” then TERLAHIR lah ko!! hahahaha

          MEMALUKAN MAK BAPAK jerrrrrr!!!!! hahahaha
          mak bapak ngan anak jgk “biatch”!!! hahaha

          EJA PN TAK BETOL!!!!!!!!!!!
          CERMIN DIRI DULU K!!!! HAHAHAHAHA

          0

          0
        • parvitha meroyan berlagak pandai says:

          go on google u biatch! ur mom is a biatch too.. muahahahha…. dh la bahasa formal xtau, bahasa pasar pun xtau, slang tau? accent tau ape?.. muahahaahah… dasar bapok! babai bapok! muahahaha… bodoh bodoh memalukan mak ayah kau je, ade ke mak ayah?muahahah… merugikan uitm je.. muahahaha.. pegi belajar english la weii.. dr duk kat sini memalukan diri sendiri!! muahahahaahahahah … biatch pun xtau ape?? muahahahahahahaahahahah!!! malu malu maluuuuuuu…. sedap x dimalukan?? muahahah

          0

          0
        • parvita gila meroyan says:

          anyway, i can always comment in fully english, can u? show me! i bet u must need google translate to do it for u. muahaha.. stupid dumbass loser moron u parvi *abi.. it rhymes. nice! why r u so offended? is it due to ur brain damage or ur parent taught u to be so irritating?

          oh ya ur means your, in case if u dont know that too… muahahahaahahahahahahah…. it is so embarrasing you know, luckily i cant see ur face, i guess u must be damn ugly with cocky-but-no-brain attitude.. muahahahahaahah..

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          To anonymous 3
          “The difference between genius and stupidity is that genius has its limits”

          Go back and learn how to use English words k..!!
          don’t waste my time!!!!

          The Real L.O.S.E.R…:)

          0

          0
        • parvitha meroyan berlagak pandai says:

          parvita anak biatch, now u agree there’s such word as biatch eh? the different between u and me, i dont need google to copy paste from.. and please mind ur grammar, go back and learn!.. u moron! babai bapok biatch…

          p/d: btw whenever u do ur assignment pls dont copy paste just like what u did here, else pls give credit as u quote them.. muahaha copy paste!!! uitm allow student to plagiate their thesis? muahahahahaha…shame shame shame!!! stupid parvita! cant even stand on her own words! ugly stupid moron!
          http://www.quotedb.com/quotes/3834 ..

          0

          0
        • parvita gila meroyan says:

          parvita anak biatch, now u agree there’s such word as biatch eh? the different between u and me, i dont need google to copy paste from.. and please mind ur grammar, go back and learn!.. u moron! babai bapok biatch…

          p/d: btw whenever u do ur assignment pls dont copy paste just like what u did here, else pls give credit as u quote them.. muahaha copy paste!!! uitm allow student to plagiate their thesis? muahahahahaha…shame shame shame!!! stupid parvita! cant even stand on her own words! ugly stupid moron!
          http://www.quotedb.com/quotes/3834 ..

          0

          0
        • Parvi meroyan berlagak pandai tapi bodoh! says:

          Parvi biatch, and go back to learn english, u dun have to copy paste einstein’s quote here u dumbasss.. stupid moron parvit! ahahahaa…shame shame! stupid, yes i mean u.. ! muahahahahaahah… go back and cry! muahaha.. bapok!

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          Hey please lah!!
          Biatch???!!! Proper English PLEASE PLEASE PLEASE!!

          You are pathetic!! Stop pretending, avoiding reality and fooling yourself in front of me!! get real face the facts that you are MORON!! Double “L” for you…….

          Hahahaha…..Pity on you!! Go back and learn more k..Fighting!!hahaha

          0

          0
        • parvi gila meroyan says:

          wakakaka get real face the facts??? muahahahaha.. do u even know what that means? do u even care to check whether u are using the correct word? and now u ask me to speak proper english? what proper english are u talking about stupid?.. stupid moron bapok! proper english?do u even speak proper language? bapok with the balls, go on slash ur balls and eat urself! speak proper english.. what a shame! muahaha.. so now u’ve open ur dictionary and u agree theres such word as biatch?. and thanks to google because ure now learning! eventho u plagiat einstein’s quote! muahahaha! stupid! i will no longer reply to u, u have prove urself as a stupid moron biatch son of a biatch.. muahahaahah.. errr son??? bapok !!! shame on u bapuk! muahahaah..

          p/s:bapok mmg suka fighting2 (fighting?? muahah proper english?? muahah) bodoh mcm ni, lepas ni pegi operate kat siam ye, siannnnn nyeeee org konflik identiti niii.. muahahah

          0

          0
        • parvi oh parvi.. says:

          btw this a sincere advice, u need to read more and speak more if u want to improve ur language, ur word sounds crap to me, and i dun even understand a bit of it, yes ppl do sometimes laugh at u like i did before, muahaha… but at least u learned something fr it, and pls be a real man! stop bragging about ur uitm because uitm is nothing to others. and i hope u complete ur studies with flying colors.. bye bye suckers!

          p/s: one more thing, dont named ur daughter parvitha, busuk sangat bunyinya!

          0

          0
        • Parvita Suri says:

          hahaha….whatever you talking is reflect back to you…no wonder you be so proud of your self but then nothing to me! hahaha

          face the facts Mr/Miss MORON!!!!!
          Bapok??!!! hahaha
          don’t even give any effect to me at all!!!
          You speak to your self then..Hahaha

          You even didn’t get what its that mean, obviously you have to go back and learn more about words and sentences in English…BIG Shame on yourself first.!!

          Big Head and Stupid didn’t take you anywhere LOSER!!!
          DOUBLE “L” are suite for You L.O.S.E.R!!!!!!!!!!!!!!
          hahahahahhahahahahahahhahahahahhahahaha

          0

          0
        • aiman says:

          upm is still within top 5 university in malaysia…dlu aku buat 1st dgree kt sne…aku bangga sbb upm is one from research university….sorg kwn aku yg wat 1st dgree dari uitm dah quit x blh tanggung beban buat thesis kt overseas…tgl aku sorg je ngn budak asal dari utm yg malaysian…so please jangan terlalu banggan dgn uitm ko…look at ur self…semua bermmula dari diri, bkn u tpt ko study…education is free, sesiapa blh belajar…aku bukan org kaya mcm siti nurhaliza tp aku dpt sponsor sbb usaha kuat aku time 1st dgree dulu…mungkin siti nurhaliza bernasib baik x pyh usaha keras study mcm aku dlu since spm pun dpt peluang belajar..but, utk memartabatkan institusi pendidikan perlu la ada garis panduan pemilihan pelajar yg adil, saksama, dan benar2 berkualiti..kalau tdk smpai bila2 pun tiada u malaysia yg masuk #10 u terbaik dunia..n selama tu jgk org bijak mcm aku akan d hantar ke luar utk blajar n blajar…hehehe..rindu malaysia dkt2 bulan puasa nih… :)

          0

          0
  37. Dol Fairy says:

    x kesah le dia nk smbung blaja menjahit ke hape. yg plg bodo ialah surat kabor yg lorat sgt siar cite die mcm terlalu penting sgt cerita dia! Sudah2lah..dia dh kurang dpt offer nyanyi..so g la blajar blk ok. thniah lerrrr

    0

    0
  38. gurl says:

    sy x-student UiTM..graduate dr U ni mmg mjadi pilihan majikan2 compare dgn U2 yg lain krn kefasihan berbhs inggeris,bkn sy bangga diri..tp ni yg majikan nyatakan ms temuduga..utk ct,slmt maju jaya sbb bkn sng nak study ni,tmbh2 buku2 rujukn byk dlm BI..semoga tabah,takut nnti ya dkejar x dpt,yg dkendung pula bciciran,

    0

    0
    • gurl poyos says:

      if u really have a good english, pls dun use word ‘BI’, it is so lame, mcm bdk sekolah rendah, mcm ni ke gradute yg pandai english??

      0

      0
      • gurl says:

        correction : graduate NOT gradute..hihihi..
        utk pengetahuan anda, sy seorg Chartered Accountant dan ahli Malaysian Institute of Accountant (MIA)..jgn la emosi sgt sy guna BI tu..
        sy bangga jd x-student UiTM=)

        0

        0
        • papeje says:

          jgn riak…xbaik…skali tuhan amek pe yg ko bangga kn tu..bru menyesal….istighfar bnyk2 ya.. =)

          0

          0
        • andeh says:

          papeje-apela ko,si gurl tu defend dri die aje sbb org kate die mcm bdak skola..riak ke tu,bangga jd x-stud uitm pon riak ke?..ko dan si poyos tu pon sama,suke buruk sangka..ko yg sepatutnye kne istighfar bebyk=)

          0

          0
        • papeje says:

          uikkkk…nama len tp logo sma????hahhaa kantoi!!!…pe guna dpt keje hebat lau ati x bersih????hahahahahaha…..

          p/s: gurl=andeh =)

          0

          0
        • Andeh says:

          sapela yg like komen ko ni..jgn melatah papeje..salah ke aku defend isteri aku,gurl dr d hina?..bkn 1st time aku komen kat cni smpi logo pun x alert,xde apa yg kantoinye!abg malu klu adek ni tpelajar,tinggi ilmu x bguna klu xde budi bhs,tlg jgn buruk sangka,berdosa;-)

          0

          0
        • papeje says:

          andeh..drp ko defend bnda dunia ni..bek ko defend istri ko tuk akhirat..xde guna nya pangkat drjat tinggi2 kalu nak membanggakn diri n nk ckp kat sume org…bek ko guide je bini ko tu ke arah kebaikan…suh dia msk ke, mngaji quran ke, lipat ken ke..dr duk heboh kat org…jd riak je..x pasal2 tmbh dosa abg oi……peace =)

          0

          0
        • anon3 says:

          and u dont even answer gurl poyo in a single english word, uitm student mmg slalu brag x kena tempat ye? xhabis2 belajar in english yang nak dibesar2kan sgt. pls laaa.. at least other uni, they never accept student with spm less that 2 A’s. nak brag sgt kau Chartered Accountant, do u think CA is big enough for u to brag is it? plsss laa.. how much do u earn as CA? and btw my staffs mostly uitm graduates, and most of them are even afraid to speak in public, i dont know whether this is the university fault or individual fault. so pls dun brag too much!

          plus u even need ur husband to back u up, bravo uitm grads.. u cant even stand on ur own feet.. good in english la sangat..

          0

          0
        • gurl poyo says:

          untuk pengetahuan anda juga saya pun CA.. ok laa.. i have nothing against u, sbb masing2 pun will be proud of where they belong kan.. no heart feeling k..

          0

          0
  39. aryana says:

    naib canselor uitm pn beritahu pmohonan siti akan dinilai bdasarkan kelayakan. cuba cik alahai masuk website Gua.

    0

    0
  40. faztee says:

    nak masuk U pun kecoh ke..cam le amik course yg hebat sngt..diploma je pun..bidang muzik

    0

    0
  41. repeat paper je la dia nanti tu…..

    0

    0
    • xcute langsung says:

      awk pandai sgt ke? ade phd ke? ke perasan hasad dengki je

      0

      0
    • specialcase says:

      ataupun yang suka sangat komplen itu ini sebenarnya ada PHD = PERMANENT HEAD DAMAGE

      0

      0
      • xcute langsung says:

        dan kau specialcase, ke kau pun ade phd? permanent heart damage? btw aku nengok blog cute mummy ni, xde pon nampak die mcm graduate oxford nak hina2 org xtentu hala… psycho la korg ni… ke ko org yg sama??? jgn ngate org sgt cutemummy, ko tu ade anak, jgn nnt anak ko pun asik repeat je…

        0

        0
        • specialcase says:

          maaflah kalo ko tersilap faham ayat aku tu. maksud aku sebenarnya merujuk kepada ayat cutemummy tu.. bukan ayat ko.. aku just sambung ayat ko n beri maksud PHD tu. sorry again.. aku n cutemummy bukan org yg sama.

          0

          0
  42. hantu says:

    udah2 ler tu duk mengutuk DSN..kita sebagai org melayu kita kna sokong kaum kita..klu masing2 nk jatuhkan org lain bila kaum melayu nk maju..

    0

    0
  43. Honey says:

    alaaa…apa nak heran pun…orang takde pelajaran and qualification macam si rosma, si khai,lan kristal tu….leh jadi duta medical college lagi….ahaks….diorang jadi duta pun…takde minat nak belajar….walaupun masih muda….

    si siti nie….at least dier nak menambahkan ilmu didada….dier nak sambung belajar…..sokong je lah dier…..dier tak payah ada qualification pun….memang dah kaya….dah ada her own business…kalau grad pun…tak payah penat2 cari kerja atau menganggur….ntah-ntah…orang yang ada master,degree or diploma…grad u……pun kerja dengan siti….yang korang kata pangkat 3 je nie…

    0

    0
  44. xperlutau says:

    haihh tak paham betul la ngn komentar2 kat ats tuh. nak smbung blaja salah, x smbung blaja pon lagilah SALAH! ct ade semngat utk memajukan diri, biarlah kat dye. yg korng sakit ati kenape? at least hati dye tu msih nk mempertingkatkan ilmu dr certain artis yg xde minat lgsung nk blaja. sepatutnya ni dijadikan contoh. bukan kondem2 mcm ni!

    to tok ti : teruskan semangat anda! and welcome to UiTM! UiTM dihatiku!

    0

    0
  45. mentosblur says:

    korg nie x pyh laa nk dengki2 sgt kat siti.. at least die ade minat nk blaja & nk tambahkn ilmu.. kan bagus tue.. cuba bg sokongan moral.. lgpun die blaja tue bukan pakai duit korg pun kan? so ape yg tak puas hati nye? iskh3.. pihak UiTM tue tahu laa sape yg layak, sape yg tak.. diorg lagi bijak.. dah ramai dh graduan UiTM yg berjaya kt luar sane.. wpun mule dari ZERO..! yg penting usaha utk terus berjaya… tak pyh laa nk tabur fitnah yg bukan2 psl die.. tak psl2 menambah dosa korg je.. baek korg fikirkan masa depan korg sendiri.. dh cukup ke ilmu kat dada tue nk menilai orang lain??

    0

    0
  46. mysara says:

    Dulu dia nobody, results SPM tak cukup syarat nak masuk U..Kalau buat rayuan pun org tak pandang. Sekarang ni dah jadi somebody, dah popular, dah ada duit, dh ada title..Semua U tersua-sua tangan menghulur ajak further study kt U diorang..Tak masuk kelas pun takpe, tak buat assg pun xpe..tup tap dapat degree..

    0

    0
  47. sapa2 je says:

    ala korang bising je..taw lak complain pasai siti xada kelayakan..tetiba boleh masuk universiti..macam tu la apa yang non-malay rasa,bila korang yang melayu ni result xseberapa tapi still boleh masuk u..padahal yang non-malay yg result power ni xley masuk u..

    0

    0
    • mysara says:

      Tu sebab ada kuota. Kalau tidak, abis semua tempat kat U tu kaum lain sapu. Tu pun ada gak suara sumbang nak suruh Uitm dibuka untuk bukan Melayu. Yang Melayu pun satu hal, ada peluang tapi sia-siakan. Dah terbiasa dgn kelebihan yang ada. Padahal, bangsa lain slow2 duk gain strength diorang untuk bangkit di masa hadapan.
      Malam2, org lain duk sibuk study, budak2 Melayu kita duk sibuk merempit..merendek, meromen..Salah siapa kalau Melayu mundur?

      0

      0
      • melayu says:

        aku rs wajar je bukak kat bukan melayu, at least org melayu ni boleh fikir yg nak masuk u tu xde la senang sgt, x belajar rajin2 pun boleh masuk u, xde A pun boleh masuk U, masuk U tp quality xde pun xguna.. ni bukan tolong melayu, ni nak hancurkan lagi melayu..

        0

        0
        • mysara says:

          Xda hancurnya Melayu kalau bagi peluang masuk U gitu. Yang duk hancurkan tu adalah diri sendiri. Peluang ada tapi tak hargai. Sendiri mau ingatlah

          0

          0
        • mysara says:

          1 lagi, yang qualification tinggi (on paper) tu belum tentu bila dah kerja, prestasi excellent. Harap teori ja superb, tapi teknikal n praktikal out. Aku dah jumpa ramai yg camtu.

          0

          0
  48. ape ape jer says:

    tuuuuuuuuuuuu pun nak kecoh…

    0

    0
  49. razer says:

    comment of the year……….

    BLLA BLA BLA BLA…..

    ap pon xbley……….

    LOL

    0

    0
  50. qaseh says:

    Penyakit PHD kuat sangat….gud luck tok ti…

    0

    0
  51. iii says:

    huk3x mesti pasal ms kat wataniah dia dpt pangkat paling bawah coz ada spm jer tak leh dpt jd leftenan muda… jadi dia cr la u mana yg paling mudah dia dpt sambg study tuk belajar… lgpun bidang muzik jer banyak artis dah sambg study mcm tu mcm shafinaz, atilia tak kecoh pun… org kalo dah konvo br la bg tau nie blm pe2 dah kecoh… sekrg nie setekat diploma org dah tak pandang…

    0

    0
  52. ayo says:

    kakak saya pangkat 3 leh je masuk uitm thn 90-an dl la…bukan senang ke nak masuk uitm..dip sains..maybe thn dl tak ramai org dapat result bgs2 kot?????ape yg sy tgk la…pas tu thn lepas adik sy lak dpt uitm ..no kabel2 tau……..sy je yang masuk utm…tapi sy rasa ct layak..coz pengalaman kerja dia…biarkan je la..dia study..bukan dosa pun..nak tambah ilmu pengetahuan pun salah..lagipun sy rasa syarat dilonggarkan sebab dia bkn amik fulltime..amik part time..

    0

    0
  53. nurri says:

    bagus la kalau ad niat nk sambung belajar.walaupun CT dah jadi orang kaya, tapi masih mempunyai azam untuk sambung belajar dan mungkin sebelum ini, CT tidak mempunyai peluang dan sekarang peluang itu sudah ada di depan mata..tak salah sekiranya CT ingin menambahkan ilmu di dada disamping ‘meng ”upgrade’ diri.bukankan Tuhan akan membuka jalan kepada umatnya yang menuntut ilmu. sesungguhnya ilmu itu nur.
    KITA TIDAK MEMPUNYAI HAI UNTUK MEMPERTIKAIKAN KELAYAKKAN CT.Biasanya komen2 yang negative ini menjurus kepada unsur2 cemburu.

    0

    0
  54. nooralia says:

    layak ke????? ermmmmmm………………aku tak hairan kalau ct ni nak buat apa pun, seperti yg diduga nak jadi artisa contoh kod, semua package cukup, belajar tinggi, tentera pun dah masuk, lepas ni mungkin nk p gaza pulak kod, nak p hantaq ubat-ubatan, pastu calon pilihanraya pulak, sure memang …..peminat undi,

    0

    0
  55. specialcase says:

    Apa lah yang nak dok kutuk2. Biar siapapun dia, kalau dah ada usaha nak sambung blaja tak kisah la diploma in music ke, yang penting ada niat nak majukan diri. Daripada org lain yang ada peluang tapi tak pernah nak sambung blaja. Duit dia mmg bnyk, kalau dia nak, dah lama dia beli je sijil, tapi dia nak BLAJA.. apa yg nak dikisahkan? Mana pun DSN nak blaja, siapa kita nak pertikaikan? dia boleh pilih sbb dia dah cukup dewasa..dah matang menilai. Setakat, qualification SPM tu, tak lah jadi hal sbb bidang yg dia ceburi dah beri dia bnyak pengalaman dan pengetahuan.

    0

    0
  56. zuan says:

    wahh bgs2 kak siti.. :D
    semoga berjaya

    dah baca komik atwr #4?
    http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

    0

    0
  57. hanie says:

    ok ler..p ler sambung belajor…belajor le mner2 pun…gud luck!! haha…banyak yg masuk universiti..tapi banyak jugak yg belum berjaya…seperti makluman semua…kalo uitm semua kata low class…ukm n um aja la hebat…korang tuh jadi apa erk? hahaha..dah2 la tuh..jom tido..hobi yg mudah dan jimat…assalamualaikum..

    0

    0
  58. kumon says:

    dari dulu die sepatutnya sambung belajar…=)..anyway bagus la..at least die nak jugak kembangkan otak die..

    0

    0
  59. aida says:

    tak kisah la belajar mana pun.yang penting ada niat untuk belajar.insyaAllah berjaya. kalau belajar dekat universiti paling bagus di dunia pun, hati tak ada niat nk belajar,lingkup jugak,jgn nak salah kn universiti kalau student tu gagal. rasa ye bukan siti yang kene buka otak dan minda..korang ni yang kene buka minda masing2. melayu jatuh kan melayu. tak support langsung. bila dia nak sambung belajar korang perli, bila dia cakap english tunggang terbalik korang suruh dia pergi belajar. mana satu ni beb!! jangan la nak busuk hati sangat kutuk orang sana sini.

    0

    0
  60. edi says:

    SITI ADE PENGALAMAN KERJA 15 TAHUN OK…BKN BARU LPS SPM TAHUN 2010….SO APE MASALAHNYE..JGN NEGATIF SGT..

    0

    0
  61. min says:

    kalau qualification x penting, setakat talent tu penting. then apply je lah akademi fantasia, easy kan…no basic requirement diperlukan, setakat talent sahaja..akhirnya dpt pki jubah juga.

    0

    0
    • specialcase says:

      ada beza DSN dgn yang masuk AF. DSN dah masuk bidang nyanyian ni lama. apa yg nak dipertikaikan. Aku pun bukan jenis yg fanatik ngan DSN, tak minat pun dia tapi usaha dia nak sambung blaja bermula ngan diploma aku sambut baik. apasal la banyak sgt yang kondem usaha dia. siap cakap yang tak elok. SPM dia tu dah lebih satu abad pun..

      0

      0
  62. pasha sendat says:

    YANG PENTING MASA KONSERT KAT UITM ARI TU CT BERSORAK KAT PEMINAT DIA.. “ARE U BESTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT????”

    0

    0
    • adela says:

      and in another konsert “come SONG with me..!!!”

      OWH So d very kesian for a celeb not to master a very simple stage communication skill

      0

      0
      • Parvita Suri says:

        cakap org lebih.. eng ko sendiri mcam haram.. ni mesti assignment ko suruh org lain buatkan?? hahaha.. tak pun mase lect bel ngajar ko tidor.. poor u. :(

        0

        0
      • specialcase says:

        alah, kalau ko pun dok kat depan crowd, ntah ayat pe yg keluar dr mulut ko pun tak tahu. semua silap org ko nampak. silap sendiri ko pernah semak??

        0

        0
      • anti ct sbb rampas laki org says:

        Hahahaah kesian aku ngan dak ct..’SONG’ hahaha..cuba ko blajor bi bebetul sebelum nak ckp..

        0

        0
    • PahsaADELA says:

      Pahsa dan Adela : kau orang kutuk2 CT tapi pigi juga ke konsert CT.. hahaha!!! Minat CT sembunyi2. hahaha.. Aku nak dengar kau berdua( tapi rasanya orang yang sama ni) cakap orang putih..kalo berani meh cakap org putih dengan aku… tak berani kot..hahaha

      0

      0
  63. pasha sendat says:

    rESULT spm CT DULU DAPAT PANGKAT 2 HOCCAY.. LAGI SEKALI PANGKAT 2!!!!!

    0

    0
    • mysara says:

      Kalau tak silap 30 aggregat, dia aliran apa ek? pure science ke, social science? Masa tu Siti busy duk nyanyi penuhi jemputan. Orang baru nak naik, takleh tolak offer. Sebab tu tak sempat nak study. Skrg dia dah berjaya, dah kayoo..berbaloi pengorbanan akademik dia tu. Sekarang, nak cover balik lah..All the best CT, asalkan dengan cara yang betul dan sepatutnya.

      0

      0
    • pantai says:

      dia pangkat 3 la weh.. satu sekolah ngn aku..

      0

      0
  64. siti says:

    bkn dia ni spm pangkat 3 ke dulu.. boleh smbg eah.. kalo camtu sng la nk msuk uitm.. kene jd artis dulu.. haha..

    0

    0
  65. gud luck to dato siti.

    0

    0
  66. haku says:

    bkn nk ktuk ex uitm neh..tp aku de mmbr dh pat keje wt keje maen2..mmg hancosss…kate dak mas com uitm ni gmpak2 la katenyeee tp de sorg ni houttttt…2lis news pown hancoo..las2..dier anta notis 24jm benti keje..plik2..sbb ex uitm ni snang pat keje 2 yg dorg oso snang benti keje kotttt…..pas2 kt uitm korg xde saingan la ngn bngse len…xbeshhh

    0

    0
  67. mira says:

    baca sume komen ni, mmg dpt disimpulkan kebanyakan masyarakat kita jenis yg suke pndg rendah n mengutuk2 org.. dato’ CT, do the best among the rest!!! :)

    0

    0
  68. menie says:

    lantak p la siti nk blaja ke xnk…die da kaya… she can do anything what she want… yg penting korang 2 (either ct lovers or ct haters) yg sebok komen ni yg patot g blajo… i’m not a ct lovers or ct haters… just care bout malaysians educations…

    0

    0
  69. bailung says:

    ini dh lari isu sangat dh. ape ke benda pulak masuk hal uitm pulak nih. budoh tahap hanjing korang ni..die nk smbung blaja bukan nk bukak kelab malam. tuntut ilmu tau x. budoh sangat. ko kene ingat uitm adalah uni yg lebih kpd memberi peluang kedua utk org yg ada keinginan tp x berpeluang, jd uitm beri peluang. kalau ko rase pandai sangat pegilah oxford ke cambridge ke. klu setakat masih berada di local uni orng xheranlah wei.

    0

    0
  70. cik ratu says:

    siti is d best!! dia artis yg mmg patut d jadikan contoh..ikut wataniah..ni smbung belajar lg..bt biznes make up..i salute her..she is my inspiration

    0

    0
  71. handsome atok says:

    reading people quarrel over thing in comments humor me. but cursing ? you just prove how jumpy and immature you are. having fun mocking others ? maybe some people just love a bit affection towards their comments, be nice to them, maybe they will share some affection they gained with you. :)

    0

    0
  72. SeMua OrG Dk bGa Sgt Pasepa sedAR Dqi Msg2 suDah says:

    pa pon gud luck tuk ct =) yang msg2 nak tunjuk style sgt pasepa.biarla kt org yg kta dok cibuk 2 wat tambah dosa ja. bg aku smbg p la kt mna pon asl individu 2 b’sguh2..dan m’cpai matlamat..geram jgk aku yang dk bangga n dk kenen u lain 2 kenapa..xfhm btol..dunia2.

    0

    0
  73. cucu cicit says:

    sian tok ti, nk smbung study pun ada org kutuk2 n pandang negatif. padahal nk tuntut ilmu bukan salah pun. apa2 pun sy respek kt tok ti coz sntiasa pndai ambik pluang utk improve diri. keep it up dato ct, all the best! :)

    0

    0
  74. MiSz NoNi says:

    Siti bakal ambik program TESL… Congrats!!

    0

    0
  75. Wonderful goods from you, man. I have take into accout your stuff prior to and you’re just too magnificent. I actually like what you’ve acquired here, really like what you are saying and the way by which you say it. You are making it enjoyable and you continue to take care of to stay it smart. I can’t wait to read far more from you. This is really a great web site.

    0

    0
  76. Attractive element of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to claim that I acquire in fact enjoyed account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing in your augment and even I achievement you get admission to persistently quickly.

    0

    0
  77. Blog says:

    I don’t even know the way I finished up here, but I thought this submit was great. I don’t recognize who you’re however certainly you’re going to a well-known blogger in the event you are not already. Cheers!

    0

    0
  78. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to mention that I’ve really enjoyed surfing around your weblog posts. In any case I will be subscribing in your feed and I am hoping you write once more soon!

    0

    0
  79. led tv cover says:

    Awesome things here. I’m very glad to see your post. Thank you a lot and I am taking a look forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

    0

    0