Written by Bella | November 9th, 2018

Kisah perceraian Rita Rudaini dan pemain bola sepak Aidil Zafuan sebelum ini penuh dengan kontroversi dan mendapat perhatian yang hangat lebih-lebih lagi dengan episod tuntutan nafkah bagi anak-anak mereka.

Namun disebalik segala konflik yang berlaku, Rita mengatakan beliau sebenarnya tidak pernah mempunyai masalah ataupun bersengketa dengan bekas suaminya. Orang ramai yang sengaja mengada-adakan cerita hubungan mereka tidak baik.

Menerusi muat naik terbaru beliau di Instagram, Rita turut menyertakan foto ‘throwback’ Aidil bersama dua orang cahaya mata mereka sewaktu kecil.

Pada masa yang sama, beliau sempat membidas kritikan sesetengah pihak yang mengkritik dan mempersoalkan mengapa beliau terlalu ingin menunjuk dan gigih menghantar anak-anaknya untuk bermain bola sepak.

Rita berharap dengan penjelasan panjang lebar ini, tiada lagi  pihak yang akan terus mencari kesalahan dan mempertikaikan setiap apa yang beliau lakukan.

43 responses to Sis Tak Ada Masalah Gaduh Dengan Bekas Laki Sis, Orang Yang Buat Cerita – Rita Rudaini

  1. Minah membawang says:

    Siyes tu sume dongengan netizen??wowww,ahmazingla khayalan netizen kalo cmtu..bgsla xgado dgn ex sis ye sb sblm2 ni ‘netizen2’ ni pdai dok kata hampa bdua bgado sb ex sis xbg nfkahla,xjenguk ankla,bg nfkh xckupla..pdai2 je netizen2 ni tau wt cte..haishhh,netizen oo netizen..

    15

    1
    • garita sundal mulot bau says:

      kan!bkn rita ke yg meroyan x sudah tuduh Aidil n family mcm2?

      12

      0
      • Anonymous says:

        Dia sendiri pun cam murai si spender nie. Puihh!

        5

        0
        • Siti says:

          Macam macai2 UMNGOK jugak, species yang tak reti nak move on!

          8

          5
        • Anonymous says:

          Penggiat seni harus lebih peka dgn tajuk drama lepas ni….jgn kerana nk viral dan lakukan produk anda,, duk bubuh tajuk merapu sehingga memburukkan martabat wanita…….klu story line anda bagus mcm Drama Nur tu,, tak perlu nk tajuk merapu pon penonton akan tengok….

          4

          0
    • Bosannnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!! says:

      Dah la tu, x habis2 psl bekas laki ko. Tutup kepala tu dulu mana tau kot2 dpt hidayah dan tertutup mulot ko skali sis!

      13

      0
      • shafikah says:

        attention seeker, ko igt dia nk diam? selagi x dpt secomel laki lama sbg pengganti, selagi tu la si spender ni menyalak minta perhatian!

        2

        0
      • Anonymous says:

        Lain kali, jangan kerap sgt foto bersama suami terpampang di media sosial. Sekali-sekala takpe.
        Bukan seminggu sekali.

        Kebahagiaan kita, kita simpan sendiri.
        Penderitaan kita, kita simpan sendiri.
        Baru terjaga maruah keluarga & diri.

        Pendek kata, simpan kebahagiaan kita antara kita dgn Tuhan sbgmana kita simpan kekurangan/keaiban kita.Pesan org-org tua dulu ni kena cari kt kampung-kampung. Bukan ada terpampang kt media sosial. Bukan kat kedai mamak ataupun kt bistro.

        0

        0
    • Zzz zzz zzzzzzz says:

      Sampai bila lah Rita ni nak senyap. Isu basi dah berkulat la wei.

      5

      0
    • Bawang ku bawang China says:

      Minah membawang sah budak weechat ..bahasa jiwa bangsa dek ooi …. Tulislah elok elok sekit …

      4

      0
    • yapkim says:

      hahaha.. adoooiiii aku rasa rita ni mesti banyak burukan laki dia kat anak anak.. jgn la anak anak dia membesar dengan membenci ayah sendiri.. harap harap anak anak dia terbuka hati baca gosip gosip mak dia bila dah besar t.. masa tu mungkin dorang boleh pikir kenapa masa kecik xdpat jumpa ayahnya…. #sgtdramamelayu… then masa tu rita pon insaf bagitau hal sebenar kepada anak anak.. hahajahah

      0

      1
  2. ROSE says:

    Memasing dah ada kehidupan..redha dgn apa yg berlaku..limpah rahmat utk Rita n anak2..n aidil teruslah memberi nafkah n sokongan keatas anak2 hingga ujung nyawa..jgn ngelak anak2 harta dunia akhirat..fikir yg baik dtg yg baik2..netizen jgn jadi batu API..

    13

    0
  3. Elliza Razak says:

    MINTA SEMUA WARGANET BERHENTI MEMFITNAH RITA RUDAINI OK.

    1

    5
  4. Anonymous says:

    Tak habis2 lagi ke kes ko kak?

    6

    0
  5. Anonymous says:

    sampai ke tua la cerita spender ni. next lah!

    5

    0
  6. Mak Boss says:

    alah, itu je lah cerita yg ko ada pun kan. sendu dah nie…dah macm karipap basi. recycle lah cerita ko sampai pookie ko beruban. :((

    7

    0
  7. Anonymous says:

    Boring ah dia ni.

    4

    0
  8. Datin Mariam says:

    Asyik ko je betul, org semua salah. Mcm ler perangai ko tu elok sgt. Ko pun x sewarak mana!

    7

    0
  9. Anonymous says:

    Sucinya hati ko..bila nak bertudong?

    4

    0
  10. Anonymous says:

    Bkatala yg baik2…itu adalah doa…smga kak rita bhgia bsma anak2….bila tgok gmbr sedih jg dh lma…itula kenangan yg kak simpan…smga aidil update gmbr trkini dgn anaknya ..dan jgn berat sblah…anak adalah tngjwb suami100%

    3

    2
  11. Anonymous says:

    2×5… sama je dia dgn bekas laki.

    3

    0
  12. Siti Sue says:

    Tutup la aurat ..mana la tau suatu hari nanti ko dapat move on dan tutup mulut ko yg mcm pantat ayam tu wei.

    0

    0
  13. Mimi says:

    Eh diam lah. Macam ko sorng je yg bcerai!

    2

    0
  14. Anonymous says:

    Hehehe Sama Ker dgn posh dn Beckham?? ??

    1

    0
    • rita si hidung besar says:

      bagai tikus longkang dgn kucing parsi aje level si sundal rita dgn posh ni…perasan punya minah felda perlis hulu banat

      3

      1
  15. rita si hidung besar says:

    ko baik jadi pelacur aje lah rita oiii…idong lah lah besar mcm serombong titanic..

    0

    1
  16. Anonymous says:

    WEKKKK jangan kau komen disini FAHAM, cakap merapu2 saja, macam mrs-know-it-all

    0

    1
  17. Anonymous says:

    wekkok jangan kau komen disini FAHAM, cakap merapu2 saja, macam mrs-know-it-all

    0

    1
  18. Anonymous says:

    Whatever la!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Dah banyak dah kisah isteri kontrak dalam drama Melayu. Even tajuknya tak begitu bunyinya. Syiah dah menyelinap byk di Kelantan. Ramai yang tak sedar. Malah seronok dan khayal menonton. Bahkan berangan angan nak jadi begitu. Nauzzubillah.

    1

    1
  20. Anonymous says:

    Pelakon Edika Yusuf boleh jaga isterinya yang lumpuh selama 12 tahun dan dia tak kahwin lain..sedangkan Edika Yusuf handsome giler orangnya.. tetapi dia tetap setia dengan isterinya.kalo jenis lelaki tak setia isteri cantik macam mana pun tetap menggatal…

    5

    0
  21. Beau says:

    Tak habis2 rita nih..patutlah aidil tinggalkan. Bahasa kampung tak jaga hati belah sana. Tak payahlah cakap byk, gambar pun takdak pakai yg lama. Delusional

    2

    1
  22. Amama says:

    Saya doakan semoga Rita dan Aidil dah berbaik Anak2 lelakinya sedang membesar perlukan father figure dalam hidup mereka. Amin. Dilaknati lah mereka yang cuba menghalang Aidil untuk berjumpa anak2nya.

    3

    0
    • ritrad says:

      berbelit belit cite kau Rita…dah biasa auto kan….ahhh..ahhh..klaw lah dri dulu perangai kau tu bleh ubahhhhh…maybe.lain cite plak…
      sapa yg halang bapak dia jumpa anak…Rita jugak… mcam2 syarat kau bagi…yang x blh belah tu.. bila Aidil nak jumpa anak dia mesti ada sekali..haaaa..ngok ngek betul ppuan ni…
      aku x caye 1000++% ngan ppuan ni…adalah lah tu story dia selepas ni….wait & seee arrr…

      0

      0
  23. Noah says:

    I don’t think she is neither seeking attention nor she can’t move on. Probably she is hurt so bad that she acted this way. Why can’t people just let her rant.

    0

    0

Leave a Comment

Optional