Sikap Biadap Pekerja Kutuk Majikan Di Laman Sosial

Trending

Sikap Biadap Pekerja Kutuk Majikan Di Laman Sosial

Menerusi satu posting di Twitter seorang wanita yang dipercayai pekerja bagi jenama terkemuka Christyng mendakwa bahawa syarikat terbabit tidak menjaga kebajikan pekerja dan mengamalkan sikap yang tidak profesional kepada pekerja mereka.

Bukan itu sahaja, wanita terbabit turut menyatakan bahawa syarikat terbabit tidak membayar gaji dan mengerah pekerja untuk melakukan kerja selain turut menyindir pekerja.

Advertisement

 

christing-1
Dalam pada itu,  wanita ini juga mendakwa syarikat yang dia bekerja mempunyai masalah pengurusan dan menganggap konsep yang digunakan bagi produk mereka sebagai sesuatu yang tidak bagus “Low Quality”. Tetapi secara hakikatnya, produk keluaran tempatan ini telah mendapat sambutan yang cukup positif dari kesemua pelanggan mereka.

957b71fd-3eec-4817-9637-7131cd504b0a
Posting wanita terbabit juga mengundang keceman netizen apabila ada yang mula memboikot untuk tidak membeli produk dari Christyng.

b50266b8-0543-4496-9bb8-11878655cf39-1
Membalas kenyataan wanita ini di laman sosial instagram seorang wanita yang juga pekerja bagi syarikat terbabit tampil memberi ulasan tentang apa yang dinyatakan wanita terbabit adalah tidak benar dan mendakwa dia tidak mahir dalam melakukan tugasan kerja yang diberi.

Dalam postingnya di Instagram dia juga turut menyebut (mention) ChristyngShoes dan pemilik syarikatnya christyemilylove.

f2e20e6a-2782-4e90-8e47-b50b8a49edb1-1

Dalam pada itu, Rata-rata netizen juga membidas pemilik syarikat fashion terkemuka di Malaysia, Fashion Vallet apabila dia memuat turun sekeping gambar yang mengenakan beg yang persis rekaan Christyng.

2

b9405a5e-d033-4afc-9da2-e64f89f6d889

Sebagai pengguna yang bijak memang benar kita mempunyai hak bagi menyuarakan pendapat di laman sosial walaupun ia dianggap sebagai hak peribadi. Tetapi perlu diingat bahawa ramai orang memerhatikan segala apa yang kita muat naik di laman sosial.

Diharapkan kedua-dua dapat menyelesaikan masalah ini dengan baik tanpa perlu memburukan mana-mana pihak di laman sosial seperti instagram dan twitter, tetapi sebaliknya berbincang secara profesional.  -Amazingnara.com

 

 

 

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

Comments are closed.