Siasatan APAD Dapati Lelaki Berang Tidak Menunggu Empat Jam Seperti Dakwaannya

Trending

Siasatan APAD Dapati Lelaki Berang Tidak Menunggu Empat Jam Seperti Dakwaannya

Satu video menunjukkan seorang lelaki hilang sabar dan ‘mengamuk’ memarahi staf sebuah kaunter perkhidmatan kerajaan telah menjadi tular semalam. Ia menarik perhatian ramai pihak termasuk Netizen yang mendakwa ia bukan sesuatu yang menghairankan kerana sebilangan dari mereka pernah mengalami pengalaman serupa di pejabat kerajaan.

Hari ini, agensi kaunter perkhidmatan terbabit iaitu Agensi Pengangkutan Awam Darat atau APAD dalam stau kenyataan memberitahu, bahawa lelaki yang naik angin itu tidak menunggu selama empat jam seperti dakwaannya.

Advertisement

Berikut ialah kenyataan rasmi APAD:

Kenyataan Rasmi  Agensi Pengangkutan Awam Darat (APAD)

Agensi Pengangkutan Awam Darat (APAD), Kementerian Pengangkutan Malaysia ingin menarik perhatian semua pihak mengenai satu perkongsian video berdurasi 43 saat yang sedang tular di laman sosial berkaitan seorang pengendali memarahi pegawai kaunter di pejabat wilayah APAD Kelana Jaya.

Pihak APAD mengambil maklum perkara tersebut dan siasatan segera telah dijalankan bagi mengenal pasti punca kejadian.

Hasil siasatan mendapati pengendali tersebut telah hadir ke kaunter pejabat wilayah APAD Kelana Jaya pada 26 Februari 2019, jam 2.30 petang bagi menghantar dokumen permohonan namun tidak dapat menjalankan urusan tersebut disebabkan kaunter nombor giliran tetah tutup pada jam 2.00 petang apabila had nombor telah mencapai had maksimum giliran harian dan pengendali diminta untuk hadir semula lebih awal oleh pegawai di kaunter.

Pengendali tersebut kemudiannya berasa tidak berpuas hati dan terus memarahi pegawai kaunter kerana mendakwa telah menunggu selama empat (4) jam untuk berurusan.

Siasatan lanjut yang dijalankan mendapati pengendali tidak menunggu lama sepertimana yang didakwa di dalam video berkenaan.

Untuk makluman, setelah penutupan beberapa pejabat di UTC, Pejabat Wilayah APAD Kelana Jaya yang sebelum ini menerima purata 500 orang pelanggan sehari kini mengalami pertambahan mendadak bilangan pelanggan yang hadir selain turut menghadapi kekurangan petugas dan kaunter untuk berurusan.

Sehubungan itu, pihak kami ingin menasihati orang ramai agar datang lebih awal bagi kelancaran urusan di kaunter.

Pihak APAD amat memandang serius berhubung perkara ini dan kami senantiasa mengutamakan kebajikan pelanggan serta berharap kejadian seumpama ini tidak berlaku lagi di masa hadapan.

Pihak kami akan sentiasa memperbaiki mutu perkhidmatan demi kelancaran urusan setiap pelanggan dan segala kesulitan yang berlaku amatlah dikesali.

Dengan kenyataan ini, diharap ramai pihak tidak salah anggap lagi. Namun masih ada isu yang perlu diselesaikan iaitu masalah ketidakcukupan kakitangan seperti didakwa. – amazingnara.com

 

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

Comments are closed.