Written by Bella | September 17th, 2019

Tahun lalu filem PASKAL The Movie mencipta fenomena tersendiri apabila meraih kutipan sebanyak lebih RM30 juta.  Dibintangi pelakon popular seperti Hairul Azreen, Jasmine Suraya, Amerul Affendi, Ammar Alfian, Gambit Saifullah dan ramai lagi.

pelakon filem paskal belum terima bonus

Tentunya ia merupakan satu pencapaian hebat untuk filem tempatan dan sehingga hari ini “demam” filem tersebut belum reda dan ditayangkan di televisyen.

Malah, baru-baru ini Jasmine menerusi akaun Instagramnya memuat naik foto mempromosikan filem berkenaan yang di tayangkan di kaca televisyen sempena Hari Malaysia secara percuma di saluran 700.

paskal the movie

Namun, komen beberapa orang pelakon filem Paskal menarik perhatian ramai. Mereka meluahkan rasa kecewa kerana sehingga hari ini masih belum menerima bayaran bonus seperti yang dijanjikan. Diberikan harapan palsu.

Dah lebih setahun, payment bonus

belum dapat

pelakon filem paskal belum terima bonuspelakon filem paskal kecewa belum terima bonuspelakon filem paskal kecewa belum terima bonuspelakon filem paskal kecewa belum terima bonusHarapnya isu ini  dapat diselesaikan tidak lama lagi. Kesungguhan dan dedikasi pelakon merupakan tulang belakang untuk kejayaan sesebuah filem. Lakonan mereka harus dihargai.

8 responses to Siapa Je Yang Kenyang Ni? – Pelakon Filem Paskal Kecewa Belum Terima Bonus Yang Dijanjikan

  1. Anonymous says:

    Bonus sudah dijanjikan kena lah bagi jika kutipan melebihi dri jangkaan awal. Sudah setahun berlalu mmg kena byr. Takkn audit lama sgt kot. Audit pun dlm 3 ke 5 hari je buat kerja, lepas tu end of month or 3 month baru dapat payment.

    Takan nak kira pun payah. Duit dh ada sng kacang je buat bayaran. Lagi2 zmn skrg ni, dihujung jari je.

    Byk sudah pelakon2 lama kita dn penyanyi lama kita yg bila sudah tua, tiada harta. Angan2 nk beli rmh duit bonus gunakan utk deposit, atau byr cash rmh mampu milik bawah 400 ribu…akhirnya terbantut.

    Sudah berjanji bayarlah.

  2. Anonymous says:

    yang kenyang sorang je kot. cium kuat yang tu.

  3. Anonymous says:

    sape lh yg kenyang tu

  4. mak jemah bawang says:

    cina kannnn.produksi ni?
    ermmmm..astro shaw…aritu dah jadi dh kes hantu kak limah ke apa..
    pundek laaa cina cina ni

    • Anonymous says:

      Benar, saya setuju, kita bukan nk ckp pilih bulu ke ape, tidak sama sekali, kalau tiada pekerja2, syarikat pun x boleh jalan, mcm tu juga filem, tiada pelakon mcm mana nk habiskn cerita. Bonus sudah dijanjikan jika filem meletop. Yg menontonnya pun aku rasa mesti byk org2 melayu, selain dri bangsa lain.
      Lambat sikit x ape byr bonus, ini sudah 1 tahun berlalu, tak kan x settle lagi outstanding payment dri others person/company.
      Simpan duit yg ada tu kan utk modal filem seterusnya. Kalau produser “kenyang” dalam pemakanan atau “sedap” dalam pemakaian brg2 jenama, tak kan x sedar org yg menjayakan filem itu juga.

      Kalau filem upin upin tu meletop, ada juga aku tengok LET’S COPAQUE tu buat makan tahunan utk staff secara besar2 besaran.

  5. Anonymous says:

    Pelakon2 noob

  6. xyzabc says:

    produser org kelantan ke? org kelantan je yg buat keje2 tipu camni. org negeri lain semua suci..

  7. Anonymous says:

    Jadi mcm shaw brothers jalan ampas..apa yg pelakon dapat?

Tinggalkan Komen Anda Di Sini