“Siap Masuk Dapur Minta ‘Extra’ – Selamba Habiskan Kuih Masa Beraya Rumah Orang, Netizen Berbalah Pendapat

Kehidupan

“Siap Masuk Dapur Minta ‘Extra’ – Selamba Habiskan Kuih Masa Beraya Rumah Orang, Netizen Berbalah Pendapat

Sempena Hari Raya Aidilfitri, mengunjungi rumah sanak-saudara dan jiran tetangga sememangnya perkara ‘wajib’ dilakukan setiap keluarga ataupun individu.

Boleh dikatakan setiap rumah pasti akan menyediakan makanan dan kuih raya untuk tetamu yang menghadiri rumah mereka.

Advertisement

Seperti yang dikongsikan oleh seorang lelaki di Twitter ini, dia memberitahu dirinya sering menghabiskan kuih raya yang dihidangkan oleh tuan rumah jika ia mengikut cita rasa beliau.

Bukan hanya menghabiskan kuih raya, malah lelaki terbabit juga akan pergi ke dapur untuk bertanya kepada tuan rumah jika ada lebihan kuih untuk di bawa pulang.

Bagaimanapun, perkongsiaannya itu mendapat perhatian ramai dimana ada yang merasakan tindakan tersebut tidak beradap kerana tidak memikirkan orang lain yang ingin beraya di rumah berkenaan.

komen twitter

Biarpun ada yang mengecam tindakan lelaki tersebut, ada juga netizen yang merasakan tindakan itu merupakan perkara yang boleh mengembirakan tuan rumah kerana berasa seperti tetamu menghargai makanan-makanan yang dihidangkan oleh tuan rumah.

komen twitter

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

gadis tak suka kanak-kanak beraya minta duit
7 bulan lalu

"Semata Nak Duit Je!" - Gadis Tuduh Budak Melayu Beraya Rumah Jiran Tak Ikhlas, Netizen 'Panas' Hati

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. Anonymous

    May 9, 2022 at 11:02 pm

    cakapla sedap betul kuih ni. beli kat mana, camtu. kalau tuan rumah faham dan offer bawak balik kalau dia ada lebih, xpelah. ni nak mintak tapau kalau sedara rapat ok kot. yg lain tu, x sopan sgt rasanya.

Loading...