Written by serenity | November 29th, 2013

Berita mengenai keputusan Johan As’ari untuk mengahwini Lana Nordin yang tujuh tahun lebih tua darinya selepas berkenalan selama tiga hari mengejutkan ramai pihak. Ada peminat yang mempersoalkan keputusan Johan dan ada yang merestui, tetapi restu peminat tidaklah sepenting restu seorang ibu.

A sad face under the shades — Allah menduga setakat yang kita mampu. Setiap dugaan ada hikmah di sebaliknya.

Selepas kenyataan Johan mengenai cintanya kepada Lana disiarkan di akhbar semalam, ibu Johan telah memuat naik status di Instagram seolah-olah menunjukkan kekecewaan. Komen-komen dari pengguna Instagram kepada gambar yang dimuat naik oleh ibu Johan semuanya berkisar mengenai pilihan Johan iaitu Lana berbanding Shila.
 photo 4.png
Namun kekecewaan ibu Johan cuba untuk dipujuk oleh Shila Amzah, yang memuat naik gambar mereka bersama sambil memberi kata-kata positif.
 photo 5.jpg
Walau bagaimanapun, status-status ini sudah dipadam oleh Shila Amzah dari Instagramnya. Setakat ini masih belum ada kenyataan yang dikeluarkan oleh Shila Amzah kepada pihak media mengenai keputusan Johan yang juga memberitahu melalui artikel BH semalam yang dia menganggap Shila seperti adik.

Bersama kita nantikan perkembangan seterusnya. Kredit gambar RotiKaya.

207 responses to Shila Amzah Pujuk Ibu Johan As’ari?

  1. wwwww says:

    shila tolong jgn payah MENYEBOKKK

  2. Rim kereta says:

    Move on la Shila..Pasti ada hikmah tersembunyi yg kta semua x tahu… Berprasanglah baik lah pd Allah dn percayala bahawa DIA merancang sesuatu yg lbh baik utk Shila…

  3. echah says:

    Si Johan ni tak sabor nak fuck si Lana… tu jer… Bila jumpa si Lana 3 hari berturut2 tu, Lana ni pakai baju sampai tersembul keluar belon2 dia tu, mana tak terus mintak kahwin…
    Apa saje lah Labu… Semoga berbahagia lahhh… shila tu shut the hell up boleh tak.

  4. lani says:

    johan dulu bg harapan kat shila mana dia x sentap,fikir kan la wei…

    shila x bg komen apa pun johan dh ckp”ada jodoh x kemana” bagai laa…kan

    sian n simpati dgn shila

    johan,buat pilihan terbaik,aku faham situasi ko,shila…aku doakan yg terbaik

    • Anonymous says:

      bkn stement johan ckp kat melodi kalau tak slp aku . . ( yang kami tak kan bercinta . . lepas tu, nd lala lak bagi stement , aku rasa stement tu lagi kuat kot . .

  5. nikhirim says:

    korang yang komen ngutuk shila ni lalang, tahu?

  6. pening arrr says:

    shila amzah ni pening arrr.die ni memang terhegeh2 dekat laki ke ape.dulu bapak die suruh anak dia fokus kerjaya.video dia nangis bulan 2 2013. xsampai setahun ada lagi hal dengan lelaki lagi.matang ke x matang camtu?dan aku takkan terkejut tak sampai beberapa bulan lagi dia kena gosip dengan lelaki lain lak.kite layannnn memori dulu

  7. Dayang Bulat says:

    dah2 la shila, mulut tu diam aje, tangan berhenti menaip pasal benda2 sentimental ni, lagi banyak u cakap, lagi banyak yang terbukak pasal u. drop it, move on. tak perlu kot over exposed sume bende. kelak diri sendiri yg malu, just saying.

  8. cemuih says:

    Mcm angkat bkul sendirik jerk! Redha jelah, doa yg terbaik, pjln msh pjg. Mungkin skrg seksi nk mampus tpi nanti allah lbh mgetahui, brangkali lbh baik dari org yg mengata itu. Awak tu mybe baik dr lana bab menjaga aurat, tpi bab suka jaja kisah peribadi aper kurengnyer.awk no1 keeeeeenn…

  9. minah jambu merah biru says:

    tu la shilaaaaaa sape suroh u bertudong cepat2…kalau dh kawin tu lain laaaaa u kan maseh nk focus dlm bidang nyanyian terbang sana terbang sini kalau u penyanyi nashid tu lain la..sape suroh bertudong u ikottttttttttttt ajeeee …skarang u bertudong kerana Allah ke kerana sape? u nk kena jawab dengan penoh keiklasan ok…kalau u bertudong susah sikit u nk dapat mateair melainkn ustaz yg nk bermateair ngan u….kebanyakan Nye jantan2 ni dorang nk yg free hair jadi senang nk seret sana seret sini tkde yg berpandang serong …kalau tudong2 ni al maklom lah kan pikir2 lah dulu sebelom berhijrah…kalau nk berhijrah hijrah lah betol2 jangan hijrah taik kucinggggggggggggggggg aje !!

  10. nona says:

    Bertudung dengan sikap 2 perkara yg berbeza. Bertudung atau menutup aurat kewajipan setiap muslimah tak kira dia baik atau hodoh perangainya. Islam tu sangat cantik sehingga tak bersangkutan dosa antara satu sama lain. Hentikan statement biar tak bertudung tapi hati baik. Jangan terlalu taksub dengan komen dan artis sehingga tak sedar komen komen anda tu tersasar dari landasan. Baik muhasabah diri supaya kita tak tergolong dalam golongan yg tersasar. Wallahualam

  11. unknown says:

    johan terpikat dekat tetek lana yg besar mcm buah kelapa kaw2

  12. unknown says:

    johan terpikat dekat tetek lana yg besar mcm tu

  13. Air Mata Buaya says:

    plss add me at FB : airmatabuaya amb

  14. lana says:

    Suke je johan n lana…hopefully kekal hingga ke akhir hayat.. 4 shiela sp kite untuk judge org lain..sebaliknya tingkatkan doa supaya iman kite lbh btambah..n kalo blh berhenti dr indusri seni ni…cr lah rezeki yg lbh pasti halalnya dik…

  15. kak mahh says:

    Macam-macam dunia artis ni…penuh dengan gosip.

  16. K says:

    Tahniah nd lala! dulu ko hina sharnaaz tu mcm2..tp at least sharnaaz yg nmpk jahat tu tak malukan n tinggalkan anak ko..tp si johan yg konon warak ni yg buat anak ko meroyan..so jgn suke berlagak n menghina org sgt..x kene pd ko tp kene pd anak ko..

    Shilalat ni plak dulu mase dgn johan poyo aje update status nk tunjuk konon sharnaaz tu jahat sgt..nk beli jiwe johan lah tu..akhirnye jiwe ko jugak yg merana skrg..tu laaa..lain kali jgn syok sendiri..wakaka!

  17. Anonymous says:

    ala… shila awak jangan sakit hati dengan komen-komen diaorang ni.mereka semuanya dengki dengan awak. Awak ada segalanya. Allah telah janjikan perempuan yang baik untuk lelaki yang baik. Jadi selalulah dekati diri awak dengan Allah ta’ala mesti awak selamat di dunia dan akhirat.