Written by Bella | April 7th, 2015

Minggu lepas Shah Iskandar telah memenangi anugerah Pelakon TV Lelaki Popular di ABPBH 2014 yang turut menyenaraikan Sharnaaz Ahmad sebagai salah satu calon top 5 kategori tersebut.

Kemenangan Shah nampaknya menimbulkan rasa tidak puas hati Sharnaaz dimana aktor tersebut merasa tidak redha dengan keputusan itu dan kecewa kerana pihak yang mengundi tidak mampu untuk menilai seseorang itu menerusi bakatnya.

Saya tidak redha. Saya bukan tidak berpuas hati tapi saya lebih rela jika kalah dengan Amar Baharin. Undilah atas bakat dan kualiti lakonan seseorang pelakon itu, bukan atas wang ringgit.

Mengakui dirinya sukar untuk memenangi anugerah, Sharnaaz tetap bersemangat untuk terus memberikan yang terbaik dalam lakonan dan satu hari ingin lebih berjaya dalam kariernya.

Sharnaaz semalam bagaimanapun telah dipilih sebagai Artis Paling Kontroversi menerusi kategori online.

Jika hendak suruh peminat undi berdasarkan bakat memang agak susah sebenarnya, sudah lumrah manusia akan pilih rupa berbanding hati ataupun bakat. Ada rupa takde bakat? Jangan risau anda pasti terpilih untuk jadi popular juga…Heh

Sumber Berita: Malaysian Digest

 

61 responses to Sharnaaz Ahmad Tidak Puas Hati Kalah Dengan Shah Iskandar?

  1. roke says:

    dah rezeki shah iskandar . tak perlu keredhaan abang jebat pun .

    0

    0
    • zuanzuan says:

      dah katogeri yang dipertandingkan hanya melihat kepada popularity buat ape ko citer tentang bakat @ kualiti. Sila baca format anugerah nie…..Anugerah Bintang Popular bukan Anugerah Bintang Berkualiti @ Berbakat. Jika nak dinilai menerusi bakat dan kualiti kerja sila masuk pertandingan Anugerah Skrin ke, Festival Filem dan Drama ke, OSCAR KE, itu sesuai sebab judge ialah profesional dlm industry. so kalau tak menang tue sebab tak popular lar. Maybe dia tak popular kat tv @ filem tp popular kat media social, insta, tweett or magazine.

      0

      0
      • miss pinky says:

        shah iskandar tu famous kot celah mana ?

        0

        0
        • munah double says:

          yg aku pelik ialah Zul Aripin yg meletop tu x masuk kategori drama…tapi boleh tercalon kategori filem. Serious pelik….kenapa boleh jadi terbalik macam tu.

          0

          0
        • Kiah Kongo says:

          semuanya undi diri sendiri…pastu menang…buat2 muka terkejut…hahahahah….lawak la anugerah cap ayam ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kalau kau x tunjuk perangai mamak tongkang samseng kau, byk org akan undi.

          0

          0
        • Mata2 says:

          Memang patut la ND Lala tak nk kau buat menantu. Mamak Penang. Gigi karat mulut cam jamban. Hodoh …mmg sesuai la kau couple dgn minah hodoh tu. Sama2 hodoh!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dgn hisap curut … Kaw ingat orang impress la. Lagi nyampah ada. Dah la lakonan encik sotong x jadi.

          0

          0
        • Anonymous says:

          0

          0
        • mha says:

          KOI PON TERPIKIR PERKARA YG SAMA

          0

          0
      • ABPH GILA DUIT says:

        ceritanya macam ni abg jebat, Anugerah bintang popular, bermakna undian berdasarkan popularity. Namun, ABPH ni undian wang ringgit jadi…popular giler pun kalau peminat tu takde duit nak beli/undi, maka macam2 kemungkinan boleh terjadi gitu. Tak best kan, kita nak yg menang tu biarlah yg PALING POPULAR PADA TAHUN ITU. Top 5 tu memang yg popular tp biarla pemenang tu sesuai dgn gelaran dn kemenangan tersebut. Nape takde anugerah yg memilih calon ‘popular’ menerusi undian juri yg professional. Anugerah berdasarkan kualiti dan bakat mmg dh ada, tp yg anugerah popular semua berdasarkan undian.
        Peminat M’sia ni yg kaki kuat ngundi tu kebanyakan bodoh2, tp yela kan, yg bijak2 mana nk ngundi. Aku klau dpt undi free, aku akan pilih artis yg betul2 popular pd tahun itu wlupun artis yg aku suka tercalon jgk. Barulah anugerah tu nmpk berkualiti btl x?Tp siapala aku yg tak ngundi ni jd terima jer la

        0

        0
      • tupperwarepink says:

        celah mana shah iskandar tu fofuler.. ni mesti geng2 beli undi

        0

        0
      • amross says:

        Betul.ni anugerah bintang popular….maknanya shah iskandar popular…bukan cam kau shanazz bintang kontreversi cari gaduh…peminat pun benci kat kaula…kata nak bersara dari hiburan industri tak bersara pun…menyemak saja…sotong kutira rekon.pirah….

        0

        0
    • Peah Ronggeng aka PR says:

      Ala bang jebat ooi..jgn lah sentap..dah nama pun anugerah bintang popular..menang kerana popular lah, bukan kerana bakat or belakon tip top..apa2 pun peah agak musykil tang mana popularnya si shah nie..tapi dah menang pun, so kira popular ler kannnn..

      Err napa zul ripin masuk kategori pelakon pilem lelaki popular ek, bukan drama..dia ada blakon pilem ke tahun lepas..mcm x kena jer..pendapat ikhlas peah jelah..

      0

      0
    • Linda says:

      anugerah sendu undi diri sendiri ni kau x payah sibuk lah Sharnaaz oiii.

      0

      0
      • Anonymous says:

        1 jeee,
        lelaki hisap rokok tak nampak machooo pon..
        lagi2 nak bergambar cenggitu

        0

        0
    • minah says:

      ehhhhhhhhhhhh…….. dah dapat anugerah kontrobesiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pun meroyan lg keeeee…….. #halussssss

      0

      0
      • tupperwarepink says:

        harus la buat kontroversi lagi tuk mengekalkan anugerah tuk taun depan.. pandai ang jebat

        0

        0
  2. ssss says:

    mcm x best statement nie…bole jatuh reputasi ni…bole timbul konflik nie…
    sharnaaz, ni la nama nye rezeki…

    0

    0
  3. Anonymous says:

    (Sangat2 setuju ngan pendapat shanaz ahmad, mcm lawak yg x kelakar bila shah idkandar nenang

    0

    0
  4. poyos la says:

    meroyan plk baru sekali menang ..ade bukti ke wt tuduhan mcmtu?klu xde nanti jdi fitnah plk..teruk la perangai sharnaz ni

    0

    0
  5. politik says:

    menyampah tgk lelaki jenis byk cakap. sikit2 nak statement. dhla ckp mcm nk mengugut org je keja. euww…

    0

    0
  6. GadisJaguar says:

    EMmmm…. malaysian..malaysian.. yang dia duk cium tu bini dia.. halal kot.. bila ada kes laki bini cium mulut..kemain heboh satu Malaysia.. konon tak sesuai ngan adat ketimuran.. helloooo…. Malaysia skrg ni dah tak kisah adat ketimuran ke apa ke.. tgk je la makhluk2 kat Malaysia ni.. belom laki bini dah berlagak cam laki bini.. yang tu x pulak korang kisah.. yang Jozzlynn ni comolot nak kecoh..bukan french kiss pon.. dalam drama yg duk cium pipi..even bukan laki bini korang duk bersorak..puja sgt konon hero tu romantik..! Pegi mam la sape2 duk ngutuk ni..! Bukak mata luas2.. bagi aku Jozzlynn ni memang ada salahnya jugak…tapi yang mengutuk tu lagi la biol..!! Adioossss!!!

    0

    0
  7. GadisJaguar says:

    bukan setakat Sharnaaz Ahmad terkejut… Shah iskandar yang menang pon muka terkejut beruk… mana x terkejut… dah suam2 kuku leh menang trofi lagi…. emmmm… so jangan nak terkejut sangat ehhhh… =)

    0

    0
  8. GadisAudi says:

    bukan setakat Sharnaaz Ahmad terkejut… Shah iskandar sendiri pon muka terkejut beruk… mana x terkejut… dah suam2 kuku leh menang trofi lagi…. emmmm… so jangan nak terkejut sangat ehhhh… =)

    0

    0
  9. Anonymous says:

    aku mmg x paham.
    kalau pon si shanaz ni kalah..
    aku tak nampak si syah ni menang celah mana.
    aku yakin ada konspirasi di situ..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    nape hek shanaz ni mulut dia pok pek pok pek..dh le misai wat mcm tu…ishhhhh serabut aku tengok…geli pn ad…serabai…tntg shah menang tu dh rezeki dia..jgn le ckp x redha ke ap…rezeki masing2…

    0

    0
  11. sutunnnn says:

    sharnaz bajet hot mulut mcm pmpuan kontroversi je lebih muka xterurus
    ko brenti je la blakon.. sejak bcinta serabai..mnyemak..shuh shuh

    0

    0
  12. medusa says:

    undi diri sendiri tu macamana ehh..bagi aku kategori ini patut nya Zul Ariffin

    0

    0
  13. weng weng says:

    mana Keith Foo.? kenapa tak tersenarai? ABPBH pilih melayu je ka? dia lebih popular dari Shah Iskandar tau tak!!

    0

    0
  14. ugly nara says:

    Next Azwan Ali wanna be… Mulut longkang!
    K.bai…

    0

    0
  15. mimi mazola says:

    Shah iskandar??who?????????????

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Aku pun rasa Sharnaz lebih hebat dri Shah…. aku pun terkejut dia menang… tak ler dri segi bakat la…. sabar ye sharnaz rezki hang ada tu nanti…

    0

    0
  17. anonym says:

    sib baik kit poo tak tercalon.kalau tak abis diundi oleh rakyat jelata yg terpukau dgn ketampanan beliau…nilai lakonan 1/10(mrkh kesian) beliau adalah pelakon yg terkayu kayan pernah ku lihat,sekian terimakasih

    0

    0
  18. Shhh says:

    Ada sebab maksud Sharnaaz Ahmad.. Shah Iskandar kan dari Singapura….mungkin itu yg dimaksudkan oleh Sharnaaz…sbb tu lah apa kata Pak Nil tu betul..sistem undian ABPBH kena tukar..jadi tak timbul lagi dah peminat beli paper secara pukal.. Kalo boleh biarlah kita pilih artis2 yg menyerlah pada tahun tersebut…

    0

    0
  19. Sharnaaz Ahmad memang patut menang!! Shah iskandar ?? siapa tu? mcm tak brapa famous kot

    0

    0
  20. haha says:

    Naikkan ‘pelakon TV3’ = ABPBH

    0

    0
  21. minah jambu sayang nenek says:

    kalau adi putra aaron Aziz shah iskandar menang ngan ketegori masing2 macmana pulak ? semua Singaporean yg menang ngan ketegori masing2 amacm ? babtu sepatut Nye adi putra boleh menang tapi dorang tk kasi adi putra menang pasal nanti ada pehak2 yg tertentu tk puas hatiiii !! nanti jadi isu dorang2 akan cakap kenape kasi Singaporean menang ?? artis Malaysia tkde ke ??? dorang akan tanye macm tuuu…babtu dorang tk kasi adi putra menang pasal nanti jadi isuu..macm aaron Aziz kena dulu kemenangan dia di jadikn isu..macm sial ni orang2 huh ! adi putra u sabar aje ok…lov uu..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    ABPH Bongoks, yg sendu tahun lepas plk yg menang

    0

    0
  23. ichi says:

    btol la tu abe jebat kata………bongokkkk

    0

    0
  24. GadisJaguar says:

    aku tak terkejut sangat Shah ISkandar menang…yang aku sangat terkejut bila Zul Ariffin tak tercalon untuk kategori ni.. bukan apa.. Zul tu popular giler kot… mana tak nya… sebut je nama Zul.. nak pecah arena of starts tu…tapi tak tercalon.. sedihhh!!!! Apa kriteria yg perlu ada untuk tercalon.. nama pon anugerah bintang POPULAR… x popular lagi ke si Zul tu??

    0

    0
  25. pekjah says:

    Betul3x tak tahu tang mana c Shah Iskandar ni leh menang…terkejut ingatkan diantara 3 nama lain tu yg boleh menang (Zul, Adi n Sharnaz)

    0

    0
  26. sherry85 says:

    yup….celah mana si shah iskandar tu popular….aku rase yg byk kuar kt TV Sharnaz, Zul, Amar Baharin.peminat diorng pon ramai….Adi plak mukenye byk kuar Filem.Aku rase si shah iskandar undi sendiri nih…

    0

    0
  27. rita says:

    Setuju sangat dengan komen medusa,munnah double dan gadis jaguar

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Ala, aku terkejut sam meanang seba dia pun x popular sgt last year… yg fofular hanez Suraya tapi x tercalon pun????

    0

    0
  29. ag ross says:

    Shanazz patut undi diri sendiri byk byk…macam cara shaheizy sam..dia undi diri sendiri..baru puas hati…harap peminat undi setakat yg mampu aje…ada tu tak pos pun undi tu…oleh itu next year shannaz undi diri sendiri banyak banyak….kata popular
    ……buktikan…saya cabar kamu….

    0

    0
  30. benci sotong [email protected] says:

    Saya pun terkejut shah iskandar menang.tapi ingat sini tu rezeki dari allah…mana tahu kita boleh menang selagi nama tak diumumkan…paknil pun terkejut dia menang sedangkan ingat dato ac mizal patut menang…kalau dah rezeki namanya tak siapa boleh halang…..shannaz ubahla perangai agar
    Peminat suka bukan benci…..kau berlakonla byk mana pun kalau org tak suka maknanya bersara saja buat keja lain…jadi pereka pentas ke..mekap artis ke…buat baju ke…jadi stuntman ke…musabah diri shannaz…

    0

    0
    • Rim says:

      Tapi KALAU betul lah…saya kata KALAU jangan salah faham…KALAU betul lah dia undi diri sendiri…itu bukan namanya rezeki dri ALLAH

      0

      0
  31. liz says:

    pelik jgak…muke mcm xfemes sgt…tp bley mnang….2 tahun bturut2 plok tu…tp yela dokk…..duit dorg….sukati le nk wt pe… duit byk belanarrrr…hehe

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Shilalat tu nanyi ke laut.

    0

    0