April 14th, 2016

Percubaan Sharnaaz Ahmad untuk menjadi pengacara bagi program Gempak Superstar mengundang beberapa komen negatif.

Mereka berpendapat Sharnaaz kelihatan agak kaku dan tidak begitu pasti dengan apa yang beliau lakukan ketika mengacara.

Walaubagaimanapun, mengenali Sharnaaz beliau sememangnya seseorang yang tidak begitu peduli dengan kritikan negatif. Buat Sharnaaz, beliau sedar  kewudujan media sosial kini sudah menjadi medium untuk menghentam seseorang individu itu.

Sharnaaz juga tidak meletakkan harapan tinggi agar mereka yang menonton menerima cara beliau ketika menjadi pengacara.

Mulut orang tidak boleh ditutup, apa sahaja komen negatif daripada mereka, kita hanya boleh dengar sahaja. Saya sendiri tidak mahu perkara tersebut mengganggu prestasi kerja.

Silap atau tidak, ada sahaja pendapat dilemparkan di media sosial. Sudah lumrah dalam dunia seni, apa dilakukan menjadi perhatian.

Mengakui bukan mudah untuk menjadi pengacara, Sharnaaz berkata beliau akan berusaha untuk memberikan yang terbaik.

Kali pertama diberikan tanggungjawab sebagai hos memang sukar bagi saya. Sementelah ia adalah sebuah rancangan live bukannya dirakam terlebih dahulu. Tetapi, saya ambil daripada sudut positif dan berusaha memberikan yang terbaik.

Mencuba sesuatu buat kali pertama dan secara live lagi memang akan ada rasa nervous.  Kalau yang mengkritik berdiri di atas pentas dan mengacara, boleh ke mereka buat?  Mungkin ada part yang Sharnaaz Ahmad kelihatan agak kekok tetapi berilah beliau peluang untuk biasakan diri dahulu.

Sumber Berita : Sinar Harian


Comments are closed.

Loading...