Written by AbangNara | October 29th, 2014

Hahaha. Tak boleh bayang Sharnaaz Ahmad yang macho, tough dan kental berlakon sebagai lelaki lembut atau ‘mat sotong’.  Kalau sebelum ini Sharnaaz dikenali dengan lakonannya sebagai ‘Jebat’, nampaknya watak lembut dalam drama Suamiku Encik Sotong ini bakal mengubah persepsi orang ramai. Apa pun, ini sebenarnya satu percubaan yang baik untuk Sharnaaz. Iyerlah, berlakon kenalah variasikan watak. Kalau watak ‘macho’ je sepanjang masa tak best jugak kan?

sharnaaz ahmad

Abang Nara masih belum berkesempatan menonton aksi lembut Sharnaaz Ahmad dalam drama ini. Namun daripada maklumbalas di laman sosial, memang menjadi lakonan yang ditunjukkan. Malah ramai yang melahirkan rasa kagum dan tak sangka Sharnaaz boleh menjadi ‘sotong’ dengan begitu hebat sekali. Apa pun, Sharnaaz terlebih dahulu memohon maaf sekiranya lakonannya tak berapa menyengat. Kata Sharnaaz:-

Ini adalah kali pertama saya mencabar diri untuk membawa watak seumpama ini. Malah saya mengambil masa sehingga dua bulan untuk menerima tawaran ini memandangkan watak ini jauh berbeza dengan diri saya. Namun, jalan cerita sangat menarik!

Menerusi drama ini, saya turut mengorbankan imej dengan membiarkan perut sedikit buncit walaupun mempunyai pusat gimnasium sendiri. Terlebih dahulu, saya ingin meminta maaf kepada penonton sekiranya lakonan kali ini tidak menjadi.

Sehingga kini, saya tidak berani menonton ‘playback’ takut timbul rasa tidak puas hati. Sejujurnya saya sudah mencuba sebaik mungkin. Kalau dulu orang panggil saya Jebat, sekarang saya bersedia dipanggil ‘sotong’.

sharnaaz ahmad

Tak silap Abang Nara, drama ini diadaptasikan daripada novel yang bertajuk Suamiku Encik Sotong. Pasti ramai pembaca novel ini yang akan mengikut drama lakonan Sharnaaz, Amyra Rosli, dan Hanis Zalikha ini. Apa pendapat anda? Menjadi atau tidak lakonan Sharnaaz? Kongsikan di ruangan komen.

[flowplayer id=”29993″]

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

65 responses to Sharnaaz Ahmad Mohon Maaf Jika Lakonan Sebagai ‘Sotong’ Tak Menjadi

  1. laila says:

    awww…

    0

    0
    • Olga says:

      Sharnaaz ni pelakon yg berbakat. Harap produser2 kat luar sane kasi watak yg mencabar dimasa akan datang. Nak tengok Shaarnaz tercalon Top 5 ABPBH tahun depan…

      0

      0
      • Baby AA says:

        bagus la chanaz jd “sotong” kan…..boleh tampar azwan ali, lisdawatie dan nd lala sekali gus dengan hanya mengunnakan satu tangan sahaja. sekian.

        0

        0
        • Olga says:

          Lebih afdal ko mohon maaf dengan Allah la bro,,,sbb nye sedikit sebyk ko dah menghina ciptaan Nya. Tak gitu?

          0

          0
        • Olga says:

          lepas ni boleh buat cerita tajuk “SUAMIKU KONTOL 12 INCI”

          0

          0
        • mira says:

          Olga Blonde buat lawak tu….
          Gelak la wehhh….. :(

          0

          0
        • Mak Hayam says:

          lelaki2 lembut ni kalau kawin dgn pompuan itu digelar…..”jantan cover-line” atau dalam bahasa pasar utk gologan GLBT dipanggil …..”coverina” !!!

          0

          0
        • Rooney says:

          peliwat ni la hukumana nya…hukaman kat dunia…pelik la nape puak2 anwar x nak percaya sumpah laknat saiful yg diwat dimasjid dan didepan kaabah…sejahat2 kita manusia kita x akan berani bersumpah laknat klau benar niat kita nak menipu…apa lagi melakukan nya dirumah allah…semulia2 anwar yg diagungkan oleh puak2 nya sekali pun x pernah membalas balik sumpah tersebut…so renung2 kan lah…

          0

          0
        • tumpang lalu says:

          jika betul DSAI meliwat saiful,kenapa saiful tidak melawan? seorang pemuda berumur 24 tahun tegap & bertenaga menuduh dia telah diliwat oleh seorang tua berumur 62tahun yg ada sakit belakang.. takkan tak mam punak lawan.. bukankah ia terlalu mustahil?perempuan kena rogol pun reti nak lawan

          0

          0
        • Penjarakan Anwar says:

          Kejadian liwat tu berlaku di Hong Kong, ketika Anwar bawa Saifol pegi sana.Ketika kejadian tu, Saifol takde pilihan utk bertindak kerana takut sbb ada bodyguard2 Anwar yg mengawal dan memaksanya ketika itu.Kau igt Anwar sorang2 je buat keje tu, tanpa ada bantuan org lain?..Dan aku rasa, klu kau di tempat Saifol pd waktu itu, di negara org dan betul2 helpless sbb dipaksa olh org2 Anwar ketika tu, kau pun terpaksa redha serahkan je lubang pungkoq kau tu.

          0

          0
        • tumpang tanya says:

          aifuldakwa dia diliwat pada 26hb jun dan buat report polis pada 28hb jun.. dalam tempoh 2 hari itu ada lagi ke DNA air mani DSAI.. takkan si saiful langsung tak berak, tak basuh dubur.. semata2 nak simpan bukti dalam duburnya.. kenapa tak terus buat laporan polis lepas dia kena liwat..bukankah itu lebih mudah.. langsung tak masuk akal! kelima, pada 8 Mac 2013, Azlan Mohd Lazim,bapa kepada si saiful telah membuat pengakuan bahawa DSAI telah difitna.h…

          0

          0
        • Datin Semah says:

          apa basuk berak basuk dubur plak neehhhhhhh???????….menyemak je lah korang. potong stim betul la.

          0

          0
        • K.A.A says:

          bagus sharnaz sbb berani nak bwk watak baru…

          0

          0
        • Yahudi says:

          ye ker menghina ? sbgai seorang yg pernah tinggal di luar negara , California USA , Grozny RUSSIA and Penang MALAYSIA , i rasa lakonan2 tu buat org lebih terbuka dan menerima , tak gittu ? I pernah tgk drama yg TV3 pukul 7 yg nama Melina tu , ada bestfriend yg “sotong” , bila check blek , director dia pon sama ja , so dia nk org di luar sana lebih open dgn golongan mcm nie , tak gittu ??

          And pasal Anwar , WHATTT ? SUmpah Laknat depan kaabah ?? Nenek aku kat Jerusalem tu pon leh taw yg sumpah laknat tu video edit , and psl isu rasuah knp tk abes2 ashik dgn pembangkang ?? knp BPR tk penah check menteri2 BN ? Khir TOyo sorang ja kot , tu pun mgkn sbb obvious , knp tk check yg laen2 ?? Menteri2 BN semua otak udang , naek harga kangkung , mnta puji ? HAHAHAHHA bodoh ,

          0

          0
        • dreamer says:

          Yahudi……Sumpah laknat tu video edit???? Kamu ni taksub betol dgn anwar. Ni mesti anwar yg reka. Berani ke nak wat main2 kat depan kaabah. Kalau dah bersalah tu mcm2 lah yg direka. Habis yg bersumpah dlm masjid kat M’sia tu, kene edit jugak???
          Namapun yahudi, mesti jahat mcm anwar & yahudi jugak. Aku tetap akan kata, BERANI KERANA BENAR, takut kerana mmg confirm bersalah. Atas dunia ni blh lah anwar nak tutup kesalahan dia dgn tomahan2 yg di putar belit, kat akhirat takleh lari punya.

          0

          0
        • Yahudi says:

          kepala hotak hang

          0

          0
    • Bedah says:

      menjadi sangat…lebih suka tengok “mat sotong” ni daripada wak doyok yg hauk tu.

      0

      0
      • Mak Jemah says:

        Teringin sangat nak tengok Sharnaaz dan Keith Foo bawak watak sebagai pasangan gay yg cinta mereka dikecam masyarakat ala ala…. “Brokeback Mountain” !!!!!!

        0

        0
        • Leha says:

          plot twist: lebih menarik jika dipanggil azwan ali sebagai pelakon jemputan yg kononnya mahu merampas si mr stong ni daripada isterinya. baru rating naik…dan jaapar onn sebagai dalang nya. :D

          0

          0
        • Chef Bedah says:

          panggil chef wan sekali sebagai…..orang gaji. :D

          0

          0
    • NTAH LE says:

      dia ni bukan kata nak brenti blakon ke..

      0

      0
    • Datin Semah says:

      what a waste of a talent…..watak2 ni sesuai pada pelakon2 yg baru nak naik. agak mengecewakan bila bakat besar disia2kan utk drama camni.

      0

      0
    • ANTI PKR-DAP-PAS says:

      Badan Kehakiman Putrajaya… Pls..pls.. Tolong la cepat sikit hantar Anwar ni penjara… Tolong… Tolong… Rakyat jelata yg hidup harmoni INI Tak sangup lg Nk tngok kacau bilau… Huru hara oleh kerana Aljuburi ini…

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      alaaaaaaa shahnaz kalau u lah yg berlakon sebagai sotong mesti jadi punye lah ! u pelakon hebat ape2 watak pon u boleh bawak jadi kalau u di nobat kan palakon yg paling paling popular u memang layak ! lov u shahnazzzzzzz…

      0

      0
  2. Gundek Nara says:

    belum bang, tapi sotong dah beli…tinggal nak masak je. abang datang tak malam ni?

    0

    0
  3. mrs.konpius says:

    aku x pasti aku minat ke x kt sharnaz nie,tp yg pasti aku suke lakonan dia…arap sharnaz akn jd pelakon lelaki terbaik suatu ari nnti..:)

    0

    0
  4. SJ2 says:

    bg aku..ok die blakon tu..ade la nmpk xbrape jd sgt auw sbb time die marah tu suara die ttp ganas..hihi…btw good try la..

    0

    0
  5. lisha says:

    good job sharnaaz.. dah tengok mmg best ^_^ .. tak sabar tgu episod mgu depan coz rasanya lagi lawak.. tumbs up :)

    0

    0
  6. snow says:

    ape2 pon aku suka sharnaaz nie berlakon..die belakon mmg bez..cite nie kelakar laa…hahaha!!!!!

    0

    0
  7. anon says:

    apa2pun best citer ni, sharnaaz memang pandai berlakon apa2 watak pun terutama gangster. Aku suka sharnaaz berlakon, hal peribadi dia biaq pi la……hanya suka bakatnya aje dan bukan orgnya atau life dia

    0

    0
  8. ubi says:

    sharnaaz patut berguru dgn azwan ali….huhuhuuhhu azwan ali pakar bab sotong2 tu

    0

    0
    • Anonymous says:

      Azwan Ali semalam mengamok di Twitter…line handsphone Maxis dia kena potong sbb x bayar bill.
      hahahahahaa

      0

      0
  9. Jenab says:

    Jadi mat sotong pun , still cair dgn senyuman dia . heheh

    0

    0
  10. haha says:

    dulu x mnat sngat dgan sharnaaz nie lama2 mnat plak lakonan mmg mjadi… lgpun dia nie x hipokrit mcam artis lain (suka lakonan dia dlm setitis kasih damia)

    0

    0
  11. Entah le says:

    x d nafikan shanaz ni berlakon memg best wlpn aku x berapa minat dia..hari tu dia berlakon rumah untk ibu…memg best…menjadi…x kira la dia kena berlakon watak sotong ke ap asalkan dia leh bawa berbagai watak…ye tak?asyik2 watak gengster boring jugak..sesekali bertukar angin jap la..

    0

    0
  12. Yang Benar says:

    Tak kira la Abg Jebat ke…Mr Sotong ke…i tetap peminat u No. 1!! Balik kerja tengok Suami Ku Mr Sotong.. terus hilang stress…

    0

    0
  13. a says:

    Dulu dalam bukan aku xcinta, dia dapat watak yang lebih kurang dirinya. Sekarang watak yg sgt lain dgn personalitinya. Tapi i rasa sharnaz ni pelakon berbakat besar.mesti dia buat menjadi:)

    0

    0
  14. Ibu [email protected] says:

    Syabas Sharnaaz..menjadi lakunan dia.Mula bila terbaca kisah yg beliau akan membawa watak ni, x sabar nk tgk. Yelh sebagai pelakun memanglh kena bawa perbagai watak. Macam Allahyarham P Ramlee. X sabar nk tunggu minggu depannya episod. Jalan citer cam best jer..

    0

    0
  15. Suka sgt says:

    Tahniah sbb lakonan sotong tu mnjd sgt.. sharnaaz, u mmg terbaik.. mula i tk suka u.. tp bila tgok u jd jebat.. hemmm… mcm jatuh hati pulak.. tp bila u jd sotong lagi i jatuh hati.. huhuhu.. u mmg terbaik… i bg u 10/10 bintang.

    0

    0
  16. tecit says:

    Rase mcm xlogik kalau die still continue dgn watak sotong tu hingga last episode. Rase2nye bakal ade transformation x? Huhu. Tak pon encik sotong ni jadi lebih serius wataknye berbanding sekarang. Yela skang baru episode 1 kan. Tak boleh nak bace lagi. Nak tgk bg habis dulu crite ni baru nak bace novel. Xnak bandingkan abg jebat dgn sape2 or mane2 sebab yakin, die boleh bawak watak tu base on die punye pembawakan sendiri. Saya yakin dgn abg jebat! Berusahalah!

    0

    0
  17. sue says:

    Saya dah baca novel ni tahun lepas. Best cerita ni. Tapi kalau dah baca novel macam tak best pulak tengok drama kat tv sebab dah tau jalan cerita. Lakonan Sharnaaz menjadi jugak sebagai lelaki lembut. Tapi belum cukup lembut. Baru episode 1, maybe lebih menjadi dalam episode lain. Wait and See!

    0

    0
    • Anony says:

      alaa, klu ikut novel tak lama lembutnya tu..tajuk je suamiku sotong tu, cerita lebih pada Erika & Izhan nanti.dlm bbrapa episod je lembut tu, pastu keras.watak sotong n gf nya tenggelam nti n xbyk sgt. konflik Erika & Izhan je lebih. tpi okla, lain dari yg lain cuma tajuk novel tak berapa kena ngan jalan cerita.

      0

      0
  18. Anti PKR-DAP-PAS says:

    Istana kehakiman putrajaya… Pls..pls.. Tolong la cepat sikit hantar Anwar ni penjara… Tolong… Tolong… Rakyat jelata yg hidup harmoni INI Tak sangup lg Nk tngok kacau bilau… Huru hara oleh kerana Aljuburi ini…

    0

    0
  19. kiah kokdiang says:

    hang mmg tera sharnaaz..bg ja watak apa pon..suma tibai licin..tp bukan dlu hang kata nk benti belakon dah ka..apa2 pon x sia2 hang belakon balik sebab hang mmg best..

    0

    0
  20. maria says:

    nampak mcm kelakar aje cerita ni..hehe..sotong menyotong ye..hehehehe..tak terjangkau kat otak sharnaaz yg ku jumpa kat sepital dulu bawak character lembut..auwwwww gitu!! hahahaha..
    *sotong2 sebenar, sila kembali ke pangkal jalan ye..bukan pangkal jalan utk menyotong di tepi jalan, tapi kembali kepada fitrah :)

    0

    0
  21. Lembut Lembut Tahi Ayam says:

    tak cukup lembut…masih nampak machonyer.

    0

    0
  22. Rudy says:

    termiss plak hari isnin hari tu..takpe. tunggu ulangan :)

    0

    0
  23. Hanez Suraya says:

    Cite ni adalah realiti kehidupan masyarakat Malaysia hari ni. Ramai pompuan yang terpaksa kawin dengan pondan dan menjadi bini Encik Sotong sebab takut jadi andartu. Pondan2 pulak terpaksa kawin sebab desakan keluarga dan malu kalau pecah lobang. Disini Hanez senaraikan suami2 En. Sotong yang terkenal:
    1. Chef Wan
    2. Chef Zam
    3. Chef Adu
    4. Chef Man
    5. Chef Ali
    6. Chef Ahmad
    7. Chef Sam
    8. Chef Tan
    9. Chef Lee
    10. Chef Wong
    11. Datuk Terlajak Laris
    12. Datuk Paduka laki Umie Aida
    13. Datuk Paduka laki Shahrizat Jalil
    14. Ally Iskandar
    15. Jovian Mandagie
    16. dan ramai lagilah

    Yang penting Bang Romie tak sotong ok. Hanez rasa sangat bertuah bakal bersuamikan seorang yang tak pondan dan ada Ferrari.

    0

    0
  24. Bedah Lembut says:

    Seronok tengok Sharnaaz berlakon aku pun minat dengan lakonan die menjadi… Abang Jebat dah jadi sotong tapi aku suke crite Setitis Kasih Damia sweetnya pasangan ni kalau lah realiti…..

    0

    0
  25. Farah says:

    Saya belum sempat nak tengok citer ni. Ada tengok iklan nampak macam lawak je Sharnaaz bawa watak sotong. Tak pernah-pernah abang macho ni bawa watak macam ni kan. Tak terkejut pun kalau dia boleh bawa, dia memang boleh berlakon pun. All the best Sharnaaz!

    0

    0
  26. makjemah says:

    MEMANG BESTTTTT. NAK TERGELAK JE TENGOK SBB SHARNAAZ YG HENSEM KACAK BERGAYA BWK WATAK LEMBUT MMG SGT2 LUCU.

    0

    0
  27. applipciousCK says:

    Sotong pon…sotong la…janji lakonan abg jebat mantap! tabikk..

    0

    0
  28. HMK says:

    Rooney oii..dalam Islam dan dalam kes seperti DSAI ni..mana ada sumpah laknat???? Itu ikut budaya melayu dan budaya arab yg suka bersumpah2 guna nama allah.

    Ko ikut budaya melayu ka ikut Hukum allah?? Kalau sumpah kat masjid terpakai dalam kes kat Malaysia, sure mereka yg nak ke tali gantung (atas pelbagai kesalahan di Malaysia) pasti akan ke masjid dan buat sumpah laknat. Maka terlepas lah hukuman mereka ..macam tu???

    Tu lah byk st tengok darama melayu bodoh dan hiburan laqa..ini lah jadinya…

    0

    0
  29. puansri says:

    seriussss..apa pun dia berani mencuba pelbagai watak…ee tak sabar nak tunggu episod seterusnya….

    0

    0
  30. kelkatu says:

    Rooney….well said….sokong kamu 200%. Berani kerana benar. Yg bersalah mestilah takut nak bersumpah sb takut tuhan turunkan bala. Tapi kesian sungguh ramai yg terpedaya dgn putar belit si anwar tu.
    Tumpang tanya..oct 29, 3.47……kamu ni naive betol…..puak2 anwar yg samseng tu dah ugut bapa si saiful. Sb tu lah ayah dia terpaksa mengatakan yg anwar difitnah. Sape tak takut kalau ade yg mengugut mahu mencederakan ahli keluarga kita. Kamu berani???

    0

    0
  31. anakmalaysia says:

    Tumpang lalu……..Kamu ni mmg bodoh betol takde akal. Kalau sorang lawan sorang blh lah nak kalahkan si tua nyanyuk tu tapi juburi tu kan ramai bodyguard, kan dia tu ketua samseng negara,…nak lawan mcm mana. Kalau lawan siap kene campak je dari bangunan tu oleh puak2 jahat tu.. Seblm keluarkan pendapat kamu tu pikir dulu. Tulah mak bapak hantar sekolah, kan ponteng. Bila besar bodohlah sb tak belajar tinggi…

    0

    0
  32. mojo says:

    nanti buat cerita suami isteri sampah,dilakonkan artis akhir zaman.drama kemaruk bau puki.tak habis habis.sudah sudahla.buatla cerita lain pulak.batang lembik pun nak ditamu pada generasi yang sedang ambil spm.

    0

    0
  33. azurrin says:

    ok bawa watak sotong, cuma nak komen supaya jangan over sotong sampai kekadang nampak cam terencat dan cacat. polish sikit lagi supaya lebih mantop. chaiyok!

    0

    0