Written by serenity | February 28th, 2018

Sharifah Shahirah atau Shiera, 44,  telah melangsungkan perkahwinan dengan dan suaminya. Zulkifli Azahari atau Ijoy, 43, pada tahun 2003.

Baru-baru ini dia telah berkongsi gambar-gambar perkahwinannya di Instagram bagaimanapun dia telah menerima satu mesej terus (DM) dari peminat #FattZura yang mengatakan dia berkongsi majlis lapuk kerana tidak dapat jemputan ke majlis perkahwinan #FattZura.

Shiera mendedahkan satu mesej peminat itu yang menggunakan kana nama @mirhana_55

Shiera menulis:

Oooo macam ni ya peminat fazura dan fattah
Saya bukan mintak simpati
Tapi nak share..peminat ni
Tak pasal pasal aku kena maki sebab throwback gambar kawin
Sayangnya anak anak sekarang
Memang sure korang cakap jangan layan
Tapi nak bagi tau
Allah boleh tarik apa yang kita ada
Bila bila…
Jangan benci kami sangat
Ada cara lain bila menaip

Tetiba pm tepi…waa dapat perhatian adik ni
Sabar yek .dik

Cer baca selak sebelah

Dia kata tak hina saya…
Tu dia tulis tak hina ..tapi menganjing rasanya
Tetiba
Wedding lapuk tu tak hina ye
Oooooo orang sekarang

Fanatik betul ekkk…
Sampai hina org lain takde kena mengena
Aku tak buat apa pun
Dengan dia
@mirhana_55
Sapa peminat fazura fattah mungkin tak semua macam ni tapi fattah dan fazura
kalau ada party dengan fan tolong
Nasihat skit…yang beriya…ni

Diharap Shiera bersabar dengan dugaan ini. Memang ada peminat fanatik yang berkelakuan melampaui batasan tetapi seorang dua bukan mewakili kesemua sekali. Penulis pasti #FattZura juga tidak pernah meminta peminat bersikap seperti ini, namun kadangkala sesuatu berlaku di luar kawalan mereka. – beautifulnara.com

Sumber: Instagram Shiera
Center>

65 responses to Sharifah Shahirah Minta #FattZura Tegur Peminat Fanatik

  1. Ihaveapointhere says:

    Yang kau nak sound fattah dgn fazura apesal pulak ye? Tak semestinya org gila yg dm kau tu peminat fatzura pon. Tak psal2 je fattah fazura yg kena! Kau ngn bdk tu pon sama je lah!

    163

    4
    • misslydia says:

      haha itulah nampak cara macam nak marah dekat fazura dan fattah.

      80

      1
      • Anonymous says:

        ntahnye si shira ni. bodoh! ijoy, ko tlg nasihat bini ko ni, suruh tutup aurat ye.

        46

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Kat mana bukti yg dm ko tu peminat Fattzura?
          Orang tu DM tk nak malukan ko kat public…
          tp ko meroyan bgtau orang mcm mental…
          Artis sendu mmmg ramai mental…

          51

          1
        • Anonymous says:

          Mai dah peminat fanatik si fattzura ni. blog BN ni penuh dgn budak2 otak dkt lutut. tau nk memaki je kejenya.klu psl fattah fazura mmg penuh komen maki hamun dr peminat dorg je. mmg patut si shiera tu tegur.

          23

          16
        • Anonymous says:

          aku sendiri tgk ig sheiraijoy tu. mmg budak yg komen tu fanatik fattzura. dp fattzura kot. nk komen tgk la sumber n kaji bebtol. bodoh bebai tol fanatik fattzura bongok ni.

          25

          2
        • Anonymous says:

          Mslhnya di cni, ko punya msalah dgn pminat bodo tu urusan ko shira oii. Dah klau sorng je pmnt artis lain mggedik kt ko, x perlu kot nk sound artis tu, manalah korng bleh control pminat msng2 malah kenal pn x bdk bodo tu yg ko beria mention fazura fattah tu lain mcm je. Dah tu ko sndiri la yg bagi sedas-dua kat pmnt bodo tu, lg cun klau ko cari mak ayah dia mntk ajar ckt. Dorg bodo dn minat artis, itu hal dorng, x ada kaitan kt artis yg diminat jika bodo dorg tu datang kt ko. Yg x bleh blah, boleh ckp “Oooo macam ni ya peminat fazura dan fattah”, kah3 nmpk x, sesuatu sgt kan ayat tu, dia heret pihak lain teruss,1)fattah fazura, 2)peminat2 fattah fazura. Bahlol jgk shira ni rupanya.

          24

          1
    • mak jabit says:

      sebab si shiera ni x dijemput kot ke majlis fattzura baru2 ni.. tu yg meroyan..bhahahahahahaaa

      39

      3
    • Anonymous says:

      aah..pehal plk nk srh fattzura sound…ko tu yg mcm bdk2..publik salah DM salah..abih nk buat camne korang ni…otak letak kt kaki ke???klu org x minat ko..nape nk salahkan fattzura klu peminat dia fanatik…fanatik kt ko xpe la ye

      8

      2
    • kutu says:

      yang sebenarnya shiera ni baik dengan che su…kaum kerabat lopak!!!

      matang la sikit shiera oi..peduli la org nk dm kutuk2 ke apa.enjoy your anniversary sudah la..ni saje nk curah minyak lagi..

      17

      0
    • Nice says:

      Boleh tgk sendiri dekat ig ducatimerah, sempat dorg screenshot fake account tu, baru buat fake account tetiba pergi DM makcik nie, makcik nie plak tetiba meroyan melayan sgt DM tu..sesuatu sgt

      11

      1
    • Anonymous says:

      rasanya dia tak marah or cakap tak elok pun dekat fatah and fazura.. ce baca balik ayat last tu dengan intonation yang betul. Dia just mintak diorang pesan dekat fan fan jangan beriya je..

      27

      0
    • Mata mata says:

      Mmg confirm la bukan peminat fattzura. Dah dah tertulis tuk peminat bln mac. Yg feb ni family ngan close friends.. Maknanya blm sampai tahap dianggap kwn rapat la tu.

      0

      0
  2. fattjubo says:

    batak fattzura @ fattjubo memang perghak perangai macam taik. minat retis mengalahkan minat rasulullah. peminat lopatah mmg taik tapi fattjubo tahap kumbahan buat retis tak bermoral jadi idola. Bodo.

    3

    47
    • anon says:

      ceh …fan hajak lopaksss dah mula meroyan untuk menutup ” kejahilan lopakss”
      muahakakakakakakak
      ok lah fan dia fanatik ttg hal ” majlis perkahwinan ” dari fan yang fanatik hingga AGAMA DITUNGANG LANGANG PUN MASIH MENYOKON !
      ohh kelantan ..” sek sekk jangee pecohh ” walapun perangai macam hanat !

      38

      2
      • fattjubo says:

        hei berok, ko ingat yg kutuk fattzura je fans lopak gedik ke babi. tunggang agama mcm idola ko ‘doa yg baik2’ padehal ada video blowjob mcm pornstar kat tumblr. lopak bodoh tu mmg patut kena boikot tapi ini kapel sama tahap setan.

        3

        25
        • Relax says:

          Amboi…marahnya. Sabar…sabar…

          5

          0
        • anon says:

          kalau bukan fan lopaksss kenapa nak macam kena sawan tenggiling??
          muahakakaka
          TALK TO MY HAND JE LAH
          FANATIKK LOPAKSSSSS
          LALALALALALALALAL
          kalau aku berok kau KINGKONG ! 1-1

          6

          5
    • yus says:

      your nickname pon i tak sanggup sebut, tulisan u pulak sgt lah indah bahasanya.. so u nak kata u baik soleh solehah beradap larrr…. klau takda benda baik nak tulis diam jer la dikkk

      8

      2
    • Nita says:

      Siyes aku pun pelik sapa kutuk fattah or faz je mesti peminat dia kata peminat neelofa.

      fattah or fazura pun ada buat benda orang tak suka, logik la kalau ada orang kutuk. tapi semua dorang pukul rata peminat lofa.

      minat artis sampai tahap tak rasional.

      20

      0
      • siti says:

        KAK NITA,

        meh aq bgytau. punca dia sbb fans lofa la.
        hari tu yg psl fatah tk dtg meletop tu, sapa yg backup si fattzura,mesti fans lopa naik hantu.
        sbb tu lah smpai skrg, kalau psl fattzura kena kecam , org akn anggap fans lopak.
        gitewww

        4

        2
  3. Anonymous says:

    pehal ni….saripah oii…….entah sape yg komen tu trus nak kait ngan fattah n fazura ko nak publisiti jgk ke…..

    25

    0
  4. anon says:

    yg kau pun nak sentap pasal fan tu napa ?
    igt fazura dan fatah bleh handle ke perangai sekor2 fan dia
    kau pun nak emo sgt napa

    36

    0
  5. Menyedihkan says:

    dah sendu..

    11

    2
  6. Anonymous says:

    Kenapa nara tiba2 up cerita ni? Skrg tgh cerita lopakk.. Up laa cerita yg pasal teguran utk lofa tu.. Ramai yg tegur, mufti2, ahli akademik, ustaz2.. Baru laa boleh mendidik netizen dan artis2 lain pasal ilmu.. Kenapa up satu cerita jaa yg mufti tegur? Tu pn pendek jaa artikel nara.. Pastu up 2-3 artikel yg pasal lofa punya statesment, siap daphene iking punya back up lagi.. Permainan apakah ini.. Nara nara..

    32

    0
  7. Budak budak TREC says:

    Apo ni, kau main petik nama fattah dgn fazura lagi kau tak rasa banyak lagi attention kau dapat? Nak upload apa screenshot, maki, atau respond buat la kat kau. Yang tetibe up nama diorang kau dah kenapa. Saja nak cetuskan benda benda kecik, settle sama korang sudah. Klau kau tak petik maybee org akan tumpukan kat budak tu punya makian kat ka je kot? Ini kang confirm lopak troopers datang bergesel jadi batu api. Kata je dah lama dalam industri, puih!

    18

    0
  8. narleen says:

    dapat pahala free je yang mengata #fattzura. depa pun tak mintak peminat depa jadi lagu tu. salah individu tu sendiri. sepatut Sharifah tak perlu mention nama Fattah dan Fazura. bukan salah pasangan tu, malah mereka sendiri tak tahu wujudnya insan yang pm Sharifah tu. kalau betul kes tak dijemput, rasanya faham kot dari tunang (yang sememangnya dalam Islam tak digalakkan digembar gembur), kemudian akad nikah yang dibuat privacy dan sudah tentu majlis bersanding #fattzura hanya ajak rakan rapat, family. untuk fans majlis lain. mereka bersederhana. ramai je lagi tak dijemputkan. kadang2 kita kena hormat juga keputusan orang lain. mesti ada sebab disebaliknya. tapi aku baca je caption Sharifah. aku ok je dia post gambar kahwin. rasa sweet ada jugak tengok gambar lama. dengan caption yang selamba ya ya. best! Sharifah ada hak nak bagitahu sikap insan yang pm tu, cuma tak elok sebab awal2 dah mention and cop tu peminat #fattzura dan mintak #fattzura tegur.

    29

    0
    • narleen says:

      dapat dosa free je. typo pulak…

      0

      1
    • narleen says:

      dapat dosa free. typoooo

      0

      1
    • Sara Ali says:

      kawan rapat mcm sara ali pon tak di jemput. jgn lah taksud sgt ngan retis kak oi. aku minat faz dr zaman gol & gincu, pastu cite die belakon ngan aqasha tu (name aqasha Tuah), drama kecik2 slot cerekarama yg kene dera ngan mak mertua pon layan. pisau cukur jgn ckp lah. siap sapot bli nutox ngan colget white lg sbb die endorsed. minat gile gile ok. tp xde lah mcm korg buta. semua nye nk bg nmpk baik ke fazura. die pon flaw gak. dlo baik ngan emma skg x lg. dlo baik ngan sara ali, hari2 dok upload gambo kat ig. tp skg? byk rakan artis xde di majlis die. dato ct pon tak xde. berpada2 lah minat tu. kang aku list down kn yg buruk2 ko ckp aku minat lopak plak.

      7

      1
  9. anu dalam botol says:

    kenapa pun kak shira nk throwback gambar kawin dia? x boleh? ske ati die laa…die bkn ada masalah ngn fattzura pun tp dgn mulut puake jamban peminat…tu jerr.. yg dm mcm k***k. nak laga2kan

    10

    0
    • narleen says:

      betul. tindakan Sharifah tak salah sebab dia kena serbu macam tu. cuma yang salah, Sharifah mention nama #fattzura. bukan salah #fattzura. ianya seolah2 memandang buruk pada #fattzura sebab memberi pengaruh.

      30

      0
  10. zaz says:

    kalau nk tau c saripah ni rapat dgn family lopa…yg ni tactic nk mnjatuhkan fattzura n tutup kisah lopa d zouk tuhh…ngok pnya saripahhh..x logik baru sorang dm terus fattzura ko nk sound..

    14

    2
  11. Melayu dulu says:

    Fans sekarang fanatik tahap terlalu mengagungkan manusia melebihi agama, Rasul dan Allah. Fans artis sekarang ni mengkritik orang lain macam diri sendiri terlalu hebat di sisi Allah. Padahal artis yg diagungkan tu pun tak berapa elok perangai, apatah lagi peminat fanatik itu yg suka cari keburukan orang lain. Melayu mudah lupa…. Umat akhir zaman.

    10

    0
  12. Kak long says:

    Sesiapa pun boleh kata dia peminat #Fattzura. Yg awak terus petik nama Fattzura tu kenapa..betul ke dia peminat fanatik Fattzura? siap nak suruh org tu tegur peminat pulak. Adoiiii klu dah nak malap tu..terima sajalah hakikat. tak payah nak sentaplah bagai.

    13

    3
  13. Mak Jemah Pemalu says:

    Ko pun dan dan time ni lah nak tunjuk gambar kahwin. Time orang tak kahwin tak de plak nak tunjuk. Memang kena kutukla. Sama gak org tunjuk gambar bersalin, ko pun nak tunjuk gak.
    Motiff???
    BTW..aku peminat ko kak pah

    14

    1
    • Anonymous says:

      alaa chill laa patot die tb hari ni sbb die kawen 28hb, tapi tulaa sibuk gak nak tb time fattzura, tu laa mendapat kena kecam

      7

      1
  14. Anonymous says:

    oi sudah2 laa kes fattzura laa neelopak laa, BN mane kes izreen extend dah berjaye robohkan masjid si intan dgn uda, adoiii lambat aa BN ni, ke tunggu story nak cedok dr blogger lain ha??

    2

    0
  15. Anonymous says:

    bukan die ni mmg suke menempel kalau ade hot artis buat ape ke? mcm ade kes gmbr ape tah dulu aku x igt, sudah2 laa tu adik bradik sharipah ni mmg tak minat sebab terlalu nak menonjolkan diri tu sangat, adik kakak semua same aje, throwback ajelaa pic korg tu utk tatapan ahli keluarga aje k!

    6

    1
  16. anon says:

    hahahah TALK TO MY HAND !
    fanatik lopaksssssss muahakkakakakakaka

    3

    2
  17. LOPAKAYU says:

    peminat lopak punya angkara ni…xsangka keji sungguh hati diorg…mana tahan IDOLAT kene kecam kiri kanan atas bawah….

    4

    2
  18. jilat lagi bang says:

    Gigih betol si Nara ni nak kalih perhatian… nak suh org kutuk berjemaah kat FattZura… patot2 laaa jilat tu… kang melekat plak lidah tu..

    9

    1
  19. sorey says:

    tertanya jugak, nape nak sound #fattzura.. dan aku pun tertnye kenapa nak up gambor lama.. saje cari psl.. marah tak dpt jemputan ker tak dpt g club?

    9

    1
  20. narleen says:

    di mana ada #fattzura di situ ada #neelofa. mujurlah Fattah jenis sabar dan relax. apa2 kes dia diam je. Neelofa pulak yang perli2 dalam ig story lah bagai. nak menunjukkan dia yang professional. sedangkan???

    6

    2
  21. Anonymous says:

    dulu org sibuk fattzura..si shiera ni sibuk nak janna dan fattah.. gambar sanding fattzura keluar dia throwback gambar kahwin dia.siap back up majlis tudung lofa lagi.dia ni di bayar juga ke?patut lofa bagi burung kt shiera ni bukan dekat lisa.shiera ni over.

    7

    1
  22. Alia says:

    Pasai apa hang ni megoyan …..hal skt mcm ni pun nk naik angin .dah tua belajaq sabaq skt

    1

    1
  23. anonymous says:

    ntah psycho ka hapa tak pasal2 nk suruh fattzura nasihatkan hapo ,kao konpem ke ,mana bukti itu fan fattzura,haii mokcik pi la mkn panadol,kang masuk spital pulak poning kpale mikirkan

    3

    1
  24. Anonymous says:

    ahahaha tulaa len kali jgn nak main petik je name org lain kalau sndiri pon belum pasti, kan dah kena kecam. yg mengada gi throwback pic kawen sebelum waktunye tu da knp, berlambak2 plak tu ntah sape aje nak tgk melainkan kaum keluarga sndiri. sape suruh ko join gak throwback time fattzura wedding

    1

    1
  25. Noname says:

    Nape pulak babitkn fazura n fattah..blum tentu tu fans dia..biasa la tgh demam respsi fattzura fairytale…budak tu mmg krg asam..x respect gambar lama la bnyk kenangan,…klu x de jemputan pn apa hal…patut shahira kn pro…jgn marah yg lain sindir yg lain..

    1

    0
  26. fans tak fanatik says:

    Aku minat fattzura.. yang aku x minat fans dia.

    Takde perkataan lain selain bodoh.

    Fattzura tu manusia je bukan malaikat bukan nabi pun korang nak agung-agungkan. Korang duk fanatik lebih2 pun dapat apa je.. lagi2 yg duk kutuk setiap manusia yg ter-kait dengan pasangan tu. Free2 dosa kering. Kagum drp jauh je lah. Doakan dia bahagia. Jangan duk kutuk wedding orang lain. Sampai masa giliran dorang plak jadi pengantin basi. Kalau betul famous seantero dunia dah lama la kena DM ngan Kate Middleton sebab copy paste design baju pengantin dia. Acah2 suci konon.

    Haaa.. skang dh boleh kutuk aku. Mai mai

    2

    3
    • Anonymous says:

      tp aku baca ni ko lagi nmpk bodoh.. ckp pusing2 serupa keling dah… yg ade isu 1dm jer… ko meroyan ‘fans’ aiikk tak sume lah… xminat fans tp ko pon fan…ko pon masuk bakul bodoh tu..

      4

      1
  27. Dally says:

    Sengal betul Shira ni.

    0

    0
  28. Hehehe says:

    Alahaiii…aunty shira pun nk perhatian jugak ye..dia pun terikut2 main petik2 nama jugak tuu…alolo..kesian

    1

    0
  29. notafan says:

    Fattah and fazura selama ni kena kutuk dgn mcm2 org termasuk la makcik2 yg berkenaan.. dorang relax je.. tak plak suh artis tu nasihat makcik and peminat2 fanatic dia… hmmm kau diam je la shiera.. dah sah2 kau tu mmg pengampu si lopak

    6

    0
  30. Anonymous says:

    Lerrr…. Benda remeh ni pun x leh handle sendiri ke… Block jer lah. Naper nak suruh Fattah Fazura pulak sound budak tu?
    Lagi lah nampak sangat kau sakit hati sbb x di jemput… Lol

    5

    0
  31. Anonymous says:

    Fratzura KimK ckp ada saya kesah

    0

    1
  32. kakyam says:

    elok jgk org sound. gmbr2 kepam tu pun dia nk upload berkeping2 dlm ig. sekeping sudahla kalau nk throwback kahwin punn

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Kasian….semua kasian dpt dosa…

    0

    0

Leave a Comment

Optional