Written by Bella | August 21st, 2018

Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW2018) telah pun melabuhkan tirainya minggu lalu, namun masih ada lagi isu melibatkan selebriti pada acara berkenaan yang masih belum reda.

Antara selebriti yang mendapat perhatian ramai pada acara pertunjukan fesyen itu ialah Fazura. Apatah lagi beliau turut mengetengahkan mesej wanita perkasa dan juga ‘ Beauty Comes In All Sizes’.

Terbaru, pelakon Sharifah Sakinah sudah diibaratkan sebagai kaunter aduan pula apabila ada yang meminta beliau untuk untuk menegur ‘sikap hipokrit’ Fazura. Menerusi akaun Instagramnya, Sakinah juga ada memuat naik e-mail aduan yang diterima olehnya.

Fazura dilabel sebagai seorang yang cakap tidak serupa bikin. Aktres itu menggunakan model berbadan gempal sebagai gimik dalam pertunjukan fesyen Fazbulous tetapi hakikatnya Fazura tetap mempromosikan ubat pelangsingan badan di media sosial beliau.

Menurut Sakinah, sebagai seorang selebriti masyrakat tetap akan mencari kesalahan mereka walau apa pun yang dilakukan. Pada masa yang sama, beliau menasihati pengirim e-mel tersebut untuk ‘move on’ dan lupakan kes Fazura itu.

Kesian pula dekat Sakinah, dah macam wakil rakyat yang kena dengar setiap keluhan dan aduan orang ramai. Pendapat beliau itu ada betulnya, semuanya bergantung kepada diri kita sendiri. Pilihan ada ditangan anda.

Sumber Berita : mStar Online

53 responses to Sharifah Sakinah Jadi Kaunter Aduan Peminat, Diminta Tegur ‘Sikap Hipokrit’ Fazura

  1. Anonymous says:

    Fazura kuat sentap

    10

    35
    • Anonymous says:

      sbb tu SK post secara neutral. Kalau x, confirm Fazura & fans berani mati dia hentam si SK konon jealous la bagai.

      9

      23
      • post secara neutral. Kalau x, confirm F

        1

        1
        • sbb tu SK post secara neutral. Kalau x, confirm

          0

          2
        • Adoilah says:

          takleh trima kenyataan yg kinah reply camtu ke.kah3. Yg send email tu BODOH. Apa kaitan fazura jual produk kurus dgn amek org gemuk peraga baju? Produk kurus utk org nak kurus, kau x nak kurus, terpulang. Ada jgk yg nak kurangkan berat badan utk kesihatan. Klau jual produk skalipn, kenalah pndang buruk kat gemok?Jgn mnhargai org saiz gemok ke?Sama mcm kau jual produk putih, klau jual, kau kena double standard org kulit hitam/sawo matang ke? Camtu Dato Vida x bleh anggap anak dia lawa?Dia x bleh hargai anak dia yg kulit hitam tu? Bodoh,x payah samakan bisnes dgn hati seseorng.

          19

          2
      • lalala says:

        Beautifulnara commenters mostly fans tegar fazura & haters no.1 neelofa. so becareful guys haha

        6

        9
    • tak kuat dengki says:

      Fazura senyappp jer orang duk hentam dia kiri kanan atas bawah. Sharifah Sakinah pun neutral ja respon dia. Tak tahula, sapa yang kuat sentap. Hahaha..Produk dia untuk kulit dan detoks. Bukan kuruskan badan.I pernah makan.Ok ja bagus, makanan tambahan..Haih..Netizen2, sedih betol dengan hampa yang tak boleh tengok orang senang sikit

      58

      1
      • Anonymous says:

        Tapi apa apa pun Kita kena puji jugk kegigihan org2 mcm ni. Gigih cr idea lain utk jatuhkan fazzy. Selain gigih, mereka jugak kreatif dlm mempelbagaikan Cara dlm cubaan utk menjatuhkan fazzy.haah

        22

        1
      • hahahah says:

        dik, kau tak tahu fazura ada produk slimming? google pls dik

        1

        4
        • Adoilah says:

          So klau ada napa?bukan semua org nak kurus, dan yg nak kurus plk bukan semuanya mudah utk turun berat badan wlaupun mkn produk atau diet berpuluh kali. Fazura kena anggap dorang tu alien ke yg x boleh brfesyen lgsung? Gara2 dia jual produk slim, fesyen dia kena khusus utk org kurus?Dia takleh bagi org plus size peraga baju dia ke. Aduhaii.kekeke.

          4

          2
    • momok lawa says:

      apebendela engko ni…orang tu hantar emel kat kinah,kinah balas. Fazura lak kena.Lawaklaaaaa ko..Bacala betul2 sebelum blame orang..Hadui

      22

      2
    • Anonymous says:

      daripada dok bzbody boikot produk fazura..baik mom2 kat sana ajar anak2 boikot produk dr makhluk2 2 alam tu. sah2 pembohong!

      14

      0
    • Anonymous says:

      Si gadis tu nampak naive. Fazura has made fun on her. She shouldn’t wear that dress. She should’ve worn elegant dress not that ballet dress with that pink wig. Klau ikut kan hati memang nak tulis komen dgn kata2 kesat .

      3

      5
      • Saya suka Pom says:

        umur gadis tu dah 33 tahun. Nama dia Pom. Dia yang pilih nak rambut pink daripada Ridzokumura. Dia tu pun ada taste tau nak pakai baju.Takkanla dia xboleh tolak kalau dia xnak pakai or rasa dipergunakan.Cer pergi IG dia and tanya dia,sure dia jawab soalan engko yang dia suka duk atas runaway tu.Gi la tanya, dia tengah open question kat igs dia tu

        9

        0
  2. nok gebuzzz says:

    org yg suruh syarifah sakinah buat tu org lofa ke….asal lak SS yg nak sound fazura…nak suh org tu begaduh pulak….ko la g sound sendiri kalau berani!!

    39

    7
  3. Duhhh says:

    Korang ni dh xde gosip lain ke selain fazura and neelofa??

    7

    0
  4. faraj says:

    yg Sharifah Sakinah sibuk2 naper.??? Sharifah Sakinah apa kata awak jaga jr hati peminat awak 25 org tu dlm Malaysia ni..!!

    0

    19
  5. Anonymous says:

    adakah sebab kak kinah ni pernah kecam fattzura,peminat lofa ingat kinah po akan kecam fattzura.

    5

    3
  6. Ros says:

    True. All of you are merely celebrity. Live to celebrate and be celebrated. Another name for celeb is thrash, like Kylie. You all will never reach ‘Artist’ level. As time goes by, you will perish too.

    8

    1
  7. Anonymous says:

    pulakk dah haters banyak masa buat email mcm ni..come on ..u guys xda life ke slain benda mcm ni..and i bet orang yang sama provoke kat ashley isham pasal gimik jatuh masa runway…oh ! adakah ini yang fazura katakan? sorang artis dengan pengikut nak jatuhkan beliau…?

    ohhh come on..get a life haters..

    26

    0
    • Saya tengok benda baik ja says:

      email tu pun macam sesuatu ja..Dia ingat Pom yang comel buat catwalk tu budak2 ker..Hahhaa..Umur dia dah 31 lah weh..Kan,nampak sangat dia comel dan muda sebab apa sebab dia yakin dengan diri sendiri. Miss Fazura pun highlight pasal accepting your body and be confident. Pada masa yang sama dia pun ajar followers senaman dengan buat crossfit dan minum air kosong. Haih..Tolongla belajar jadi netizen minda kelas pertama sikit.Kerja nak tengok flaws orang ja.

      29

      0
      • Nona says:

        I stumbled upon her instagram the other day… dia suka kerjasama dgn fazura. Sebab sebenarnya mesej yg nak disampaikan ialah be confident in your own skin. Model tu pun 31 dah, kalau dia rasa benda tak kena mestilah dia tak kerja dengan faz.

        23

        0
        • Bobodimanahahahaha says:

          Nona.True.I pun tengok jugak.Actually before Fazura masukkan dia dalam runaway pun i dah suka dengan Pom ni.Seriously, comel and cofident.I nampak passion dia dalam cooking. Bila Faz masukkan I bertambahla suka. I tengok benda positif ja.Yang negatif tu I sepak jauh2.Hahaha

          27

          0
  8. Shame on you says:

    OBVIOUSLY THAT MOM IS SUPER STUPID. Bersyukurlah orang kasi budak gemuk as model. Siap cheerish bentuk badan dia. Everyone agree. So, apesal nak sakit hati ?

    Produk fazura tu detox untuk SIHAT la stupid mom. Kau yg bersalah bagi anak gemuk lepas tu nak salah faham bila fazura jual detox.

    Point simple je.. orang gemuk tetap cantik. Sape x suka gemuk, sila makan ubat detox fazura jual. Simple.
    Ko tak payah tulis emel nak bagi gaduh sana sini.. apa punya busuk hati punya orang daa..

    33

    0
    • zubaidahpenang says:

      yup! I agree you point!! Okay ja supplement dia.untuk kulit dan detoks.Satu lagi jamu.Wuteverla yang hantar emel tu sesuatu sangat…

      17

      0
  9. Shame says:

    Bila baca betul2, rasa macam Neelofa or her team yang tulis emel ni. Oppss..

    7

    9
  10. Lofake says:

    Lofa kan yg hantar email ni kat kinah kan? Hahahaha

    3

    10
  11. Saya suka bersenam says:

    Tapi bila baca komen2 kat Sharifah Sakinah tu I rasa happy. Sebab netizen kita bijak2. Mereka tahu nak distinguish komen yang membina ataupun sejenis komen yang menghina. Dalam kes email, ramai back up Fazura which is I suka gila .Hahaha. Weh, macam dalam lecture hall, lecture tu cakap A, kita paham B, pastu nak hasut orang lain yang paham A pun paham B.Padahal audience paham A.Hahaha..U go Sakinah,U go Fazura! Jom kita bersenam,sebab orang bersenam macam Sakinah dan Fazura ni, life depa more cheerful and wiseful sket

    26

    0
  12. Selamat Hari Raya Korban says:

    Hang memang pandai..hahha..Suka point hang! Sep skett!!

    0

    0
  13. Chill says:

    I just dont know why people nowdays always find your wrong or negative side instead of positive one. Model tu dah besar la boleh fikir benda tu baik or buruk just chill je okay?

    10

    0
  14. Anonymous says:

    Ni namanya variety. Org gemuk selesa maintain gemuk, biarla. Sapa nk kurus, usaha la jadi kurus. Nak itam, nak putih. Up to individual. Bukan hipokrit. It’s more to supplying people’s need.

    4

    0
  15. Anonymous says:

    Pempuan gemok mmg hodoh. Lagi2 yg pakai tudung mulut cam cibai. Kena plak minah kelantan or kedah. Cam babi.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Aku tak faham kenapa dia pergi tulis email kat sakinah? Si sakinah ni consultant/advisor/ or ada pangkat yang berkenaan ke? Macam takde kaitan je. Hahaha. Nak tegur, tegur la sendiri. Batu api betul orang macam ni. Jangan jatuh perangai ke anak sudah.

    7

    0
    • Hater of Haters says:

      Kan? Apsal email Sakinah? Dia wakil rakyat ke? Pakar motivasi ke? Penceramah ke? Pulis? Perdana Menteri? Haters have too much time on their hands. Gi la check anak ko yg gemok tu dah buat homework ke tak, dah mandi ke belum, kain basuhan tadi dah kering ke belum, laki dah makan ke tak…pasti hari anda lebih produktif!

      2

      0
  17. Kinah hauk says:

    Kinah, napa you pegi entertain semua ni? Its one thing peminat will complan dan email kat you but its another thing you actually ikut kehendak si penulis?! Apeke bodoh kau ni! Kalau cam tu 100 email masuk 100 ke kene layan n you bagi tazkirah?! Sooo i can only conclude, just because its about fazura and you ada sikit share of geram ngam fazura (it seems) you layanlah email gini?! Eeeeee bodohnya!! Why bother lahhh makcik!! Nobody in the industry ask for your opinion so why even made it public?? Your drama is rubbish and God knows your private life camne so what made you think you have an opinion on this??? Just because its fazura kan…please lah main jauh jauh with your stupid opinion that no one asks or bother to entertain…i dont even know why you bother to to explain and post it online after all…

    1

    0
  18. Anonymous says:

    Kahkah kesian fans fakejura, sama2 kaki sentap mcm idola dia. Ko ingat neelopa xde job mcm fattzura ke nk hantar emel pasal hengko dan gemok2 tu kahkah. Dia tgh sibuk mengkayakan diri dia je.

    Nampak sgt sharifah sakinah pon menyampah dgn fattzta. The fact is ramai retis menyampah dgn fattZura yg perasan bagus. Nasib baik dah sendu sekarang.

    2

    11
    • Pencinta syurga says:

      Banyak ja job Fattzura,cuma mereka malas nak gembar gemburkan ja. Rezeki Neelofa,rezeki neelofa..Rezeki Fattzura,rezeki Fattzura.Salah satu kesilapan manusia adalah terlalu yakin yang rezeki tu dalam bentuk kekayaan semata-mata, duit, sedangkan hujan pun dipanggil rezeki malah ditambah rahmat lagi, nikmat bekeluarga juga rezeki. Nikmat belajar juga rezeki macam Fattah dapat belajar UUM kalaupun tidak berlakon. Sebagai peminat Fattzura, I doakan Neelofa sentiasa berbahagia dalam rezekinya dan Fattzura sentiasa berhagia dalam cinta mereka hingga ke Jannah.Amin

      17

      0
      • Anonymous says:

        Dah xde job la sisss fattzura tu. Hahah. Sebab tu fazura selalu x mekap. Time ada job je dia akan mekap. Job pon biasa2. Xde yg hebat2 laa. Btw fattah sambung belajar dekat uum tu sebab kena taja je. Class x datang pon xpee: Ramai lg artis lain pon kena taja dgn uum. Sape tak kenal prof uum tu. Kaki artis. Selalu buat program hiburan ajak artis2. Nk glemer je vc Uum tu. Dah la penuh dgn foreigner je. Kalau uum x hebat la siss. Sijil dari uum x laku. Kalau g interview, dorang senyum sinis je tgk sijil uum hahaha.tomok, pon dpt offer mcm fattah tu.

        1

        9
        • Peminat Nasi Kandar UUM Sintok says:

          Rasa dia fokus kerja satu2 kot. Dah bulan 9 terbang pergi New York untuk NYFW. Fattah pulak komiten untuk drama Osman Ali, Isteri Untuk Disewa bulan 9 jugak. End year ada filem di Indonesia.Next year launching Filem Pontianak the legend..Hahaa..Kalau yang tu sendu. I rasa you mesti fikir pelakon buat filem and drama tiap2 bulankan,then bila film or drama tu flop,you cakap artis Malaysia tak berkualiti pulak. Kalau Fazura tu make up selalu,kulit cepat tua sis.Camna I tahu? I ikut perkembangan interviewla.. Haha.. I kan..cukup takut nak kata orang ni sendu,orang tu kayu,orang ni x laku. Sebabkan nanti benda tu terpusing balik kat kita. Lebih baik,I cakap yang I nampak elok saja. Soal belajar UUM tu, I pun pelajar UUM, elok ja dapat kerja.Naik gaji lagi adalah..Hahaaha

          0

          0
        • UUM best Boskuu says:

          What???? You ingat yang make up ja ka ada job? Hadui..Matilanak…Cepat aging la kulit kalau mekap selalu.I xtaula you betul2 tau schedule diorang ke x. Yang I tahu, Fazura memang fokus untuk NYFW dia this September and Fattah drama Isteri Untuk Disewa.End year pi Indon ada shooting filem.Fattah lah Mat Kilau. Kalau UUM taja tu besaq rahmatla weh. Rezekila kalau VC suka depa. I yang belajar UUM pun susah nak dpt sponsor, tapi Alhamdulilah..I dapatla pulak kerja U.Magickan belajar UUM? ?

          6

          0
        • Anonymous says:

          hhahah tak koser make up untuk semua job…tgok keadaan,,tak semua job kena make up berkati kilo …boleh bagi bad effect tuk kulit…thats why muka cepat tua..sbb terlalu bahan kimia kat muka..lol..

          2

          0
    • Anonymous says:

      betul saya setuju dengan awak, kesian lofa di fitnah, lofa baik hati tak dengki pada orang, lofa dah kaya.

      1

      2
  19. Lantak Kolah Labu says:

    Mak aku pernah pesan dulu..artis jgn minat sangat. Propa je lebih! Sekadar suka2 dah lah..tak yah over sangat. Kalo kite xde beras kat rumah bukan depa yg tolong pun. So, buat biase2 jelah…

    7

    0
  20. johnny bravo says:

    Kalau tak busuk hati, tak dinamakan melayu. Mmg kaum ni tersngt busuk hati, suka mengkritik & menghentam sesama bangsa. Nama je islam, tapi perangai mengalahkan kapir laknat.
    Biarlah fazura or sape2 je nak buat ape2 pun, takde kene mengena pun korang.

    2

    0
  21. Anonymous says:

    Org gemuk mmg buruk. Tambah kalu muka hitam berjerawat. Mulut pulak cam puaka. Pakai tudung sarung. Org kelantan & utara terutamanya. Gile hodoh ahhh

    0

    6
  22. pemerhati says:

    fazura ni sangat sinis orgnya.

    dan..

    bagaimana yg jahil bisa menasihati yang jahil?

    haaaa… apalagi? dislike la komen nehh..

    0

    0

Leave a Comment

Optional