Written by Bella | November 14th, 2017

Kita ni kan perempuan dan kita ada naluri tu,  kita ade sense, sixth sense yang perempuan tu pandang laki kite!”  Mesti ramai yang pernah dengar ayat popular ini kan? Tentu sekali dari drama Girlfriend Aku Dari Neraka lakonan Sharifah Sakinah, memang ramai sehingga hari ini masih ingat lakonan beliau sebagai seorang teman wanita yang huru-hara dengan pelbagai perangai.

Sakinah sejak beberapa tahun lalu memang dikenali sebagai  seorang yang suka melawak dan perangai gila-gila kata orang, tetapi Sakinah cukup bengang bila ada sesetengah peminat melabelkan beliau sebagai bimbo gara-gara karakternya sebagai Lydia dalam Girlfriend Aku Dari Neraka.

Jangan panggil saya ‘bimbo’. Saya memang marah sangat jika ada peminat yang melabelkan saya sedemikian. Fungsi saya dalam dunia hiburan ini bukan ‘bimbo’ semata-mata. Selepas ini saya tidak mahu lagi mengambil karakter sebegitu.

Untuk yang tidak tahu apa itu bimbo, ia menggambarkan wanita cantik yang tidak bijak ataupun matang. Erm, memanglah Sakinah terasa hati dan bengang apabila dikatakan begitu.

Sumber Berita : Kosmo Online

34 responses to Sharifah Sakinah Bengang Dilabel Bimbo

  1. Anonymous says:

    otak senget….tak malu kt mertua ko ke???

    20

    1
    • Anonymous says:

      OOOPPPSSSSS???

      “Terketat…Tanpa Sengaja”
      Suami Gembira Tak Terkata…Bila Isteri Kembali Dara.
      Calit Calit Je Dah Ketat

      Kembali DARA
      KEPUTIHAN Hilang
      HAID Tak Normal
      SENGGUGUT
      VAGINA LONGGAR & Berbau Tiada

      Gunalah Gel Rapat Erat

      5

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      ape yg bimbo nye ? minah jambu tengok biasa2 aje si sakinah ni …eh nak malu ape kt mertua ???? mertua pon tau prangai si sakinah ni memang gila2..kalau mertua tk suka itu mertua punye suka lah sakinah tk menyusahkn mertua dia ..! sape suroh anak dia kawin ngan artis ???? kalau dh menantu artis ha terima aje jngan banyak colokkkkkkk…!

      4

      1
    • Suasuwei says:

      Ratu bimbo….mesti jadi duta bigo. Jadi fathialah pemenangnya…

      0

      0
  2. Fazura says:

    Dalam Malaysia ni artis perempuan paling BIMBO Fazura & Fathia Latif je…

    3

    13
  3. Lavender says:

    Bes pe lakonan die dlm citer tu. In fact karakter tu yg buat aku minat nk tgok cite melayu ni. Cite yg aku tunggu2. Cite yg boleh buat aku ketawa. Kena dgn sharifah sakinah yg gile2.

    25

    0
  4. hahaha says:

    Seluaq tu mmg pesyen kecik dan ketat kaa..nmpk yg kt dlm tu mcm senget sebelah..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    mmg menjadi karaktor dia dlm drama tu..tahniah kinah!

    13

    0
  6. Aku says:

    It was a character not personality.. Seripah sekinah antara artis yg berkerjaya tetap dan punya label sndri. Walaupun mulut laserrrrr.. Yg true bimbo antaranya pipah naser..

    19

    0
    • Anonymous says:

      pipah naser ada double degree dek. Kurangnye she bijak sikit dari u

      1

      8
      • Aku says:

        Bijak apanya kalau moral sengkek! Buuuu! Geng caras laki org la mu ni ye dok? Plus, ko tau ker aku ni ada master ke phd ker? Tak kan? Mohon ke laut!

        4

        1
        • lina says:

          Ya cik dlm ni ramai yg degree holder..PhD pun ada dik..jgn main petik2..kdg tu saja je nk rest otak masuk BN brgosip..bust bodo2 sikit tapi x bimbo..OK ..salam

          8

          0
  7. anonymous says:

    i see handsome bulge,mmm nyumm nyum nyumm

    0

    0
  8. Anonymous says:

    at least dia ni tak hipokrit uols..she just be herself..
    fahamkan dlu maksud bimbo sebelum labelkan org tu..lol..
    lakonan ok,tak caras shuben org,takde gosip murahan.
    dia dgn marsha even nampak masuk air tp i suka tgk dua org ni berlakon.

    15

    0
  9. melati says:

    Minah ni , Bimbo & Bodo… tgh pikir sampai sekarang camner dia boleh tewaskan Jihan , anugerah pelawak wanita Astro Warna…heran keliru sampai sekarang..????

    7

    5
  10. Anonymous says:

    Eleh gossip nak promote drama je ni takda pun netizen kata dia bimbo. Orang sekarang bukan bodoh tak boleh beza lakonan dgn real life. Puih

    0

    1
  11. Peminat aiman says:

    Eh Aiman i nampak iklan x awek you kat you tube. Iklan old town white coffee. Muka cam Janna Nick

    2

    0
  12. Siapa says:

    Siapa Fahtia kah?

    0

    0
  13. joshua says:

    Dia ni artis ke ape??? tak relevan langsung. She’s a nobody, so ko takyah masukkan dia dlm blog ni nara ooi…Nampak mcm tiga suka je, tak betul kot, mentally unstable & shud be institutionalised

    3

    0
  14. I lap u says:

    Bimbo is the new genius

    0

    0
  15. Roxette says:

    Dia ni bkn bimbo..tapi HOBO…..hodoh dan bodo….

    0

    0

Leave a Comment

Optional