Shahrol Shiro Persoal Pemilihan Juri MLM2021, Banding Dengan Indonesia

Hiburan

Shahrol Shiro Persoal Pemilihan Juri MLM2021, Banding Dengan Indonesia

Pelawak, Shahrol Shiro mempersoalkan barisan juri Maharajalawak Mega 2021 yang sepatutnya dipilih dalam kalangan pelawak berpengalaman. Jelasnya, perkara ini sememangnya menjadi isu setiap kali MLM berlangsung.

Vicha Saywho
2 bulan lalu

Berhijab Bukan Penghalang Buat Vicha Melawak Di Pentas MLM2021

Advertisement

Menurutnya, teguran juri yang berpengalaman membantu peserta membetulkan kesilapan serta kualiti persembahan. Dengan cara itu, kualiti lawak peserta boleh ditingkatkan pada persembahan minggu berikutnya.

Anggota kumpulan Shiro ini turut memuji barisan juri pertandingan program komedi Indonesia yang terdiri daripada ‘otai’ dalam bidang lawak.

Mereka mengkritik dan memberitahu di mana kesalahan berlandaskan pengalaman mereka agar peserta Stand Up Comedy Indonesia.

Jika dilihat, profil mereka ini bukan ‘kaleng-kaleng’, salah seorang daripada juri pernah membuat persembahan stand up komedi di 24 kota di lima benua dunia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shahrol Azizie Azmi (@shahrol_shiro)

Pelawak yang juga merupakan pelakon ini mencari kualiti dalam sebuah kritikan. Jika persembahan itu bagus, juri haruslah memujinya. Jika tidak bagus, juri harus menjelaskan apa yang perlu diperbetulkan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shahrol Azizie Azmi (@shahrol_shiro)

Advertisement

Dia memberi gambaran bagaimana jika pemain bola sepak profesional meminta komen dan nasihat daripada mak andam. Katanya nasihat yang diterima mestilah berkaitan dengan solekan sebelum masuk ke padang.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

5 Comments

  1. Anonymous

    October 18, 2021 at 1:29 pm

    Juri2 acah2 strict ler tu.. PM kan turun malam tu..

  2. ?

    October 18, 2021 at 1:15 pm

    aku setuju dgn shahrol.. jd aku x minat nak tengok MLM!! boring!!

  3. Anonymous

    October 17, 2021 at 11:08 am

    Semua juri boring. Tambah2 c Noh hujan tu. OmG. Org kalau jenis tak tau jokes tu jgn bawa jadi juri lah.

  4. Anon

    October 17, 2021 at 9:59 am

    Maharaja Lawak first tu juri semua hebat, mamat khalid ahmad idham apek senario. Makin lama makin mengarut juri nya. Kadang2 komen entah apa2

  5. Sembang Santai

    October 17, 2021 at 12:28 am

    Bang baru perasan ke Malaysia ni mcmni. Tak tgk ke program nyanyi pelakon yg bg komen, program anugerah lagu tapi yg ddk barisan depan semua pelakon. Belum lg program lawak tp pemain bola yg komen. ITULAH MALAYSIA PUNYA PROGRAM

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...