Written by Bella | August 3rd, 2016

Sufi AF 2015 sebelum ini dikatakan berbalah dengan ibunya sehingga digelar anak derhaka oleh wanita yang bernama Irma Suriana Mahamud.

Berita berkenaan menjadi perbualan hangat semalam apabila luahan rasa tidak puas  hati Irma terhadap Sufi yang dimuat naik oleh beliau di Facebook tersebar di Internet.

Enggan orang ramai terus berspekulasi, Sufi telah tampil menjelaskan perkara sebenar. Menurut Sufi setiap keluarga mempunyai masalah mereka tersendiri dan apa yang berlaku cuma satu salah faham.

Setiap keluarga ada masalah tersendiri dan setiap ibu juga ada karakter masing-masing. Benar ibu saya suka marah-marah dan pastinya mereka yang tidak mengenali ibu saya, apabila membaca status yang dimuat naiknya itu akan mengundang salah faham.

Tambahan pula saya sebagai artis orang kenal dan mulalah kaitkan saya dengan ayahlah, ibulah. Saya akui saya dan ibu memang ada perselisihan faham sebelum ini namun kami sudah selesaikannya..

Ibu seorang yang suka berkongsi dan meluah kata-kata di laman Facebook, baginya laman sosial itu sangat penting. Jadi, saya telah berpesan kepadanya agar tidak meluah perasaan menerusi laman sosial lagi. Iyalah, apabila marah memang setiap perbuatan kita tidak sedar dan bila sudah reda baru akan sedar atas apa yang sudah terjadi.  Alhamdulilah ibu telah sedar dan telah memadam status tersebut.

Irma sebenarnya masih cuba untuk memahami kerjaya anaknya itu yang kini jadualnya semakin padat.

Sufi akui mungkin kerana beliau terlalu sibuk, ibunya juga terasa hati.

Sebenarnya ibu saya sedang dalam proses belajar memahami kerjaya saya. Mana tidaknya, dulu selalu bersama ada masa dan bila sudah sibuk malah jarang balik ke rumah, jadi mungkin sebab itu ibu agak terasa. Saya sayang ibu dan begitu juga dengan ibu yang sayang saya.

Nampaknya Sufi pun sudah memberikan penjelasan. Iyalah, kadang-kadang kita tidak sedar yang kita ada melukan hati ibu kita. Kata orang, hati seorang ibu itu sungguh sensitif. Mungkin ada antara mereka tidak meluahkan rasa sakit di dalam hati, sebolehnya cuba untuk menjaga hati wanita yang telah banyak berkorban untuk kita..

Sumber Berita : Media Hiburan

64 responses to Setiap Keluarga Ada Masalah Sendiri, Ibu Memang Suka Luahkan Kata-Kata Di FB – Sufi AF2015

  1. greenfingers says:

    Sakit ati baca luahan perasaan mak sufi ni, boleh tahan kurang ajar bahasa tu. Kesian bakal menantu dia kan, dpt mak mertua mulut laser camni. ni klu kat fesbuk pon dh berani melalak cmni, depan2 aku xleh nk bayang cmna la. Mcm cerita ibu mertua ku..

  2. Anna says:

    I have a mother like this. So cunning and manipulate, not to mention over-dramatic. But, i respect her nonetheless, i mean…she’s mom right?

  3. Tina says:

    Ya ampuun, ibu. Anak derhaka tu datang dari ibu bapa derhaka juga. ?

  4. Aaa says:

    Huuu nasib mak kita tak suka ber social networking. Kalau online pun baca malaysiakini.

  5. biar org muda jer berfb says:

    eloknya org tua jangan diajar social networking mmg memalukan jer..

  6. mymama says:

    nasib baik mama i xde facebook uols.. wasap grup mama i guna mcm fb, tweeter youtube dah. hahaha

  7. yekeni says:

    Hah girls, dah taukan perangai ibu dia. Kalau u pilih sufi sebagai suami, bersedialah menghadapi dugaan. It won’t be easy. Been there, done that.

    Mak mertua mcm ginilah yg selalu boleh porak perandakan rumahtangga anak. Think twice. It’s not worth it. Baik cari lain.

    Say thanks to the mother for saving you from future heartaches and misery, angkat kaki, jalan…

  8. Sam says:

    Dalam hal ni, si Sufi ni nampak lagi matured dari ibunya….
    Apala makcik.

  9. sentap says:

    Afik muiz part 2…
    malu la kisah kuarga pun nak heboh2…mak dia ni pun baru kenal dunia IT kot…sumer nak citer…

  10. Anonymous says:

    sudahlah tu makcik…mengaibkan keluarga sendiri ibarat membuka pekung di dada…nasib baik anak awak tu tak melatah macam makcik….anak-anak ini amanah Allah…layanlah ia sebaik mungkin

  11. Anonymous says:

    tak perlu buka aib keluarga…nanti sendiri juga malu….

  12. Anonymous says:

    mak dia ni kebaruan..br mau pakai fb..tu la smua benda dia mau post,mau update,marah anak pn post juga k mak cik.??.kononnya mau minta simpati..sikit2 mau bgtau satu dunia..memalukan..

  13. Anak menantu yg malang says:

    Macam my MIL jerk makcik nie. Merajuk dgn anak laki dia, heboh ckp anak derhaka. Lg teruk jaja cerita kat anak2 lain dan heboh 1 keturunan, jiran tetangga. Aku yg menantu ni pun abis kena maki. Sama spesis mulut puaka makcik2 gini elok mati cepat pun xperla pada merosakkan jiwa anak menantu..