Written by Bella | April 3rd, 2018

Bermula daripada cinta lokasi ketika bergandingan dalam drama Hero Seorang Cinderella, siapa sangka percintaan mereka akhirnya menjadi realiti apabila Fazura dan Fattah Amin sah menjadi suami isteri pada November tahun lalu. Sejak daripada itu pasangan FattZura sering menjadi tumpuan ramai.

Terbaru, Fazura yang kini sedang menikmati masa manja berdua bersama Fattah di Bali memuat naik video khas sempena setahun perkenalan mereka.

Rata-rata netizen memuji betapa “sweet”nya pasangan ini serta mendoakan cinta dan rumah tangga mereka berkekalan sehingga ke jannah. Ada juga yang tidak sabar untuk melihat pasangan ini menimang cahaya mata.

Ibarat “fairytale,  kisah Fazura dan Fattah nampaknya akan terus menjadi pujaan peminat. Semoga perasaan cinta mereka semakin mekar hari demi hari dan kekal selamanya.

39 responses to Setahun Perkenalan Dengan Fattah: Video “Sweet” Fazura Buat Hati Netizen Cair

  1. lalala says:

    ada lg ler gamaknya yg mroyan lps ne pegi uplod ntah pape ntah..lets see how low u cud get to outshine this lovebirds..hahaha.. #lofake

    13

    6
    • bang jani says:

      skrang ni aku tengok , ko yang meroyan. memang jenis manusia busuk hati .

      8

      10
    • Tsk3 says:

      Tak habis2 peminat masing2 kecam sesama sendiri. Tak tau lah dapat ape selain dosa

      3

      0
    • Anonymous says:

      memang patot tak bersama.patot la mak neelopa tak restu.tgk la life masing2.

      fattah dan pajura dok kondo je, neelofa ada villa mewah mcm dato vida kott,

      tu belum rumah dia dekat kelantan besar gilaaa okay.kalau kawin nak ke neelofa dok kondo.silap2 abang tah menumpang cuci kaki masuk rumah lopaaa.
      malu laaa.
      hmmm

      opkoss kena cari lelaki yg lg hebat dari kita.ketua keluarga kottt.

      1

      16
      • Miss_malaya says:

        Cakap tu pandang kiri kanan. Jangan lupa sirah Rasulullah. Khadijah lagi kaya dari Nabi. Tapi Khadijah berkenan sebab Nabi ada akhlak mulia, ciri pemimpin dan peniaga yang amanah. Nak banding Neelofa dengan Khadijah jauh beza laa, Fattah dan Nabi pun jauh beza. Tapi ciri ciri lebih kurang sama. Jangan ingat semua orang cari suami kekayaan semata mata. Tapi untuk pemimpin ketua keluarga yang boleh pimpin hal duniawi dan ukhrawi. Cakap tu pk dulu bukan tau cakap je.

        24

        0
        • Anonymous says:

          benda simple jer..nape fattah x suruh si isteri pakai tudung..sedangkan tu tanggungjawab dia,,basic..wajib..x ada alasan kata belum sedia..kata dari keluarga baik2 kan..

          3

          10
        • Suasuwei says:

          Xtau nak attack apa….serang tudung…so lame melayu. Pakai tudung masuk zouk buat apa?

          11

          0
      • Anonymous says:

        Mcmne kau tau? Ni msti sbb die ske mnunjuk2.

        1

        0
      • Anonymous says:

        Mana ada neelofa duduk villa mewah..dia duk teres jer dkat Hartamas sana..cuma dia renovate jer..jauh beza ngan Dato Vida yg duk banglo 20 juta.. Fazura pon ade umah sendiri dengar cite tp maybe dia selesa duk kondo Fattah. Anyway, Sharnaaz elok jer menumpang umah Lofa n Nabila ngan hartamas tu

        1

        0
  2. kak milah says:

    sweet gila. kalau pakai tudung lagi sweet

    10

    0
  3. AkuDahBosan says:

    Buwekkk bosan..,

    17

    8
  4. Anonymous says:

    dlm masa setahun berkenalan Allah mudah kan jalan utk mereka berkahwin.. tunang nikah sanding.. itu lah jodoh diam2 ia dtg… yg masih kehulu kehilir kesian tgk upload muka jantan jer masih single smpi meroyan.

    23

    1
  5. ... says:

    baru setahun jer mmg lah sweet. cer interview how sweet plak celebrity yg dah lama kawin etc amy mastura, vanida imran, shiera ijoy . diorg punya sweet & tips2 tulah yang bestt.

    21

    0
    • Anonymous says:

      masalah nyer Nara asek up berkenaan retis cinta 3segi ni.. asek2 fattzura.. lopak beradik atau skandal nyer… sbb tu ko baca pasal sweet couple yg bru sthn ni… ko soh lah nara up retis yg dah lama kawin mcm di sebut tu… mau tak dia up ? cer tanye Nara cepat..

      8

      0
  6. Naise says:

    Kelakar pulak bila tgk balik relationship diorang.. masa mula2 keluar artikel gandigan diorang, rmi ah jugak kutuk… ckp nmpk sgt fazura jauh lbih tua bla3x… n honestly x expect pon diorang akan bercinta

    n bila keluar gossip2, ramai igt diorang just buat gimik je konon2 cinta lokasi, nak ke fazura kt org mcm fattah? Org rmi igt fazura just pndg org luar negara n org kaya2, hehe. Last2 kahwin jugak, alhamdulillah

    37

    0
    • Luna says:

      Very true & ppl can see how happy fazura right now with her choice. God bless them.

      28

      0
    • Anonymous says:

      mestilah sebab sape lg nak kat dia.umor dah 35 tahun wehh.dah andartu. adik TAH MIN JE pon bedal jela asal kawin.

      sebelum ni asyik kejar org kaya last2 asyik kena pakai buang je. ajak kawin takk jugakkk.

      Alhamdulillah dpt adik Tah Min terima seadanyaaa akak pajuraa

      3

      8
  7. benci patah uduh says:

    oi patah huduh isu kote ko hangit, lari dari peminat balachi ko cam mane tak nak bagi penjelasan ke? puiii jgn gune si kimak wat gossip murah, jawab gosip kote ko dulu!

    0

    0
  8. fishball says:

    yeah sabar je.. fazura yang lawa gila tu pon 34 yrs old baru kawin… sape2 yang belom jumpe jodoh tu rileks dulu ye, kalau tak sabar gi vending machine pilih calon HAHAHAHAH BAI

    14

    0
  9. Anonymous says:

    Baru setahun citer, kentut pun masih sorok2 takut busuk..cer nnti lps 5 tahun..selamberderk je buang angin busuk lantak kau la..dh sampai tahap tu barulh up..baru ye sweet..
    ..

    3

    5
  10. Dina says:

    They are anugerah Allah to each other.
    She saw something in him what that ‘other’ person take for granted. Alhamdullillah… syukur.

    30

    0
  11. Bodohnya ko kawen sisa jantan lain says:

    AGAK AGAK PATTAH DAH TENGOK TAK VIDEO TUMBLR PAZUREH??? ? APA AGAKNYA PERASAAN PATTAH KALAU DIA TENGOK BIDEO TUH??? MESTI PATTAH AKAN PATAH HATI LALU AMBIK TIMUN JOLOK LUBANG HIDONG SAMPAI MATI ?..MUEHEHE

    3

    35
    • huh says:

      Mungkin perangai mcm kau ni mengakibatkan masalah sosial yang berleluasa.
      Pelacur no 1 dunia pun kalau dia taubat nasuha Tuhan ampunkan. Setiap orang ada la masa lampau dia, rahsia diri dia. Allah kata Dia takkan bukak aib kita kalau bukan kita yang buat sendiri. Bila kita bukak aib orang, kalau betul, kita berdosa besar. Entah dia dah taubat ke apa ke, itu antara dia dan Allah. Kalau ‘aib’ yang kita buka tu turnout to be wrong, fitnah la jadinya. Dosa lebih besar dari membunuh ya.

      p/s: dalam Islam kalau seseorang perempuan tu bukanlah suci lagi sebelum kahwin, dia tak perlu bagitahu mak ayah abang kakak MAHUPUN BAKAL SUAMI dia apatahlagi orang lain. Sebab tu antara dia dengan Tuhan je. Dia boleh je jadi mangsa keadaan, kena rogol, kena jual, hymen pecah sebab sports, Wallahualam. Jadi, ubahla mindset. Semoga Allah pelihara kita dan keturunan kita. Aminnn

      1

      0
    • nth says:

      agak2 ko sempat tak jumpa fazura mintak maaf sblom ko mati? tp bagus juga sbb org2 mcm ko ni la Allah tambah lg kebahagiaan kt Fattzura. Makin korg fitnah Fattzura makin tambah kebahagiaan dorg. Ko apo dapat? sibuk selak aib org… sedey

      22

      0
    • xsuka jgn baca. says:

      aku harap kata2 kau xberbalik pada keturunan kau.

      8

      0
    • Anonymous says:

      tag la video tu kat abg Tah di ig hehheehhehe

      0

      3
      • Anonymous says:

        yg asek up fitnah tu si beradik keling ni tak abis2 jd puaka batu api… patut lah balasan tetek jatuh lopa n siri ameera cheap… retis lain adik cantik2 yg keling ni rupa puaka..

        2

        3
  12. shopia lorren says:

    Semoga bahagia berpanjangan..sweet

    9

    0
  13. melati says:

    “Udoh2 lah kisah mereka ni.” kalau Video mereka boleh buat hati Netizen cair apatah lagi Hati Neelofa..?? sian Neelofa mungkin sekarang ni tunggang terbalik Menangis kesepian) Neelofa tgk Korang berdua ni…….!!!

    2

    5
    • Anonymous says:

      lofa bukan mcm kau lapar jantan.24 jam fikir jantan je kau ni melati.

      nak kawin ni bukan main bedal je asal kawin.

      opkos kena cari yg stabil dan berkemampuan.tp kalau kau ni melati rupa pon xde.tah2 suri rumah jurrr. harta pon xde,pencapaian hidup pon xde,org mcm kau layak la terima sape je nk kat kau.kah

      1

      4
      • melati says:

        anon, april 4, 2018 at 9:56 am …bukan Lofa tk lapaq jantan.? cuma Jantan yg tk Minat …Rani Kulop pun minat DV..( Ada Rani Kulop sebut Neelofa).. mungkin Hidup ko kais pagi kot , pakai Data pun 3 hari sekali, tak tahu perkembangan @ Mak ko tangkap muat jrrr…wakakakakaka

        3

        0
      • Anonymous says:

        lopa lapar jantan hokey… dpt hero drama mula mereyem air naik kepala.. adegan sendeng tetek wajib ada mcm kakak dia jgk..

        3

        0
  14. Anonymous says:

    x minat

    2

    0
  15. Anonymous says:

    aku baru 22 tahun makcik tanya bila nk kawin. fazura ilek umur dah tua 35 tahun baru jumpa jodoh.

    sibuk macik bawanggg

    3

    0
  16. Anonymous says:

    doa yg baik2 kate fattah
    love this couple.. always in positive vibes

    3

    0
  17. Anonymous says:

    bosan, dah kahwin senyap3 dah

    0

    0

Leave a Comment

Optional