Written by Bella | January 15th, 2018

Sebut sahaja nama Ifa Raziah, siapa yang tidak kenal dengan beliau bukan? Selalu dikritik bersikap diva dan mulut “laser”, beliau bagaimanapun sudah lali dengan segala komen negatif yang dilemparkan terutama sekali berkaitan dengan penampilannya.

Ifa menyifatkan mereka yang mengkritik beliau sebenarnya cemburu dengan kecantikannya.

Apa sahaja yang saya lakukan pasti ada yang mengata dan kutuk, sampaikan hal jaga badan dan penampilan pun orang nak caci. Ramailah yang ‘makan hati’ apabila jadi cantik ni, sedangkan mereka tak tahu betapa susahnya saya mengawal cara pemakanan untuk sampai ke tahap ini.

Pada masa yang sama, Ifa menepis dakwaan netizen yang mengatakan beliau melakukan pembedahan untuk tampil lebih anggun, kurus dan kelihatan lebih muda.

Saya tak buat pembedahan untuk kurus atau cantik. Sebaliknya hanya mengamalkan rutin diet yang lebih ekstrem. Tak semua orang mampu buat apa yang saya buat, silap-silap bahaya pula yang datang, tapi saya nekad amalkan diet ini kerana nak kurus dan nampak cantik.

Alahai, siapalah yang cemburu dengan Ifa yang dah lebih cantik menarik “the bomb” sekarang ni? Heh..Sabarlah Ifa, nak buat macam mana kalau jadi selebriti memanglah selalu mendapat perhatian.

Sumber Berita : mStar Online

65 responses to Sering Dikritik : Ifa Raziah Anggap Netizen Cemburu Dengan Kecantikannya

  1. anggun says:

    Nur Sajat lagi cantek tanpa make-up

    40

    0
    • Anon says:

      Hek’eleyhhh si ifa raziah nih.. bukan cantik ori mcm erra fazira ke, dynas mokhtar ke, hasnina jureen ke…; yg tak mekap pun dah memang lawo.. harap mekap tebal sekilo boleh la.. lepas tu keperibadian pun tak jaga.. mulut laser tu yg orang nampak lah.. lagi tambah huduh tau tak..??

      38

      0
      • Nis says:

        Diet ketat pun badan gemuk

        19

        0
      • Pekerja Gomen says:

        Mak Ipah,
        Saya lelaki… so takde istilah jeles ngan mak ipah..

        Nasib baik mak sy tak berperangai buruk mcm mak ipah…
        Kalau tak, mana la anak2 nak letak muka…
        Mungkin itulah yang anak2 mak ipah rasa…

        Honestly…. mak ipah tak cantik pun….
        Mekap je yang buat nampak lain sikit..
        tp bila teringat mulut dan perangai mak ipah…
        Tanya la mana2 manusia kat dlm dunia ni…
        Takde yang akan kata mak ipah cantik..
        cantik tu pakej…

        32

        0
      • Anonymous says:

        [email protected] ggv dulu pun tak nak komen cantik cuma cantik baju je. Nak lawa takperlah tapi sesiapa Yang selalu bercampur dgn pakar surgery Kita semua tahu macam mana nak dapat lentok macam tu gitew… suka hati dia lah…happy2x selalu

        1

        0
    • Anonymous says:

      Entahnya. Dari dengki dengan ‘kecantikan’ ko, baik aku dengki dgn kecantikan Sajat. Muka dah serupa hantu aku tengok.

      11

      0
    • nasilemakfan says:

      Bagi sy Ifa Raziyah ni agak cantik la jugak bagi perempuan yang dh berumur 170 tahun….

      23

      0
    • Anonymous says:

      TERINGAT SYAMSUL DEBAT CAKAP
      KALAU ANDA TK CANTIK ANDA NGAKU ANDA CANTIK..CONFIRM TK CANTIK..
      KALAU A DA CANTIK NGAKU DIRI ANDA TK CANTIK..CONFIRM CANTIK SANGT2
      KES IFA RAZIAH..TK CANTIK TAPI MENGAKU CANTIK..MEMANG BURUK SANGAT2..MALUNYEER.

      15

      0
    • Anonymous says:

      Mcm miss piggy je.

      1

      0
    • Anonymous says:

      menipu la tak buat pembedahan. kalau diet, exercise, kurus pun, rasanya bahagian muka paling susah nak kecikkan. Ini tengok dagu runcing kemain. penipu ipah ni.

      1

      0
  2. minah jambu say NO to drugs says:

    muka macm pontianak berdengong cantek kan happe huh !!

    21

    0
  3. Anonymous says:

    kikikiki..cemburu? ini kelakau…

    25

    0
  4. benci orang hipokrit says:

    Astagfirullahalazim Ifa Raziah. Takde maknanya la netizen nak dengki kecantikan kau tu. Kalau dah 24 jam make up tebal memang la cantik. Cuba keluar muka tak make up, confirm pucat lesi.
    Jangan nak perasan sangat la ifa. Kalau betul la kau cantik, syukur la. Tapi kena ingat ya, cantik ni pakej, bukan setakat cantik rupa je, perangai tu kena la senonoh juga. Kalau harap muka cantik, tapi kaki gaduh tak guna juga!

    34

    -1
  5. wekkkkkkk says:

    cantik, tapi di edit, bukan original. Cuba tgok Liza Seberono (pelakon drama Filipina) cantik semulajdi dn tersenarai Wanita tercantik Dunia dn tangga teratas sekali…mana ada mekap…cantik semulajadi. Ini baru cantik…no mekap tebal2.

    18

    1
  6. ara says:

    but you look like a witch.

    26

    0
  7. Anonymous says:

    persoalannya, cantik ke?hahaha

    36

    0
  8. aku says:

    hello ramai lg org cantik dan jd kesayangan..sbnrnya muka u ni byk org nympah..buatlh apa saja…kcuali ko berubah arah kebaikan

    12

    0
  9. anon says:

    kalau jenis cantik yg origenality mungkin lah ada jelous
    ni kau yang megubah lagi nak cerita org jelous ???
    jadahapa yg kau merepek tenuk ni ifa oiiiii

    14

    0
  10. wekkkkkkk says:

    Kenapa “anda memegang pisau” macam mahu menikam ……, jgn tunjukan perlakuan dan gambar sedemikian rupa. Mengundang ikutan kepada masyarakat. Berikan penampilan dan gambar yang memberi ketenteraman jiwa apabila mahu bergambar.
    Jauhi “Action / Extreme Post” . Anda sudah berusia…already otai..uban sudah ada kan.
    Kerjasama Amat Di Hargai.

    8

    1
  11. Biasa2 saja says:

    Cantik bukan ori.. Asal Dagu bulat jd lonjong.. Mn yg lawanya? Xda mknanya nk cemburu pun.. Rs cemburu akan dtg dgn sndiri ble melihat Cantik itu yg dilahirkan semula jd cantik dr ciptaan Ilahi. Setakat cucuk tang sn cucuk tang sini.. Besar tang sn.. Kecut tang sini.. Xda mkna nk cemburu.. Xda ms pn nk cemburu.. Kami reti nk berSyukur dgn apa yg ada wpn xsempurna..

    12

    1
  12. Anonymous says:

    sepatutnya ble umo da semakin meningkat, kne la berubah ke arah yg lbh baik

    6

    0
  13. Anonymous says:

    mende la cantek nya, muka keras je mcm takde perasaan, da mcm muka show girl . tu ha natural beauty laudya chynthia bella, bininya engku emran, tu baru la lawa org tgk.bertudung bawal je tak perlu mekap tebal2, senyum lebar memanjang, manis je tgk dia tu

    17

    1
  14. Manusia Biasa says:

    Kalau muka kau memang natural beauty takpe jugak nak cakap macam ni. Muka penuh botox bagai mekap setebal alam lagi mau fikir orang cemburu. Foundation kau tu kalau aku tepuk dahi kau boleh jerebu lah. Hahahaha lawak betol statement

    22

    0
  15. LOL says:

    pondan lagi cantik kot.

    7

    0
  16. Anonymous says:

    Mmg cantik diluar tapi yg berserabut dlm kain tu jgn lupa trimnya..
    Da mcm Arnab batu serabai nya ..

    4

    1
  17. brunes says:

    aku lagi jeles tengok muka sejuk anak fizo dan mawar.. takat muka mak lampir ni hmmm not really, everyone can achieve this look with makeup

    7

    0
  18. me_25 says:

    Cemburu? Hahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahhahahaha….tak kuasa……..

    – young n healthy lady

    12

    0
  19. Anonymous says:

    tanggalkan make up and jgn guna photoshop or any touch up apps. kita tngk cantik ke tidak.

    5

    0
  20. sicomel says:

    confuse..cantik ke?

    6

    0
  21. tweety28 says:

    ggrrrrr……kemurungan aku seminggu baca statement dia nihh!!!!

    7

    0
  22. cik cOmott says:

    cantik ke? i rasa i lagi cantik dari ifa hahahah

    4

    0
  23. biarbetik says:

    Eheh situa ni kan…masuk bakul angkat sendiri…ahah cantik…muka macam kakak tua cantik?!…nafsu kodok seh

    5

    0
  24. Katy periuk says:

    Muka ifa raziah, betty benafe, zahida rafiq, rohana jalil – dah sepesen dan mcm seacuan saja – elongated face, defined chin and high protruding cheekbones.

    Menggunakan khidmat “beauty specialist” yang sama agaknya.

    9

    0
  25. Anonymous says:

    ifa raziah ni mmg pandai buat lawak. pelawak lah katakan

    3

    0
  26. melati says:

    Memang Cantik ..!!! pi dlm Group2 Monyet lah…..wakakakaakakakaa

    2

    0
  27. melati says:

    Memang Cantik ..!!!ta pi dlm Group2 Monyet lah…..wakakakaakakakaa

    1

    0
  28. Nanu says:

    Prasan betul macik ni. Tah sapa yg ckp die lawa tah. Mekap pun muka biasa je cam pondan tua. Dagu cucuk bbir cucuk pipi cucuk. Badan gedempol lagi mau cakap diet ketat. Badan aku lg ramping 48 kilo je. Kau hado. Muahahaha ratu cucuk betul

    4

    0
  29. Nanu says:

    Prasan betul macik ni. Tah sapa yg ckp die lawa tah. Mekap pun muka biasa je cam pondan tua. Dagu cucuk bbir cucuk pipi cucuk. Badan gedempol lagi mau cakap diet ekstrem. Badan aku lg ramping 48 kilo je. Kau hado. Muahahaha ratu cucuk betul

    2

    0
  30. ifa perasan says:

    kalau u cantik beseri tanpa makeup mungkin logik lah nak cemburu..
    ini pakai makeup tebal nak mampus…minta maaf ler.
    sapa2 pun boleh cantik makcik oi…
    jangan perasan sangat.
    walau macam mana pun nak slim nak cantik tetap tak laku juga IFA.
    itu pasti… baik kau bekebun tanam sayur lepas tu jual..ada lah sikit income kau tu.

    3

    0
  31. Kesiannyaaaaaa says:

    Hahahhha…geli pulak hati aku…????

    1

    0
  32. senduuu... says:

    aku ke entri ni sb nk bace komen jeee.. hahahaa.. kelakarr.. you made my day laaa pah ifa.. >.<

    2

    0
  33. ain suzana says:

    allahuakbar… perasan giler.
    kalau nak cemburu…baik lah cemburu kat ctdk, erra, fazura, maya Karin, nourul depp yg sememangnya cantik tanpa mekap & perangai pun ok.

    5

    0
  34. Anonymous says:

    Tak buat pembedahan, kau kata ipah? Podahh, sape2 yg tengok muka ko pon tau kau buat dagu, bibir, nak senyum pon dah x berapa nak boleh, keras kejung sbb cucuk botox,bedah sana, bedah sini..

    5

    0
  35. bunga says:

    hah sae cemburu? perasan la minah ni buat malu diri je

    2

    0
  36. Anonymous says:

    Tak cemburu
    Tak jealous pun
    Tak jeles
    Seriously tak jealous sekit pun
    Sbb tanya hubby …agak agak perempuan ni umur berapa bang ….
    Dia kata 52 with botox …..sorry Dato Ifa

    6

    0
  37. Anonymous says:

    bagi aku cantik asli sebelum dan selepas make up.. fazura, erra fazira, che ta, ramona, zarina zainuddin, nabila huda , dayang

    1

    2
    • Penonton msia bodoh piang says:

      Mana ada artis cantik asli. Semua muka ketat pakai tarik benang. Plus filler and botox. Jgn kelentong la kata cantik asli. Kulit pun diorg bleach. Pastu seekor pun tknk ngaku. Ingat org msia ni bodoh ke. Cuba tgk muka diorg before and now. Mmg nmpk giler esp fazura n fazira tu and mak ta. Tggu umur 50an esok, agak larat mana muka tu nk kena ikat dgn benang

      3

      0
  38. Pekerja Gomen says:

    Macam kuih tekap gak…. guna tekap yang sama… pasal tu sepesen

    2

    0
  39. Tomi says:

    Kau ingat kau siapa? Erra Fazira? Tolonglah. Tak siapa nak cemburukan kau klu adab santun berbahasa tak jaga langsung.

    1

    0
  40. Anonymous says:

    Diet extreme, muka Palsu, lepas Tu jual produk konon Tu rahsia Ko dapatkan “badan Dan rupa” mcm Tu. yang nak beli produk die tolonglah pikir la sikit ye.

    1

    0
  41. Anonymous says:

    perasan..

    4

    0
  42. anon says:

    Rasa rasa nye , ABANG SAJAT lagi lg cantik kot ….

    2

    0
  43. lol says:

    Tak de sape nak jeles kt ko ifa raziah oiiii … dah rupe & perangai ko serupa mak ayam / ayam to dato2 gersang !! tu je

    5

    0
  44. isabel basha says:

    sincerely akak bukan cantik sangat pun .. sekadar takda jerawat muka biasa jew..
    kita tak cemburu kak. buat apa cemburu takda motif nak cemburu..
    akak muka biasa takda cacat pastu akak cakap akak cantik memanglah semua bising ditambah mekap terlalu over !!

    0

    0
  45. pinklady says:

    pada pandangan saya…dia nie cantek…mmg cantek..tapi xdelah aku rasa nk cemburu tahap mencaci2 ke…rasa irihati tu xdelah timbul.. umpama mcm aku tgk..nenek aku umur 70 tahun make up tebal2 pastu cantek…haa aku rasa mcm..terpegun tu je…

    1

    0
  46. ciK piNgu says:

    seriuslah dia boleh ckp dia cantik??????????

    2

    0
  47. Ader ku kesah says:

    hahahah….perasan…cantek sgt!!!! ko ingat bg statement mcm tu netizen heran..lg menyampah lg ader…hahahaha…byk la netizen dengki kat ko..hahahaha.. moyang aku kalo mekap pun cantik kak oii…hahahaha… harap sgt ko baca..

    0

    0