August 1st, 2017

Sebelum ini Netizen dikejutkan dengan badai dalam perkahwinan anak Chef selebriti terkenal Malaysia, Serina Redzuawan, 34, dengan suaminya, Gavin O’Luanagh atau Salahuddin Ghaffar, 40.

Hari ini, Serina dan Salahudin  sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah, Kuala Lumpur.  Talak itu dilafazkan di hadapan Hakim Syarie, Nurul Hidayah Jani selepas mahkamah membenarkan permohonan yang difailkan Serina. Salahudin juga menarik balik permohonan nusyuz terhadap Serina yang telah difailkannya.Serina dan Salahuddin bernikah pada 1 Januari 2010 dan dikurniakan dua cahaya mata, Tristan Tareef, 6, serta Isabella Saffiya, 5.

Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam pada Khamis lalu telah memberikan hak jagaan kekal dua anak mereka kepada Salahudin berdasarkan beberapa syarat dan terma lawatan yang dipersetujui bersama.

Punca sebenar perpisahan mereka tidak diketahui kerana keengganan Serina mendedahkannya, namun Serina memberitahu akan tetap berkawan baik dengan Salahudin dan bersama-sama menjaga anak-anak mereka.

Serina bagaimanapun mengakui telah dua tahun tinggal berasingan dari Salahudin sebelum perceraian mereka dalam satu status di akaun Instagramnya.
Screen_Shot_2017-08-01_at_3.53.46_PM
Sumber: Utusan Online


Comments are closed.

Loading...