Seorang Bapa Hasilkan Aplikasi “RespondASAP” Dalam Telefon Anaknya

Trending

Seorang Bapa Hasilkan Aplikasi “RespondASAP” Dalam Telefon Anaknya

Pada zaman teknologi serba canggih ini, sudah ramai ibu bapa yang lupa tentang implikasi jika diberi smartpone kepada anak-anak.

Umum mengetahui, pada zaman kita kecil juga terdedah dengan telefon bimbit namun hanya mampu menghantar mesej dan bermain game ular saja.  Tidak seperti anak-anak zaman sekarang, sudah dilengkapi dengan pelbagai kemudahan teknologi sehinggakan mengabaikan ibu bapa.

Advertisement

Seperti kebanyakan ibu bapa, Nick Herbert, seorang bapa dari United Kingdom mengalami kesulitan untuk berhubung dengan anaknya sendiri setelah dia membelikan smartphone kepada anaknya itu.

Disebabkan itu, Herbert mengambil keputusan untuk mereka sesuatu dan mewujudkan aplikasi “ResponASAP” yang akan mengunci telefon kanak-kanak sehingga mereka terpaksa bertindak membalasnya.

Menurut Herbert, ini adalah satu penyelesaian yang patut dilakukan kerana “telefon itu pintar”, anak-anak boleh bermain game dan ada kalanya anaknya membuat mod senyap untuk menonton video yang tak sepatutnya.

Bukan seperti aplikasi mesej yang lain, aplikasi ini akan berbunyi walaupun telefon mereka dalam keadaan mod senyap. Bunyi itu akan berterusan sehingga penerima membalasnya. Bukan itu sahaja, aplikasi ini dapat menjejak si pemegang telefon itu berada.

Aplikasi ini hanya di telefon android sahaj tetapi akan “datang ” untuk pengguna IOS. Harga aplikasi ‘ResponASAP’ bermula pada $1.25 (RM 5.10) untuk menyambung kepada orng lain.

 

Sumber: Distractify.com

 

 

 

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...