Written by Bella | September 19th, 2018

Seperti biasa setiap tahun pasti ramai yang menantikan program Gegar Vaganza, pada awalnya ada juga yang tertanya kenapa tahun ini promosinya tidak sehangat seperti tahun-tahun sebelum ini? Peminat tegar mula kecewa mungkinkah musim seterusnya tidak akan diteruskan?

Setelah sekian lama menanti, akhirnya hari ini pihak Astro mengumumkan Gegar Vaganza akan kembali untuk musim kelima.

Bakal bersiaran bermula 30 September ini, senarai peserta yang terlibat untuk GV 5 boleh tahan hebatnya. Buat pertama kali juga, program itu menampilkan kelainan apabila mengetengahkan penyanyi berkumpulan sebagai peserta iaitu Elite, Forteen dan duo, Billy Zulkarnain yang pastinya akan memberikan persaingan yang hebat terhadap peserta solo.

Antara artis lain yang bakal menggegarkan pentas GV 5 ialah Hetty Sarlene, Farahwahida, Noryn Aziz, Dia Fadila, Safura Yaacob, Maya Matahari ,Amelina,  Zamani (Slam) serta Shafie (Rio). Memang bukan calang-calang kesemuanya.

Nabil Ahmad dan Jihan Muse masih kekal sebagai pengacara manakala Datuk Ramli MS dan Datuk Khatijah Ibrahim menggalas tanggungjawab sebagai juri tetap.

Wow, memang teruja betul kami ingin melihat persembahan daripada kesemua peserta, korang pula macam mana? Siapa peserta kegemaran korang?

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Foto : Astro Gempak & Hlive

79 responses to Senarai 12 Peserta Gegar Vaganza 5 Diumumkan, Kemunculan Zamani, Elite Dan Amelina Buat Peminat Teruja

  1. Mak mertua mu says:

    Beshnye..

    2

    0
  2. Anonymous says:

    wow..saingan hebat tahun ni..nasib xde lavida coin yg jd penaja! hahahaa

    15

    0
  3. Anonymous says:

    Hos juri kekal sama takpe, jgn dsv kekal sponsor sudah…??

    3

    4
  4. TK says:

    Nabil Lawak tak bertempat and jihan Queen Bingit again??? Sila tukar channel!

    17

    2
  5. Anonymous says:

    woi pengacara msih badut 2 ekor tu ke??

    16

    0
    • Mak jemahton says:

      Sebab badut lah best…badut kan kerja nye hiburkan hati orang n sebalik nye…

      7

      1
      • Anonymous says:

        badut ialah

        1. a comic entertainer, especially one in a circus, wearing a traditional costume and exaggerated make-up. paras rupa bodoh perangai jengkel macam badut mcdonalds

        2. an unsophisticated country person; a rustic orang kampung yg kolot

        2

        4
  6. Anonymous says:

    hello astro, hang buat2 buta ke jihan ngn nabil 2 ekor beruk tu ramai haters? mmg junam la rating gv5 ni, aku bukak youtube part yg peserta nyanyi je ahaks

    21

    0
  7. Duh says:

    8.20 ha ha Ramalan ko silap belaka. ramai yg tak minat ko berdua

    2

    0
  8. Mat Ronggeng says:

    Oh Zamani Slam…. Kenapa ko kurus yg amat.

    5

    0
  9. It’s amazing to pay a visit this web page and reading the views of all mates
    concerning this paragraph, while I am also eager
    of getting experience.

    1

    4
  10. Anonymous says:

    Alhamdulillah..x sia2 maya matahari merajuk beberapa musim..akhirnya timbul jgk musim 5..

    11

    0
  11. soyabean says:

    sah maya peserta pertama tersingkir…hihihi….

    15

    0
  12. Tk says:

    8.46 setuju ….. tenguk peserta nyanyi Saja. Tak payah tenguk 2 badut tu.

    1

    0
  13. Duh says:

    Tukar Tajuk program “ GEGAR VAGANZA & 2 BADUT”

    5

    0
  14. El says:

    Dah tak de idea laen, buat program macam ni nak membangkitkan artis silam, so kuno lah

    0

    2
  15. suhaimah 58 says:

    kenapa forteen? forteen tu bukan masih lagi rancak dlm industri ni ke? bukan mcm yg lain2 … adoii pemilihan pun .

    22

    0
  16. mak cute says:

    forteen…biar betul…kan kumpulan tu baru…setau aku GV ni amik org2 lama…elite plak mmg hancur la…sore ke laut…mmg korg kena tapau dgn zamani & kak lina…

    pengacara pun tukar la wei…badut 2 ekor tu lagi yg dok suka bahan org…amik aliff satar lagi bagus…professional

    22

    0
  17. wawa says:

    wow..ada safura…dia boleh menang tu..vokal dia hebat

    8

    0
  18. Joyah says:

    kesian kat zamani tu dh mcm jerangkung

    1

    0
  19. Anonymous says:

    Safura,noryn & dia fadila mmg hebat

    5

    0
  20. Tomon says:

    safura,noryn & dia fadila mmg hebat

    0

    0
  21. ciK piNgu says:

    nampaknya ramai yg sokong Safura.

    btw hrp jgn penaja bersikap bodoh like Vida Ayam Serama Pink.

    3

    0
  22. saodah says:

    Elite (no komen), Hetty Sarlene (suam kuku), Farahwahida (ok la), Noryn Aziz (laki ko kan AMANAH Ganu, x cukup ke duit kerabat Ganu tu?), Dia Fadila (ok la), Safura Yaacob (pitching tinggi), Maya Matahari (lagu matahair je lah yang sedap) ,Amelina (entertaining), Zamani (lalok?) serta Shafie Rio (who?).

    The winner is Cuckoo and DHerbs.. hahaha

    2

    3
  23. Anonymous says:

    jangan alif syukri bwk naik sajat dan lucinta naik atas pentas nyanyi lagu bobo dahlahhh…die kan penaja utama..memang hancurrr lerrr..hahaha..

    6

    0
  24. bobo says:

    dengan ini bila alip syukri jadi penaja, harap jangan ada tiba2 lagu bobo dimana bersama lucinta, sajat, alip atas pentas, kang si lucinta tu telambung lambung tetetkkkk pelesuuu nya.

    1

    0
  25. Anonymous says:

    Semua akuu x minat..xyah tengok lah..

    0

    0
  26. lena says:

    ala.. deja moss xde ke

    1

    0
  27. jurgen klopp says:

    go zamani go.
    xkisahla sape pgcara n juri…aku support ko

    1

    0
  28. zaza says:

    Wah.akhirnya Kak Pora berjaya juga masuk setelah gagal dlm ujibakat sblom ni.
    Thniah Kak Pora.ramai peminat rindu Kak Pora.
    #TeamKakPora

    2

    0
  29. Anonymous says:

    penaja sapa plak kali ini….?
    apa plak hadiah kali ini?

    sorg dah lari acheh..
    sorg sibuk bobo dimana

    ada penaja lain x?

    0

    0
  30. faraj says:

    Dato Vida dh takder ,..tapi Kimak dua ekor pengacara Kurang ajar tu , akan Rosakan GV…walaupun GV best..tu jrrrr

    2

    1
  31. anonymous says:

    bila nak maju industri seni hiburan malaysia asto chanel melayu sampah belaka

    0

    0
  32. Peminat GV says:

    Artis lelaki x ramai pulak. Biasa 6 lelaki 6 pompuan. Anis Suraya x nak masuk ke? Actually artis lelaki mcm Amir Sofaz, Hairee Kool, Shajiry bolehla offer derang masuk or dah di offer tpi derang x nak ke mcmmana? Haida (lagu Hajat) n Krisya (lama menghilang) tu pon boleh masuk sebab vokal derang power dulu.But now x tahu lah.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    zamani best..tp rasanya level dia dh lain..dh legend..aku rasa dia x sepatutnya masuk..pendapat aku jea laaa…

    6

    0
  34. Anonymous says:

    Wow ade group/duo..patutnya astro bt la gv untuk boyband/girlgroup atau duo/band..baru meriah…buat format lain..

    1

    0
  35. Rykiel says:

    Wow ade group/duo..patutnya astro bt la gv untuk boyband/girlgroup atau duo/band..baru meriah…buat format lain..

    0

    0
  36. mama bawang says:

    elite tu watie x join ke?

    0

    0
  37. Hi all, here every person is sharing such familiarity, so it’s nice to read this website,
    and I used to go to see this blog every day.

    0

    1
  38. Jjay says:

    Pengacara Nabil dan Jihan tu selalu buat lawak bodoh,lawak kurang ajar ,lawak membahan tok ram,membahan peserta,kutuk kekurangan orang.
    **Aku lagi suka tengok pengacara Big Stage,Aliff Satar dan Sherry Alhadad. Cakap pun tak berebut,mengacara dengan teratur,tak membahan peserta dan juri2 profesional.Aku suka Sherry semasa mengacara live ,selalu buat kelakar .Yg penting tak membuat lawak menghina orang lain .

    1

    0
  39. Anonymous says:

    Dato Alif jngan jemput Sajat yer…lucah..

    0

    0
  40. fit says:

    i nk tnya.. maya matahari ada lagu ke

    0

    0
  41. Hi colleagues, nice post and pleasant urging commented at this place, I am truly
    enjoying by these.

    0

    0

Leave a Comment

Optional