September 27th, 2018

Selalunya, artis bila dah popular dan ada berjuta pengikut di Instagram pasti akan menawarkan khidmat review berbayar untuk mereka yang berminat untuk mengiklankan apa-apa produk. Namun, pelakon Janna Nick mula memperkenalkan satu servis yang agak berbeza.

Janna menerusi akaun Instagramnya telah melancarkan khidmat ucapan berbayar untuk peminatnya yang mahu beliau membuat ucapan hari jadi dan caj yang dikenakan adalah sebanyak RM50 untuk satu ucapan dengan tag nama peminat tersebut di Insta Stories. Selepas bayaran dijelaskan barulah Janna akan memuat naik ucapannya.

Peminat adalah tulang belakang artis dan juga penentu untuk populariti serta kerjaya mereka, oleh itu rata-rata netizen mengecam tindakan Janna itu yang jelas tampak tidak ikhlas dan hanya ingin mengambil kesempatan demi mengaut keuntungan semata-mata.

Apa pula pendapat anda? Wajarkah untuk menawarkan khidmat sebegini sedangkan peminat tidak pula meminta bayaran daripada mana-mana artis jika hendak menyokong karier mereka. Hmmph..


90 responses to “Senang Gila Artis Buat Duit – Janna Nick Dikecam Kenakan Caj RM50 Untuk Ucapan Hari Jadi Peminat”

  1. Anonymous says:

    itu hak dia nak wat mcm tu. tp bagi aku, tak mo la wat keje bodoh ni. bayangkan la kalo kita minat sgt kat seseorg artis tu smpai rasa teringin nak mintak dia wish besdey kita, tapi dia mintak rm50. ko rasa layak ke dia diminati..?? sampai hati kan? tanpa peminat siapalah artis…

  2. Kesiannyaaaaaa says:

    Kalau aku lah…kawan aku suruh janna wish aku, aku mesti marah. Lebih baik rm50 tu buat belanja aku makan or belikan aku prezen. Nak membazir tak bertemlat! Yg kaya jadi semakin kaya nampaknya…

  3. Anonymous says:

    janna…whats wrong with u?? bakat ada rupa ada…nape jd bengong mcm ni?

Loading...