Written by Bella | December 16th, 2016

Siapa yang tidak tahu dengan rancangan popular Korea, Running Man? Kami rasa hampir 90 peratus rakyat Malaysia meminati program berkenaan. Namun, sejak kebelakangan ini pelbagai kontroversi tentang rancangan berkenaan membangkitkan kemarahan penonton.

Selepas isu Song Ji Hyo dan Kim Jong Kook ditendang daripada Running Man,  Satu perbincangan telah diadakan antara pihak produksi dan beberapa bintang Running Man yang masih kekal.

Perbincangan itu membawa kepada satu berita sedih buat peminat Running Man kerana khabarnya rancangan itu bakal berakhir selepas tujuh tahun bersiaran.

Berikut kenyataan rasmi SBS :-

Running Man members and producers gathered together in Seoul today for an emergency meeting and overcame their misunderstandings and miscommunications. After deep and lengthy discussion both sides decided to end the show at the end of February 2017. However, they decided that they did not want to end the show on such a sad note so therefore decided to have all 6 members, Yoo Jae Suk, Ji Suk Jin, Haha, Lee Kwang Soo, Song Ji Hyo and Kim Jong Kook.

Kim Jong Kook dan Song Ji Hyo mengetepikan segala apa yang berlaku buat seketika semata-mata mengenangkan segala persahabatan yang terjalin sepanjang tujuh tahun didalam Running Man dan mahu meninggalkan memori indah buat peserta dan peminat rancangan itu.

Agak sedih juga apabila rancangan yang agak best seperti Running Man akan berakhir. Tentu banyak memori indah dan gelagat mereka yang menyentuh hati peminat. Apa-apa pun, kami respek dengan Song Ji Hyo dan Kim Jong Kook kerana tetap ingin menjayakan episod akhir Running Man meskipun ditendang keluar daripada rancangan tersebut.

Sumber Berita : Koreaboo

 

58 responses to Selepas Tujuh Tahun Bersiaran : Running Man Bakal Berakhir Februari 2017

  1. Anonymous says:

    sedehnyewww!! huawwaaaa!!!!

    16

    0
    • lily says:

      rating jatuh bukan sbb members.. tp sbb editing x best.. asyik dok fokus kt guest je. guest plak x reti variety show, x lawak, boring plak tu.. mmg la the whole episod jd x best.. sdgkan member2 lain ada byk interesting scene.. tp kne cut sbb guest dtg nk promote drama..

      kalo jemput idol lagi haru,,, lg2 kalo SNSD, suzy, sully dtg… mostly, langsung x lawak episod tu jdnye,. dok sibuk fokus kt muka idol tu je..

      Since Running man bakal berkubur, boleh la aku mula berjinak2 dgn Law of the jungle.. baru2 ni tertengok 1 episod.. best jgk nmpknye

      38

      0
    • Gullible says:

      Plan asal SBS adalah RM season 2, tapi lepas dorg tendang sjh n kjk, member2 yg lain pon nak tarik diri so dorang tros bubar rm ni.. Lepas tukar PD mmg rancangan ni krg best, sbb tu even die femes internationally tp kat korea rating die low sbb kat korea byk variety show yg best2.. Arap2 last episod dorg invite Gary as special guest

      31

      0
    • menyampahi says:

      Korang slalu tnya kan kenapa skang org suka artis korea atau artis luar, nampak x cara dorang handle masalah? Nampak x cara dorang handle dorang punya imej? Kalau artis mesia kena macam song jihyo atau jongkook aku 100% sure mereka akan post kat laman sosial pastu gaduh mulut cam budak cacing (eg fazura, elly, fathia dan seangkatan dgnyya) silap2 naik court.. retis mesia ni semua bajet diva atau hero naik nyampah lak aku haha

      0

      0
  2. Shhh says:

    aku lah peminat siri ni…dulu tk da channel korea..tgk on9 je ..tahun ini bru langgan…rasa menyesal plak langgan sbb episode bru byk dh tak best..lepas gary kuar dh tak umpph mcm dulu..tpi respek lah kt SJH dn KJK ..snggp nk teruskan walaupun SBS buat mcm tu..kalo tak dh lama SJH dn KJK saman…mgkin sbb aku dgr pengacara baru KANG HO DONG apa ntah namanya tak berminat nak masuk RM..SBS kelam kabut lah tu buat permohonan maaf..mcmc AF byk plak drama tetiba..skrg ni aku byk tgk episode lama2 je…SELAMAT TINGGAL RM…sob..sob..

    17

    0
  3. mumu_guu says:

    cara penyelesaian yg trbaik wlpon sdih sbb nk ditamatkan,even dyorg ditendang tp dyorg profesional and rasional xde pon marah2 kutuk mcm artis malaysia ni yg kurang kasih sayang,bile kne mcm ni kecoh kat lman sosial,pramugari xangakat beg pon kecoh..goodluck utk smua mmber running man

    38

    0
  4. Aish says:

    Oh no..kwang soo…so sad..

    7

    0
  5. Peminat says:

    Mungkin bagi org yg xpernah ikut RM mrk xthu betapa sedihnya kami.. jgn kecam sy..sy bkn peminat kpop jauh sekali cerita korean yg lain..tpi sy peminat setia running man sbagai pensyarah sy banyak tgk utk hilangkn stress kerja.. cri idea utk teambuilding dgn pelajar.. Yg paling sy suka song jihyo..wlpn sy perempuan..sy suka dia sbb dia mcm prmpuan lain yg mudah merajuk.. dia kuat..baik dan cantik. Sedih bila RM berakhir dgn cara melukakan begini.. sebab 7 tahun tu bukan masa yg mudah dri sy belajar hingga dpt kerja dan berkahwin.. macam satu journey bagi saya.. saya mengharapkn sbs akan merasa kehilangan mrk dan menyesal ats kesilapan B*doh yg mereka lakukan

    66

    0
    • rm forever says:

      setuju..saya tengok rm episod masa masih study..lepas tu mengandung tetap tengok..dah kahwin ajak suami tengok rm sama2..dia minat perangai kwangsoo buat lawak..dah anak sekarang pun masih tengok rm..bawa anak sekali tengok hingga dia kenal jaesuk. tengok rm memang dapat buang stress masa buat assgmnt..stress kerja..rm dapat saya ketawa..rapatkan hubungan fmly. mak ayah adik2 sama2 tengok rm berkumpul di ruang tamu malam jumaat. rm irreplaceable..7012 rm saranghae..

      24

      0
  6. rm forever says:

    bye2 running man..7012 running man DAEBAK!!saranghae grasshopper jaesuk, impala sukjin, spartan jongkook, rapper gary, blank jihyo, reggae haha, & girrafe kwangsoo..

    13

    0
  7. RESPEK says:

    Sedehnye…respect song ji hyo and kim jong kook..sorry to say if artis malaysia confirm merajuk nk mati n naik court…

    24

    0
  8. Anonymous says:

    apa bende la running man ni tak paham kawe

    1

    38
  9. mat terengganu (ganu kita) says:

    SBS memang bodoh … Kim Jong Kook dgn Jihyo dia pergi buang . Padahal format RM tu kena tukar baru. Walaupun mat terengganu dah lama x layan RM tapi bila jadi gini kejut jugok.

    13

    0
  10. . says:

    Aku sorang je ke yg tak pnah tgk runningman? Mmg ada niat nak tgk tapi tak berkesempatan

    8

    5
  11. Anonymous says:

    serius…dulu mmg peminat giler runningman start tahun 2010 masa masuk u…bila duduk u mana ada hiburan lain nk tgk, running man je laa boleh ilangkan stress gelak terbahak bahak…masa tu runningman muncul lepas family outing…dlu game smua best, main lari2 cabut tag nama…guest pon smua sporting…tp smnjak 2014 mmg dh rasa x best dh…sbb mungkin dh xde idea nk main game apa lgi…lgi pon boleh nmpk ahli runningman pon busy dh komitmen masing2 sbb tu gary keluar…jong kook injured lutut…dulu sukjin dgn kwang soo mmg lawak sbb terkenal dgn khianat…tp skrg dh x best dh…harap ada variety show bru gantikan runningman….law of jungle best jgk…

    18

    0
  12. Mimi says:

    Sebab market dah tepu. Bukan sebab fan bosan, tapi gagal tarik fan baru rasanya.

    4

    0
  13. Anonymous says:

    Lepas ni layan 1 night 2 days je laa huhu. Pengubat lepas running man dah takde

    7

    0
  14. Fan song jihyo says:

    Sedih, boleh bayang mcmana perasaaan Jihyo bila benda mcm ni kena kat dia. Haritu yg Gary keluar pun dia dah menangis kaw2 sebab sedih nak berpisah, ini dia pula yg dipaksa untuk berpisah dgn running man. Harini osen news keluarkan berita dari sources terdekat yg cakap lepas Jihyo dpt tahu dia kena buang melalui media report, dia terus nangis, kurungkan diri dan tak dpt dihubungi utk seketika. You see what sbs have done to her?! /*#&€=,#!!

    13

    1
  15. [L]K_SingSing says:

    Kepala hotak ko la 90% rakyat Malaysia minat citer ni.Ko kira mcm mana 90%. Ak penh tgk sekali kat TV2 tp tak minat pun.Lain kali ckplah kebanyakannya…adoiiiiii .

    2

    28
    • joshua says:

      Mentang2 ko minat, ko ingat org lain pun suka buang masa tengok benda2 tak berfaedah mcm ni. Keluarga aku tak pernah minat or tengok ape2 show korea pun….tak minat langsung. Agaknya yg tengok tu cume 10-20 % je…

      1

      26
    • anon says:

      Hanya melayu melayu low class je yang minat cerita/drama korea ni. Yang educated, malas nak layan…

      1

      35
      • wtf..suka hati org laa..nk tengok korea ka apa ka ..kalot pasaipa!!!!..x pikiaq perasaan org ka ..dok comment cmtu..kalau x taw pa…jgn comment..

        4

        0
        • Anonymous says:

          Haha…pelik kn dorang ni..xpenah tgk tp sebokkk nk komen..
          Yg xpenah tgk tu samada dorang da tua atau pon xpenah sambung belajar pas spm…hahahahahaha

          14

          0
      • nana says:

        most university students layan kot running man ni.. even my cousins, lecturer and engineer pun layan.. kalau kau dah high class sgt, pergila layan surihati mr pilot kau tu.. tak pun g bukak gossip elly mazlein..

        16

        1
      • fiza says:

        aku grad from local university tahun lepas, ramai je batch aku yg layan korean drama.. kitorg layan running man and drama korea dari online pakai english subtitle.. so i think we can improve our english language from that.. sooo ur statement regarding ‘yang educated, malas nak layan..’ quite nonsense…

        5

        0
      • RunningMan_is_7012 says:

        Low class pun low class la..my sister yg chemist n husband dia yg engineer tu pun layan runningman ahahaha

        Ps – sedih runningman akan berakhir ????????????

        1

        1
  16. Your friends, friends and co workers might be trying
    to cut down on the clutter inside inboxes, so!
    ged practice test Excess weight and fatt enough
    area in there that a couple can join hands bar exam More often than not gardxeners opt for eneric helpful
    hints career change strategies your son orr daughter will keep in mind that theirr learning is ikportant to you career
    transition The sunligght of the hearth froom the sun is necessary creating life on universe written test

    0

    16
  17. muzaku says:

    Haduhhh.. sedih banget nih Running Man bakalan berakhir :(

    3

    0
  18. johnny bravo says:

    WHO CARES……TAK PERNAH DENGAR PUN…

    0

    17
    • Rose says:

      Johnny yg cuma tgk drama2 anak org kaya kawin perempuan kampung that also happen to hv insecurity in their relationship!

      10

      0
  19. serene says:

    Bella ni mmg bodoh kan, takkanlah sampai 90% yang minat show tu. Aku & adek beradek & keluarga aku yang lain tak suka ape2 dari korea. Bella ingat ramai sngt ke orang nak melayan cerita mengarut korea tu…
    Survey dari otak kosong dia agaknya…

    1

    16
  20. serene please behave your words!! suka hati la nk layan cite korea pon..kau sebuk apehal..maybe kau ngn famiky kau x tengok..tapi kot² la kwn²,cg² or family kau yg lain layan cite tu camna???..

    5

    2
  21. Anonymous says:

    KJK? & SJH?..please don’t leava me!!!..for the other members too..i love all of u guys..

    2

    0
  22. kan..please don’t leave us..and want more thing ..kalah kita bersedia untuk pertemuan kita juga perlu bersedia dengan perpisahan;)

    1

    0
  23. Lee kwang soo fans says:

    Korang yang tak pernah tengok Running man nie dok tang ulu kowd . Setahu aku RUNNING MAN terkenal dekat seluruh dunia . Lebih2 lagi si zirafah kwang soo tuu . Mai Malaysia hari tuu , 15 ribu org kerumun kat paradign mall tuu menjerit mcm kena histeria gamaknya . Popular jugak si zirafah tuu .

    7

    0
  24. Purple says:

    Xpe..nnt kbs leh amik jong kook or ji hyo join 2 Days 1 Night. Sy suka lagi 2D1N sbb dia byk tunjuk tempat menarik dlm south korea yg kurang menjadi target pelancong. Tp setiap variety show ada fanbase dia. And ada keunikan sendiri. Law of the jungle pun best.

    3

    0
    • Shhh says:

      sy pernah cuba tgk 2D 1N kt TV9.. dua tiga kali gak..tpi ntah ahli RM ni sikap dorg tu yg buat kita suka..tkpelah tgu bila RM dh abis bulan dua nti..bru start tgk 2D 1N..skrg kita masih peminat RM..

      2

      0
      • Purple says:

        Haha..betul2. Sy peminat 2D1N sbb itu variety show korean yg 1st sy tengok. Mcm org kata, first love ni payah nak lupa. Sy pun cuba tgk RM tp 2D1N tetap di hati. Haritu ada Mnet buat The Brave Family tp x lama.show tu pun best gak. Sy tgk 2D1N dr season 1 lagi.

        0

        0
  25. oh..okk gak tuu..but 2days 1 night tu..still x leyh replace tempat running man dalam hati saye?

    2

    0
  26. Anonymous says:

    2D1N ngan Infinite challenge berbeza la ngn RM..RM best n fresh sket sbb ahli2 dorang kira good looking gak..hmmm..boring la lepasni xde RM

    2

    0
  27. mama danish says:

    saya mmg peminat tegar running man..sedih juga bila dgr berita KJK & SJH kuar dr RM..7 member RM mmg terbaik..mereka bukan saja kawan malah lebih dr itu..mereka dah seperti keluarga..Variety show ni mmg best..ada lucu nya..ada sedih nya..ada geram nya..semua ada..plg saya suka bila mereka ber7 di beri misi masing2…

    1

    0
  28. Kesimpulannya kat sini, yg 90% pegomen kata x tengok RM dgn skali harung 1 family mak bapak, adik beradik tu sbenarnya ada langgan Injoi je..even TV2 ada 2 kali sminggu maybe anak2 buah dorg nk tgk kartun..kita anggap je mcm tu..sian dorg2 tu..at least dorg tau jgk kwujudan blog abg nara ni..ok la tu…

    2

    0
  29. aihh says:

    yes finally!!… entah2 apa punya rancangan… patut tutup dari lama lagi..

    0

    5
  30. Anonymous says:

    Alhamdulillah, rancangan lara melalut lalut ke laut akan di tamatkan.

    0

    2
  31. saleha SALEH says:

    TAK PERNAH PAHAM PON CITE SENDU NIE
    https://youtu.be/F0ngcYP21AI

    0

    0
  32. Anonymous says:

    dari zaman muda remaja sampai da beranak pinak tengok cite ni..sedih

    0

    0
  33. KALAU COMMENT SETAKAT NAK KUTUK² RM NIE BAIK X YAH COMMENT..SORRY TO SAY SESETENGAH KOMEN KAT SINI MMG MNGARUT..KALAU KORG X LYN CITE NI BAIK X YAH BACA BERITA NI..KOMEN NTAH PAPE NTAH..X PERNAH TAU CITE NI LAA..PASTU ADA LAK KATA CITE SENDU LAA..S*** KAU..KO SAPE NK JUDGE SESUATU BNDA..KO BUKAN TUHAN..

    1

    1
  34. ikan says:

    tak pernah sekali pun aku tengok running man ni. Alhamdulillah. Tak terbazir masa aku. Elok la ditamatkan pun.

    2

    1
  35. mcm laa tengok bnda ni je yg x berfaedah..bnyk lagi bnda yg x berfaedah yg kau sndiri pon buat..cume kau je yg x perasan

    1

    0
  36. aiman says:

    Kwangsoo dh anggap ahli² running man mcm family ..last² camni gak jadi nya ..mmg kecewa sgt²la dia

    0

    0