Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Selepas Seminggu Ditayangkan, Filem Badang Hanya Mampu Kutip RM69,000

Sejak beberapa hari lalu, filem Badang menjadi bualan ramai. Pada awalnya, mungkin ada yang menyangka filem  ini mungkin mampu mendapat kutipan “box office” kerana menampilkan Datuk Seri Aliff Syukri sebagai hero dan juga Fasha Sandha sebagai heroin.

Advertisement

Walaubagaimanapun, seperti pendapat penggiat seni lain, populariti serta viralnya seseorang itu tidak memberikan jaminan bahawa sesebuah filem itu akan mendapat sambutan.

Mungkin apa yang mereka katakan itu benar apabila filem Badang hanya mampu mengutip sebanyak RM68,816,71 selepas tujuh hari ditayangkan. Untuk pengetahuan anda, kos sebenar untuk menghasilkan filem tersebut ialah RM 2.2 juta.

Aliff dengan yakinnya membuat kenyataan filem lakonannya itu mampu mengalahkan filem antarbangsa Black Panther dan disukai ramai, namun ia hanya mendapat rating 1 bintang di IMDB. Komen yang diberikan mengenai filem tersebut agak teruk dan rata-rata penonton kecewa dengan jalan ceritanya dan skrip.

Bukan niat untuk memalukan ataupun mengkritik filem tempatan tetapi anggaplah segala komen netizen untuk filem Badang adalah satu teguran agar pihak penerbit dapat menghasilkan karya yang lebih menarik minat penonton. Harapnya hero filem tersebut juga tidak mudah berkecil hati.

Sumber Berita : SAYS

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 Comments

  1. melati

    February 28, 2018 at 9:23 am

    Dr Romzi no 2….(dua Alam).. pasni perniagaan lingkup pastu Senyap……mcm Dr Romzi….wakakaakakkakaaa

  2. mak c kina

    February 27, 2018 at 4:53 pm

    yg pegi tgk staf sndr je..dgn student uitm yg buat filem tu

  3. Poppopu

    February 27, 2018 at 1:20 pm

    Katun popeye lg budak2 mo tgk..mkn bayam..jd kuat..ada juga pengajaran nya.

  4. Anonymous

    February 27, 2018 at 11:45 am

    dapat 68K tu pun aku dah terkejut dah. sapa yang menyumbang banyak sangat tuuu

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top