February 26th, 2018

Sejak beberapa hari lalu, filem Badang menjadi bualan ramai. Pada awalnya, mungkin ada yang menyangka filem  ini mungkin mampu mendapat kutipan “box office” kerana menampilkan Datuk Seri Aliff Syukri sebagai hero dan juga Fasha Sandha sebagai heroin.

Walaubagaimanapun, seperti pendapat penggiat seni lain, populariti serta viralnya seseorang itu tidak memberikan jaminan bahawa sesebuah filem itu akan mendapat sambutan.

Mungkin apa yang mereka katakan itu benar apabila filem Badang hanya mampu mengutip sebanyak RM68,816,71 selepas tujuh hari ditayangkan. Untuk pengetahuan anda, kos sebenar untuk menghasilkan filem tersebut ialah RM 2.2 juta.

Aliff dengan yakinnya membuat kenyataan filem lakonannya itu mampu mengalahkan filem antarbangsa Black Panther dan disukai ramai, namun ia hanya mendapat rating 1 bintang di IMDB. Komen yang diberikan mengenai filem tersebut agak teruk dan rata-rata penonton kecewa dengan jalan ceritanya dan skrip.

Bukan niat untuk memalukan ataupun mengkritik filem tempatan tetapi anggaplah segala komen netizen untuk filem Badang adalah satu teguran agar pihak penerbit dapat menghasilkan karya yang lebih menarik minat penonton. Harapnya hero filem tersebut juga tidak mudah berkecil hati.

Sumber Berita : SAYS


40 responses to “Selepas Seminggu Ditayangkan, Filem Badang Hanya Mampu Kutip RM69,000”

  1. melati says:

    Dr Romzi no 2….(dua Alam).. pasni perniagaan lingkup pastu Senyap……mcm Dr Romzi….wakakaakakkakaaa

  2. mak c kina says:

    yg pegi tgk staf sndr je..dgn student uitm yg buat filem tu

  3. Poppopu says:

    Katun popeye lg budak2 mo tgk..mkn bayam..jd kuat..ada juga pengajaran nya.

  4. Anonymous says:

    dapat 68K tu pun aku dah terkejut dah. sapa yang menyumbang banyak sangat tuuu

Loading...