Written by serenity | May 24th, 2019

Sejak berlakon dalam drama Nur dan Nur 2, populariti Syafiq Kyle semakin meningkat dan kini merupakan antara hero drama terlaris di pasaran. Namun begitu masih belum terdengar lagi Syafiq digosipkan dengan mana-mana pelakon wanita sejak dia menceburi bidang lakonan.

Namun kini, kepada Harian Metro, Syafiq mengakui dia mempunyai hubungan istimewa dengan pelakon Mimi Lana dan hubungan mereka sudah berlangsung agak lama:

Dia teman istimewa saya. Memang kami sudah lama berkawan tapi saya tidak mahu menjaja kisah cinta kepada peminat.

Saya bukannya mahu bermain teka-teki kerana ramai juga yang sudah tahu mengenai hubungan ini dan pernah nampak kami keluar berdua sebelum ini.

Namun, kami putuskan tidak mahu terlalu menunjuk pada orang mengenai hubungan ini kerana bukan kewajipan untuk beritahu hubungan pada semua orang.

 

Walau bagaimanapun, Syafiq berkata masih belum ada perancangan dari pihaknya untuk membawa hubungan itu ke peringkat seterusnya dalam tempoh terdekat walaupun ahli keluarga masing-masing tahu mereka bercinta:

Namun, saya belum berani untuk memberitahu hubungan kami serius untuk ke fasa seterusnya selagi belum membawa Mimi bertemu keluarga.

Buat masa ini, saya masih belum puas dengan pencapaian dalam karier seni.

Begitu juga dengan Mimi, dia juga ada yang mahu dikecapi dalam kariernya.

Sebelum ini ada pihak yang mendakwa Mimi Lana sering ‘memberi bayangan’ bahawa dia ialah teman istimewa Syafiq dan tertanya-tanya bilakan Syafiq akan mengakuinya. Mimi Lana pernah memuat naik gambar dan video dirinya menyambut hari ulangtahun kelahiran Syafiq bersama ahli keluarga pelakon itu.

Segala persoalan peminat kini telah terjawab. – beautifulnara.com

 

40 responses to Selepas Lama Berkawan, Syafiq Kyle Akui Mimi Lana Teman Istimewa

  1. kelantit says:

    so?

    3

    0
    • Opsss says:

      Owh…jadi..suara mimi yg dlm video lucah syapik kyle tu..mimi yg ni lah ek? Kahkahkah…

      4

      1
    • Anonymous says:

      ape ni bella. sejak syafiq cebur bidang lakonan, xpenah ada gosip bercinta? yg dgn uqasha tu ape kebendanya?

      7

      1
    • minah jambu say NO to drugs says:

      jambu ini pompan nampak pon baik orang nye ..kalau dh suka jangan tungu lama2 terus aje tunang dn kawin semoga bahgia n semoga ada jodoh amin..

      5

      0
  2. Mimi Lani jugak says:

    Alaa kenapa kau rampas dia dari aku

    5

    1
  3. Kupu Kupu says:

    Seriously? Langsung tak sesuai kot. Syafiq reserved someone better. Bukan Mimi nie ada gossip kes drug ke dulu? :(

    1

    12
  4. faraj says:

    Tahniah…..” Neelofa tak laku ker????? ” sampai sekarang takder org nak…. hmmmmm

    3

    11
    • Anonymous says:

      Biar takda org nak. Tak yah kejar cinta manusia. Buruk di mata manusia tapi baik di mata Allah. Cari cinta Allah inshaAllah Allah hadirkan org yg terbaik utk dia.

      17

      0
  5. Putri says:

    Alaaa, suka tengok dia belakon dengan zahirah / Hannah delisha. Macam tak sesuai jee. Sorry

    0

    3
  6. hamba ALLAH says:

    ALLAH x lihat permulaannye,tpi pengakhirannye..so x pyh ungkit kisah silam org..
    good luck Mimi N Syafiq

    25

    0
  7. Akubacagossip says:

    Ye ker xde.. Abis uqasha senrose tu x jadi la yea..

    2

    0
  8. jurgen klopp says:

    mimi x cun
    abg sbgai pencinta wanita lebih memilih janna nick

    0

    8
  9. Popo says:

    Melopong la uqasha. Next!!!!!!!

    1

    1
  10. SyafiqMimiForever says:

    zahirah dah ada aiman…
    hannah dengan imamshah
    Move on je lah minah minah yang melancap tengok drama pastu nak kenen kenen kan orang ni..

    6

    0
  11. Anonymous says:

    Akhirnya ngaku pun couple, pnh nmpk dorg dating sesuai je tengok

    4

    0
  12. Rin says:

    Perempuan macam tiang listrik ni, oh pleaselah

    0

    0
  13. mimilana ku tak glamour says:

    hahahahaha jangan laa gaduh2, diaorang baru couple bukan ada ikatan sah lagi. Fans capikk doakan jee dia bahagia okay. Even dengan mimi lanos sekali pun (bukan kawin lagi gan minah sendu tuu) HAHAHA

    1

    0
  14. Hannah Dalisha says:

    To mimi lana : Orang cakap muka tak cantik tak pe, asalkan perangai baik/elok. Tapi semua tau perangai awak macam mana. So kalau rase nak sgt kat syafiq, tolong tgk cermin HAHAHA
    btw, moga syafiq kyle bertemu jodoh yg baik & bahagia selamanya nanti

    0

    3
  15. Anonymous says:

    mimilana ni cantik

    2

    0
    • Mimi lanos senduuu says:

      mata kau kelaut haha. dia artis sendu, bakat pun tak de. tak sesuai jadi pelakon.
      Pelakon kayu boleh laa kot.

      0

      0
  16. Kan says:

    Korang nampk syafiq tu baik sbb muka dia jenis innocent je. Cuba kalau muka mcm sofi jikan, baik mcm mana pun dia korg akan cakap dia bdk jahat sbb muka dia mcm tu.

    0

    0
  17. Syafiq X Kyle says:

    patut perasan sekarang mimi tuu asyik comment kat ig si syafiq. Takut pakwe dia kena rembat laa tuu. Halah-halah artis sendu nie, tumpang popularity BF jee laa mampu ooii.

    0

    1

Leave a Comment

Optional