Written by AbangNara | April 19th, 2018

Abang Nara membesar dengan lagu-lagu nyanyian kumpulan KRU yang terdiri daripada gandingan 3 adik beradik Edry, Yusry dan Norman. Lagu-lagu seperti Janji Tinggal Janji, Apa Saja, Fanatik, Awas dan Di Dalam Dilema sememangnya menjadi siulan mereka yang sebaya dengan diri ini. Sedikit sebanyak, Abang Nara sedih juga dengan pengumuman pembubaran KRU selepas 25 tahun mewarnai dunia seni tanah air.

kru dibubarkan

Namun bak kata pepatah, setiap permulaan pastinya ada pengakhirannya. 25 tahun adalah satu tempoh yang cukup lama untuk mana-mana artis bertahan. Terima kasih diucapkan kepada KRU atas segala lagu-lagu, tarian-tarian dan persembahan-persembahan hebat sepanjang karier anda. Yusry, Sebagai tanda terima kasih atas sokongan dan juga bersempena pembubaran ini, para peminat KRU boleh menghadiri konsert terakhir mereka yang akan berlangsung di Istana Budaya pada 4 – 6 Mei ini. Tiket tengah laku bak pisang goreng panas. Jadi kenalah cepat.

kru dibubarkan

Apakah kenangan atau lagu favourite KRU anda? Abang Nara pasti ada beberapa buah lagu KRU yang anda layan terutama ketika clash dengan awek dulu. Hehehe. Kongsikan di ruangan komen. Apa-apa pun terima kasih sekali lagi buat Edry, Yusry dan Norman. Semoga berjaya di dalam apa jua bidang yang diceburi selama ini. Good luck and all the best.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

35 responses to Selepas 25 Tahun, KRU Dibubarkan, Bakal Adakan Konsert Terakhir Mei Ini

  1. hjk says:

    sedihnya… hmmm.. membesar dgn lagu2 KRU..

    7

    1
  2. Veteran KRU says:

    Dah2lah tu … da boleh bersara da… da layak bekerja belakang tirai tu ..

    0

    8
    • wildbore says:

      ape masalah ko nak “dah2lah”..?? klu dia masih berbakat.. eh wainot..?? waiborder waiborder waiborder..???

      10

      2
  3. Anonymous says:

    membesar dengan lagu korang..gud luck KRU!!!semoga teros maju dan berhentilah buat lagu untuk alip,sajat,boy iman tu semua.hihi

    25

    0
  4. ayunie says:

    membesar dgn lagu2 kru…lagu plg suka balada hati dan 2…semoga terus success

    3

    0
    • bang jani says:

      aah. satu lagi lagu dia yang best, kepingan cinta hati yang lara membara di jiwa. tajuk lagu paling panjang skali kot pernah wujud kat malaysia. memang egend kru ni

      4

      0
  5. bibik_cun says:

    Sedih jgk dgr berita ni.. tp xpe laa.. die bg laluan kat grup2 n bbnu naik plak.. yg penting jom join konsert terakhir dorg bergelar artis May ni,, aku awl2 dh beli.. xsangka konsert terakhir dorg.. lucky me!!!

    7

    0
  6. Wekkkkkkk says:

    Lagu2 masa mereka top..aku bru menikh..3 tahun lpas tu bru dpt anak..hehehe..wek ni bwg
    .bkn cik weechat mcm yg korg ckp tuh.

    0

    4
    • No s says:

      Umur u sama.gaknya dgn kak long sy dlm 38thn..tapi umur tu dlm era ni Okey lg kot..sy imagine u awet muda..sb kak long sy look like 28thn tapi ank dh remaja..jaga kesihatan yg lain2 akn follow..

      1

      0
      • Wekkkkkkk says:

        Hahaha…wek..lagu Kru ni kureng..masa bcinto lagu dil to pagal hi tgh top..atau lagu suci dlm debu..masa tu…atau zmn fauziah latifff

        0

        1
  7. Ex-Amnet Forumer says:

    Kalau nak buat lagu mcm AWAS mungkin tak sesuai dgn usia. Tapi kalau acapella, lagu slow dgn lirik yg matang masih ok. Cuma banyak lirik lagu-lagu KRU yang dicedok dari lirik lagu Inggeris dan ditukar ke bahasa melayu.

    8

    0
  8. Anonymous says:

    membesar zaman kru.. nk buat maths.. add maths pun dgr lagu kru… sekang nk buat coding pun kena dgr lagu kru.. baru catchy skit and bertenaga…hehhehe…

    terima kasih menghiburkan kami semua..

    10

    0
  9. Springle says:

    Zmn sekolah rendah dulu suka nyayi itik gembol2..pastu suke sgt bila yusry kahwin ngan erra taun 2003..pakai baju ala2 bollywood..tulh jodoh x panjang rupenya..

    2

    1
  10. Noname says:

    Its time for their own life…dh lama pn x kluar lagu2 baru cm dulu..
    Klu dh talented…bila2 pn akan ada hasil seni from them..
    Mngkin bole explore lain2 ..aktiviti seni ni kan luas ..
    Maybe eddie akan dpt banyak idea baru for his song di Eropah..

    1

    0
  11. Dududu says:

    i suka lagu ‘babe’.. tangkap lelehhhh

    2

    0
  12. Wekkkkkkk says:

    Hahaha…wek..lagu Kru ni kureng..masa bcinto lagu dil to pagal hi tgh top..atau lagu suci dlm debu..masa tu…atau zmn fauziah latifff

    0

    0
  13. Mat K says:

    Satu je, jangan buat kerja sama alep, sajat, yang merepek je. Yang lain, OK.

    3

    0
  14. netizen suci says:

    ade beza ke bubar ke x. jarang dh KRU perform. mohon pencerahan

    6

    0
  15. Auntie Bawang says:

    ade beza ke bubar ke x. jarang dh KRU perform. mohon pencerahan

    3

    0
  16. Anonymous says:

    Bubar jer lah.. adaku kisah..

    1

    2
  17. mas says:

    Betul tak de beza bubar ker tak bubar…lain cerita klu kumpulan bukan adik beradik..poyola..ha..ha..

    1

    1
    • pd pndpat sy, mereka bubar sbb xnak ada jenama “KRU” tu dh. cth klu org nk pgil mereka buat show atas nama KRU, tiga2 kena ada sbb kru tu tdiri dpd 3 org. klu 2 bkn kru namanya. dgn pbubaran kru, mka sapa2 yg nk pgl mereka buat show, kna jmput ats nama sndri2 dh. jd x plu komitmeb semua ahli esp edry yg nk bhijrah. fakta mereka adik beradik tu memang x berubah cuma pembubaran jenama kru tu sja utk memudahkan urusan semua.

      9

      0
    • Anonymous says:

      Mas, kau tk fhm hal pentadbiran..baik kau diam..jgn nnti org ckp kau yg poyoo..lek lek la..

      2

      0
  18. Anonymous says:

    Erk, bukan dah lama ke diaorg ni irrelevant dalam industri?

    0

    0
  19. Anonymous says:

    diorg ni pun dah lama bz hal masing2… business dh ade… rumah mewah… kaya dh.. tp officially masih bwk nama kru… bubar ke tak tiada masalah just official record jer… lepas ni bwk nama tanpa sebut kru pon org kenal dh..
    umur2 gini time tuk maintain business jer… diorg pon gen lelaki takyah lah terhegeh2 nk nyanyi ape… tgk laa top2 retis zaman muda ni smpi skrg dah 40an masih belum slow down.. paling kesian aku tgk erra tu.. top2 zaman muda bila dah tua2 kene berlakon lagi..

    1

    0
  20. Anonymous says:

    suka semua.. membesar dgn lagu2 derang.. balik skolah je carik kaset – melalak dengan siblings.. hahaha.. paling best sekolah sbelah2 aje dgn derang.. kalo balik skolah tu kalo lalu depan padang.. punya la happy specially tgk yusry.. hahahaha..
    #goodoldays

    1

    0
  21. Anonymous says:

    kru sbnarnya x pandai menyanyi…suara x sedap pun…diselamatkan dgn rentak rancak dan pesaing terhebat setakat 4u2c…eloklah pencen semua dan bertaubat…

    0

    1
  22. greenfingers says:

    Dgr2 terpaksa dibubarkan. Akademi kru kat cyberjaya pon terpksa ditutup, nk elakkan lg rugi. Tanah di cyberjaya tu pon kerajaan perak yg bg utk diorg bangunkan akademi under kru. Syg sgt, adik beradik kru ni sgt pndi berbisnes, musik diorg lebih ke hadapan dari org lain. Semoga diorg sukses dlm hidup msg2.

    1

    0

Leave a Comment

Optional