Written by serenity | November 7th, 2018

Mereka yang mengikuti perkambangan dunia filem sejak tahun 1990-an pasti mengenali pelakon Datin Sharmaine Farouk. Sharmaine pernah muncul dalam filem XX Ray pada tahun 1992 dan Panggilan Pulau pada tahun 1994.

Sharmaine baru-baru ini membuat kemunculan semula melalui satu akaun Instagram dan sedang menjalani penggambaran sebuah telemovie yang bakal ditayangkan Ramadan ini.

Ini juga kemunculan pertama Sharmaine di layar televisyen setelah 20 tahun berhenti berlakon.

Telefilem  berjudul Realiti Ramadan Mike itu akan ditayangkan di NTV7.

Sharmaine berkahwin dengan  Ketua Pegawai Eksekutif Sepang International Circuit Sdn Bhd (SIC), Datuk Razlan Razali. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan empat orang anak.

Lagi gambar Sharmaine Farouk dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Sumber: Instagram Sharmaine Farouk

27 responses to Selepas 20 Tahun, Sharmaine Farouk Kembali Ke Layar Televisyen

  1. Anonymous says:

    Mcm iras2 abam S****…. especially pic yg pakai pj tu…

    0

    4
  2. Benang Merah says:

    Dh kaya takyah lh jadi artis lg..pergilh tutup aurat tu..umur pun dh mcm baya mama aku..kalau single parent boleh lh buat comeback nk sara family…
    Kalau dia berhijap pasti cantik..hidung mancung terletak..untung jadi org cantik ni..sweet je walau dh berusia..

    11

    5
  3. Anonymous says:

    sharmine faraouk yg berlakon dgn faizal hussein dlm gila2 remaja tu ke?
    yg jd suzanna ?

    0

    5
    • sajat says:

      mana datangla kau ni?

      3

      4
      • Anonymous says:

        la..aku tanye jer. kalau bukan sori la. takyah la nak perli2. bertanya tu lg baik dr sesat jalan…ganasnya netizen2 beautifulnara nie. tanya pon dah tak boleh ke? salah ke?dah google dia tp tak keluar so aku tanye la. tu pon salah ke? kejamnya manusia sekarang ;(

        21

        0
    • Anonymous says:

      tu Rehana Yassin….popular sekejap jer….lagi senior dari Sharmaine Farouk

      8

      0
      • Anonymous says:

        terima kasih awak sbb tlg bg pencerahan :)

        4

        0
      • Anonymous says:

        Mana pegi rehana yassin skrg ek? Suka tgk dia dlm gila2 remaja dulu. Klu x silap dia pemenang tempat ke 2 dewi remaja 85/86.

        0

        0
        • Wekkkkkkk says:

          Time ni wekk baru sekolh rendh..x kenl.
          Byk rupanya otai dlm ni..maknenya aku muda lh..x kenl rehana.
          Patutlh byk nama “Anon yg palsu ni” ..mgkn sudah retired..duduk kdai kopi megopi.

          0

          3
        • Anonymous says:

          Lepas berlakon Gila-Gila Remaja dia study law kat UK.Dia tak berminat berlakon sangat.Dulu berlakon sebab bapa dia kawan ngan bapa Faizal arwah Hussein Abu Hassan.

          1

          0
  4. datin nina juren says:

    muda2 dulu cantik gak…tp skrg ni dah tua…huduh pulak..

    0

    12
  5. Anonymous says:

    dia berlakun x best langsung, x yah comeback lah

    4

    0
  6. Anonymous says:

    mcm abam nyah je kan…kan kan kan?

    2

    2
  7. Anonymous says:

    lama tu 20 thn… comeback ke lebih2 lagi pelakon2 baru yg ade ni yg penting bila aku tgk drama jgn nk tunjuk muka kaku kayu semua adegan muka keras… tak feeling tau tak susah nk trending jgk… walaupun budget semahal filem Pulang tu susah nk jual…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Hasben dia Dato’ Razlan Razli, CEO Sepang International Circuit. Walau dah pertengahan umur tapi hasben dia nampak smart, fit sbb aktif dalam triathlon.

    0

    0
  9. Tora Torell says:

    dia nie cantik dulu2,tp now nmpk mcm benggali jual petai tepi jalan jew especially pic yg ke2 tue.

    2

    0
  10. Wekkkkkkk says:

    Oleh kerana somi ada nama..guna kabel ke.
    Dah lebih 20 tahun..anak2 semua dh bsr..mgkn dah ada kerja..knpa anak2 tak ” prihatin” ke.
    Kesian kn.
    Klau dh masuk semula..anda kena berani peranan media skrg ni..byk cacian kutukan..takut klau hati tu tisu..ko akan jdi ” kemurungan”. Sudah2 lh berlakon..jaga cucu je lebih faedah. Sbb skrg ni byk taska tadika tau2 jelah..x pyh ckp.
    Lainlah menantu pompuan ko org kaya.

    0

    3
  11. Anonymous says:

    Dia ni cantik muda2 dulu. Tinggi lampai. Jadi kawan sekolej Nor Aliah Lee dlm XX Ray. Apa salahnya dia berlakon utk watak mak2 hero n heroin why not.

    1

    0
  12. saja jawap says:

    Lepas berlakon Gila-Gila Remaja dia study law kat UK.Dia tak berminat berlakon sangat.Dulu berlakon sebab bapa dia kawan ngan bapa Faizal arwah Hussein Abu Hassan.

    0

    0
  13. Sharmine Harmila says:

    Muka panjang tu yg nmpk tua sgt..tulang pipi menonjol dh ada iras shafie ilyas..jujur ckp ni..tapi nmpk jgk classy sb org berduit..ada aura tersendiri..dia ni sezaman dgn didie alias kot..

    1

    0
  14. mak el says:

    dia ni kahwin ngan anak saudara siti hasmah………………pak menakan dah jadi PM>……………….katanya…berlakun balik ler jadi nenek ker jadi makkkkk budak kah..dulu nikah ngan Tan Sri Hamdan..dapat anak sorang cerai…………………….nikah pulak nombor 2………………hmmmmmmmmmmm

    0

    0
  15. Makcik bawang putih byk kat nara says:

    Sape yg kutuk2 muka dia dia, cuba korang bandingkn dgn emak korang masa baya2 ni. Sura mak korang muka cam gampang.

    1

    0
  16. wawa says:

    dia menikah ngan anak menakan madey kutty…………..dulu janda hamdan ranhill

    0

    0

Leave a Comment

Optional