Selebriti Hidup Ibarat Macam Dalam Sangkar, Ramai Yang Tertekan – Nazim Othman

Hiburan

Selebriti Hidup Ibarat Macam Dalam Sangkar, Ramai Yang Tertekan – Nazim Othman

Mungkin ada yang sangka kerjaya sebagai seorang selebriti ini seronok dengan populariti, kemewahan dan menjadi pujaan ramai. Namun, disebalik semua itu, ada yang sebenarnya terpaksa berpura-pura mengukir senyuman di wajah mereka untuk memuaskan hati orang lain. Pendek kata, mereka tidak boleh menjadi diri sendiri.

Advertisement

Setiap perbuatan dan kata-kata mereka harus dikawal kerana mereka sering dijadikan contoh serta idola buat peminat.

Menerusi akaun Instagram, pelakon Nazim Othman mendedahkan kehidupan sebenar seorang “public figure”.  Pada masa yang sama, Nazim mengambil kesempatan tersebut untuk “mensekolahkan” netizen yang berfikiran cetek terhadap selebriti dan lebih gemar untuk mencari kesalahan golongan tersebut.

Memang banyak kes selebriti mati bunuh diri kerana tekanan yang diterima apatah lagi mereka sering kali dihimpit presepsi negatif daripada masyarakat. Sebelum kecam, harapnya fikir lah dahulu.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

94 Comments

  1. Kasih Bahasa

    March 5, 2018 at 9:04 am

    Napa lah bebaru ni semua artis , blogger,usahawan semuanya nk selit cakap English dlm perbualan ?
    Masing2 nk tunjuk menunjuk. sapa faham bahasa English ke .
    Kesian Bahasa Jati kita dikotorkan dgn campuran Bahasa asing.

  2. Anonymous

    March 5, 2018 at 12:05 am

    Alolo… nak mintak org kesian kat dia.
    Hellooooo…. setiap orang pun ada masalah sendiri… setiap orang pun kena jaga tingkahlaku lerrr…bukan artis jer….. life artis tu dah cukup mewah…. Ur product is ur talent… Kalau xde talent gi lah buat keje lain… Kalau ada talent tu buat lah dgn ikhlas.. tak yah dengki2 kat artis lain…bila x jaga mulut maknanye hati u tu yg hitam…kalau nak sgt bebas… gi lah duk hutan.

  3. Anonymous

    March 4, 2018 at 2:52 pm

    dont be a public figure laaa

  4. kecewa

    March 4, 2018 at 1:25 am

    Kami netizens bukanlah teruk sangat… ada dua tiga kerat saja yang laser tak sayang mulut bahasa tak ada…. most of us netizens kalau artis selebriti perangai tak pelik2, manners jaga, common sense tinggi, akal tinggi, sesama rakan artis elok2 perhubungan, tak gaduh2 sana-sini, tak propa, kami ok saja….

    Ini tak, baru masuk dua bulan 2018 pun dah ada yang masuk balai, masuk mahkamah, masuk kelab bawa tudung, extend masjid runtuhkan pulak masjid…
    fikir sendirilah, takkan kami nak puji2… kami kecewa tau… kutuk tu bukan semua pun netizens yang buat, tak ramai pun yang free sokmo nak komen.. banyak kerja lain lagi kami nak attend, tapi yang pasti kami memang kecewa….

    Yang masuk kelab ramai2 ‘bawa tudung’ itu aku hot betul. Mufti pun kecewa tau. Mana pergi common sense korang?? Ikut sedap hawa nafsu saja ke?

    Tolonglah kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi!! Bosan.

  5. balabalaba

    March 4, 2018 at 12:25 am

    gaya macam artis international, tapi takda professional mana. aku tengok luhan tu sekali je haritu introduce gf dia kat soc media, lps tu takda la sibuk nak share hal peribadi, update hal kerjaya je, diorang kena kutuk boikot lagi teruk, tapi elok je. artis malaysia lg yg muslim ni malu la suka tunjuk yg tak sepatutnya kat soc media.

Loading...