Written by Bella | February 22nd, 2018

Pelakon jelita Fasha Sandha memang dikenali dan mempunyai jumlah peminat yang ramai. Meskipun, ada kalanya seseorang artis itu boleh terdedah kepada bahaya kerana wujudnya “stalker”, Fasha bagaimanapun memberitahu beliau tidak perlu menggunakan khidmat pengawal peribadi untuk menjaga keselamatan diri dan anak-anaknya ketika berada di luar rumah.

Fasha percaya, Allah SWT akan sentiasa melindungi mereka dan tidak perlu merasa takut.

Pada masa yang sama Fasha menerusi kapsyennya di Instagram seakan “menyindir” seseorang dan perkara itu turut diakui oleh netizen.

Zaman sekarang macam-macam perkara tidak dijangka boleh berlaku. Pada pendapat kami, kalau sudah mampu apa salahnya untuk ada pengawal peribadi demi keselamatan diri.

74 responses to Selalunya “Orang-orang Biasa” Yang Nak Berlagak Ada Bodyguard, Hidup Dalam Ketakutan – Fasha Sandha

  1. dear khan says:

    perempuan yg baik ialah yang menyayangi anak mereka dan buat yg terbaik utk anak2.

    28

    2
    • Jejai says:

      Dlu dlu masa nko muda.. nape nko pasang BG fasha? Hahahha manusia suka lupa. Adoii.. pls la BG pun pekerjaan yg mulia.. bole di anggap sebagai saudara.. jgn kuat wasangka mati BG x baca yasin pun.. adoiii. Insaf insaf laa stop perli org itu n ini..

      117

      0
      • vita alvia says:

        betullah lah tu…org biasa nak buat apa ngan bodigad,..lainlah ko luar biasa, cam anak eina zeman…jam lolex ribu riban… ntah2 dalam pampers pun dato gmix ada selit duit seratus dua buat tips cuci berak anak dia.

        13

        5
        • FS lupa dia dulu ada bodyguard says:

          Public figure+berduit juga bukan orang biasa.
          Orang biasa macam kita ni takdak sapa kenal.

          25

          0
        • Anonymous says:

          yup..Pelik, sape org biasa yg dimksdkn?..Rata2 yg ada bodyguard ni org femes dan berduit, keluarga menteri atau vip, kerabat..Biasanya org2 yg cukup dikenali..Siapa org biasa yg upah bodyguard tuuu?Kalau ada pun, mesti sebab dia org senang atau mungkin dia pernah diganggu..Bah kan org biasa yg x femes pun boleh je kot nak psng bodyguard jika mampu..

          46

          0
        • Miss Unibes says:

          Nedim lah tu. Tapi kalau betul dia sindir Nedim dan ND, tak bolehlah mcmtu. Memang diorang org biasa tapi peluang org nak rompak atau samun atau pape je tu tinggi jugak. Org biasa2 mcm makcik pegi pasar pun kena rompak. Ni kan org biasa macam Nedim dan ND. Tengok org jugaklah FS oi. Artis mcm korang walau org biasa je, pun boleh je pakai bodyguard kalau nak. Keselamatan kena jaga. Yelah… Artis kan. Selalu org ingat artis ni kaya. Senang kena rompak dan samun mcmtu. Memanglah Allah akan lindungi kita tapi kita kena usaha jugak. Kau kalau lapar takkanlah nak berdoa kpd Allah je kan mintak Allah turunkan nasi lemak. Boleh ke? Memang taklah. So cara dia kena usaha iaitu kita pegi kerja cari duit demi sesuap nasi. Gitu. Takyah sindir2. Dah tua dah.

          120

          0
        • Anonymous says:

          Perli Nedim dan Nora la tuuuu.. kikikih. Nedim kan poyo..

          11

          4
        • woiii..celik la mata hati ko says:

          ramai yg bengap kt atas ni rupa2nya..pastu gigih mengomen. pasha sendat perli anak menteri dan isternya….

          6

          1
        • badangkurus says:

          Kau yg bengap sbb x leh perasan/x nmpk yg kebanyakan komen dh boleh agak siapa yg disindir cuma x nak sebut je sbb pasha pn x ada sebut.
          Btw nora dan nedim tu bkn org biasa mana pn, nora tu artis yg berduit plus nedim tu anak menteri. Golongan2 camni normal je klau nak ada bodyguard.

          10

          1
      • Anonymous says:

        ND and Nedim kan ada bodyguard.Tak habis2 nak perli Fasha ni

        44

        0
    • Zigzag says:

      Sudah sudah la pasah.. nko dlu pun ada body guard.. zaman nko femes dlu.. dah lupa keerr.. oooo masa tu ko bukan org ‘biasa biasa ‘… hahahahahhaha otak mau guna beb

      74

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Tak habis2 kisah pasah sendat ni…
        Dulu masa bercinta kejap ngan TMJ…
        Bukan main lagak… siap sound wartawan…
        “Do you know who I am? My BF is somebody!”
        perangai hodoh ni la buat dia kena dump…

        lepas kena dump terkinja2 pak kepada bekas kekasih…
        yang dh kahwin ngan retis lain…
        alasan, “Bukan sy yang terkejar2 dia… dia yg terkjar sy sehingga naik helikopter.”

        Tak payah perli2 org sgt la…
        Aku tengok ko ni makin tua makin pelik perangai
        skang trying very hard to show yg ko bahagia…
        Lepas tu siap perli musuh ketat “pura2 bahagia”
        aku bukan peminat burung hantu tu…
        Tp yg aku nampak…. yg teruk beno nampak kepura2an dia ialah kau.
        Cemrin la diri ko sendat…
        Makin tua makin merapu…

        Btw mcm mana rasanya ko berlakon watak Syurga Yang Kedua tu ek?
        Mesti tak susah…
        just bring out your own character kan??

        93

        0
      • Anonymous says:

        Mana ada. Keluar dgn Jejai berdua je lepak mamak. Pitenah ko ni..

        3

        7
    • Hello.... Lupakah? says:

      apa lah masalah pmp ni? attenion seeker & suka menyindir org. lupakah dulu ko pon pnh ada bodyguard??

      40

      0
  2. melati says:

    Btol gk Fasha…!! yg pakai Bodyguard tu pasal terlalu tgk TV @ Filem omputih sampai lebam sebab tu mereka Keliru……!!! wakaakakaka

    0

    19
  3. Anonymous says:

    APA YG KAU CUBA NAK SAMPAIKAN PAHSA OIIIIII

    37

    0
  4. Anonymous says:

    Hidup org lain2, org lain rasa perlu mgkin kau x rasa perlu. Org perlu ada kain sental, mgkin kau x perlu. Org lain x perlu nak upload vid call peribadi utk tunjuk diri masih laku, tp mgkin kau perlu. Semua org x sama, perjalanan hidup pn lain2. Jadi bodyguard x bodyguard, kau bkn kat tempat org2 tersebut. X habis2 desperate nak tunjuk diri tu bagus sngt goli den.

    118

    0
  5. sasya sasa says:

    puji diri sendiri dan menyindir tidak dapat dipisahkan dengan pasha :)

    102

    0
  6. Anonymous says:

    fasha poyooooo

    24

    0
  7. Anonymous says:

    oo yeke..

    2

    0
  8. Anonymous says:

    kalu mereka ketakutan pun ko dh kenapa? bukan masalah ko punnn haha dengki x abis!

    40

    0
  9. NN says:

    betul to anonymous….hasad dengki memang tidak dapat dipisahkan dari Fasha Sanda. Dengan mertua pun dia boleh berhasad dengki. Inikan pula dengan dengan orang lain.

    47

    1
  10. anon says:

    bukan guna duit gaji ko pun nak byr bodyguard diorg tu
    apa yg kau cuba nak sampai kan ni pashaaa oii
    ND pakai bodyguard ke pe ??
    jgn sebok HAL ORANG lah

    39

    0
  11. lara alana says:

    kesian fs
    please move on ye
    hidup kita semua umpama roda
    kadang d atas lepastu always ke bawah jua
    nampak kan raut wajah walaupun selalu upload moment happy2
    tetap wajah tu macam kosong saje
    jejai dah tak sayang apakan daya
    tp takpe wlfs4eva kan ada
    kita bersamamu ok fs :)

    28

    0
  12. wekkkkkkk says:

    awak perlu ada BG…nnti anak2 kena kidnap, Jejai jugak bayar…..

    15

    0
  13. Anonymous says:

    still FS x boleh move on, masih lagi beriri hati n sinis dgn ND.. dah laki die mampu nak pasang bodyguard utk protect wife die, ape salahnye.. ni pasni ND bersalin jgn FS nak meroyan plak perli2 belah sana. enough of this drama lah FS. dont play victim ok!

    70

    0
  14. Anonymous says:

    pasha,
    xmalu ke dok sebut ALLAH is the Best, tapi diri sebagai hamba Allah kelaut..aurat ntah ke mana x jaga pun

    53

    0
  15. mami tanjung says:

    dia mula lah tu nak kenen2 …fs ni hati busuk ,kuat jeles.jiwa meronta kena reject laki,sejak tu hidup tak semewah dulu kena belakun sana sini cari duit.nak tau perangai sebenaq fs ni hampa pi tgok cerita asteruk tajuk sorga no 2,berlakun pun kayu

    30

    1
  16. Anonymous says:

    jeles la tuh nora danish ade bodyguard byk

    24

    0
  17. anonymous says:

    kesian kau fasa sasa meroyann tak habih udah la tu kau tak kan boleh beat nora ok bagai langit dan bumi dont be jeles

    20

    0
  18. syairah says:

    Soalan hari ini ….Apakah no keta merah yg terselindung di blkg Fasha itu?

    4

    0
  19. Anonymous says:

    Saja nak tanya pasa senda, dah pernah tgk filem All the Money in the World? Michelle Williams dgn Mark Walhberg berlakon.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    indon di sini pun dh pandai dressing….indon ke iron kn baju ko…

    1

    0
  21. Anonymous says:

    Fasha nak sindie musuh dia tapi kena tempias kawan sendiri. Alif shukri pun pasang bodyguard. Juliana evans ada.

    Tak habis2 nak tunjuk kebaikan dia tu dan keburukkan org

    23

    1
  22. Anonymous says:

    Ratu sindir gelaran yg amat sesuai dekat dia ni… hidup asik menyindir je.. mmg jenis keturunan penyibuk agaknya. Dah org mampu dan rasa ada keperluan utk pasang bodyguard, ko nk meroyan da knp… patut la ramai org tak suka termasuk la jejai dan bekas mertua dia…. tu pun tak insaf2 lagi.

    32

    0
  23. OhAku! says:

    PERLU KE PERLI ? HAHAH SIAN PASHA NI MCM LONELY JEKK SIBUK PERLI MEMERLI

    14

    0
  24. Anonymous says:

    mana dia cinta jagung ko?? oh dh cerai.. elok dh dpt cinta jagung, mintak cerai pulak! bak kata sm salim serba x kena!

    10

    1
  25. tipah says:

    Sekarang dah terbukti siapa yang cari pasal dlu. Pasha pasha org tak kacau kau. Kau duduk diam jelaa.dari dulu iri hati dgn ND. Nanti bila org balas balik statement dia mula lah putar belit. Ckp tak tuju pada si dia laa. Si dia yg terasa. Kau sbenar nya jeles kn sebab ex miL kau masih rapat dgn ND. Tu lahh mulut jgn busuk sangat.

    35

    0
    • Anonymous says:

      Kannnn… Bila org balas statement dia mula laa putar keling ckp dia tak tujukan pada sesiapa.. kalau betul tak tuju sesiapa, ko da gila ke takde angin takde apa tetibe meroyan sindir itu ini.. bawak2 laa insaf pasah oii

      19

      0
  26. One Of Your Haters says:

    Jiwa dia nie x pernah tenteram dan x akan tenteram sampai bila2 .. Sifat dengki, terlalu cemburu serta iri hati dan hati busuk dia nie x akan padam selagie “org yg dia perli” itu semakin bahagia kehidupannya. Berubahlah Fasha… Be mature, berfikiran matang sedikit. Malulah dgn anak2 serta sekeliling yg memang tau keadaan sebenar NIAT dan tujuan kau berkata demikian. Pity u.. Obviously kau memang suka perbodohkan diri sendiri.. This is what we call “Beauty without brain” … Sorry to saylah…

    24

    0
    • Anonymous says:

      Kan. Kalaulah dia betul2 percaya Allah ada, dia pun patut tak payah takut. And tak payah sindir2, bersihkan hati, maafkan org yg aniaya kita (bukan lg mengeji) tak payah nak tunjuk diri tu baik orang lain jahat. InshaAllah aman hidup bahagia hendaknya. Ni x habis ajak org beperang. Kalau ND tu ada buat salah ke biarkan jangan dilayan. Orang buat jahat bukan ko perlu sindir cakap itu ini tunjuk ko baik sgt. Diam, sabar, maafkan dan move on. Btw fs xda la cantik. Kategori perasan dr cantik pastu sindir fizikal org lain kata katek, hidung besar leher berlipat… Apa tu? Baik ke tu?

      Peminat buta je yg termakan ayat fs

      14

      0
  27. aA says:

    Dah edit caption.. haha nampak siapa g takut. Takut dgn bayang2 sendiri.

    14

    0
  28. sinar bintang says:

    salah seorang “bintang” yg telah expired sebab…mmm fikirlah sendiri

    12

    0
  29. OhAku! says:

    LOSERNYE PASHA OI EDIT CAPTION HAHAHA

    13

    0
  30. Anonymous says:

    Dia nak perli Nora lah tu sebab Nora ada bodyguard. Tak habis2 butthurt n sour grape!!

    20

    0
  31. Anonymous says:

    Jangan mendongak langit sgt. Nnt kena pd diri sendiri.
    Cukup2 la mohon lindung pd Allah, pastu diam2. X yah nak sindir2 bagai

    18

    0
  32. anon says:

    Dia ni suka sangat tunjuk sifat busuk hati dia. Asek nak sindir orang je. Duduklah diam2 dengan anak anak tu. Takde orang kacau ko, so ko pun jgnlah kacau orang. Orang dah naik meluat dengan dia ni..

    11

    0
  33. kenyataan says:

    such a stupid statement from such a stupid woman!

    13

    0
  34. periagoreng says:

    pashal sendat ni xhabis2
    hidup dia bitter thap peria
    kesian

    9

    0
  35. Anonymous says:

    Menyindir orang nombor 1. Tunjukkan diri dia tu humble, berdikari (padahal rumah kereta ada jejai bg minta harta sepencarian lg) single mom sgt tp bekas laki top up jugak. Lainlah kalau ex laki x pernah bg nafkah semua. Memang kaki menyindir lepastu tunjukkan yg dia lah yg baik, x busuk hati katanya. Padahal terpantul kat diri tindakan dia tu. Ingat org nak puji ke?

    21

    0
  36. Anonymous says:

    Nora dan suami ler tuuu…perasaan sgt!!!

    0

    1
  37. Anonymous says:

    Topik ini ditujukan buat Nedim dan ND…yg masih bengong tu sila pergi letak kepala kt dapur pastu nyalakan!!!

    2

    1
  38. dukun arowana says:

    dia bercerai dgn jejai knp..anak2 dia mcm ex mil x care sgt ..tu pun cucu kan, jgnlah pilih kasih sgt

    2

    7
  39. Anonymous says:

    Ckp putar belit.. Dh mmg keturunan pendengki.. Sesuai gelaran RATU SiNDIR.. Dr raut wajah mmg npk awak tu tak bahgia dan pendengki dgn kebahgian ND skrg.. Konon2 nk berselfie manja2 konon.. Badan pun mcm pondan tua.. Dh xde potongan.. Insaf lee..

    5

    0
  40. Penyampah sendat says:

    Ckp putar belit.. Dh mmg keturunan pendengki.. Sesuai gelaran RATU SiNDIR.. Dr raut wajah mmg npk awak tu tak bahgia dan pendengki dgn kebahgian ND skrg.. Konon2 nk berselfie manja2 konon.. Badan pun mcm pondan tua.. Dh xde potongan.. Insaf lee..

    2

    0
  41. Anonymous says:

    ND dah bahagia yg kau jadi penyondol pun x bahagia, badan pun da gemok, x abis2 nak menyindir org, kesian org dah kemana2 dia masih kat takuk tu, kalau perangai elok mulut jaga, ramai jer lelaki nak walaupun da gemok, ni sbbkan mulut x de insuran x berlaki la kau sampai tua…

    5

    0
  42. Anonymous says:

    Muka dan bibir ala2 mcm penggoda lelaki bila berselfie.. Siap mata kuyu2..meluat je tgk.. Xde siapa nk pun.. Mulut mcm longkang dan hati busuk.. Masih xpuas hati tgk kebahgian ND.. Konon2 bajet perangai baik dan ramai kwn.. Pigi dahhh.. Sll puji diri sendiri..xde siapa nk puji pun.. Masuk bakul angkat sendiri.. Konon2 dia lah artis terlaku dan femes.. Femes dan perangai tak sepadan. .. Mmg sesuai watak dlm syuga ke2.. Perampas dan pendengki.. Muka tak manis langsung.. Konon2 dia lah terbaik.. Terpancar sgt npk muka tu hati xbahgia.. Porahhh..

    3

    0
  43. bawang merah says:

    ni lah retis .. kalau orang kata dia kemain la marah konon2 retis ni kena la begitu begini tapi bila dia kata orang sedap je… zasssssss…lantakla dia nak pakai bodyguard ke makguard ke janji dia bayar tak minta duit rakyat marhainnnnn…

    1

    0
  44. tak gitu says:

    bia la org biasa nk pasang bodygd..ade la pekerjaan tuk org lain..bia pn org biasa yg pasang bdygd..janji gaji dibayar..bukan hutang

    2

    0
  45. Penyampah sendat says:

    Muka dan bibir ala2 mcm penggoda lelaki bila berselfie.. Siap mata kuyu2..meluat je tgk.. Xde siapa nk pun.. Mulut mcm longkang dan hati busuk.. Masih xpuas hati tgk kebahgian ND.. Konon2 bajet perangai baik dan ramai kwn.. Pigi dahhh.. Sll puji diri sendiri..xde siapa nk puji pun.. Masuk bakul angkat sendiri.. Konon2 dia lah artis terlaku dan femes.. Femes dan perangai tak sepadan. .. Mmg sesuai watak dlm syuga ke2.. Perampas dan pendengki.. Muka tak manis langsung.. Konon2 dia lah terbaik.. Terpancar sgt npk muka tu hati xbahgia.. Porahhh.. Mmg patut pun kena halau kt majlis nd dulu..menyebok je kt situ

    2

    0
  46. Melur pagi says:

    Muka dan bibir ala2 mcm penggoda lelaki bila berselfie.. Siap mata kuyu2..meluat je tgk.. Xde siapa nk pun.. Mulut mcm longkang dan hati busuk.. Masih xpuas hati tgk kebahgian ND.. Konon2 bajet perangai baik dan ramai kwn.. Pigi dahhh.. Sll puji diri sendiri..xde siapa nk puji pun.. Masuk bakul angkat sendiri.. Konon2 dia lah artis terlaku dan femes.. Femes dan perangai tak sepadan. .. Mmg sesuai watak dlm syuga ke2.. Perampas dan pendengki.. Muka tak manis langsung.. Konon2 dia lah terbaik.. Terpancar sgt npk muka tu hati xbahgia.. Porahhh.. Mmg patut pun kena halau kt majlis nd dulu..menyebok je kt situ

    1

    0
  47. anonymous says:

    byk betul haters FS kat sini adakah zaman kemashuran bakal berlabuh tapi betul lah bila tgok drama FS nambak besar semacam tegap macam lelaki kalau watak inspektor memang lepas hi hi hi sowi FS

    2

    0