Written by Irsa | September 13th, 2019

Nama Neelofa memang sentiasa menjadi sebutan orang penting dalam dunia fesyen. Bahkan, setiap kali ada pertunjukan fesyen mewah di luar negara, Neelofa pasti tidak akan melepaskan peluang untuk menghadirkan diri.

Pun begitu, rakyat Malaysia sentiasa tertanya-tanya dengan konsep pemakaian yang cuba disampaikan oleh wanita itu. Kadang-kadang ia terlampau pelik sampai tak tercapai akal rakyat Malaysia.

Akhirnya, Neelofa berjaya meraih pujian daripada pengkritik hebat iaitu netizen Malaysia baru-baru ini. Busana yang dikenakan oleh wanita itu sepanjang di New York Fashion Week mendapat komen positif daripada netizen. Mereka menyukainya kerana saiz pakaian yang dikenakan itu bersesuaian dengan dirinya yang mempunyai ketinggian orang Asia.

neelofa

neelofa

Bukan itu sahaja, Neelofa turut memenangi anugerah Paling Hollywood selepas dia menyarungkan pakaian yang direka sendiri oleh pereka tersohor iaitu Michael Kors. Jaket yang bermotifkan harimau bintang itu nampak menawan apabila digandingkan dengan tema warna hitam.

neelofa

neelofa

Bukan itu sahaja, wanita itu telah distailkan sendiri oleh pereka Tommy Hilfiger mengikut daya kreatifnya.

neelofa

Benarlah fesyen yang cantik itu harus diukur mengikut pakaian model itu sendiri. Kena ada tangan mahir yang tolong hiaskan baru dapat hasil yang memuaskan!

Sumber: Blog

34 responses to Selalu Dikritik Fesyennya, Kini Neelofa Terima Pujian Netizen Semasa Di New York Fashion Week!

  1. Anonymous says:

    So.. still she doesnt have any talents just invitations. :()

    • Fuhhh says:

      … semoga hajah mendapat hidayah dan hajah mabrur next year. Amin.

      • Anonymous says:

        org yg cetek iman je yg akan terpesona baca spt admin bn ni lah.nauzubillah min zalik jauhi lah kami dari kekufuran duniawi. :((

    • tanye je says:

      Duduk Msia…berhijab.
      Pergi NY… pakai serkup balut cempedak masak.

      Maka dengan ini, nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?

      • Brunes says:

        siapa yang puji tu, gila ke apoo? si lopak ni trying hard lah, pls tell your stylist tu jangan buat awak tu nampak macam dimakan oleh baju baju branded kau tu. berat mata aku memandang tak effortless langsung.. aku tahu lah kau nak ikut runway fashun mcm vouge streetwear rojak, tapi please lah ukur baju di badan sendiri (pls pls pls take this literally) today maybe kau rasa kau stylo milo, but in 10 years kau akan nampak macam badut alaf 2010..

    • Warganet Terkesima says:

      Astafirullah… hajah oh hajah… Sedih tengok ko ni sis. Ingatkan balik dri Mekah lagi elok hakikatnya? Apakah semua ni? Adakah ini nikmat kesenangan yang diuji?

      • Anonymous says:

        ujian itu juga dlm bentuk kesenangan dan semua ini akan dihitung/dihisab kelak..
        barang2 dan harta2 kita dari mana sumbernya halal atau haramnya akan disoal, hati2 dear.. jgn terikut dan jgn biarkan duniawi menyelinap ddlm jiwa.

    • Anonymous says:

      tengok dia ni bukan terkesima tpi btambah sedih.. entah knp mm ‘lost soul’ ko ni lopak. semoga mendapat hidayah dan takwa.

  2. Anonymous says:

    Makin tinggi lah hidung dan hati neelofa beserta keluarga beliau. In the end balik malaysia still hosting meletop dengan kerutan dahi gelak bersin beliau yg di highlight kan.

  3. Anonymous says:

    Tak payah nk up sgt org kampung ko lah Nara oooiii. Pakai salin buang pun bangga ke. Adoi.. lucu bukan buat catwalk runaway pun. Pendek tak lepas international standard. Social media influencer je. Ok lah tu..balik nanti masuk jugak studio dgn Nabil mengacara. Lol

  4. Tsk! Tsk! Siannya! says:

    nmpk sangat tak mabrur… bertaubatlah. :((

    • unknown says:

      comment hal lain please.. sapa kita nak soal ibadah seseorg.. antara dia n Tuhan..

      • Sila hadam says:

        Ukuran mengenal pasti sama ada seseorang memperoleh haji mabrur tentunya dapat dilihat selepas kepulangannya dari Tanah Suci, iaitu usaha menjaga kualiti ibadat haji.
        “Misalnya setiap rukun haji dibuat, iaitu niat, tawaf, saei, wukuf di Arafah dan tertib perlu dizahirkan apabila pulang ke tanah air.

        “Maknanya kalau haji bermula dengan niat kerana Allah SWT, maknanya pulang daripada Makkah apapun ibadat dilakukan diniatkan hanya kerana-Nya, bukan sebab lain,” katanya.

      • Sila Banyak Membaca says:

        Beliau berkata, falsafah wukuf di Arafah memberi gambaran akhirat yang turut melambangkan kesucian kerana pakaian jemaah semua berwarna putih.

        “Ia melambangkan penyatuan suci dan bersih hingga apabila balik dari Makkah, kita sepatutnya mengingati Akhirat serta memberi fokus kepada alam abadi itu melebihi duniawi.

  5. Anna Wintoure says:

    Zero talent.. and this is the only thing she can offer. Zzz

  6. Anonymous says:

    Talent-less.

  7. Anonymous says:

    jgn risau bulan dpn ada la muka dia dlm rancangan komedi hambar ..meletop hahaha

  8. faraj says:

    Setakat dpt puji je lah…minggu depan orang2 NY dah lupa Hajah Gypsy.
    Wakakaka..

  9. Hajjah Kardashian says:

    Sepatut nya Mak Sharnaz jangan terima janda sebagai menantu nya ….

  10. jamilah says:

    tp aku tgk org lelaki yg menata rias neelofa tu selamba badak pegang pinggang neelofa dlm video..hmmm

  11. Iezanid says:

    ke aku sorg yg nmpk dia ni nmapk pelik..tak lawo..nmpk lg kemetot ng bju2 yg dia paki..tak sesuai dgn ketinggian dia..nmpk try hard sgt..

  12. Anonymous says:

    Cehhh..borink

  13. Orgkita.. says:

    Adui la komen2 kmurang ni..ketaranya tda motivasi langsung..sebut nama neelofa pn tdk btul kmu ni..npk sgt jeles kmu ni..semua pn jdi hakim…kc jatuh org lain ja..kmurang sna da ckup ok ke..
    Sekurang2nya neelofa berusaha smpai ke situ..tdk la mcm kmurang tu tgk seja …gelaran Hajah tu urusan perbadi da..
    Bkn da burukkn nama Malaysia pn..sekurang2nya michael kors knal neelofa tu org Malaysia…yg kmurang ?pa yg kmurang kc knal…lu pikir la sndri..

  14. Anonymous says:

    Pindah lah ke NY atau Pakistan sana boleh terima kau..
    Sini kau sibok dgn laki kakak mu…

  15. Anonymous says:

    Semoga New York memberi Lofa lebih taufik dan hidayah ;)

  16. Viviana says:

    Aku tengok ramai org2 kite terutama yg berhijab pergi overseas pakai camni. Korang ni sebenarnya malu kan nak pakai hijab? Takut dituduh membawa ideology terrorisme ke huh? Atau takut dikecam dan di dislriminasi? Buat2 la gaya hip hop lah, pakai hoodie lah, mcm gypsy lah..mcm2 fesyen kelakar pelik2! Kat Msia boleh je pakai tudung bawal mcm orang Islam biasa kan? Nampak hipokrit disitu.

  17. Anonymous says:

    Sudah2 la.. Netizen nowadays mulut macam puaka.. Kritik hati dan diri sendiri dulu la blh tak.. Apa yg korang tulis tu menunjukkan hati korang yg hitam dan busuk …

  18. Abdullah yusoff says:

    Yg kau orang kutuk sangat dia tu, apa yg dia dah buat? apa?kau orang sendiri baik sangat ke? sampaikan ibadat haji orang lain boleh dinilai mabrur atau tidak! siapa kita sebenarnya? kalau kita rasa kita ni baik sangat, apakah kita sedar bahawa bersangka buruk kepada sasaorang adalah dosa ! dimana baiknya kita? tak pasal2 dapat dosa kering! nilailah sasaorang secara positif!. Sebelum menilai orang lain nilailah diri sendiri dulu! janganlah perasaan dengki dan tak dapat apa yg dia dapat ,maka segala apa yg dia buat semuanya tak betul, yg betul yg baik hanyalah kita, walaupun tak buat apa2,

Tinggalkan Komen Anda Di Sini