Written by AbangNara | August 26th, 2014

Menarik juga Abang Nara membaca luahan hati Rita Rudaini mengenai tuntutan muta’ah RM300,000 yang difailkan terhadap bekas suaminya, Aidil Zafuan. Ada kelogikan dan kewajaran daripada kata-kata yang diluahkan oleh pelakon jelita ini. Tambah menarik, Rita turut membongkar yang dirinya tidak pernah menggunakan duit milik Aidil walau satu sen sejak mereka berkahwin dulu. Hmmmmm.

rita dan adidil

Malah Rita juga turut mempersoalkan mengenai perbelanjaan perkahwinan kedua Aidil dengan Zarema yang pastinya menelan belanja besar. Jika itu boleh dilakukan, apalah sangat tuntuan muta’ah ini. Kata Rita:-

Saya bukan nak duit dia (bekas suami) pun. Sejak berkahwin lagi saya tak pernah ambil duit dia satu sen pun. Malah saya guna duit hasil berlakon untuk belanja sendiri. Dia pun saya belanja dan manjakan dulu.

Tuntutan mutaah ini nak sedarkan pada dia yang jangan ingat boleh layan saya dan anak macam sampah apabila sudah senang dan tak mahu kami lagi. Maruah saya dan anak bukan di bawah tapak kaki dia.

Kalau masa kahwin lain dia boleh habiskan beratus ribu ringgit, kenapa dia tak boleh bayar tuntutan untuk saya sekeluarga. Di dunia ini dia boleh menafikan serta berbohong… tapi di akhirat nanti nak lari mana gamaknya.

rita

Abang Nara enggan menyebelahi mana-mana pihak. Abang Nara yakin pihak mahkamah akan membuat keputusan yang adil. Sama-samalah kita nantikan hari perbicaraan kelak. Semoga pihak yang benar mendapat kemenangan yang diinginkan. Selamat berjaya Abang Nara ucapkan kepada Rita dan Aidil.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

116 responses to Sejak Berkahwin, Saya Tak Pernah Guna Duit Dia Satu Sen Pun – Rita Rudaini

  1. Anonymous says:

    saya sokong kak rita,

    0

    0
    • Olga says:

      TELENOVELA NI DAH EPISOD BERAPA YE NI DAH MASUK MUSIM BARU KE?????????

      0

      0
      • Olgi says:

        kalah telenovela indonesia

        0

        0
        • Kaki Sinetron says:

          PEMBETULAN: SINETRON INDONESIA

          0

          0
        • Yahudi says:

          daripada kesian , terus jadi meluat !! Padan muka kau Rita , kena tinggal dgn suami !!

          0

          0
        • Olga says:

          Rita ni masih rindukan henjutan Aidil la ni!
          cuba la aidil sesekali balik ke rumah rita bg sehenjut dua.. mesti rita senyap! ye lah pompuan bila sangap henjutan mmg mcm ni!

          0

          0
        • Anonymous says:

          hoi aidil, ko amik rita jadi bini no 2 je laaa… abis cite, sorg bini kesayangan mertua, sorg lagi xyah kacau… ko gak untung dapat bini 2, zarema xyah nak dengki, ko pun kapel ngan laki org before org tu cerai..

          0

          0
        • masyrkt kian mereput ... says:

          Ohhhhh jenis makan duit perempuan …. ….. slalu gak dengar llaki jenis mcm ni ….. sblm nak dapt ikan paus … ikan kembong kene diasingkn dulu … lelaki kenelah laburkan sikit …. barulah dpt tangkap ikan paus tu … berlambak kat luar tu … lps tu tarah cukup2 … tp pompuan yg bnyk duit tak kesah asal jngn pandang pompuan lain .. bnyk gak yg garang2 … almaklumlah pelaburan dah bnyk kuar. Kes mcm ni dah lali dlm msyrkt … realiti kehidupan … kawin susah tak kawin pun susah … kenelah tawakal bnyk2 klu nak hiduppp …. ada tak cinta yg tulus ikhlas skrang ni?Takutler

          0

          0
        • masyrkt kian mereput ... says:

          Sorry nak terperincikan bukan smua org pompuan yg berduit yg tak fikir panjang nak buat plaburan klu lelaki mcm ni tp ada yg segelintir tak kesah sbb duit masing2 … klu setakat nak tolong hubby tak ada masalah .. nak belikan kete pun tak ada masalah tp ambik kesempatan tulah yg menyirapkn darah … sy penah kene dngn bf lps tau family backgrnd kita dia terus berubah 360o … terus asyik kita jer kuar duit … mula2 dia nmpk ikhlas .. lps tu barulah tau saper dia … klu pilih sekufu org kata kita double stndrd. Go RR.. U hv evry rite 2 fight 4 ur kids.. May Allah be wiv u.

          0

          0
  2. nok gebuzzz says:

    tak sangka aidil seteruk mcm tu….buat jer ape yg patut rita demi anak….

    p/s:masa sayang sanggup buat ape saja,tapi dah benci buat sampai terduduk…

    0

    0
  3. hawa says:

    aku respek dia….dia tuntut bkn utk diri dia…tp utk masa depan anak2….bapak dia kena bertanggungjwb…….

    0

    0
    • keluli says:

      Rita juga bagus sebab dia x nak Aidil terseksa di akhirat kelak.. Sebab tu dia susahkan aidil didunia..

      0

      0
  4. blueberry says:

    Aku harap sgt Rita menang. Bkn sbb tamak tp Sbb Rita seorang yg berani.. bangun melawan walaupun pelbagai tohmahan yg org luar lemparkan.

    0

    0
  5. peeiiii says:

    selagi aidil tak adil…lagi byk la crita kluar….yg perempuan akan ambil perhatian hak2 mereka…yg lelaki jaga2….walaupun tak manis, jelek ker apa ker…ini semua iktibar

    0

    0
  6. doakan yang terbaik untuk rita dan anak-anak

    0

    0
  7. ina says:

    Btol.. Kejar smpai dpt.. Teruk laki2 mcm ni.. X mustahil sbb my fren pn laki dia muda dri dia.. Dri mjlis kwin smpai nk cerai bini yg support siap duit mkn n transport.. Tpi jnis xbersyukur.. Skrg my fren fight tuk nafkah.. Walau sukar turun naik mahkamah tpi dia tetap lakukan demi ank2..

    0

    0
  8. Mummy Dina says:

    kesiannya..anak2 yang jadi mangsa akibat penceraian ni..semoga isu nafkah ni dapat diselesaikan dengan cara baik..nafkah anak2 memang tanggungjawab si ayah..

    0

    0
  9. ada ak kesah says:

    yeahhh…first
    hurm..mcm2 lpas nie apa plak..dah k`berapa episod nie erk..?

    0

    0
  10. insan biasa says:

    aku ni kdg2 rimas dgn statement rita asyik muncul kat media jerr. tapi bila aku baca statement dia, aku mula rasa yg dgn cara beritahu kat media jer cara untuk dia sedarkan aidil tu. walaupun org cakap dia minta simpati, tp bagi aku dia adalah wanita yg tabah demi anak2 dia. go rita. aku sentiasa sokong kau walau aku tak kenal kau lebih dekat. aidil memang patut di ajar menggunakan cara ni. jgn ingat wanita ni lemah. wanita juga ada akal fikiran

    0

    0
    • ABDUL says:

      Boring ah asyik citer dalam kain dia jer…

      Balasan Allah pada wanita yang tak tahu hormat suami dan mertua….

      0

      0
      • BEDUL says:

        Balasan Allah pada kau yg mengata dia tanpa tahu hal sebenarnya, ko nak campak mana? Standby baldi lah tadah balasan Allah nanti pada ko.

        0

        0
  11. ad ak kesah says:

    aik..td ak bka BN topik nie x da owg komen pown ag..,bla ak summit j pnya amai dah post komen d`owg..laju btoiiiii

    0

    0
  12. PukimakPalingHanyirUtaraTanahAir says:

    Nampok benor menipunyer….

    0

    0
  13. aihh says:

    dia lagi???… aihhhhhh,,, udah2 rita… kalau si suami x nak bertanggungjawab..biar akhirat dia jawab,,,
    redha please..

    0

    0
  14. pepsi says:

    kesian… wanita biasanya sanggup berkorban ape-ape saje untuk orang yang mereka cinta.. tapi belum tentu setiap pengorbanan mereka dihargai.. malah dicaci dan dilupai

    0

    0
  15. Anon says:

    klu ex laki dia hidup merempat, rita pn xsmpai hti kot nk tuntut itu ini.dah laki nya berduit, kawen beratusan ribu rm tp nafkah anak2 hampeh, tgu aje hasilnya. mahkamah bukan buta n lawyer Rita bukan bodo nk bg rita tuntut sembarangan.

    0

    0
  16. sue says:

    dia juga ibu..Dia juga bapa
    semoga tabah mhadapi dugaan ni… kami doakan smoga rita menang

    0

    0
  17. Bosan says:

    sudah2 la tu rita..respect sgt dkt nora danish ,erra fazira..artis lain berpisah xde la mcm rita ni..meroyan x abis2,..x malu ke dok harap duit org.dia x bg nafkah nnti dia jwb la kt akhirat.x pyh kita jatuhkan maruah dok mengemis sgt..lg 1 klu pun minta nafkah mutaah ni biar la hal ni dlm mahkamah je.x pyh nk cter kat media..nak publisiti ke sbb x femes?Tgk Erra fazira & nora danish artis kelas AAA mcm mane. .

    0

    0
    • sokong rita says:

      Ex husband nora danish & erra fazira tu bertanggungjawab.tak mcm si aidil tu. Lepas tangan mcm tu saja. Walaupun si rita ni garang..kalo si aidil tu ikhlas nak tolong jaga anak..maki hamun lah mcmana pun yg penting anak 2 tak terbiar mcm tu saja.

      0

      0
      • Bosan says:

        sepatut nya Rita belajar mcm mana nk settle masalah ni..jgn biar nmpk diri tu buruk.x nafikan tggjwb anak.klu rita ni hati baik & lembut..anak2 akan ok.mcm norman hakim & memey.Jgn tunjuk sgt iri hati tu..org luar boleh nmpk..

        0

        0
      • bosan jugak laaa says:

        alaaa salah rita gak…pi kawin dgn jantan berhingus apasal??? hmm pastu asyik tak puas hati je…cuci laaa hati tu sikit rita ooiii…

        0

        0
    • propa says:

      kau pun nak samakan rita dengan EF & ND. agak2lah…tengoklah diorang keadaan tak sama. EF cerai cara baik, ex laki bertanggungjawab, jaga anak makan pakai semua siap pernah nak cuba tawan hati EF balik. punyalah sweet. ND walaupun cerai berai time mengandung, tapi keluarga mertua support dia, sampai sekarang hubungan baik dng keluarga mertua. RR dahlah bekas suami tak bertanggungjawab, keluarga mertua pun tak baik dengan dia, dah macam mana nak duduk diam? Perempuan, tak bolehlah nak redha saja…kena tengok keadaan lah…kalau tak tuntut apa yang hak, sampai ke sudahlah nanti diri sendiri merana. Ini hak bukannya gatai2 nak tuntut bukan2. Semoga kisah ni jadi pengajaran untuk semua. Jangan jadi lelaki tak guna macam aidil, dan perempuan kalau bercerai berai, jangan biar je diri dianiaya. Tuntut apa yang hak untuk masa depan sendiri dan yang UTAMA masa depan anak2 jugak.

      0

      0
      • dian says:

        sape yg satu jeeeee dislike ni? wife baru aidil ke?

        0

        0
      • atas pagar sebelah says:

        Adala sebab mak mertua x suka..kalau dah mulut asik keluar yg buruk pasal bekas laki..xde yg baik..asik buruk je..kalo kena ke adik aku pun hangin..sebelah pihak aidil senyap je..kalo nak pertahankan hak g mahkamah..biar mahkamah tentukan..x pyhlah kat mahkamah dah cerita semua luar dalam..kat media pun cerita belaka..dia cite laki dia semua x baik..sedangkan laki dia tu bapa kepada anak2 dia..kalo org matang dan profesional …x ikut nafsu dia xkan mengaibkan org lain..xdenya kuar cengini..ada je artis ada anak cerai berai xde pulak asik kuar statement memanjang londeh belaka kat media..nak pertahankan hak anak pun bkn aibkan org lain..ayoyo..rita2..mulut hang ni nanti makan diri nnt..sian anak2 jd mangsa

        0

        0
    • MAKLONG says:

      Anak BOSAN , sebab suami2 pada nama2 yang anak sebut tu bertanggungjawab dan mengalah pada bekas isteri, sebab suami2 pada nama2 yang anak sebut tu menghormati lebih banyak tanggungjawab yang harus di pikul ke atas bahu bekas2 suami2 pada nama2 isteri tersebut. Akan tetapi suami pada RR ni tidak mendapat hidayah seperti suami2 pada nama2 bekas isteri tersebut.

      Doa maklong , semoga usaha RR mendapat berkat demi anak-anak.. Tidak ada salah dan silapnya sekiranya RR ingin menuntut pada yang hak. Fahamilah boring mcm mana kalian baca pun hakikatnya RR menuntut pada ayah anak2nya bukan pada orang lain.

      0

      0
      • UCU says:

        Betul tu maklong,, ucu yg membaca n mengikuti cerita psl RR kt BN ni pn simpati gn nasib RR. lantak la nk keluar spi seploh kali sehari ke cte psl RR, ttp nk tau jgk2 ap cte ny. Kepada pengomen yg asik dok komen kata ‘bosan la ask cte psl RR’ ‘nxt please’ ‘RR ni ask cte psl kain dlm’ la apa2 je la, ale uto la u ols. G bkk artikel psl eina azman ke psl norin aziz dpt bby baru ke, kamal adli gn sp ntah nme gf dy tu dh berpisah ke, g komen kt sne shuh shuh shuh. Jgn komen kt tajuk yg ad nama RR.
        Btw, smoga RR tabah dan menang ats tuntutan tersebut. Aamin..

        0

        0
  18. Anonymous says:

    sokong 100% Erra fazira contoh artis kelas AAA.Tutup aib suami dgn berdiam diri..bila kita tutup aib org/suami Allah Swt akan tutup aib kita.Ni x..orang pun naik meluat tgk lepas satu2..huhu..mcm dah kemaruk sgt mengemis & mencanang.lepas tu mcm dia sorang je la terbaik..org lain jahat..die je yg perfect.mcm mana aidil nk tgk anak2 klu mak mcm tu..aidil pun takut..hukhuk

    0

    0
  19. pepsi says:

    Alhamdulillah… in shaa Allah kita sama-sama doakan mudah-mudahan RR berjaya dalam tuntutan nafkah untuk die dan anak-anak.. bukan senang nak jadi ibu dan juga bapa kepada anak-anak yang sedang membesar.. nk kena berkerja lagi , menguruskan anak-anak lagi.. susah klo kita cume seorang..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Masa kau setuju nak kahwin kat siam tu dah menunjukkan diri kau mmg sampah …org ada mak bapak ko belakangkan knp, skrg nak pertikai konon…mmg mata duitan guna anak2 tagih simpati bodoh nyer pompuan

    0

    0
    • dunia says:

      anonymous.. cpa tak setuju kahwin dekat siam bila di janjikan dengan sehidup semati susah senang bersama.. kadang-kadang sehingga seorang perempuan sanggup membelakangi ibu-bapa sendiri kerana janji seorang lelaki.. sehingga seorang perempuan sanggup berkorban apa-apa saja.. dah mcam ni nak salah kan wanita pulak…

      0

      0
    • mariasindabela says:

      anonymous:knape.dlm Islam xde pon ckp xley kawen tanpa restu org tua, cuma kn hormat je.kalau x, xkn la ada wali hakim untuk menyelesaikan masalah munakahat.ko tue yg tak brapa cerdik ,x tau hukum hakam.dia mata duitan ke or tak, itu mmg kewajipan bapaknya yg kena tanggung.anak itu amanah Allah, ibu bapa mmg wajib memberi keperluan sehingga anaknya berusia 18 thn.

      0

      0
    • kakmah says:

      Assalammualaikum..

      sedapnyer komen yer…

      SEKURANG2NYA DIA KAWIN KAT SIAM, KAWIN SECARA SAH. TAK PAYAH WALI2 PUN SBB DIA JANDA.

      LAGI SATU, SEKURANG2NYA DIA TAK BERANAK LUAR NIKAH..!! X BUAT KEJE HARAM CAM ARTIS2 LAIN YG KONON BAIK TP TIME NAK BERANAK, SENYAP DARI DUNIA HIBURAN.

      TAK KENE KAT BATANG HIDUNG SENDIRI, BOLEH LAA CKP CAMTU…

      0

      0
  21. a says:

    common la aidil hang main dgn jdt.kelab paling kaya.kalo member aku men kelab biasa pun gaji rm10 K plus. ni kan ko, jgn main2 aidil

    0

    0
  22. fifi lala says:

    go rita go! akk tetap sokong rita!~

    0

    0
  23. borakkosong says:

    Aidil tu jantan species bangsat dulu kini dan selamanya…satu family bangsat…yg salah kan rita kat atas tu pun bangsat…rita tu pompuan..anak perempuan org yg patut kena sepak si jantan dayus tu…kaki todi…main bola macam pondan lari pun berat bontot ape ke bodoh sgt special nya nak bayar si bontot tu mahal tu utk main bola..pasukan meroyan gila glamer jer angkut pemain2 sampah mcm aidil tu..tanggung jawab jgn nak lepaskan…mcm bini baru hangtu terbaekkkkk derrrr….mcm betina sewel jer aku tengok…itu pun nak kecoh kat dlm bang bang boom…puihhhh…setakat pompuan mcm tu buat ayam kat bukit bintang boleh le..tapi lu bodoh pi buat bini ape barang bro….hahahhaahah…..tak de taste ke…dah le ambik anak pompuan org bawak lari khawin siam…pastu lu cerai dia tak bagi ape2..jantan pondan sgttt…..family pun mcm gampang mcm ler bagus sgt family lu sampai nak hentan rita terok2….ape pun rita ingat Allah s.w.t sentiasa bersama org teraniaya..peace for rita.

    0

    0
  24. aidil sengkuang says:

    Ape kebenda nak samakan kes rita dgn si erra dgn nora…hang pa ingat dua ekoq tu bak kaaaaaa..hahahaahhahhha……erra fazira wan chik????..baek????..pleaseeeeeee….nora danish???..baek????…tolong lahhhhh……depa tak bising sbb depa nye kes tak sama dgn si rita ni..ada faham tak monyet???…ckp sedap ler…kena batang kelentit sendiri baru tau tinggi rendah bumi..

    0

    0
  25. sue says:

    ‘redha’ tu untuk wanita yang lemah je. Rita ada anak-anak nak diberi makan, rumah nak dibayar, kereta, pengasuh anak-anak, etc. Kalau jatuh kat saya, saya akan fight macam Rita jugak. Demi masa depan anak-anak, saya sanggup walau kena caci. Bapak nya senang-senang nak kawen baru, tinggalkan amanah Allah mcm tu je? Kalau dah tak nak kat Rita sekurang-kurangnya jalankan tanggungjawab sebagai ayah. Kalau dari dulu Aidil tu bagi nafkah walaupun sikit, rasanya Rita takkan bising macam ni.

    0

    0
  26. kencing berdiri says:

    Setuju dgn komen diatas tuuuu…..malas nak cite sape erra sape nora..rita ni better dr dia org…aidil tu budget hot walhal versi jantan takde kualiti.dah le ambik anak perempuan org bawak lari khawin kat thailand pastu kau cerai tak bagi ape2..ikut sgt ckp mak kau tu…tak malu dah tua menyusu badan lagi!! Puihhh.boley jalannnnn…dont worry rita Allah bersama hambaNYA yg dianiaya…

    0

    0
    • lanang says:

      YES I agree with u….kalau dia kata EF n ND tu contoh artis kelas AAA, Rita is more……she is artis kelas AAAAA (5 A) she is more beutiful dari both of them n tak hipokrit macam ND.

      0

      0
      • faham hak wanita says:

        Yes, aku salute RR…sejak bercerai dengan aidilnotelo tu, belum lg terbaca ttg gosp hangat selain daripada kes yg berbangkit dan tuntutan nafkah daripada aidilnotelo. EF & ND tu x sama kes dgn RR. RR is the real good mother for her kids. Harap RR menang kes tuntutan terhadap Aidilnotelo ni.

        0

        0
    • AIN*DD says:

      yg ni komen paling lawak..dah tua bangka dah ade anak dua..player jdt..tp masih menyusu badan mak..kelakar la…hahahahahhahahhahahahaha….

      0

      0
  27. Naluri Ibu Baru says:

    Kasihan anak-anak itu. Tersepit dalam kemelut ayah dan ibu. Lebih malang jika ayah masih hidup tetapi tidak hadir dalam kehidupan mereka. Ya Allah, Kau pelihara mereka Ya Allah.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    myb nie hkum karma kot… mne la kite taw kn.. kite xknal pn kperibadian msg2.. ap ykite bce, kte dgr @ tgk xsmstiny sme ngn realiti.. ape2pn tmpng smpati ngn nsb rita.. for aidil klaupn da bnc kt rita, tp ank2 ttp t/jwb u.. wjib.. bkn sunat..

    0

    0
    • mariasindabela says:

      hukum karma ko!ko tau ke kifarah org camne.kau ahli tilik ke dpt tau segala.itu ujian dia masa kt dunia, mn tau berkat hidayah kt duk berdoa, RR nie lg mulia dari kita.dont assume anyone, yet we dont know the true colour peeps

      0

      0
  29. toto says:

    Ish..yg mana dok ckp rita tu jahat?aku rasa lpas bcerai dia xdak plak p enjoy kt club2 lepas tension..dunia dia ngn anak2 ja..mmg hak dia nk mntk tu utk anak2..aku rasa dia mampu tp saja nk bg pengajaran kt jantan xguna cam aidil tu..tu belum kuar lagi anak ngn zarema a.k.a mona fendy..mesti dia fokus kat budak tu ja..sapa xsakit ati..nafkah anak wat lepas tgn,kasih syg kt anak lagi la jauh skali..

    0

    0
  30. mesra wartawan says:

    Rita ni mesra wartawan.dah tu wartawan tanya nak tak nak jwb lah habis cerita..lu irg tak duduk tempat dia ape lu org tahu..kalau dia org biase takdelah kot wartawan bodoh nak kejar dia nak tahu cite dalam kain dia…kang tak jawab sampai kesubuh wartawan dok antar msg nak jadi org pertama tahu cerita terkini…inilah privasi yg terpaksa dibayar oleh mereka yg bernama artis…serba salah dan serba tak kena…kang bila dia berdiam lu org macai2 hiburan ni cop dia lain plak..bagi aku dia buat utk masa depan anak2 dia..sbb jantan takde kualiti tu kaki enjoy je tahu..dah mcm gayboy!.

    0

    0
  31. minah says:

    Boringgggg. next!

    0

    0
  32. roti nan garlic says:

    Aku tengok muka bini baru aidil tu serius aku ckp mcm nenek kebayan.gigi berterabur,pendek kemetot pulak tu.tang mana lawa pun aku tak nampak.rita 100 kali lagi lawa dr bini baru budak dayus tu.ape ke taste!! Kalau nak ganti baru biar ler yg lebih dr yg ditinggalkan tu.ini apew pilih bini muka mcm cina lorong.kikikkikikiki..jijiksss

    0

    0
  33. Take your time to read about these other customer’s experiences
    as this can point you to the best professional for your job.
    Hence, a reasonable service warranty gets counted as
    an critical trait and top quality of a fantastic plumber.
    Students who attend city colleges often do so to acquire an associate’s degree and many tend to pursue state colleges
    or universities to earn a bachelor’s degree.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Memang la cara Rita selalu minta duit dari Aidil tu macam terdesak. Apa tah lagi selalu keluar statement di media. Walaupun Rita mampu dari segi kewangan tapi Rita mempertahankan hak anak2 dia dan hak dia. Memang la tak patut Aidil buat tak tau aje. Nasib baik la kes Rita tak seberat kes Awie yang sanggup pukul isteri di khalayak ramai dan tak pernah daftar perkahwinan di Malaysia. Aidil daftar tak perkahwinan dengan Rita di Malaysia sebab kahwin di Siam? Nanti jadi macam isteri Awie Rozana tak boleh bawa kes ke muka pengadilan.

    0

    0
    • faham hak wanita says:

      RR & Aidil dh register nikah kat Malaysia…masa RR pregnant anak pertama dorg dh register…

      0

      0
  35. Kaki Anime says:

    Kalah anime Jepun! Anime Jepun macam ONE PIECE dah beratus-ratus episodnya dan hingga kini masih tayang di televisyen negara matahari terbit itu.

    0

    0
  36. nasihat says:

    pengajaran utk lelaki d luar sn

    Pesanan untuk diri saya & sahabat-sahabat yang sedang mencari jodoh… Patuhilah Pesanan Rasulullah saw ini : “Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah”.Berikut diperincikan apakah maksud nanah, mananah, hananah hadaqah, basaqah dan syadaqah…
    1. Wanita Ananah : wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati
    .2. Wanita Mananah : wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar
    .3. Wanita Hananah : Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.
    4. Wanita Hadaqah : melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang sudah botak
    .5. Wanita Basaqah :Ia ada 2 makna:Pertama wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.Kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.6. Wanita Syadaqah : banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja.

    0

    0
  37. Kenapa korang suka bagi komen nak mintak kena kaki jer??
    kalau tak suka jangan komen…jangan baca..perlu ke nak cakap benda yang kurang sopan?? Si OLGA ni satu…kau pernah kena langgar dengan lori najis eh sampai bagi komen macam tu sekali? tak de pulak aku dengar korang kata buat pengajaran ke ape ke…ni siap hina orang lagi..amboi biase mulut tuh!! esok kat akhirat merangkak la cari si polan yang korang hina dulu…ini reality bukan saja2 nak tunjuk baik…orang yang suka tunjuk diri buruk tu yang patut malu..apa rasa kalau keluarga korang yang kena hina macam tu..tak pun diri korang sendiri..jangan nak lupa diri sangat la..orang yang suka menghina tu sebenarnya kurang kasih sayang..kalau aku tahu siapa si OLGA ni memang aku ketuk kepala kau dengan Steering Lock harap2 otak kau normal balik!!! sekian~

    0

    0
  38. jamu mak dara says:

    semoga berjaya yer rita..aidil dh tak senang dok dh to

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Surah Al-Baqarah ayat 216..cuba hayati dan fahami..apa yang berLaku pada perempuan tu ituLah yang terbaik yg Allah tentukan utk dia..by the way..kita kLu nak kan anak orang…baik lelaki mahupun perempuan..takyah la nak guna sihir ke, guna² ke, bomoh ke…sbb jodoh mcm tu tak Lama sbb Allah x izin..pastu biLe brkawen pLak..jangan puLak si isteri nak ‘tundukkan’ si suami..nk jadi raja..apa suami buat kena dpt keizinan isteri..ooopppsss…! Allah Maha Mengetahui….!

    0

    0
    • Dah takde bahan lah tu nak mengata Rita skg tuduh dia main bomoh pulak. Tak guna quote ayat2 Alquran sana sini, ingat FITNAH itu tergolong dlm perkara yg terkutuk. Aku rasa Rita tak perlu berbomoh-bomoh segala, mmg anak jantan tu yg bodoh, dia yg buat pilihan hidup dia sendiri. Anak lelaki di lahir kan utk jadi khalifah. Selepas akhil baligh, mereka sudah diperlukan utk memikul tanggungjawab. Jadii at his age semasa berkahwin , si jantan ni pun sudah harus dipertanggungjawabkan atas segala perkara yg berlaku. So, my point is, JADI LELAKI LAH JANTAN!!! Boleh tak for once, kau berdiri di atas telunjuk sendiri. Jgn hanya jadi jaguh di padang tapi hakikatnya kau adalah seorang yg lemah dan hanya tahu ikut telunjuk org disekeliling.

      0

      0
  40. Anonymous says:

    bak kata UAI, x cantik x apa… malam blh tutup lampu… janji dia menyenangkan hati… mulut pandai jaga… ingat x dgn kisah nabi ibrahim as dgn menantunya…. ambiklah iktibar dari kisah itu…

    0

    0
  41. perak girl says:

    ni yang buat takut nak kawen ni..macam2 hal…..

    0

    0
  42. Anonymous says:

    susahnya sifir ni bang nara 8x? =64

    nape la bukan aidil yg dlm mh370 /mh17? budak yg ada bapak pun mcm xde bapak. jantan sial lps tgjwb mcm tu. klo dia ada bg takkan la si rita ssh2 nak bwk kes ke mah. ingat senang ke proses undang2. lgpun bukan jantan tu tak mampu!

    0

    0
  43. Mat K says:

    Settle kat mahkamah dah la syg oi. Tak perlu nak heboh-heboh hal bekas konek kau!

    0

    0
  44. Having reaad this Ibelieved it was really informative. I appreciate you taking
    the time and energy to put this information together.
    I once again find myself spending way too much
    time both reading and posting comments. But
    so what, it was sttill worthwhile!

    0

    0
  45. nil says:

    Perhatian sikit ye.

    Cuba cari dan selidik.

    Dalam islam tidak ada langsung HUKUM KARMA.

    Jangan kita silap. Kita juga selalu menyalahkan takdir tetapi apa yang berlaku kadang-kadang ianya datang drpd perbuatan kita sendiri. Terima qada dan qadar serta redha dan cuba perhalusi takdir Tuhan yang sebenar-sebenarnya.

    Kadang-kadang itu sampai ada yang kata,..wajib makan benda ini, wajib datang ke tempat kalau tak mkn kalau tak anda akan rugi.

    Cubalah guna ayat itu sebaik yang mungkin

    0

    0
  46. FAN RITA YANG TAKSUB LA SGT says:

    LEPAS NI MMG TAKKAN BACA BN LAGI BERAT SEBELAH PATUT LAH NAMPAK MACAM RAMAI SGT FAN RITA & PENYOKONG DIA RUPANYA SEMUA YG SEBELAH AIDIL OR BERNIAT NASIHAT DI DELETE..BY THE WAY..MUNGKIN ORG YANG SAMA JE DOK KOMEN DENGAN NAMA YG LAIN.HUHU SABA JE LA..

    0

    0
    • ADIL says:

      Fan Rita yang Taksub la Sgt…

      Setuju dengan ko 200%. Komen aku semalam ada, tup2, dah tak ada. Ini tidak aidil!

      0

      0
  47. kiki says:

    Sape ckp ZAREMA xcantik..sjk dia bertudung jauh lebey cantik dri pompuan hidung seludang tpi otak udang ni..Bak kata AIDIL cantik dalaman yg ptg..pandai hormat org tua,suami..ni tidak abis semua dia nk maki..sampai ckp fly AIDIL mcm xde AGAMA…ko pun pang ckp AIDIL tu mcm tu..sebenarnyer ko sayang AIDIL g..cari la lelaki lain yg bole terima ko and ank2..tu pon klu ada yg berkenan..ngn mulut puaka ko ni..rasa2..ada ke org nak ker?pakai keta mewah bisness berjaya..tpi hati ko xpernah gembira…muhasabah la diri tu..ko pon bkn muda g.satu hari klu AIDIL dh xthn..aib ko plk yg terbuka..

    0

    0
  48. badang says:

    dahlah kau ni..meroyan x ttentu arah..ke kau ni gilakan ex kau..pegila cari jantan lain yg kau rasa setaraf dgn kau..kau dulu kawin dgn dia bknnya dara lagi pun…pd ex kau tahniah kerana telah membina masjid..semoga bahagia sampai ke jannah…amin…pada kau meroyan la lagi..cheap

    0

    0
  49. sue says:

    Aiyo!!! Aidil tak datang pun utk kedua2 court case sulh & muta’ah tu. This guy is really not serious and responsible. Tau cabut lari jer. Cer korang baca ni (dipetik drp portal Murai):

    Dalam pada itu, Mohd. Zaidi berkata, pihaknya telah menyerahkan notis saman kepada Mohd. Aidil Zafuan untuk hadir pada sebutan kes hari ini.

    Walau bagaimanapun, ketua pasukan Harimau Malaya itu tidak hadir tanpa memberi sebarang alasan kepada mahkamah.

    Difahamkan dia masih belum melantik peguam bagi kes berkenaan.

    Mohd. Zaidi berkata, Mohd. Aidil Zafuan, 27, juga gagal hadir pada proses sulh (perbincangan secara baik) yang telah ditetapkan mahkamah pada 14 Ogos lalu.

    0

    0
  50. @ariff says:

    Bgusla abang nara delete komen pnyokong aidil..klu nk puji pujan aidil laki bini pglah instagram si zareemau tu..naik geli aku baca pnyokong2 dia komen…aku perempuan…korg xkna ap y rita kena bole la cakap byk.klu korg kn, korgla y paling kuat melolong….

    0

    0
  51. Oppss.. says:

    Kalau aku la..dh xnk byr nafkah ank2 sgt ajr ngan cara jgn bagi tgk anak smpai ank tu besar..padan muka..org lelaki ni time muda mmg die lupa diri..esok2 dh tua sakit terlantar baru reti nk cr ank..time tu ank dgh bsr dh ade keje sndri tau la ank tu menilai sape y susah jaga mereka masa diorng kecik..

    0

    0
    • faham hak wanita says:

      klu ikutkan hati. mmg aku sokong RR buat cara ni…tp kesian kat anak2 bla dh masuk sekolah nnt. x boleh nk bayangkan betapa sampai hatinya aidilnotelo tu membiarkan anak2 tanpa nafkah dan kasih sayang ayah. Klu dia betul sayangkan anak2, dia mesti dh berusaha walau apa cara pun utk berjumpa dgn anak2.

      0

      0
  52. woitt! says:

    tuntutan Rita yang dulu camne?..dah tuntut yg lain pulak..mana lawyer yg nak membantu sgt tu? cepatlah hentam si Aidil ni..Jangan risau Rita..balasan Tuhan ade..mana tau lepas ni lutut Aidil terkopak..tak dpt main bola..terus kene buang..bini baru pun benci..

    0

    0
  53. abgnara sila betulkan says:

    abg nara, ayat di baris ke 4 tu mcm xbetulja.. kata xguna sesen pon sejak kawen dulu… tapi dalam statement rita, xguna sesen pon sejak dia berkawen lagi.. bukan apa, ayat abg nara tu boleh menimbulkan kebencian peminat kerana salah komen.tq

    0

    0
  54. kaklong fadilah says:

    hai la rita..klu hang redha dgn ketentuan Allah taala hang takkan smpai tara ni punya nk bukak segala cerita..nmpak sgt hg xboleh terima apa Allah taala dh tetapkn utk hang. Hg kena ingt kita ni bukan siapa2 nak ajaq orang..yg boleh membalas apa saja hnya Allah saja..klu hg dok diam itu lebih baik dr dok tunjuk berani lagu ni..

    0

    0
  55. Biskut says:

    Aidil, pepatah org putih ada mengatakan….U can run but u cannot hide. hahahaha….run aidil run!!

    0

    0
  56. ilya says:

    tidak menyebelahi sesiapa, jika Aidil salah moga tindakan harus diambil. tetapi, 1 yg saya perasan, setiap kali ada berita tentang aidil (contoh, kawin, umrah, zarema mengandung) maka rita akan keluarkan isu. mungkin kebetulan.Wallahualam. Semoga Allah menunjukkan kebenaran. semoga selesai semuanya secepat mungkin.

    0

    0
  57. DIA says:

    berat mata memandang, berat lg bahu memikul… apatah lg seorang ibu tunggal tak kira lee bercerai hidup/mati. banyak mata2 duk pandang & mulut2 duk mengata… sebut jew janda a.k.a ibu tunggal mesti org akan cop benda yg tak baek jew kan… dah setakat itu jodoh mereka. so kpd lelaki/suami/ayah yg bercerai hidup tuuu, sila jalankan tanggongjawab anda coz itu yg akan d soalkan esok2. bg yg mampu tuu jgn lee nak buat macam2 alasan coz tuk anak ko jugak kan, kalau dah tak sayang ex bini tp sayangilan anak2 anda coz diaorang lee saham akhirat awak. setiap perbuatan ada balasannya tak kira lee baek/buruk.

    0

    0
  58. matapena says:

    Hbis cite dlm kain tk kuar ke? semua hal buruk keluar, beginila wanita bila jdi pedendam dn benci… lelaki pun satu ada anak… byr nafkah beb!

    0

    0
  59. mimi says:

    Kalau Aidil bayar je takkan jadi isu pun, ni asyik lari je, pastu tuntutan mahkamah tak nak datang, tapi pergi indon beli barang hantaran ada pula masa.

    0

    0
    • faham hak wanita says:

      Tu yg x faham tu..naper susah sgt aidilnotelo tu nak pg mahkamah? Asyik mengelak jer..g mahkamah x boleh…tp g berjimba sana sini ngan bini baru & dmeroyan crew tu byk pulak masanya..byak pulak duitnya..tp nafkah anak x dihulurnya….

      0

      0
  60. rita says:

    Panic attack!!!!! RR sudah naik angin bekas lakinya jadi kapten, isterinya pula mengandung…. jelus sebab dia bawa khawin budak belasan tahun di Thailand tidak di buat grand2……. menghina pemain bola sepak? siapa suruh kahwin pemain bola sepak budak2 lagi tu….fikir boleh di kontrol kah budak2. bawa kes ke mahkamah masa orang ada perlawanan….. buat statement pun macam merapu saja. tak pernah guna 1 sen pun duit bekas suami? mustahil!!!!!!…. bawa lah ke mahkamah selesai sendiri tidak perlu sebar kan di media dan minta orang tolong musnah kan aidil dan keluarganya…… bagi tambah dosanya sahaja….. sebelum membuat kenyataan sila rujuk semua kata2nya di TV dan media lain…… dulu dia keluar kenyataan tidak sedar aidil masukkan duit dalam akaunnya.. RR ini tidak akan berdiam selagi aidil belum bercerai dengan isterinya………. dulu sokong dia sekarang nampak macam hatinya ke arah memusnahkan dan menghancur karier, keluarga dan maruah bekas suami… paling best dia ni kalau di luar lancang mulut begaduh tapi ditemuramah macam lemah lembut …. sangat best pandai berpura2 untuk minta simpati dan duit……. pelakunlah katakan silap perhitungan dia ni kesihan….. salah pilih laki…. nanti lain kali kawinlah VVIP tu bila cerai macam norish karman banyak duit bulan2 diberi walau pun ada simpan gigolo

    0

    0
  61. Kak Piah says:

    Actually, kes mcm Rita ni bersepah2 dlm mahkamah syariah…lah u olls, NAK CERITA SAPA SALAH SAPA BETUL SAMPAI KIAMAT PUN TAK SELESAI…..dan kerana itu perceraian adalah jalan terakhir yg dihalalkan wpun sgt tidak disukai tuhan ok. Ni cerita dua hati dua jiwa dua tubuh manusia yg nak hidup bersama (keseronokan masa bercinta) kan.

    Bila berlaku perceraian dah termaktub pon hak wanita dlm undang2, kalau akk duk tempat Rita pun akn buat benda yg sama….kecuali ex kita tu bertjwb (tak mampu byk pun at least beri kasih syg perhatian, tak byr semua byr separuh-mcm Rita kata its not about money!!) ……kalau tak mampu, buktikan lah tak mampu dlm mahkamah (simple je kan)….income-tax kan ada masing2…(declare ke tak tu biarlah antara dia dgn tuhan di akhirat nanti jwp) mcm kes AC Mizal, tunjukkan kemampuan tu…agak2 tak mampu byr semua at least boleh slow talk…cmner nak byr, kalau liat mmg patut pun Rita guna mahkamah……sokong 200%.

    0

    0
  62. phoebe says:

    alahai rita…diam2 sudah laa…dulu simpati kat rita ni…tapi bila dia byk bunyi rasa meluat pulak…kes mcm ni melambak2 kat mahkmh syariah…bukan kes terpencil pun…ramai je yg nasib mcm rita tapi takdelah heboh nk canang kat org luar…tau laa awak tu selebriti…tapi tak kanlah semua benda nk kongsi…masa org tu jd suami awak aibkan dia, dah cerai pun tak habis2 lagi ke? nk tuntut apa2 kat court tuntutlaa tapi tak yah lah canang keburukan ex-hubby awak tu…yg nampak buruknya siapa? awaklaa rita…please laa rita…

    0

    0
  63. azza says:

    Walaupon you artis tapi tak perlu soal beribadi nak di “artis” kan juga. Tutup la aib diri sendiri and move on with your 2 beautiful sons. Buat bekas suami … andai di abai tanggungjawab maka jawab lah nanti “disana” …

    0

    0
  64. kiki says:

    Sape ckp wife baru AIDIL xikut pergi JOHOR.org tu sentiasa ikut suaminyer kemana pon dia pergi..bkn mcm pompuan ni ajk ddk umh company msa AIDIL bersama ATM xnk sbb umh kecik..nk ddk umh org kaya walaupon terpaksa byr sewa pai rm 3 ribu sbln..aku plg respect si ZAREMA walaupon korang ckp dia XCANTIK..tpi dia tu ank DATO..RITA hado???dia xberlagak pon lagi bersikap lemah lembut,hormat org tua..mak mentua dia pon sayang..ni Rita pak mentua masuk hospital pon xpernah nk melawat..maki org tua tu ada la..siapa yg ikut perkembangan rita ni dru mula tau la..aku rasa ngn perangai Rita mcm ni.AKHBAR SHAARI pon ketawa berdekah2..bekas laki pertama dia dulu.aku kenal pompuan ni dri hidung dia pesek g..msa tu msk dewi remaja..hidung plastik..ko tgk rupa ank dia no 2 tu..rupa itu la hidung asal RITA..AKU DUK GELAK jer fan nyer kata muka asli..phuiiiiii.asli la sgt..dia ngn Nasha AZIZ jenis hidung sepesen..klu tanyer xpernah ngaku pon..to fan rita xpyh nk backing sgt la..RITA ni pelakon..ape2 pon dia leh berlakon..ckp semua xleh pakai..tggu jer la..jawapan dri AIDIL..dia sakit hati ZAREMA ni tgh pregnant…byk ingat ALLAH la Rita,bru hidup tu tenteram….

    0

    0
  65. Seorang wanita says:

    Ini sy nk tujukan kpd pengomen2 yg kutuk Rita sebagai menantu yg jahat…mmg ramai yg kata sebagai menantu kta patut hormat dan taat pd keluarga mertua tak Kira mcmana layanan dan perangai mrk…tapi adakah mrk ini terfikir sepatutnya mertua dan fmly tak kiralah sebelah Suami atau isteri…terutamanya di pihak sebelah Suami…seorg menantu ibarat bayi yg baru lahir…mertua pula sebagai ibu bapa yg baru menerima bayi…Jadi sebagai ibu bapa mrk sepatutnya sayang ,jaga n tatang menantu tu sebagai ank sendiri…krn mrk baru dtg ke Dlm fmly u all…segalanya baru dan asing jd kenalah buat kan mrk rasa seperti rumah sendiri…even ank kandung pun jika tdk mendapat kasih sayang n tunjuk ajar yg sepatutnya dr ibu bapa…mrk juga jd biadap n tak sayangkan ibu bapa mrk sendiri…apatah lg menantu ??? Jika mertua tak sayang n Hanya lebih kan ank sendiri mestilah menantu Terasa hati…Rita seorg wanita yg tabah n tegas…dan dia bukan seorg yg kejam…dia buat semua ni krn dia sudah terluka …rasanya Hanya wanita yg sudah berkahwin dan pernah mengalami masalah seperti Rita Akan faham knp Rita selantang dan seberani ini…lgpun selama ni Susah senang dia yg tanggung sendiri dr mula hingga la skrg…lgpun kta blh nmpk dia mmg utamakan ank2 dia sahaja…tgk Ada ibu2 tunggal yg lain baru je cerai dh mula bebas bersosial dan mencari pasangan yg baru…tapi Rita dia bersih dr gosip2 dgn lelaki2 di luar sana…jd mestila dia Sakit hati bla aidil blh berbelanja mewah tapi nafkah ank pula buat2lupa …apapun 1 je saya blh ckp siapa2 yg kutuk Rita ni mmg tak Kena batang hidung sendiri takan sedar punya

    0

    0
  66. dmoproz.com says:

    Thanks for the good writeup. It actually was
    a entertainment account it. Look advanced to far introduced agreeable from you!

    By the way, how can we be in contact?

    0

    0
  67. ????????? says:

    Thank you for some other informative website. The place else may just I
    am getting that kind of info written in such a perfect means?
    I have a mission that I’m just now operating on, and I’ve been on the glance out for such information.

    0

    0
  68. Bud says:

    Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
    Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement
    you access consistently rapidly.

    0

    0
  69. I really like what you guys are usually up too.
    This type of clever work and coverage! Keep up the excellent
    works guys I’ve added you guys to blogroll.

    0

    0
  70. When someone writes an post he/she retains the plan of a user in his/her mind that how a user can be
    aware of it. Thus that’s why this post is perfect.
    Thanks!

    0

    0
  71. If you wish for to take a good deal from this post then you have to apply
    such techniques to your won weblog.

    0

    0
  72. Hello there, You’ve done an incredible job. I’ll definitely digg
    it and personally suggest to my friends. I am sure they’ll be
    benefited from this site.

    0

    0
  73. […] Sejak Berkahwin, Saya Tak Pernah Guna Duit Dia Satu Sen Pun – Rita Rudaini (113) […]

    0

    0
  74. […] Sejak Berkahwin, Saya Tak Pernah Guna Duit Dia Satu Sen Pun – Rita Rudaini (114) […]

    0

    0
  75. Diego says:

    I read this paragraph fully regarding the difference of
    newest and earlier technologies, it’s awesome article.

    0

    0