December 6th, 2019

Sejak kebelakangan ini banyak juga kes perceraian terjadi di kalangan selebriti dan tidak kurang juga beberapa pendakwah bebas. Lebih menyedihkan, ada juga perceraian terjadi ketika si isteri sedang sarat hamil. Apa yang berlaku tidak dinafikan menjadi bualan hangat netizen sehingga timbul pelbagai spekulasi liar.

ustaz ebit lew

Meluahkan rasa sedih dan pilu dengan keadaan tersebut, Ustaz Ebit Lew tampil memberikan nasihat buat suami dan juga mereka yang bakal bergelar suami di luar sana untuk lebih menghargai isteri mereka. Jangan mudah melepaskan tanggungjawab dengan menceraikan isteri sedang hamil demi mengejar cinta baharu.

Sedih lihat suami cerai isteri tengah

sarat hamil

ustaz ebit lewustaz ebit lew

Isteri amanah Allah SWT untuk suami

pimpin ke syurga

ustaz ebit lew

Bahagia itu kalau kita beri, bukan

tuntut hak dari pasangan

ustaz ebit lew

Wanita boleh jadi paling keras dan

menyakitkan

ustaz ebit lewMendalam betul maksud disebalik kata-kata Ustaz Ebit Lew. Memang benar, bukan mudah untuk melayari bahtera perkahwinan, pasti akan ada pasang surutnya. Namun, suami sebagai nakhoda  rumah tangga perlu bijak mengemudikan bahtera keluarga menuju kebahagiaan. Berusaha memberikan komitment yang tinggi dalam rumah tangga yang dibina dan selalu menghargai isteri.

Sumber Berita : Ustaz Ebit Lew


4 responses to “Sedih Tengok Suami Cerai Isteri Sedang Hamil Untuk Kawin Lain – Ustaz Ebit Lew”

 1. kaktus says:

  Suka dgn nasihat ustaz Ebit Lew… bercakap menggunakan akal bkn main sedap cakap mcm farhan tu…. Allahu semoga diberikan hidayah

 2. Anonymous says:

  well said Ustaz.

 3. Anonymous says:

  well said ustazebit liew-awak lah sebenarnya wira bagi buka pak mamat Farhan tu dan yg lain lain.

 4. saifudin says:

  bagus.akhirnya.aku tunggu2 juge ustaz2 sebenar atau penceramah bertauliah bg feedback mengenai isu panas membabitkan farhan ngoks ni.harap2 lepas ni ada ulasan dari mufti pulak ye.klu dari rakan2 PU & Daie toksah harap le.semua diam seribu bahasa.maklumlah mestilah sokong rakan seperjuangan dari rancangan yg sama.

Loading...