Written by Bella | July 24th, 2019

Baru-baru ini, pelakon Elfira Loy ada membuka ruang untuk peminat bertanyakan soalan kepadanya menerusi akaun Instagram.

Bagaimanapun, Elfira menimbulkan sedikit kekecohan apabila memberikan jawapan yang agak mengelirukan berkaitan soalan tentang kehamilannya.

Perkara itu menjadi bualan hangat di media sosial dan rata-rata netizen tidak suka dengan cara Elfira menjawab soalan tersebut. Seakan ingin ‘sarcastic’ tetapi Elfira kelihatan agak berlagak pula. Iyalah, tiba-tiba sahaja jawab tentang mabuk kerana arak dan bukannya kerana ‘morning sickness’.

Namun, ada juga netizen yang mempertahankan Elfira dan menganggap mungkin pelakon itu sekadar ingin bergurau sahaja.

Aduhai, macam-macam isu pula timbul. Relaks, mungkin Elfira pun tiada niat nak timbulkan kekeliruan dan tidak sengaja untuk bersikap menjengkelkan seperti yang didakwa netizen.

Sumber Berita : Twitter

57 responses to Sebelum Pregnant Pun El Tak Mabuk, Alkohol Tak Baik Untuk Baby – Elfira Loy

  1. Anonymous says:

    HAHAHA NI LAWAK..X TAU SAPE YG NGOK NGEK N X TAU SAPE DH DI NGOK NGEK…HAHAHA

    21

    0
  2. wekkkkkkk says:

    Hutang seisi rmh skrg di Malaysia meningkat bgi yg bergaji tidak sampai 5k sebulan yg duduk bandar shj. Kadar hutng ini sgt tinggi berbanding dgn negara yg berpendapat tinggi di Asia seperti Jepun, Korea.

    2

    3
  3. wekkkkkkk says:

    bodoh rupanya kau..bodoh sombong

    6

    0
  4. faraj says:

    Kalau anak tu Lelaki , namakan anak tu ” NABIL….!! ” kalo pompuan namakan anak ” NEELOFA “……mesti Netizen Teruja…..wakakakakaaaa

    4

    2
  5. Anonymous says:

    sebelum hamil..mmglah x mabuk..bodoh kau ni…, tiada kaitan hamil mabuk dgn mabuk arak.
    Arak mmg lah mabuk..tak kan kau nk minum arak waktu hamil..

    tpi kau mbuk yg “tut”.

    5

    0
  6. anon says:

    KONON2 NAK SHARE YANG DIA ATTITUDE TERBAIK
    WALHAL ORANG TU TANYA MABUK LAIN
    DIA PULAK MCAM HIDU TODI JAWAB SOALAN TAK ADA KENA MENGENA
    MUAHAKAKAKA
    INI KLAKA SERAM WEII !

    17

    0
  7. Anonymous says:

    Tak rasa sarcasm. Sama ada dia tak faham konteks ‘mabuk’ di sini atau dia nak buat lawak loyar buruk.

    5

    1
  8. Popo says:

    Hahahaha adoila si EL nie. Nie bukan kali pertama ye jawapan dia xcerdik. Dah byk kali okay. Tp pedulik hape die. Janji laki kaya tergila gilakan. Cuma akak respect ngan kawan baik dia nama anis, anak rosyam nor tu. Humble, cantik. Bakal laki dia pun humble. Xde pulak si anis tu duk tayang bakal laki mcm si El tu. Laki si anis pun boleh tahan hensem. Ig pun private. Xdenye nk gila perhatian mcm laki si El. hahahaha.

    6

    1
  9. Bodoh tu simpan sekit untuk anak says:

    Dah la pendek , bodoh pulak tu …mesti mak pak nye dungu ..kesian anak ….

    3

    5
  10. ex fans lofa says:

    seriously, aku baca sekali je soalan tu dah faham mabuk2 tu for pregnancy.. camne die bole fikir mabuk2 minum alkohol ??? pira pira

    8

    0
    • hmmm says:

      kan…aku rase sume orang faham konteks soalan ‘mabuk’ time pregnant ni… mabuk-mabuk kene buatan orang

      1

      0
  11. unknown says:

    impossible pregnant lady x paham perkataan “mabuk”.. atm lady

    4

    0
  12. dada says:

    Artis malaysia mmg mostly tak educated. Whats new. Belajar setakat SPM pastu sibuk nak glamer. zzzzz

    6

    1
  13. Anonymous says:

    Lorrr…korang bila dah xsuke…eL jawab dalam gurauan pun siap ambil pusing kan…Cuba artis tu pojaan hati korang…Bukan main backup lagi…relax la…chill2 sudah…Soalan perihal mabuk time pregnant tu dah kerap sangat orang tanye eL…Ekelehhh…gurau pun xboleh…

    1

    13
  14. Azura says:

    Semoga el dan kandungan sihat sentiasa.

    4

    1
  15. Hola says:

    Intelligent people berbahas di tesis,forum untuk prove any fact
    But malaysian berbahas opinion tweet or random statement artis yg dia sendiri xingat apa dia tulis..
    Mmg xda keje laa korang ni..
    Gunalaa ilmu membawang kat research paper ke ..baru maju negara

    4

    1
    • Bahalol says:

      Donald trump pun guna Twitter …kami ikut saja …lain la engkau terlebih pandai sbb makan ubat bagi tinggi …

      2

      1
  16. Anonymous says:

    dia nk ckp..sebelum kawen, disko , pub semua tu dia x masuk..
    kalau minum nnti bila hamil akan menjejaskan bayi sbb drh dh ada arak sikit duduk dlm drh tu, itu yg dia ckp, x elok utk bayi.
    muslimah lah katakan..

    1

    1
  17. Anonymous says:

    Beza artis yg educated & tak educated bimbo jawab soalan dari netizen. Cuba lihat cara Lisa Surihani jawab kat IG dia.. tu baru artis educated.

    4

    1
  18. Anonymous says:

    NI lawak…..

    0

    0
  19. meetomato says:

    lame. roll eyes!!!

    1

    0
  20. rampampam says:

    SIMPLE. BODOH. ARTIS SAMPAH.

    3

    2
  21. Mrshollow says:

    Bangang tu je nk komen

    3

    0
  22. haha says:

    biasala pemikiran artis mcm ni,nak siang ikan pun tak reti

    5

    0
  23. Yus Lisa says:

    dia ni cam bodoww. kata stress la annoyed ye dik akak tauu, dahtu jgnlah guna acc sgt bangang.

    2

    0
  24. Anonymous says:

    Aku pon tgu jugak die punye punch line….

    0

    0
  25. anonymous says:

    BODO

    1

    0
  26. Anonymous says:

    Lawak jugah.. lol

    0

    0
  27. Yakyot says:

    Tak apa Elfira, dalam 1.1 m kutuk awak, 4.6m tetap menyokong awak.
    Semoga keluarga Elfira kekal bahagia hingga syurga.
    Aaminn.

    0

    7
  28. Poploof says:

    Adoii hang ni pun nak beza elbulus dgn ramona, maya karin, diana danielle mcm langit dengan bumi kekdahnya.

    0

    0
  29. buka jijiezainal make up kan dia, dahi ada parut penuh. gambar sendiri punya flawless. filter lebih.

    0

    0
    • Popo says:

      Akak pun gigih search ig jijiezainal. hahahaha xdenya flawless. dia nie kalau xsilap kulit gelap sikit kan tp dalam ig sendiri kemain putih kaw2

      1

      0
  30. Elfira loy is no smart, no package macam diana danielle, ramona, maya karin even lisa surihani.

    0

    0
  31. Sakai says:

    Lisa pun sama…time anak 1st pun byk songeh itu ini x boleh….. bila da x femes barulah nak up sket2 anak tu… stay humblekan senang takdanya org meluat nak tgk….

    1

    1
  32. Anonymous says:

    Bodoh piang punya pompuan. Nak melawak x reti. Dh nmpak bodoh tapi yg bodoh ni la yg orang dok follow, dok jemput ke meletop, melodi..haishhh semak tgk muka dia

    3

    0
  33. Jini says:

    Kalau dah tau Tak pandai nk jwb soalan..lain Kali jgn dok open soalan…ni dgn jawapan dh tau tahap IQ kau level mn…hmmmm

    2

    0
  34. Kertas Hijau says:

    Aku pun semak tengok muka dia. Berubah lah Elfira jadi perempuan baik. Mengandung- ngandung ini jadi mak-mak sikit perangai tu.

    1

    0

Leave a Comment

Optional