Written by Bella | June 25th, 2019

Spekulasi rumah tangga selebriti Fizo Omar dan Mawar Karim sudah lama dikatakan sedang berantakan selepas kedua-duanya menyambut Aidilfitri secara berasingan. Bagaimanapun, tidak lama selepas itu, Fizo memberitahu isteri dan anaknya tidak dapat beraya bersama kerana bapa Mawar ketika itu sedang sakit.

Gosip mengenai pasangan ini semakin hangat diperkatakan selepas Mawar dikatakan sudah mendapatkan khidmat peguam untuk menyelesaikan masalah mereka.

Pelbagai spekulasi liar mula timbul tetapi Fizo tampil menafikan bahawa kehadiran orang ketiga adalah punca rumah tangganya berantakan.

Saya tidak menyalahkan Mawar atau mahu mengaibkan sesiapa pun atas apa yang berlaku. Apa yang berlaku adalah ujian Allah untuk menguji keimanan hamba-Nya. Saya berdoa Allah kurniakan penyelesaian terbaik dalam rumah tangga kami. Seandainya Dia sudah tentukan perpisahan adalah yang terbaik buat kami, saya redha dengan ketentuan-Nya.

Kata Fizo, masalah mereka sebenarnya tidak begitu serius dan sudah pun berbincang secara baik untuk menyelesaikannya pada bulan Ramadhan lalu. Dia agak terkejut apabila mendapat berita Mawar sudah bertemu dengan peguam untuk mendapatkan nasihat berhubung perkara berkenaan.

Saya sendiri terkejut apabila dapat tahu mengenai berita itu. Buat masa ini, saya masih menunggu perkembangan dan tindakan selanjutnya daripada Mawar dan peguamnya untuk menyelesaikan isu rumah tangga kami ini.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada November 2013 dan dikurniakan seorang anak perempuan, Wan Maryam yang kini berusia dua tahun.

Sumber Berita : Harian Metro

26 responses to Seandainya Perpisahan Adalah Terbaik Buat Kami, Saya Redha – Fizo Omar

  1. kasyah says:

    money can buys…bini ko berduit bro…ni la klo bini lg kaya dr laki…dia x pandang ko sgt…klo cerai dia x rugi apa

    • joe says:

      bini berduit? itu company mak dia…la awk ingat com mak, ank boleh suka2 ambik duit
      com mak ada share partner…
      bukan senang berniaga skrg, nk keja dgn mak pun, belum tentu boleh bgi gaji 5-6k

  2. aku says:

    sayangnya, susah payah dulu nak dapatkan anak. bila dah ada anak nak bercari berai pulak. walau apappon punca masalah dorang, kesian kat anak. kalau dia boleh cakapp, mesti dia kaan cakap, baik aku takyah lahir kat dunia ni dari lahir pastu mak bapak bercerai berai. kecik2 dah hadap keruntuhan rumah tangga ibu dan bapanya.

    pasangan suami isteri skrg ni aku tgk very selfish & tak matang. siki2 punya hal nak cerai. makan pakai cukup, rupa ada ..kudrat ada. anak pon dah ada. sikit2 nak cerai. patut ada amak pengikat kasih sayang, bukan bila dah ada anak mak/bapak nak buat hal mcm2 hinggah meruntuhkan institusi keluarga yang baru dibina. Anak2 membesar dgn keluarga jenis plus..plus… nape plus..plus.. sbb plus mak tri, plus pak tiri plus lain2 la. rojak. carca marba.

    sapa cakap bina masjid, keluarga ni mudah. TIDAK! perkahwinan yang bertahan hingga akhir hayat ni penuh liku.kerih & payah yang hanya pasangan tu je ja yang tahu. tapi di saat meniti usia tua, semua jerih payah tu la yg menjadi kenanagan & penduan yang akan diturunkan pd anak2 kelak. sambil duduk balcony, kopi2, sambil2 renung mata pasanga, “alhamdulillah…bertahan rumha tangga kita kan yang”. tu yg aku nampak pada mata mak & ayah aku.

  3. heran aku says:

    sekarang ni musim artis bercerai-berai ke?? lepas sorang,sorang pulak…masa kawin kemain lg semua nak dpt wedding of the year

  4. Anonymous says:

    Pelik, aku…. loving and caring husband, handsome, kaya..dan x ada skandal..tetiba runtuh mahligai perkahwinan…ya lah..di luar semua nmpak indah..tp dalamnya kita x tau.Apa2pun…aku doakan yg terbaik utk FO dan Mawar.

  5. Anonymous says:

    Dua beradik rumahtangga bermasalah…FO dan Nadya Shahera (adik FO)…semoga bertabah.
    Paling terkejut dgn FO…loving husband, romantik, kaya dan husband….ada sesuatu ke FO ni? susah isteri nak minta cerai kalau suami itu baik even walau sanggup bermadu…tp lain kes FO ni…selama ni berlakon ke pura2 semuanya mcm MR Right?

  6. lelaki pompuan gila duit says:

    sshnya nak dpt pasangan yg boleh susah senang bersama, laki or pompuan bg aku sama seja, klo pasangan lebih pentingkan duit tu bahaya, happy bila berduit, cerai bila da miskin. Sekeliling aku pun sama, bapa aku cerai mak aku pun sbb duit jg.. dia jandakan mak aku tuk berkawen dengan janda yg [email protected] rakan sekerja dia… pastu ada yg ckp cari yg beriman? bg aku yg alim tu berimanlah tp aku salah jg, kazen aku kawen dgn lelaki beriman tp dimadukan pula… aku pening ni skrg sbb plan nak kawen tahun depan….aku takut..hahaha

  7. DW says:

    mereka da cerai berai..aku yg x kawen2 lg ni…doakan aku berkahwin tahun hadapan yer… Aminkan yer saudaraku.. Terima Kasih.. moga makbul doa kalian

  8. Kak Tina says:

    Cubalah perbetulkan mana yg silap & saling memaafi. Ketepikan ego masing2, utamakan kebahagiaan anak yg msh kecil. Suka melihat keluarga ini sebenarnya. Mudah2an tak lah sampai bercerai berai. Aamiin YRA

    • Anonymous says:

      Aku rasa mesti ada kes berat ni…kalau x , takkan x boleh maafkan…FO dan Mawar kata bukan org ketiga yg trlibat dlm masalah rmhtgga mereka ..so aku syak:
      1. FO ni biznez dan x menjadi atau berlaku kes penipuan atau byk hutang
      2. FO ni mungkin Bisexual atau ada skandal sesama jenis sblm kawen
      3. Mawar mulut longkang
      4. Mawar Queen Control…

      sekian…

      • aih says:

        ko lupa nak tambah..maybe mawar tak hebat atas katil which kita rata2 dah tengok perempuan melayu dah kawin, bab atas katil terus diabaikan… nak marah terpulang, tapi tu hakikat… they just worst at sex once dah kawin…. FO mintak asyik tak dapat2..stress ni pun salah satu sebab gak..

        • nok nok nok says:

          Salam Aih,

          Tak mungkin mawar abaikan bab atas katil sebab yang meminta penceraian disebelah pihak Mawar.

        • Anonymous says:

          camna nak hebat..laki melayu x pandai maen…asyik2 pompuan je yg disalahkan..jantan sendiri yg longlai…adusss.

  9. Anonymous says:

    aku rasa mcm slh tu berat kepada fizo.yela,ayah mentua dia skt,sampai ati dia x naik flight ke sn.kata berduit,x kan x blh beli tiket flight secara tiba2. mawar mst blk tgk ayahnya,yelah ayah dia kan.kau plk fizo, anak mak kot…….. kalu aku di tpt mawar, aku akan mrh jgk.ayah mentua mcm ayah kita tau. jgn menudik slh pd org shj, bg aku dua2 slh.cuma slh yg berat, jatuh pd fizo. apa2 pun dua2 selebriti ini aku x suka

  10. Ally says:

    Mereka berdua bersusah payah nak mendapatkan zuriat, sudah dapat tetapi akhirnya nak berpisah. Bukan ke FO tu kaya, boleh menabung emas sejak kahwin sampai la sekarang untuk anak. Kalau hanya masalah kecil, boleh diselesaikan dengan baik, tak perlulah sampai begini.

  11. fujii says:

    Obviously x sekufu

Tinggalkan Komen Anda Di Sini