Written by AbangNara | August 11th, 2014

Cantiknya nama yang diberikan oleh Awal dan Scha untuk puteri sulung mereka. Menerusi salah satu gambar yang dikongsikan oleh Scha di akaun Instagramnya, si comel hasil perkahwinan mereka berdua ini telah dinamakan ‘Lara’. Cantik namanya. Sedap menyebut. Pasti Lara akan membesar secantik namanya kelak.

nama anak scha

Tulis Scha:-

Salam and good morning from mumny and Baby Lara. Have a great Sunday

nama anak scha

Abang Nara yakin pasti Lara ini adalah nama singkatan dan bukannya nama penuh puteri sulung Scha dan Awal. Tak sabar rasanya nak tahu nama penuh. Lara Sofea pun sedap jugak kan? Diharap anda juga turut bersabar kerana tempoh pantang 44 hari Scha akan tamat tidak lama lagi. Ketika itu pastinya wajah dan nama penuh anak selebriti ini akan diumumkan.

P.S: Gambar ‘teaser’ Hyundai i20 baru

P.S: Jom ramai-ramai kita sertai program Bidadari dan School of Sahabah yang dianjurkan oleh iMuslim ini. Ramai personaliti menarik seperti Ummi Nazeera, Mizz Nina yang bakal berkongsi kisah hidup mereka. Perkongsian yang pasti akan mencuit hati kita.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

110 responses to Scha Dan Awal Namakan Anak Mereka ‘Lara’

  1. Anonymous says:

    Mungkin Schawal dah tya ustaz dan dipersetujui. Baby ibarat kain putih, coraklah dia secantik namanya

  2. Bdk banting says:

    Hampir2 sama name ngn lana nordin si tek bes..

  3. Lara says:

    Layar lara.. best nya dia ambik nama id yang I selalu guna kat sini, kembang kejap.

  4. Sedara Che Ta says:

    Lara Clarissa mmm sedap namanya

  5. Fyda Noh says:

    Tahniah Scha dan Awal…
    Semoga anaknya membesar jadi anak solehah yang berbakti kepada ibu bapa dan ummah.

    • Anonymous says:

      Semoga menjadi ustazah pakai tudung sampai lutut n boikot produk israel juga. N tak payah sibuk nak belajar tinggi2 ke negara kafir. Apatah lg melancong honeymoon bagai. Hidup melayu!!

  6. Mummy Dina says:

    Mesti comel Baby Lara ni coz mummy & daddynye cantik & hensem..
    Semoga Baby Lara membesar sebagai anak solehah..amin

  7. lara dutta says:

    mesti cute…yg pasti xda sharipah dah nama anak2 dia..

  8. N says:

    Semoga baby tersebut mewarisi kehidungan ibunya……

  9. themightydingdong says:

    HELOOO GUYS kalau nama john anthony banderas william peter pun takde hal lahh kalau beso jadi manusia baik.. kalau nama sedap2 tapi beso jadi hantu baik takyah

  10. Lolipop says:

    Sibuk boycott sana sini… jom boycott our bad behavior first… kutuk kiri kanan… for all you know nama tu is just nama panggilan and it is a part of a name with a gorgeous meaning dari segi Islamic.

    Bila negative thinking semua benda nampak tak elok jela and anak diaorg suka hatila nak tunjuk penuh ke, separuh ke….

  11. Harry Styles says:

    BAJET ARTIS HOLLYWOOD KONON.. NAK MUNTAH AKU

  12. SAJI says:

    lara dutta boleh, layar lara boleh..lara croff pun boleh…

    larat pun boleh…

    kalau dah melayu tu ttp melayu walaupun nama anjelina ann jolly

  13. Mizie Maintenance says:

    aik….kata br lepas beranak…APSAL tetek nampak kecik jeee??x bersusu kot…..keee Awal (suami dia) awal2 lagi dah isap….hehehhehehehe

  14. Peace says:

    Mksd dlm bhs latin ‘Lara’= Terkenal,Bahasa Rusia= ceria,pelindungan

  15. lalalitamplung says:

    Majoriti anak retis kat mesia ni kan nama bukan main vogue da vazz tgk rupa hancoss tak seindah nama. Tak semua macam tu ada yang comel-comel anak gak anaknyo.

  16. ting tong says:

    apa kata anak next bagi nama anak2 nabi ke isteri2 nabi..ye lah sebab panggilan tu kan ke satu doa.bila bagi panggilan yang baik maksud yang baik.kita dan orang lain doakan dia dgn benda baik..secara tak langsung lah..tapi terpulang lah kan.

  17. maklong says:

    Nama baby girl kawan maklong LARAA IMAN.

  18. Anonymous says:

    Pernah baca satu artikel ni..
    ‘Apa yg benar-benar mempengaruhi di akhirat nnti bukanlah nama.sebaliknya iman dan amal soleh. Jikalau namanya baik namun tiada iman maka tiada berguna. Ketua munafik pada zaman Nabi SAW ialah ‘Abdullah Ibnu Ubay. Namanya amat baik, namun munafik, maka namanya yang amat baik itu tadi tidak dapat membantunya.
    #Umat Islam memang digalakkan memilih nama yang baik

  19. Anonymous says:

    tak kesah lah dorang nak nama apa pon . itu hak mereka . sedangkan nama orang yang takde maksud pon ok je . elok je menjadi . actually , pokok pangkal atas diri sendiri macam mane dorang akan didik anak dorang . jangan judge orang base on nama saja ye . tak baik . esok kalau kite nama kan anak kite pon lom tentu orang suke . just be positive je . saya cume bagi pendapat dan tiada kaitan antara hidup dan mati .

  20. Anonymous says:

    kita doakan yang terbaik la untuk mereka. ni asyik kate tak baik , tak baik la jadi nye .

  21. […] anak kita tak ‘best’, tak baik makna dan sebagainya, memang boleh terbakar jiwa raga. Menamakan anak mereka ‘Lara’, Awal Ashaari dan Scha Al Yahya menerima kritikan daripada peminat yang menganggap nama tersebut […]