Sazzy Falak Dikecam Peminat Kerana Status Di Twitter Berkaitan Sambutan Valentine

Hiburan

Sazzy Falak Dikecam Peminat Kerana Status Di Twitter Berkaitan Sambutan Valentine

Semalam adalah hari Valentine. Abang Nara rasa ramai pembaca BeautifulNara yang sedar mengenai hari tersebut dan mengambil keputusan untuk tidak menyambutnya. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada anda yang mengambil langkah sebegitu. Namun sebentar tadi, Sazzy Falak telah mengupdate status twitternya yang berkaitan dengan sambutan Valentine seperti di bawah.

sazzy status valentine

Advertisement

Ternyata status yang diupdate ini telah menimbulkan rasa kurang senang kepada pengikut Sazzy Falak di Twitter. Sebelum anda juga rasa kurang senang, sila baca penerangan daripada Sazzy Falak.

sazzy status valentine

Mungkinkah pengikut twitter Sazzy Falak terlalu emosional? Atau sememangnya tidak wajar untuk selebriti terkenal untuk mengupdate status berkaitan Valentine? Apa pendapat anda?

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

276 Comments

  1. darwisya

    February 22, 2012 at 6:03 pm

    even when you said “to those who celebrates valentine”. well, we know so well that it doesn’t mean that you’re the one who celebrates it.. but when you’re wishing “happy valentine” to them,, isn’t that mean that you’re supporting them to do so. fine, they’re non-muslims. but think la, tak ke nampak yg wish anda tu seola-olah mem-benar-kan perbuatan tu.. mem-BENAR-kan perbuatan yang OBVIOUSLY ditegah dalam islam, which is the truth religion, which the one yang Mrs. Sazzy anuti, itu dah haram. same goes to this, when u’re wishing the others “Merry Christmas”. well, you’re not celebrating it but wishing that means like you wish the other religions pon dibenarkan. walhal sendiri tau Islam is the right way of life. i’m not blaming her, everyone makes mistake. but bile dah ade orang tegur tu, terima la. it’s for your own benefit. bukannya balas dengan ayat yang seolah-olah penuh ego, menegakkan jugak kenyataannya yg salah tu… and yes, valentine’s day bukan la something yg well related to christian. tapi.. plg tak pon, kaji la dulu ape sebab valentine’s day tu haram…. kajian itu penting sebelum kemukakan bicara. Allah gives us brain TO THINK, friends… and sazzy should know,, she said kalau org beragama lain nak smbut v-day, biarlah..then.,,, biarlah… kenape nak wish happy valentines pulak. remember, those yg berilmu agama, takkan kata perkara sebegitu.

  2. aaa

    February 20, 2012 at 10:37 pm

    nie nme die.. org islam yang kurang sensitivity tentang agama sendiri.. tau x, kenape other religion celebrate this valentine day?? kalu ko islam sejati.. dan pengamal islam.. ko x kan keluarkan statement bgitu…

  3. Kelakar

    February 20, 2012 at 5:29 pm

    utk pgthuan smua, saya la yang menegur sazzy di twitter tu..tp sy rasa xplu sy explain pjg sbb kebanyakkan yang komen dh faham knp sy tegur…lagipon tguran saya secara terbuka iaitu ‘orang islam haram sambut v day’ in fact nak wish tak boleh…sy pon masih cetek ilmu agama, tapi drpd apa yg saya belajar, huku nya mmg mcm tu….so jom la kita tambah ilmu agama k.
    saya dh terbaca status dia, so sy rasa berdosa klo sy tak tegur. tapi stlh ditegur dan dia xnak terima takpe la…diluar kemampuan saya.
    lagi satu, kita kan di ajar, kalo was-was, better jangan buat/sebut kan…

    salam.

  4. saya

    February 20, 2012 at 4:20 pm

    biar lah orang punya tweeter, suka dia lah.

    • SNOW

      February 22, 2012 at 7:21 am

      KALO DIA BUKAN ISLAM, IDAKLAH KISAH NYE, DAN AWAK NI ORG ISLAM OR TIDAK? KALO ISLAM MEMANG X PATUT AWAK KATA ‘SUKA DIALAH’..

  5. kak limah

    February 20, 2012 at 3:22 pm

    dari korang berjela comment kat blog beautiful nara,apa kata pergi tulis buku agama??, boleh share sikit knowledge korang yg power tu kan.haha!.

    p/s:sazzy falak tetap best!:).whatever korang nak kutuk dia,aku still her fan!.korang nak bajet jadi ulama,sila jangan baca blog gosip.

Loading...