Written by serenity | November 11th, 2015

Pasti ramai yang masih ingat dengan Zainol Macwilson, seorang pelakon dan pembaca berita untuk TV3 sekitar tahun 90-an. Anak gadis Zainol, Zahirah, kini menceburi dunia lakonan. Berbekalkan kecantikan dan bakat yang dimiliki Zahirah berjaya mendapatkan peranan sebagai pelakon utama dengan Sharnaaz Ahmad untuk drama Mencintaimu di slot Akasia TV3.


 photo zainol2.jpg.png

mStar Online bagaimanapun melaporkan bahawa Zainol meragui keikhlasan Zul Ariffin dalam menjalinkan hubungan dengan anaknya. Sebagai seorang pelakon berpengalaman, Zainol pastinya mengetahui mengenai selok dan asam garam dunia hiburan dan telah pun menasihatkan anaknya itu untuk tidak terlibat dengan mana-mana lelaki dalam industri, tak kira apa pekerjaan mereka. Kata Zainol:

Saya tidak halang dan tidak juga galakkan mereka bercinta kerana Zahirah masih muda dan baru dalam industri. Manakala Zul pula saya banyak dengar cerita negatif tentang dia termasuk hubungannya dengan Ayda Jebat dan Gayatri Su-Lin Pillai.

Setakat ini saya tengok sahaja sejauh mana hubungan mereka, kalau boleh saya tidak mahu Zahirah jadi mangsa dan dipermainkan oleh lelaki.

Malah, dia sangat mengambil berat dengan perkembangan kerjaya anaknya, sehinggakan pulang ke Malaysia untuk menguruskan kerjaya anaknya setelah mengetahui Zahirah didekati seorang pelakon lelaki. Dia dan keluarga telah tinggal di sana selama 8 tahun dan telah menghantar isterinya pulang ke Perth untuk menjaga tiga lagi anak mereka memandangkan dia berada di sini.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Jom saksikan bangsawan “Sumpahan Nujum Perawan” pada 13, 14, dan 15 Oktober ini di Auditorium DBKL, Kuala Lumpur mulai…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 10 November 2015

Perkara pertama yang saya beri amaran ialah jangan terlibat dengan lelaki yang berada dalam industri, tidak kiralah pelakon, kru atau pengarah sekalipun kerana ia akan menjadi masalah kepada kerjaya.

Tapi, apabila diberitahu oleh ibunya bahawa ada seorang pelakon lelaki cuba mendekatinya, saya terus mengambil keputusan untuk menjaga dia di sini dan ibunya pulang ke Perth menjaga tiga orang anak kami di sana.

Zainol juga mengakui dia tersinggung apabila anaknya dikatakan sebagai perampas oleh sesetengah pengikut media sosial. Dia telah bertemu dengan Zul dua kali dan menurutnya, Zul menyatakan hubungan mereka hanya kawan.

Saya sudah jumpa dia (Zul) dua kali, ada saya bertanya kepada Zul apa kaitan dia dengan Ayda Jebat dan Gayatri seperti yang saya baca di internet. Maklumlah saya sudah tidak ikut perkembangan industri hiburan jadi saya tidak kenal artis baru.

Zul jelaskan mereka hanya berkawan sahaja, mereka dikaitkan kerana pernah berlakon bersama. Secara jujurnya saya sedih dan tidak mahu orang tuduh anak saya perampas pula.

Sementara itu kepada BH Plus, Zahirah menafikan dia seorang perampas, bagaimanapun tidak menafikan mempunyai hubungan dengan Zul. Menurutnya ketika mula mengenali Zul, Zul seorang yang single dan masih berstatus begitu hingga saat ini.

Bagaimanapun, agak jelas dari gerak-geri dan bahasa tubuh Zahirah yang dia sedang dilamun cinta. Diharapkan segalanya akan berjalan baik-baik saja buat Zahirah dan bapanya. Bapa mana yang tak sayangkan anak, kan?

79 responses to Saya Tidak Mahu Zahirah Jadi Mangsa Dipermainkan Lelaki – Zainol Macwilson

  1. kerja says:

    erkkk ni ke zahira nya?ermm nth la..aku rasa mcm gaya lg cantik…

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Kehadapan En Zainol,

      Cadangan saya sebelum En Zainol memantau anak En. Zainol dan ingin beliau mendengar nasihat En. Zainol, apa kata En Zainol meminta Zahirah menukar namanya kepada Zahirah Zainol berbanding Zahirah Mc Wilson. Ini bagi menyedarkan dia bahawa, En Zainol adalah bapanya jadi memudahkan proses “mendengar kata” dijalankan dengan baik lagi.

      Sebagai bakal bapa (ehem.. kalau ada rezeki) saya memahami perasaan En. Zainol dalam membesarkan anak perempuan yang perasan lawa tetapi kurang bijak dalam memilih teman hidup seperti Zahirah. Kerana itulah terdapatnya pepatah “Menjaga sekandang kerbau lebih mudah berbanding menjaga seorang anak perempuan”. Tidak, saya tidak maksudkan Zahirah lebih teruk dari kerbau… harap En Zainol paham.

      Begitulah cadangan saya untuk isu kali ini. Mohon En Zainol pertimbangkan cadangan saya untuk kemajuan keluarga khasnya anak perempuan En. Zainol.
      Sekian terima kasih.

      Yang Menurut Perintah,
      Pekerja Gomen

      0

      0
    • amoi says:

      kan…Gaya cantik dari segi sikap..zahirah puiiii…

      kalau si bapak ni seorang yg baik, xdenye dia biarkan anak dia jd gitu..dedah sana sini..pegang tangan peluk2 bagai depan orangramai..sendiri pk lah..kalau anak ko x menggedik dgn jantan, xde lah jantan cuba utk “test” anak ko…xnak jd mangsa mainan lelaki..ko tahu ke perangai anak ko bile luar umah cmne? kalau dia ikut jantan balik umah pun, bukannye ko tahu..ko mebi pk dia g shoppingmall..kah kah kah…zaman skrg budak2 kene pantau…bukan main warning2 je..ko pk mcm budak2 dulu ker?bile kene warning dah cuak takut kene marah..skrg ni, lagi ko larang, lagi dorg x amik kesah…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Eh Amoi. Komen lu serupa orang tak sekolah, lu tau? Bukan senang nak jadi seorang bapa kepada anak perempuan, apa lagi bila anak dah besar panjang.

        Kau ingat jadi bapa ni macam main video game? Kalau salah sikit boleh reset, boleh load balik? Kepala hotak kau!

        Serious komen kau macam b*bi, kau tau ke macam mana cara si Zainol didik anak dia? Kau ahli keluarga dia ke nak tulis komen macam ni?

        Entah-entah sekolah pun tak lepas lagi, kau nak condemn orang yang susah payah membesarkan anak? Eh pergi jahanam la kau!!

        0

        0
      • adoyai says:

        amoi, please don’t be so judgemental la…and tak yah melalut sampai ke laut…bg komen berpada-pada…kita semua pernah melalui fasa percintaan…bg la peluang although they should know their limit…jgn la kita menghentam tanpa usul periksa…bawak mengucap.

        0

        0
    • nice says:

      Harap Zahirah dapat jaga nama baik keluarga dia, bahagiakan mak ayah tu dulu..kalau tgk IG En. Zainol nie, selalu post pasal Zahirah, caption dia mesti byk nasihat yg baik2,puji2 anak dia si Zahirah nie, nampak sgt ayah dia nie mmg syg, adore n proud dgn si Zahirah nie. Harap Zahirah nampak semua tu, jgn dikaburi dgn mulut manis, cinta pelesu saje..

      0

      0
      • ummhanani says:

        tanggungjawab kepada anak perempuan adalah menikahkan anak, maka bila dah begini kahwinkan dengan segera. sekiranya pihak lelaki beri banyak alasan bemaksud niatnya itu amat meragukan. usah difikirkan career anak itu sebab rezeki di tangan Allah. Lagi pun bila dah berkahwin suaminyalah yang bertanggungjawab

        0

        0
    • cikikaka says:

      biar je la diorang nk bercinta. entah2 minah2 dlm blog ni klu zul arifin ajak couple semua nak agaknye. konon la ckp buaya darat la apela.. dlm hati hensem zul arifin ni.. zahira bukannye x lawa. lagi sanggup tgk zahira dgn zul dpd ayda dgn zul.. yg meroyan sgt nape semua. org lain yg bercinta ko yg panas. kdg2 media je yg saje nk hot kan isu. klu zainol ni x suke dgn zul arifin xdenye duduk sebelah2 mcm tu.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Gaya cantik luar tapi hati dia lagi cantik dari zahirah ni

      0

      0
  2. mala says:

    tak berkenan tapi biar je. alahaii

    0

    0
  3. kerja says:

    ke sebab dia solek cm tu ek?

    0

    0
  4. lara alana says:

    bangang ! cerita serupa macam fara mendoza dah ni. apa kau buat ni? nak naikkan nama pun agak2 la, si bapak zahirah ni taktahu lg kot perangai si zul ni. hm kesian engkorang kan nama naik sebab cerita2 murah gini. aku say bye la ye. next gosip pleasee.

    0

    0
  5. Aurora says:

    Ruginya jatuh kat tangan buaya perasan hensem mcm zul ni! Harapan nak ke jinjang pelamin amat kabur dgn jantan ini wahai zahirah! Wake up!

    0

    0
    • Peah Ronggeng aka PR says:

      Cara mcm Zainol nie x bekenan ngan Jul Ripin jer tapi boleh nampak Zahirah syok kat Jul Ripin nie..maklumlah tgh angau abis kot..bahagia lah katakan..ala En. Zainol bleh je gugel pasal Jul Ripin nie..Gayatri, Ayda Jebat, Abby Abadi..x lama lagi Zahirah Zainol masuk list..opsss..Zahirah Mcwilson uuollsss…

      0

      0
  6. anak ayam says:

    vc nih wat sy geli geleman…..ish..ishhh….hok ni br betoi gedik…puihhhhh…statemnt pempuan ni wat org lg meluatlah…

    0

    0
  7. kiah kokdiang says:

    berbakat???
    kayu ja pon berlakon..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    perampas takkan mengaku perampas dik oiiii

    0

    0
    • anon says:

      Mmg betol…..ni baru bf org yg dirampas, belum lagi laki org.. Mcm si fasha, siti & sakinah…..ni semua mmg perampas yg tak sedar diri…..merampas kebahagiaan org. Haa…jadi takyah duk agung2kan sngt si fasha & siti ni, duk puji2, hakikatnya dia perampas..

      0

      0
  9. Anonymous says:

    gaya dan ayda hanya kwn??? kwn yg bole pegang peluk dan bercuti??? pakcik zainol pikir ler bebaik… xyah dgr ckp org.. gambar2 je pun dh bole jelas kn.. dh puas peluk ayda dan penuh poket duit gaya dlm poket dia.. skrg main seluk2 tgn bwh meja dgn ank pakcik pulekksss..

    0

    0
  10. anon says:

    dia kenal dgn jul ripin masa shooting drama mrs langkawi, masa tu Zul dgn Gaya, nampok benor menipunya dia

    0

    0
    • seri says:

      Jap…masa shooting Mrs Langkawi ni kat Langkawi ke?Kalau ye masa ni gak kan dier amek gamber peluk pompuan seksi kat kelab malam…mmg dier cari sebab buat hal untuk clash dgn gaya ker…ermmm

      0

      0
  11. Aku ler says:

    klau ngan si jol ipin ni konpom ank ko akn d permainkan…jol ni antara buaya atau hantu..suka mainkn perasaan pompuan…si zahirah ni plk berlakon bru berape drama je dh gedik ngan jantan…klau mcm ni perangai ko zahirah…x lama le kat industri hiburan ni…ko kenyang kena sumpah seranah je la..boleh jalan le..harap2 amyra rosli jgn ikut perangai cam zahirah ni…

    0

    0
  12. Jack says:

    Pakcik mmg win…sggup tukar shift dgn isteri sbb nk jaga anak gadis..hati2 dgn si zul tu pkcik…rekod mmg tak baik…so sosial….artis perasan hensem n hebat…..

    0

    0
  13. Lara says:

    Kata urban datang pun dari Perth, takkan la tak leh nilai citer2 kat Internet tu semua, takkan tak nampak gambar2 ramas mesra gurau sundal mereka. And sah sah la dia ngan Gaya duk bercinta masa tu kan, baru jer pun pulang dari holiday bersama keluarga. Eh diam la Pakcik Zainol, makin nyampah pulak bila u kuarkan statement.

    0

    0
  14. Jemah says:

    Jap jap, itu ayah dia ke?? Kalau betul itu ayahnya, awat Zul alipin yg duduk sebelah si Zahirah, kenapa bukan ayah duduk sebelah anak?? Dunia akhir zaman.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kau ni mesti jenis yang lelaki perempuan tak boleh makan semeja kan? Bodohnya lah pemikiran. Memang betul dunia akhir zaman, sebab makin ramai orang bodoh macam kau aku jumpa hari hari.

      Woi, dengar sini. BODOH. KOLOT. KUNO. KETINGGALAN ZAMAN. BOOOOOO

      0

      0
      • Lara says:

        eh memang betul la akhir zaman, eh even mat salleh kat barat tu pun reti bapaknya duduk sebelah anak, bokan boypren yang belum tentu boypren.

        0

        0
        • Anonymous says:

          “even mat salleh kat barat tu pun reti bapaknya duduk sebelah anak”

          Mat salleh mana kau cakap ni, jahanam?? Apa kaitan?? Mana punya fakta kau celup ni?? Otak ada otak?

          0

          0
      • amoi says:

        Anonymoussays:
        November 11, 2015 at 4:00 pm

        aku rasa ko yangBODOH. KOLOT. KUNO. KETINGGALAN ZAMAN. (aku copy paste balik ayat ko bg kat org lain)

        ko ni ckp mcm org xde agama ke ape??ko kate aku budak sekolah x habis..sedangkan ko bila komen mcm org xde agama..ko ISLAM KE hah?kalau ko islam, ko xde nak komen bongok gini lah!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Duduk sebelah sebelah pun nak kecoh? Pergi duduk dalam gua!! Perasan bagus dan perfect sangatlah korang kan??? PTUIHHHHH

          0

          0
        • Anonymous says:

          Btw amoi, kau memang BODOH, CETEK AKAL dan SERUPA a*j**g. Bak muka kau sat, aku nak kasi setepek air liur aku. PTUIHHHH!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dan kau memang serupa budak sekolah pun. Ke sekolah pun tak pergi? Tak heran amoi oi kalau macam ni cara kau menaip. Nah lagi sebijik PTUIHHHHH

          0

          0
        • amoi says:

          Anonymoussays:
          November 11, 2015 at 4:50 pm

          kesian dgn ko…nampak sangat jahil…hahaha…kalau jenis meroyan gini, nampak sgt manusia otaknya kurang akal cerdik…kesian! komen serupa bapok..hahaha

          0

          0
        • Anonymous says:

          Amoi dah sedih menangis ke kena tepek dengan air liur aku? Aku tunggu komen kau yang seterusnya. Keluar la lagi ayat2 jahanam, nak try ayat2 kasar aku kan? Meh komen lagi meh? Meh laaaa……..lahanat punya betina sundal

          0

          0
        • amoi says:

          kesian dgn bapok ni…x habis2 nak meroyan…mst ko menyesal jadi bapok kan?sbb tu jd gile meroyan kat sini…dasar komen bapok lapar jantan..kahkahkah

          0

          0
        • Anonymous says:

          Alahai meleleh-leleh air mata kena tiau dengan aku si amoi pundek nih. Aku lagi kesian dengan mak bapak ko sebab dapat anak perangai serupa p*ki dan menulis dengan otak di lutut. BODOH

          0

          0
    • Anonymous says:

      Suka hati diorang la nak duduk kat mana. Bukan duduk kat jamban rumah kau pun Jemah

      0

      0
    • Anonymous says:

      Suka hati dia la nak duduk celah mana pun Jemah. Bukan dia duduk kat rumah kau yang serupa jamban busuk tu pun

      0

      0
  15. Joy says:

    Kesian, yang muhrim di jauhkan, yang bukan muhrim di dekatkan. Bila dah terlalu ikutkan gaya ala ala barat.. Gini lah gamaknya sampai hukum hakam dalam islam pun dah tak tahu :3

    0

    0
  16. anon says:

    Ayah yg baik, dari jauh datang nak jaga anak perempuan yg miang….yelah mana tau tak terkawal angau nya, kan sedar2 mengandung pulak. Si jantan ni mmglah playboy, takleh tengok yg dahi licin sikit…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    korg xpyah nk kecoh sgt la. mgkn smue org tekejut psal xde angin xde ribut dorg couple scr tiba2 time semua org masih ingt zul n gaya msih bersama. dorg da break brpa bulan lps..cm mgkn xnk inform. Ni mcm kes emma ngn zizan dlu lh, emma break ngn zizan tbe2 trus tukar angin nk kat kamal.
    Ni kisah percintaan org xmendtgkn faedah pd kita..so lantak piiillaahhh…dorg yg happy, dorg yg sedeh.. buat kita2 ni..jgn nk propa sgt jaga tepi kain artis yg sememangnya x menjana minda..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Encik zainol ni awet muda la. Kalau zahirah ikut muka dia pasti lagi cun. Hihi.

    0

    0
  19. i am kepochi taraf bahaya says:

    dah macam drama berulang.. dulu nd lala tak berkenan kat sharnaz, ni zainol tak berkenan dekat zul ariffin..

    naluri seorang bapa kan..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Emak ayah ni jgn cakap besar sgt. Kdg2 kita sangka anak kita baik sgt deserve dpt yg baik juga. Tapi tahukah anda kalau kita baik kita akan dpt jodoh yg baik juga, begitulah sebaliknya…kalau sendiri x berapa baik akan jumpa yg mcm tu juga..

    0

    0
  21. KakBeb99 says:

    Tak kisah lah kau nak bercinta dgn sesiapa pun Zahirah ooii~~ Tapi kalau kau tetiba ‘putus’ dgn Zul ni, jgn sesekali kau nak mendekatkan diri kau dgn Iedil Putra ya. HE’S MINE! ^_^

    0

    0
  22. ieda says:

    zul bkn heran pun mmg jns gatal dlu dgn ayda couple tpi diam2 jer tu mse kat ask ayda xtgk pun muka zul smuat org g ask nmpk sgt dieorg xbtgr sape sume sbb zahirah..lps nie zahirah pun mst kna bnda yg sama bila la nk brubah zul br femes sket dh buat hal sian gaya

    0

    0
  23. nyonya says:

    baru lagi…kentut pon wangi

    0

    0
  24. Cikgu sekolah says:

    Ramainya keyboard warriors..apa pun fikir dan doa yg baik2 utk mereka

    0

    0
  25. kenang jasa ibubapa says:

    Walau siapa pun yg kita [email protected], jgn membelakangkan ibubapa kita. Mereka yg susah payah jaga & didik dari berhingus & berpampers hingga dewasa jadi cantik & berpendidikan. Jgn korbankan cinta ibubapa semata2 mengejar cinta lelaki yg kenal kita bila kita dah cantik je. Masa comot ibu bapa yg mengadap. Terluka hati ibubapa jika anak2 lebih utamakan cinta pd lelaki/wanita lain

    0

    0
  26. asimi says:

    Pakcik zainol tolong komen sikit, betul ke anak pakcik tu hampir diculik? Atau gimik drama baru semata2?

    0

    0
  27. aku says:

    jadi mangsa la anak ko tu

    0

    0
  28. Hamba Allah says:

    Sy rasa anda ni cetek agama, sebab tu jd mcm ni, dik nk tanya, dulu kt sekolah ada belajar pasal agama tak? ada dulu ustaz n ustazah ajar pasal muhrim n bukan muhrim? lagi satu, nk tegur org tak perlu tunggu diri kita sempurna, dlm dunia ni tak ada yg sempurna, kalau nk tunggu sempurna baru boleh tegur, alamatnya semua dlm dunia ni sesat lah. Nanti tanya mak ayah balik, camne adab pergaulan lelaki n perempuan. hati2 dengan perbuatan anda ye budak, takut nnti sesat sebabkan benda mcm ni la. ok? muah ciked :*

    0

    0
    • Anonymous says:

      Your belief doesnt make you a good person. Your behavior does. Tak perlu la nak ckp org cetek ilmu agama ke apa. Duduk bersebelahan je pun. Takyah nak extreme sangat nak judge org.

      0

      0
  29. Kipidap says:

    She should work on her communication skills. Jawapan macam kanak-kanak ceria popstar. Emm sorry

    0

    0
  30. melati says:

    Tapi anak ko Zainol, dipermainkan dlm Gossip Nara…dia dh jadi bahan jenaka….daripada aku baca kisah Zahirah yg boring ni ,, saya lebih suka tgk Bibir Dato Vida yg muncung tu dari tgk muncung bibir Zahira yg macam Jubor lembu tu….hihi…pesanan saya Zainol jgn perasan anak ko tu cantik…..hahaha..

    0

    0
  31. Nurul says:

    Best ni drama si jul ripin ni.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    hmm x yh lh gaduh2.. fikir pasal diri sendiri je sudah… jaga diri sendiri.. kehidupan sendiri..manusia manada sempurna.. cuba kalau zul ariffin tu mintak couple mesty smua nak kan?? lg2 klu dia sebijik mcm cerita rindu awak 200% tuu… tgok citer tu smua senyum sorg2.. hehehe…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    hmm.. x yh lh gaduh2.. fikir pasal sendiri je.. pasal masa depan.. klu fikir pasal org x masuk duit pun kat bank.. dorg duit da byakk.. alaaa klu zul ariffin tu klu mintak couple mesty smua nak.. lg2 sebijik mcm dlm citer rindu awk 200% tu.. bila tgok semua senyum sorg2.. hehehe

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Prepare la untuk kecewa bg perempuan yg terjebak dgn cinta si kasanova ni…. Memula abby abadi, gayatri, ayda jebat, skrg Zahirah plak. Tu yg diketahui umum…. Yg exs dia yg tak diketahui? Lelaki mcm ni la yg buat pmpuan rasa tak lebih dari jd pemuas dan pengisi masa lapang… Kesian kaum hawa. Berhati2 la dgn golongan buaya darat.

    0

    0
  35. mami penang says:

    Mami x berapa harap sgt kat si zul nih.. hati2 cek…

    0

    0
  36. ezaty says:

    semua dok bergaduh kat sini.. haha

    0

    0
  37. (Y) says:

    Aku sorang je ke yang rasa encik zainol ni lagi handsome drp si zul?

    0

    0
  38. Anonymous says:

    y untung adalah ZUL ARIPIN…lu mmg win laa bro…semua pepet perempuan lu dh penah rs…dn y plg best skali semua mahkota dara diorg lu dh rmps….aku simpati dgn wanita2 y penah dikaitkan dgn zul ni…..jd sampah laa korg….plg kesian bakal suami korg…ish2….ko igt si zul ni nk ke kawen dgn skandal2 die??xde mkne…..aku laki aku tau la….x caye nti tgk la time zul nk kawen sure ayat klasik camni akn kuar “sy nk cari isteri y menutup aurat,y bkn dr bidang seni dan plg pntg ade agama”…..kuang2…..meroyan laaaa ko zahira oii…..

    0

    0
  39. Rotikaya says:

    Tak mahu Zahirah jadi permainan lelaki??? And i looked at the picture and saw uncle zainol sitting besides julripin with Zahirah on his other side and i was like hmmm okay..

    Another one bites to dust.

    0

    0
  40. KakLeena says:

    Eleh…nk popular cepat la nie…saja mencipta kontroversi utk cipta nama. Dulu kalau bukan sbb couple dgn abby mana ada org kenal zul aripin. Skrg ni zahirah pulak gunakan ko zul ipin oii…

    0

    0