Written by Bella | November 1st, 2019

Kontroversi antara pelakon Syafie Naswip dan bekas tunangnya, Aishah Azman cukup menggemparkan industri hiburan. Pelbagai spekulasi liar timbul termasuklah dakwaan Syafie mengasari bekas tunangnya sehingga aktor itu teruk dikecam.

syafie naswip

Apa yang berlaku mencalarkan maruah Syafie dan selepas lama berdiam diri, dia akhirnya bangkit untuk menegakkan keadilan.

Syafie menerusi satu kenyataan di akaun Instagram memberitahu dia tidak akan memaafkan pihak yang memfitnah dirinya dan juga netizen yang melemparkan kata-kata kesat.

syafie naswip aishah azmansyafie naswipTerdahulu, pihak pendakwa raya membuat keputusan kes Syafie mendatangkan kecederaan dan mengugut bekas tunangnya adalah Tiada Tindakan Lanjut (TTL) kerana tiada keterangan yang mencukupi dan sekaligus membuktikan dirinya tidak bersalah.

18 responses to Saya Tidak Maafkan Keluarga Pihak Sana – Syafie Naswip

  1. Maria Kari says:

    hahahahahaha… padan muka para pemfitnah……

  2. Kobes Bunga says:

    ntahnya.. x psl2 org tu dituduh kunyit.. aku pon rasa berdosa sbb mula2 percaya.. huhuhuhu

  3. unknown says:

    aku pulak yg rasa takut bg pihak sebelah sana

  4. damai says:

    takutnya. Doa org teraniaya lagi difitnah buat zina sesama sejenis tiada hijab, Allahu akhbar,

  5. Wait a minute, jadi gambar yg kononnya muka Aishah Azman lebam tu sape pukul? Teringin nk baca laporan siasatan polis tu.

  6. RitaWanitaHebat says:

    Lupakan jelah. Kes pun dh ditutup. Better fokus PRK Tanjung Piai dgn teori PM ke-8. Ada juga faedahnya.

  7. Ohhh baru faham. Dari awal baru nmpk ada yg x kena dakwaan ini. Tp sbb kontroversi sgt smpi terlepas butiran plg penting ni. Ramai yg x perasan

    ‘Wanita terbabit ada mengambil gambar, namun dipadam oleh suspek secara senyap selain diugut oleh suspek berkenaan. Mangsa dirujuk ke Hospital Serdang untuk rawatan lanjut, namun tiada kesan kecederaan kerana kejadian itu sudah lama berlaku. ”

    Padanlah polis kata tiada keterangan mencukupi

  8. Ok. Dh faham. X de gambar pun at the 1st place. Lps tu laporan perubatan pun negative. Mmg patut tiada tindakan lanjut. X ckp bukti.

    “Wanita terbabit ada mengambil gambar, namun dipadam oleh suspek secara senyap selain diugut oleh suspek berkenaan. Mangsa dirujuk ke Hospital Serdang untuk rawatan lanjut, namun tiada kesan kecederaan kerana kejadian itu sudah lama berlaku.”

  9. Km says:

    Napelah komen x kuar2 dr tadi. Nasib baik dh copy awal2

    Ok. Dh faham. X de gambar pun at the 1st place. Lps tu laporan perubatan pun negative. Mmg patut tiada tindakan lanjut. X ckp bukti.

    “Wanita terbabit ada mengambil gambar, namun dipadam oleh suspek secara senyap selain diugut oleh suspek berkenaan. Mangsa dirujuk ke Hospital Serdang untuk rawatan lanjut, namun tiada kesan kecederaan kerana kejadian itu sudah lama berlaku.”

  10. Siling Coin Toing Toing Toing says:

    Kannnnn

  11. Anonymous says:

    Learn to forgive but dont forget supaya x ditipu buat kali keduanya. Jgn lupa anda juga sedang diuji dgn cara bagaimana anda handle situasi ni, anggap jela Allah naik naikkan martabat awak. Jgn membenci sedangkan Nabi pun ampunkan umat yg pendosa, inikan kite bukan siapa2. Ambil tindakan yg sewajarnya supaya tindakan anda akan buatkan anda lebih dihormati.

  12. sajadiahwati says:

    ala sapa2 pun bule buat… belom tentu x yg pukul..ntah2 tejatuh sendiri

  13. Mot says:

    Org tgh marah,Hati still sakit lg.yela kne reman,kene fitnah mcm2..just give him time to forgive and forget

  14. jurgen klopp says:

    dosa fitnah besar oiii..hati2 smasa mnaip geng bawang skalian

  15. minah jambu say NO to drugs says:

    bagus syafie anggap lah lu sapa gua sapa..jangan di ingat lagi perkara yg dh lepas terus kan berkerja usaha dan usaha untok pencapai impian..rumah kereta n duit..orang yg menfitnah akan di balas..

  16. minah jambu say NO to drugs says:

    Anugerah Scrin ini taon yg paling mengarot n tak bagus !! lemau hambar aje..pengacara nabila huda ok tapi zizan macm tak tau nak bebual la gitu ! nape tk pangik shuk jadi pengacara ganding ngan nabila? eeeeeeeeee lain kali jangan pangil zizan jadi pengacara lah tak bagus ! minah jambu tengok sekejap pastu minah jambu tukar chanel tknk buang masa lah !!

  17. move on says:

    Doa org teraniaya tiada hijab. Teruskan berdoa smg pemfitnah mendapat balasan dgn segera

  18. niena says:

    kesan amat besar jika menfitnah

Tinggalkan Komen Anda Di Sini