“Saya Terlalu Muda Untuk Jaga Suami Sakit, Bini Tua Lepas Tangan” – Isteri Kedua

Trending

“Saya Terlalu Muda Untuk Jaga Suami Sakit, Bini Tua Lepas Tangan” – Isteri Kedua

Walaupun poligami merupakan sesuatu yang halal, ia bukan sesuatu yang mudah untuk dilaksanakan. Hakikatnya ramai yang sudi berkahwin dengan lelaki berumur walaupun masih muda sebagai isteri kedua tidak lebih sekadar menumpang kesenangan suami yang sebelumnya menjana kemewahan hidup bersama isteri pertama.

Tetapi tidak semua kisah berkahwin lelaki kaya sebagai isteri kedua itu manis, terutamanya jika ia berlandaskan penipuan.

Advertisement

Wanita ini berkahwin dengan seorang lelaki berumur namun mula merasa susah apabila suaminya sakit tenat dan hidupnya kini dihabiskan dengan menjaga suami yang sedang sakit di hospital.
Ikuti kisah wanita ini:

“Umur 28 tahun, baru kahwin tiga bulan.”

“Suami pun kuat menipu…”

“Apa hak saya boleh tuntut jika saya fail cerai?”

Buat wanita di luar sana, berfikir panjanglah sebelum berkahwin dengan lelaki tua yang juga merupakan suami orang. Bila terjadi begini, bukankah kesusahan yang datang walaupun niat asal di hati ialah untuk menumpang kesenangan?

Dan sudah tentu, tiada simpati dari Netizen.

Advertisement

Nak kata orang, ‘sesal dahulu pendapatan.’ Semoga jalan penyelesaian yang dicari akan muncul. – amazingnara.com

Sumber: @JulesJulietta

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

5 Comments

  1. Linni

    April 20, 2019 at 9:25 pm

    Hahaha, pade muke hang. Sabar n bertabah sajela ya?

  2. Wizana

    April 19, 2019 at 5:39 pm

    padan muka ko..lain..kali jgn pkir nk kawin laki tua.. konon2 dpt byk harta.. patutnya.. usia mcm awak ni.. kalo bole kawin.. ngn laki seadanya n sama2 cari harta bersama2 . xpasal2 kena jg baby tua. tulah.. niat x ikhlas bila..kawin coz..tau..laki tu byk hrta.. tp hampeh..

  3. Anonymous

    April 19, 2019 at 10:55 am

    kalau tak sanggup hadap , minta je cerai dik.

  4. Normala

    April 19, 2019 at 2:19 am

    Padan muka awak !!! Dia dh hidup susah senang bsama bini tua, tetiba bila dh tua jantan tak guna tu nk kat awak! Awak pun layan sbb nk tumpang senang n nk kaut harta kan. Awak bahgia selama beberape bulan dan mana tau pulak Allah nk uji awak dgn suami awak kena stroke….hehe dah senang bila susah nk cerai pulak? Byk cantik! Awak tau tak bini tua n anak2 dia rasa camne bila bapa n suami nk kawin gan awak???? Kalu saya pun sata akn dtg mlawat je…. Haaaa awak gatal nk sgt kawin dgn laki org yg usia dh lanjut, serve u right lah!!! Awak tau tak awak nk kena stroke???

  5. Anonymous

    April 18, 2019 at 9:12 pm

    Lain kali cari harta sendiri.. umur muda.. akal typical pompuan mata duitan. Aku umur 29 rumah atas nama dan duit sendiri dah 2 bijik dh dik oiii!!! Hidup ni bergantung pd niat.. elok niat ko elok la jdnya.. kalau niat mmg x elok kawin nk harta benda org.. nk senang atas harta benda org mmg mendapat la.

Loading...