February 5th, 2020

Meskipun dikecam teruk gara-gara tindakannya memakai pakaian menyerupai wanita lengkap bertelekung ketika menunaikan umrah, Nur Sajat sehingga hari ini mendiamkan diri dan enggan memberikan sebarang kenyataan berhubung kontroversi tersebut.

sajat umrah

Terbaru, menerusi akaun Instagramnya Sajat memuat naik video di kini masih di Tanah Suci Makkah. Mengenakan telekung berwarna hitam, Sajat dilihat sedang memberikan sedekah berupa makanan dan minuman kepada orang ramai.

Sajat di ruangan kapsyen juga mengatakan dia berada dalam kedaan baik dan sangat tenang sepanjang berada di Tanah Suci.

 

sajat tanah suci

Netizen harap Sajat berubah

sajat umrah

sajat kongsi video sedekah makanan

sajat

sajat tenang di makkah

Perkongsian Sajat itu mendapat perhatian ramai. Tidak dinafikan, niatnnya untuk memberikan sedekah adalah mulia tetapi rata-rata netizen berharap agar usahawan kosmetik itu berubah dan kembali ke pangkal jalan.

Terdahulu, Sajat berkata, soal pemakaian biarlah antara dirinya dengan Allah SWT asalkan niat utama dia ke sana adalah untuk beribadah. Sajat sebelum ini dikecam teruk dan ramai yang  menyifatkan tindakannya berpakaian seperti wanita telah memberi imej buruk kepada agama dan negara.


8 responses to “Saya Tenang Di Sini – Sajat Kongsi Video Sedekah Makanan Di Makkah”

  1. aku pun jahil gak.. says:

    enough la wei with this human being.. he is seeking for attention n yes he got what he wants.. kecaman kita sume takde makna pun kt dia.. maki la dia cmana pun.. dia akan jalani hidup dia seperti mana dia.. adalah perancangan Allah utk dia.. biarkan dia.. when i say biarkan dia mmg betul just ignore him.. jgn jengah2 dah ig dia ke.. atau p tgk2 kedai emas dia ke.. yg pastu dunia makin penghujung.. meh la kota pakat2 kumpul saham akhirat pulak..

  2. Anon says:

    Sajat berani sbb ada ninja2 ikut dia..maknyah bdn kuat..tangkap yg 2 tu dulu tgk dia konfiden lg ke x

  3. Anonymous says:

    Sajat ni gigih nk buktikan yg dia perempuan.. pergi sana takde bala timpa, sah sah la dia dapat buktikan dia perempuan.. tapi sajat ni bisnesman/bisneswoman yg tak bijak.. nyusahkan diri sendiri.. lagi la orang kecam bila dia pergi sana..

  4. Joyah Pok Pek says:

    Mohon ramai tolong report youtube Sajat ..dia rakam video dan upload di sana untuk dptkn duit..kita pulak rakyat Msia terlebih bijak pergi view dan sekaligus sedekahkn USD duit pada SAJAT

  5. Anonymous says:

    Apabila anda buat dosa, dan anda rasa tenang…bermakna anda telah kawtim dgn Shaitan.
    SEKIRANYA ANDA SEORANG YG BERIMAN, PASTI HIDUP ANDA TAK AKAN TENANG..SELAGI ANDA TIDAK MINTA AMPUN DAN BERTAUBAT KPD ALLAH AZZA WA JALLA…

Loading...