Written by Bella | September 21st, 2015

Gara-gara berselisih pendapat dengan Edry KRU tentang komen yang diberikan oleh Rozita Che Wan terhadap pelajar AF2015, aktres tersebut kini telah menarik diri untuk terus menjadi pengkritik bagi program realiti berkenaan dan menyifatkan pengetua AF2015 sebagai seorang yang tidak profesional.

Ada yang mendakwa ini semua adalah  drama yang sudah di aturkan oleh pihak produksi daripada awal untuk menghangatkan lagi suasana Akademi Fantasia kali ini kerana sejak awal lagi, ramai yang kurang senang dengan cara Che Ta memberikan komen.

Dihimpit pelbagai kontroversi mengenai perkara tersebut, Che Ta bagaimanapun memberitahu beliau sama sekali tidak serik. Malah, beliau juga tidak perlu memulangkan bayaran tugasan beliau untuk menjadi pengkritik selama 10 minggu meskipun sudah menarik diri. Untung tu..

Memang tak payah pulang sebab depa (mereka) dah kata okay cuma dalam bab-bab begini membuatkan saya mahu lebih berhati-hati pada masa depan. Ada juga yang tanya sama ada saya serik atau tidak untuk menjadi pengkritik.

Jawapan saya mudah, kalau kerja dengan toleransi dan profesional pasti saya akan buat lagi.  Nak serik apa… sebab ini sebahagian daripada kerjaya saya. Yang penting esok saya akan ke Sydney (Australia) untuk bercuti.

Che Ta yang undur diri korang yang panas, sikit punya relax je beliau akan bercuti sedangkan orang sedang sibuk cari pengganti beliau. Harapnya kali ini pihak Astro mampu mencari mereka yang ada pengalaman dalam bidang muzik atau seni persembahan agar pisang tidak berbuah dua kali.

Sumber Berita: Utusan Online

84 responses to Saya Tak Serik Jadi Juri – Rozita Che Wan

  1. Anonymous says:

    untung baq hang! rejeki jgn ditolak musuh jgn dicari..hohoho

    0

    0
    • aku says:

      sy doakan..cik ta serik la…amin…

      0

      0
      • Mat sahdo says:

        Cik Ta jgn lagi terima job seperti AF tu. Dah nak masok kubur pon rancangan tu. Buang masa. Sedia untuk ditalkinkan saja. Goodluck.

        0

        0
        • cili kelabu says:

          sabar lah cik ta, edry tu memang poyos. dah la buat lagu cedok lagu orang lain. at least cik ta, hang x jadi pencuri @ copycat.

          0

          0
        • Kiah says:

          suka tengok cik ta…cantik. semalam AC Mizal ganti dgn rambut tahi lembu dia tu. semak.

          0

          0
        • Zack says:

          korang tengok la, yg akan menang minah gemok si bila tu. berani kerat jari. lepas tu jadi pengacara mcm adibah noor. industri musik malaysia ni x kemana pun.

          0

          0
        • Lolita says:

          Yang penting make sure undi penyanyi malaysia bukan sufi singapore tu. Kbai.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Apasal nak hina org gemuk? Kau takde kenalan yg gemuk? Aku doakan kau dpt pasangan gemuk atau pun kau jadi gemuk…. then org keliling hina kau pulak.. padan muka!!!!

          0

          0
        • adel says:

          klu x amik job cam AF mana ada luit nak gi syedney….kan dah dpt luit bergolek2 saper x nak..kan kan kan belagak jer cam banyak luit sebenarnya habuk pun tarak …..

          0

          0
      • Olga says:

        lebih baik pergi melancong cik ta kan? af ni pun yg menang akhirnya bukan boleh pakai. last2 jadi dj radio era je. yg bodoh adalah pengundi2 bodoh tu. kesian mereka. :(

        0

        0
      • Zack Otak Di Lutut says:

        Kenape? hina sgt adibah noor jd mc?atau hina sgt jd org gemuk?mental kelas ketiga mcm kau ni….mmg payah la melayu mcm ni.dia tu educated nk dbandingkn dgn kau.puiiii….

        0

        0
    • zaza says:

      teruskan hobi hang che ta. melancong smbil bwk beg kertas bertimbun2 tp husband yg kene angkut.kah.!

      0

      0
  2. aku cantik says:

    hurmm…ada logik ka byrn penuh tnpa habiskan kontrak. drama kah ini? ape2 pun untung nyew che ta!!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Berlagaknye cara die bgtau nk pegi australia tu…ermmmm..Alhamdulillah rezeki beliau…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    aku tertinggal bas sikit sb stiap kali aku tahan bas,diorang bt xtahu je.. So aku nk tye, edry tegur che ta macam mane sampai che ta sentap?? Yg aku tahu che ta tegur pelajar af “rock lembut”..dahtu edry balas ape? Ayat ape yg edry gune tu? Pls3 mohon pencerahan..hehehehe

    0

    0
    • kecipang kecipung says:

      edry mcm jerit shut up la..x pun mcm bisingla..sambil geleng2 kan kepala..mmg camera close up edry time 2..pd i la, walaupun i pun xbape minat che ta ni..xpyhla edry nk malukan che ta mcm 2..kn che ta juri hormatila pendapat die..xsume org memberi pendapat yg sme..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Abis tu yg che ta malukan pelajar tu mcm mn pula?pttnya tegur la secara profesional kgn sampaikan downkan pelajar tu,kritik sambil memalukan pelajar xkan bt dorg lg bersemangat lg nyampah dgn che ta adalah,cuba tegur cara positif..

        0

        0
  5. Anonymous says:

    BOSANNN…

    0

    0
  6. cheta takbur says:

    Yang penting esok saya akan ke Sydney (Australia) untuk bercuti.
    RIAKNYA KO CHE TA…

    0

    0
  7. che ta berhias says:

    che ta ni x rimas ke pakai baju beropol2 kt depan 2..aku yg tgk pn rimas apatah lg klu pakai..ermm..

    0

    0
  8. uniza says:

    bongkak nya dia…….x sedar diri perasan baguih…..

    0

    0
  9. senget says:

    semalam chek ta kuar melodi…citer pasal apa aaaaa?…x faham…

    0

    0
  10. mona says:

    tulah pasal…orang pg mekah pun x lah seriak dia ni….

    0

    0
    • Anonymous says:

      X lama lg kuar pula skandal che ta dgn najib,ari tu ziana zain pastu tba2 nm che ta pun dah naik,jgn riak sgt che ta nnt kekayaan ko tu dipertikaikan dtg dari sumber vvip seblm popular dl..

      0

      0
  11. anti says:

    dia pakai beropol2 tu supaya nmpk cam org muda lah…..perasan…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Cik melata ni high maintenance.. make up dia berapa sebulan eh?… ya lah tiap kali nak sholat kena lepaskan make up dah tu tampal balik.. aku ni kalau dah make up gitu maleh ah nak sholat… hehe

      0

      0
  12. anon says:

    taaa…mung ni ikut pesyen aaa
    hari tu mung kata nak masuk syurga dgn laki mung tapi tudung mung napok leheaq ayam tu camna aaa

    0

    0
  13. N says:

    don wori che ta just go with your life bak kata pepatah bon jovi; it’s my life hihihi, yg kaki dengki ramai kat dunia ni trutama spesis x pernah dpt attention dr sesape trmasukla mak bapak sendiri jadi hidup mereka memanjannnnnnnnnnnnnng dlm penafian. ish ish ish kasihannn

    0

    0
    • ayu says:

      dengki ? jgn perasaan lah chek ta oiiiii klu nak jadi juri tu ….biarlah berilmu jgan main langgaaarr jerrr….klu dah bengap tu bengap gak lah…apa nak buatkannnn..

      0

      0
  14. melati says:

    masalah nya bukan pasal ko jadi juri?/.. masalah nya aku tgk muka Che Ta nya ni aku rasa berdosa besoooo…saya akan bangga jadi Rakyat Malaysia kalau Che Ta ni jadi penjaga Tandas jer…org2 60 an jer yg terlior tgk Che Ta ni…. yg laki dia tu sebab berlakon citer Sekolah >>>tk masyuk…sebab tu dia kawin gan Che Ta….Artis kalau nk Bangga dpt Husband cam Fasha Sandra….hihihi baru boleh bangga…ni setakat pelakon Sekolah jer …tk segan ker Che Ta …org pandang hina kat ko…

    0

    0
    • Anonymous says:

      at least suami die keje. xkira la suami keje apa pon.. bersyukurlah. jgn riak sgt dapat suami kaya itu satu kelebihan. ko confirm xde org pandang hina kat ko atau laki ko…

      0

      0
      • zaini says:

        masaalahnya kerja kerrrrr…lah betulah sekarang kan sekul break….cam job tercungap2 jeerrr…

        0

        0
        • zila says:

          aaaaa kelakarnya kerja yer…last2 kutip baju chek ta lah kerja dia…tunggu2 job x masok2…

          0

          0
        • Anonymous says:

          laki die kan jd duta n ada jenama kasut sendiri.. keje gak tu. busuk hati sungguh.. jgn jd manusia yg hidup xpuas hati ngn hidup orang lain. bahagia die deritamu…

          0

          0
  15. ani says:

    tulahdia dulu kata cam tu laaah…pas tu.. lah ni kata nak gi sydney plak …hang ni biar betuiii…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Nanti lepas ni kluar crita che ta posing kat opera kebenda tu kat sydney?? Siap dgn boot, jacket n beg berjenama dia… bulu mata tak lupa.. aisyah dok rumah .. susah mommy nak posing dokong anak

      0

      0
    • Anon says:

      Laaaaa keja upanya .. x tau pun bdan sador jd duta kasut….ciaaan x baper nak masyukkkk…

      0

      0
  16. ayub says:

    yalah baru perasan somi dia yg belakon citer school2 tu ker….kesian cam x der job jerrrr…

    0

    0
  17. pening says:

    cik ta nk jd juri ape ye…nyanyi x leh blakon x leh fashion xleh…rase masak ok kot cik ta…program ko masak aku panas tu….rase yg tu ok….sbb cikta pndai masak….

    0

    0
  18. ayah anda kulup says:

    ko x serik…tapi ramai yg serik dgr komen ko..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Edry tu poyo lebih. AF bukan dia punya.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Ang ni perasan baguih la che ta oii…

    0

    0
  21. cek enon says:

    Che ta ni bkn tau ckp pun..kalau ckp yg meraban tu dia tau la..jd hos primadona pun cam tempelan je tukang nyampuk2..x yah la jadi juri cek oiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku setuju sangat..dalam primadona tu setakat jadi minah pacak pastu buat lawak bodoh n gelak bajet kiut..sedar la diri tu che ta oiii…Allah tarik nikmat ko baru taw langit tu tinggi ke rendah..n pada astro mmg silap besar panggil dia ni jadi juri, komen tah papa.. #notfancheta

      0

      0
  22. cik puan cantek says:

    ya allah riakknyeee ko cek taa!!! ayat last x bleh blah!sekali tuhan tarik rezki tuh nanti sekupang tak tinggai tau!

    0

    0
  23. Bosan says:

    Lantak ko lah che ta. Yang penting konsert AF semalam lagi meriah bila ko xda nak bg komen

    0

    0
    • Puiii che ta says:

      Tak perlu pon perempuan bajet muda ni n pakai bulu mata pelesu dia tuh..tak penting..ada tak da tak beri kesannn…#sedihlanakkkk

      0

      0
  24. amin says:

    konsert semalam lagi meriah oiiii walaupun pengkritik hanya dua org…lebih2 pun wat pa kalau yg berckap tin kosong…

    0

    0
  25. ziah says:

    berlagak mengalahkan jutawan….Tok ti kaya pun x lah berlagak cam dia….riak sangat…

    0

    0
  26. unknown says:

    konsert semlm is da best konsert utk musim nih.. its becoz of u che ta.. tqvvm..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    slain jdi artis jdi apa gi y bole habaq kat owg kita gi mna2 nak jadi artis sy tak pndai blakon n nyanyi tapi nak habaq sy gi mna2 dahh paspot pung dah byk kali ulang buat bru da penuh g kat ostalia tuh da smua gi Sydney melbourne haaa goldcost the best..paris London tuh pung dah semua oxford Liverpool reading shfield notingham mna lagi yer…mesir Dubai Jordan Thailand korea…hihi nak tayang gn pasport skli hihi…

    0

    0
  28. Lara says:

    Eh takmo takmo takmo Che Ta jadi juri, tengok la baju bajan dia pakai, beropol-ropol dah macam alas meja rumah nenek kita kat kampung yang nenek sayang nak buang. Kadang2 kesian tengok Aisyah, budak tu dah comel giler kot, tapi diropol disarung segala benda mala kat budak tu, rimas nengok. Taste dia blearghhhh.

    0

    0
    • unknown says:

      hahaha sgt stuju.. sian aisyah.. mangsa fesyen? fesyen ker?? ntah apa2 baju dipakaikn pada budak tuh.. hilang comel

      0

      0
      • pening says:

        yup agree…aisyah baby yg sgt comel..klu pki simple pn mmg comel..n x pyhla edit2 gamba die….baby mmg kulit dh cantik…suke tgk case scha dress up lara…simple tp chic…same mcm mak die…n xde pon nk filter2 bagai….

        0

        0
  29. Anonymous says:

    Kelebihan Rozita Che Wan ialah posing senget.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    mak ai….bulu mate cek ta……

    0

    0
  31. omar says:

    memang lah x serik…sbb nak duit jerrr…otak tarak…

    0

    0
  32. zika says:

    itu yg dikatakan kaya …malu ahhhh….kerja sekerat2 sbb x berbakat la…la…la…

    0

    0
  33. alam says:

    biar papa asal bergaya…..kelakar

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Che Ta mmg cantik, tp sekali dia bukak mulut, keluar habis kekampungan dia tu.

    Che Ta, cuba tgk Raja Nazira Safya punya dressing. Dia princess, tp pakaian simple je. Kesian kat Aaisyah. Mak yg gile fesyen sampai anak jadi mangsa.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Amboiii. Perlu ke mentioned nak pegi Sydney, Australia. Riak nak mampos!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Che thaaaak baguii???!! Phuiiii!!!!!!!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Ni kalau comment kat ig dia,mesti dia terus block…too bad kat sini she xleh buat apa2..

    0

    0
  38. Pooorahh says:

    Astro pn bangang..mcm x de org lain yg lyak jd juri.pe kriteria dia selain kmpung dn loghaf dia?nsib baik dh out..

    0

    0
  39. suaib says:

    biasa lah bro…percaturan astro nak rating tinggi akhirnya hancok…yg masalah org yg dia offer tu kena fikiek2 lah …mampukah? bolehkah? jgn nak berlagak jerrr…konon nak mewakilkan org awam…org awam pun perlu ada ilmu satu lagi otak tu kena berfungsi gak jgn main langgar jerrrrr…

    0

    0
  40. reski jgn ditolak says:

    kenapa dia nak srik offer kot tp semua offer x smstinya nasib baik mcm acik ita dpt beranak free..offer jd juri ni melibatakn rmai org…so acik ita selamat melancong & belanja laki toy boy ko yg jobless

    0

    0
    • anis says:

      bangga lah tuuu dpt free2 ni…perasan sangat…org kalau nak sesuatu ..usaha…baru lah berbaloi and puas hasil kerja titik peluh sendiri….ini pemalas asyik nak free jerrr…

      0

      0
  41. Anonymous says:

    Lepas ni cik tak cakap kat ig dia “i wish im a bird can fly & shit on people’s head”…

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Tok ti yg talented & humble travel sana sini pun xlah riak cam makcik ni…she make use of aisyah if dia nak tunjuk bag branded dia…

    0

    0
  43. Anonymous says:

    jadi juri sapa tayang harta paling mahal dah la. sesuai angat2.

    0

    0