Written by Bella | October 17th, 2018

Lebih privasi dalam kehidupan peribadinya, pelakon Shaheizy Sam dan isterinya Syatilla Melvin tidak dilabelkan sebagai pasangan selebriti yang digilai ramai, kata orang tiada istilah ‘couple goals’.

Mengakui dirinya bukanlan seorang yang romantik, Sam bagaimanapun seorang ‘family man’ yang setia pada isterinya dan seorang bapa yang penyayang. Itu lebih bermakna dan penting.

Sam sebenarnya sensitif sikit  pasal family ni. Sam tak banyak share benda yang Sam buat and terus upload kat ig. Melainkan benda tu tentang kerja atau shooting lakonan Sam untuk orang nak tahu tentang industi hiburan tempatan.

Kadang-kadang saya terfikir yang saya ni pun bukanlah romantik sangat, nak tenung mata lama-lama. Tapi yang paling penting Sam jenis bapa yang penyanyang untuk Syerif dan suami yang setia untuk Syatilla.

Fuh! Memang respek habis dekat Sam yang tidak perlu terlalu menjaja kisah peribadinya dan kemesraan bersama isteri tercinta hanya untuk mendapat gelaran pasangan selebriti popular. Biarlah bahagia yang dikecapi hanya mereka sekeluarga yang merasa. Tidak perlu nak tayang.

Sumber Berita : Media Hiburan

57 responses to Saya Tak Romantik Tapi Seorang Suami Yang Setia Dan Bapa Penyayang – Shaheizy Sam

  1. Anonymous says:

    tak tanya pun..

    20

    1
    • Rose says:

      Tilla kan pernah rasa insecure dgn fazura

      23

      1
      • Pekerja Gomen says:

        Motif?
        Mmg patut pun ko tk romantik….
        Bini ko kan kaki terjal je…
        Panggil suami pun ko aku…
        tang mana romantiknya….

        Setia sgt….. sbb tu masa bercinta ngan dia…
        Ko leh bercinta ngan fazura
        Seb baik si Syatilla ni jenis muka tembok
        Sentiasa ada seperti tembok walaupun ko bercinta putus ngan retis2 lain..

        19

        4
        • Prattrah says:

          “Fuh! Memang respek habis dekat Sam yang tidak perlu terlalu menjaja kisah peribadinya dan kemesraan bersama isteri tercinta hanya untuk mendapat gelaran pasangan selebriti popular. Biarlah bahagia yang dikecapi hanya mereka sekeluarga yang merasa. Tidak perlu nak tayang.”

          Aku tak rasa Bella tujukan buat Fattzura. Tapi kalau ye pun, lagi nak muntah aku tengok Aeril & Wawa juga pasangan2 acah2 sakinah mawadah warohmah. Termasuk Fattzura. Lol. Ye aku akui aku meluat tengok Fattzura. Mula2 ok je. Lama2 eewwwww! Bak kata Pattah Ngamen, “tak suka jgn tengok”. Lol.

          21

          0
        • Pengomen Atas says:

          Dan aku tak heran kalau Prattrahzruttzra(pattahjura) tambah romantik lepas ni. Lagi2 kemunculan TiEmJay sekarang kat IG. *sarkastik*

          4

          0
    • Lobster says:

      Nak bg tau dia sentiasa lagi bagos dari fattah amin. Sebab fattah amin menggelabah canang keromantikan diri. Si sam ni konon2 humble la..low profile.. x buat org muntah tgk kemesraan laki bini.

      Oh pls la. Sendu sgt ko ni sam. Nexttt

      11

      1
    • Anonymous says:

      Kan..sapalah kesah psl enko ni pun..jgn nk ckp besarlah kata setia itu ini..x tau lg camna keadaan akn dtg..
      Lgpun ko pun dah sendu…x trsenarai pun top 5 baru ni…klau cerita Polis Evo kluarkan akhir bulan ni sbb org nk tgk Zizan je..

      5

      1
    • Anonymous says:

      Komen paling win!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    saya setuju sangat. bahagia tak perlu sharing dan tunjuk pada semua. cukup lah sederhana bahagia dlm rumah tangga.amin

    18

    0
    • Anonymous says:

      Tak payah mcm Fattah Amin & Fazura yang berlovey dovey diruangan komen IG. Memula mcm sweet tp dah lelama mcm nak muntah tgk. Tak follow pun dorg dkt IG tp fans bentat mana la yang selalu repost.

      13

      2
  3. dalita says:

    tu ada je gambar dgn Syatila haha

    5

    0
  4. dalita says:

    ye ke tak tunjuk, nampak mcm ada jer haha

    16

    1
    • damai says:

      Mmg lah ada, tapi x adalah mcm pasangan lagi satu, sikit2 nak up photo dan video mesra, syg sana syg sini, nak muntah hijau rasa nya. Takut terlalu tunjuk jadi lain pula, mcm Ajai&Nurul, Krisdayanti&Anang, Fasha&Jejai,

      12

      10
  5. peace yo says:

    my hubby pun x romantik type, mula2 terasa lah juga selalu bermain di fikiran “knp lah laki aku nie type x romantik” tapi lama2 kahwin bersyukur sgt kerana sifat dia yg x romantik x ada prmp yg nak caras dia, hahhahaha

    13

    1
  6. Anonymous says:

    Bagus la. Alhamdulillah. InsyaAllah keluarga bahagia. Just be yourself. Suami dan bapa yang penyayang dan bertanggungjawab.

    6

    0
  7. Anonymous says:

    anak dia mmg comel..x mcm anak 22 datuk tu…muka byk sgt kt youtube..kalau dh x comel tu jgnlah byk gmbr dn video, dri lahir smpai la ni tayang…boring tahu tak boring…bkn kutuk kejadian Allah, tpi mk nya terlampau excited.

    6

    0
  8. Adudu says:

    “Memang respek habis dekat Sam yang tidak perlu terlalu menjaja kisah peribadinya dan kemesraan bersama isteri tercinta hanya untuk mendapat gelaran pasangan selebriti popular”

    Amboi ayat nara. Sindir sape tuuuu ?

    25

    0
    • unknown says:

      haha i pon rasa dia sindir someone.. x sebulu, x sekapal la katakannn.. jeles nauuu bunyiknya

      9

      0
      • Anonymous says:

        Mmglh wajib di sindir…bk saje tunjuk kemesraan..nk pegi jmbn pun nak ikut..apa x ada hidung ke..x ada deria bau ke..bhawa tahi itu busuk..
        Manalah nk hidukn..sbb hidungpun palsu..masa kecik kmbg..remaja kmbg..dh dewasa lain pulk.

        9

        14
  9. cikgebugebas says:

    mesti syatilla asyik berbulu tengok fazura bahagia dengan fattah amin. Ye la dulu ko kemain lagi nak berebutkan nak sam yang pendek tu. Sekarang haaa ambikkk nak sgt, bukan main ko booo kan si fazura konon2 dah dapat sam..hahhaha sekarang Faz lagi dapat yg better dari ko dua laki bini yang sendu. Harapkan nak instafamous kan anak je la. Tup..tupp cucu dato K si Arifjiwa tu lagi instafamous dapat award lagi.

    31

    6
    • Anonymous says:

      Dah sendu mmg harapkan anak jela.. Dulu bukan main ko kutuk Fazura sbb tak dpt Sam yg nan hado tu.. Sekali Fazura dpt Fattah yg much more better than si pendek tu.. masyukkk, takdelah sampai kena blacklist takleh ke luar negara..

      12

      3
      • mardiah says:

        ada sebab sam tolak fazura mungkin perangai dia kee. better tak better pasangan let them define it .. sam pernah dengan fazura tapi pilih tila so mesti ada perangai fazura yang sam tak suka.

        15

        1
        • Anonymous says:

          ye ye je sam tolak fazura.. ntah2 faz pun tak nak serius dgn sam. perasan diri perfect ker nak tolak org? tila tu try hard dari dulu himpit sam and the family….

          9

          6
        • Anonymous says:

          Pilihan Sam tepat..Tilla muda bergetah..dh beberapa kali hamil..walaupun gugur..sng lekat..skrg hamil lagi..yg si tua tu..dh dkt stahun…sian Fatah.

          3

          19
        • Anon says:

          Anonymoussays:
          October 17, 2018 at 1:46 pm
          Dalam otak ko mmg fikir nak mengandung beranak je ke? habis tu si Anzalna muda bergetah melekat melekit tu awat dari zaman tok kaduk kahwin sampai Dap memerintah pon x mengandung lagi? Otak ko memang kuno ke??

          12

          1
        • Anonymous says:

          Tilla x planning, kalau ada, adalah, mcm Anzalna tu penah trdgr..nk enjoy dulu katanya..last2 terus enjoy.

          4

          1
    • Anonymous says:

      Burok btul Sam tu…dh lah x hensem..rambut blonde, pakai rantai etc..mengata Faz kononnya perangai x elok..tp sbnrnya Sam ni yg perangai x elok..bertuah Faz dpt FA..bersih, x da blonde rambut, pkai rantai etc..jauhlah nk bndingkan dgn Sam tu

      10

      3
      • Anonymous says:

        aku rasa SAM lagi kaya dari FA, sbb tu Tilla duduk je kt rmh je, si bini FA tu kerja smpai pergi ke London tingglkan dn laki bergym di rmh.

        1

        6
        • Anonymous says:

          sbb tu bila balik mcm2 bunga surprise bagi kat airport..bangga lah dpt bini rajin, cekal pndai cari wang. Ciri ni sama je mcm si laki Ina Naim..warak konon…tpi kudrat bini digunakan.

          5

          8
        • Anonymous says:

          Ko x pyahlah rasa dan tuduh and buat fitnah mcm2…dah org nak offer macam2 kat Faz..x kan nak tolak…rezeki dia.

          Fazura ke New York atas komitmen kerja utk jadi Duta Coca Cola dan contract utk Coach dan juga Estee Lauder, disamping usaha utk produk Fazbolos ke USA dan juga single terbaru etc…duit berkepuk dapat

          ….hakikatnya FA dah memang jutawan pun…dah byk jadi duta produk antarabangsa..Oppo, Toyota, Kingkoil, MAYBANK, Safi, Ad hoc duta utk MESRA dan McD… dan duta produk tempatan (Maydan, AteliaAmani etc)..dan pelakon drama bersiri yg paling tinggi bayaran…..komisen lagu2 single, jualan buku , cafe etc.

          X palah kalu ko dah benci dgn Fattzura….dah benci dok diam saja…dan jgn buat fitnah…dosa besar.
          Fazura pun, Avon, White Olay, LUX, Nutox, Colgate, Hai-O, Maybank, MAS ….disamping komisen lagu2 single di Itune etc.

          1

          0
        • Anonymous says:

          kaya sangat sampai tak bayar income tax blacklisted sangkut tak blh pegi luar negara ;)

          6

          2
        • Anonymous says:

          Tila duduk rumah sebab takde job kot… ada la 1-2 job sendu kat IG mcm review2 telekung Indon yg penuh bunga2

          3

          3
        • Anonymous says:

          mane bleh beza faz yg laku keras… byk job masyuuk smpi ke london ke new york merata… sejak single dah ada butik sendiri….
          si tilla tu ape jer reti kangkang duk umah jer.. job2 sendu review product instafamous jer layak.. paling latest job buat anak.. itu jer yg laku bini sam ni

          2

          2
  10. faraj says:

    Bapak Burok, Mak pun Burok..!!! sian budak tu ….”indah nama dari Rupa”..nanti dh besar jadi bahan jenaka…..!!!

    1

    7
    • Anonymous says:

      ko dh knp nk memburok kan paras rupa org? secara x lgsg ko dh mengutuk kejadian yg Allah ciptakan! tp tgk nickname ko pun tau dh ko mmg burok perangai busuk ati!!

      6

      3
  11. Anonymous says:

    pedulilah tak minat pun dua2

    2

    2
    • Anonymous says:

      aku pun… sendu dah diorg ni… balik2 jual muka anak kekonon nk dpt job… alaa baby org lain lagi comel2 tak terdesak pun cari glamor

      1

      2
  12. Akak Kantin 2.0 says:

    iyeke sam..keluarkan statement sebab dah sendu..Abpbh pun dah tak tercalon..Ko pun mcm sgt mencuba nak popular balik..Tapi sendu jugak…cuma yang viral gambo Hari Raya ko jelah yang posing mcm Over tu netizen amek port sebab ntah hape2….Dok diam2 jelah sam..Focus buat anak..sebab Syatilla kan nak anak 12orang…

    5

    4
    • damai says:

      dah reporter tanya, dia jawaplah. mana ada sendu, dia masih lagi berlakon apa, police evo 2 pun akan ditayangkan on november

      4

      2
    • Anonymous says:

      Tak tercalon pun takpe..byk kali dah menang..lagipun logikla produk xbyk thn ni..okea la tayang skit2, sesuai dgn usia..takkan lah nk bersyg2, berpapa mama mcm budak wechat..huhu

      5

      0
  13. PP says:

    Bahagia bkn org lain yg rasa diri sendiri yg rasa bahagia itu..x perlu ditayang2 dan dicanang2..yg penting hormat menghormati kekurangan dan kelebihan pasangan..kurang lbh sudahlh..org luar hanya lihat luaran saja..

    7

    0
  14. Juli says:

    Aku cuma nk komen gambar Sam yg 1 background dia sgt mendamaikn..sejuk awan ceria n cantik alam ciptaan tuhan..

    1

    0
  15. acik bedah says:

    up to them nak hidup macam mana…nak tunjuk kat orang ke tak nak ke…tak perlu nak banding..tak perlu sindir orang…kita boleh nampak yang pura2 ke tak…one of my cousin punyalah cool kononnya tak suka upload kemesraan dengan keluarga..and the reality is memang dia cold dan boring person pun,and his wife pun dilayan biasa2 aje…lelaki,,,tak banyak sikit kena ada sifat romantik…otherwise isteri akan rasa sunyi….sangat kesian…

    6

    1
  16. El says:

    Baju dan tudung die tak pernah rapi, selekeh sane sini, tudung terbang, pakai turban, rambut tercabut ke mane mane

    4

    1
  17. San Marino says:

    Gossip Kan Kalau bukan video tu sampai sekarang tak kawin kot. Kawin terpaksa nak cover hahaha

    1

    1
  18. Yoyo eee says:

    “Fuh! Memang respek habis dekat Sam yang tidak perlu terlalu menjaja kisah peribadinya dan kemesraan bersama isteri tercinta hanya untuk mendapat gelaran pasangan selebriti popular. Biarlah bahagia yang dikecapi hanya mereka sekeluarga yang merasa. Tidak perlu nak tayang.”
    Ala ayat ko Nara dan Bella..nmpk sgt x bt homework..dulu Sam n Tilla ni kahwin,time majlis nikah konon2 la Sam ni pengsan..drama sgt dgn bvideo pengsan ko tu…eh alih2 skrg Sam plak kata xromantik..ke dh sendu? Xya nk perli sgt la klau dh xbrape sgt skrg ni..dulu ko pun mjaja..skrg biar kot org lain nk jaja plak..

    3

    0
  19. HusnaJBC says:

    So whattt..jilis lh tu tgk ig pnuh video fattzura..sbb kekunun dia lg hbat n encem dr ftah..so xboleh hadam npe faz pilih fatah..mcm ni lh sam yer ko jga jer bini ko yg gedik sendu tu..ckp pon ksar..perasan cantik..puiiiiii

    1

    0

Leave a Comment

Optional