Written by AbangNara | November 26th, 2013

Nabila Huda, Instagram dan kontroversi sememangnya tak boleh dipisahkan. Seringkali berkongsi gambar-gambar terbarunya di situ, kadang-kala berlaku pertelingkahan mulut antara peminat-peminat Nabila Huda. Terbaru, Nabila berkongsi beberapa gambar dirinya melakonkan watak Nabila yang kelihatan agak seksi dan telah ditegur oleh beberapa orang peminat.

nabila huda

Setelah menerima beberapa teguran dan kritikan menerusi gambar yang dikongsi, Nabila Huda tampil memberikan komennya sendiri:-

i dont need any teguran from anybody.u should appriciate all of my photos.awk ada dgn sy tak bila sy penat berkerja?time korang tgh berehat senang lenang goyang kaki kt rumah,sy pulak tgh bekerja keras buat yg terbaik utk tontonan anda semua.tapi apa yg korang buat,kecikkan hati sy.kejam sungguh manusia ni kan?sorry sy tak penah sentap because i know what im doin.sy sentiasa maafkan semua yg menyakitkan hati sy.. @seraalys

nabila huda

Apabila ditarbiyahkan mengenai dosa dan pahala, Nabila Huda membidas:-

Macam bagus je semua bila bercakap. Dosa dan pahala tu antara aku dan Tuhan. Korang takde hak nak nilai apa apa atau bagi nasihat pun. Aku share gambar belakang tabir Saloma ni and it’s supposed to be P&C, so tolong la hargai

nabila huda

Susah bukan menjadi seorang selebriti? Semua orang ingin ambil tahu apa yang kita lakukan. Daripada apa yang Abang Nara perhatikan, Nabila Huda adalah seorang yang mempunyai pendapat, pendirian dan percaya dengan apa yang dilakukan. Jadi biarkanlah sahaja Nabila. Kang tak pasal-pasal asyik bergaduh je. Lagi beberapa gambar Nabila Huda versi Saloma dengan membaca artikel ini sepenuhnya.
plus sizeP.S: Menjadi wanita bersaiz besar sememangnya menyukarkan terutama ketika hendak membeli baju. Bila ada baju yang berkenan di hati, tak ada saiz pulak. Kalau pakai jugak, nampak macam ketat sangat. Penyelesaiannya? Kini anda boleh mendapatkan rekaan pakaian yang menarik di MisClaire dengan harga yang sangat berpatutan. Anda pasti puas hati dan lebih bergaya selepas ini. Layari www.misclaire.com dan LIKE Facebook MisClaire untuk melihat koleksi pakaian mereka.

nabila huda

nabila huda
nabila huda

nabila huda
nabila huda

144 responses to Saya Tak Perlukan Teguran Daripada Sesiapa – Nabila Huda

  1. nabila hiba says:

    cian kt dia ni …… x cukup kaseh syg , di tinggalkan oleh mak bapak masa kecik .Menumpang kaseh dgn nenek …… psl tu jadi lagu ni ……. x pa la x kacau org ponn …….

  2. Anonymous says:

    Amy kau tlg nasihat anak kau ni.tanggungjawab kau padanya belum selesai.kesihan kat nabila.

    Abby abadi tlg lah nabila ni

  3. sera says:

    Teguran yg biasa jer.. Xsangka kupu2 naik angin…sebnarnya komen ni lebih kepada fans yg backup dia…bila nabilakai seksi ada jer yg menyokong…nice,sweet,jdi diri sendiri,usah dengar kata2 ustazah jadian…entah apa2 je fans yg menyokong nabila berpakaian mcmtu…islam tetap islam..mmg pakaian bukan ukuran kita isalm sepenuhnyer..tpi lau tegur untuk kebaikan pun x bole…apa guna org islam mengingati sesama islam…xpasal2 yg menegur kebaikan di hentam plastik…hurmmm…

    • lola says:

      cudnt agree more.n sejak bila jk kita advise org utk perkara baik dilabel sbg haters. ketahuilah nabila orang yang dok puji-puji u tu lah yang bakal menjahamkan u. masa u susah pon belum tentu mrk ada. sigh

  4. minah jambu merah biru says:

    teroskn perjuangan u Nabila kite2 semua sayang ngan u …kalau nk dengar cakap orang sampai bila2 pon idop tk boleh maju ke hadapan ! kalau u susah tkde sape yg nk tolong ! orang2 ni tau cakap n kutokkkkkkkkkkk aje ! benda yg remeh temeh pon boleh jadi isu besar macm siak ! sooooooo peduli ape pon orang nk cakap asal kn u hepi ngan anak u sudahhhhh …….n u pon tk kacau orang jadi persetan ngan orang yg bercakapppppppp….lov uuuuuuu…….

  5. mulutAKU says:

    kalau tak boleh nak ditegur tak pa la cik adik oii..nanti bila meninggal dunia hang mandi jenazah sendiri,gali kubur sendiri,tanam sendiri jangan suruh orang lain… hidup ni perlukan satu sama lain cik adik oiiii

    • minah jambu merah biru says:

      sebokkkkkkkkkkk nk cakap pasal si Nabila ni huh !! itu biar la dia yg tanggonggggggggggg kannnnnnnnnnnnnnn…satu hari nanti mungkin Allah akan berikn Nabila hidayah yg lebih baik dari korang2 semua amin..

  6. Anonymous says:

    Ya allah ampun kan dosa2 anak ku ini.kembali kan dia ke jalanmu.beri lah anak ku ini kebahagian dunia akhirat.amin..

  7. Anonymous says:

    ORG LAIN X LEH TEGUR SO DATO CT X NK TEGUR KE NABILA NIE….?????

    • minah jambu merah biru says:

      dato siti tu sape ngan si Nabila ni?????????? Nabila tu jahat sangat ke ?????????? saloma dulu2 pon dia pon seksi jugakkkkkk tkde pon orang dulu2 nk kutok2 saloma ! laki dia sendiri tan sri p ramle pon hepiiii je ngan bini dia saloma …korang pulak yg sebok2 nk suroh nasehatkn si Nabila….Nabila dia tau la jaga diri dia sendiri…..pakaian dia macm sundal pon korang ape peduli !!

  8. soleh says:

    Kita sentiasa muda untuk melakukan dosa tetapi tidak pernah tua untuk bertaubat.

  9. Bosan aku tgk kau says:

    Pegi ajelah ke Hollywood tu Nabila oooiiii…sah2 xde yg nak tegur kau. Org tegur untuk kebaikan…sharing is caring. One word ajelah…kesian.

  10. sera says:

    Yela…semua org phm dia tu public mmg kerjaya nye memrlukan dia berpakaian seksi..tpi rasenyenada had untuk seksi…mmg la dose dia tanggung…tpi org islam wajib mengur…salah ker tegur pakaian dia…artis lain pun ada seksi..tpi masih ada batas…lau nabila ni suar pendek,terdedah cna cni…mmg la hak dia..tpi menegur untuk bg peringatan x boleh ker..lagipun komen sy tu xde yg teruk pun….sy just ckp hot dunia nanti kat akhirat punot…itu oupun dia melenting…n fans yg lain xpasal2 meroyan..sy pun sedar sy pun xsebaik maner..jadi sy pun bt komen mintak maaf sbb xnk pnjang citer..tpi tngok fans dia semakin melebih2 backup nabila…siap menghina org bertudung…gilakkk aper…

  11. Luna says:

    Orang lain pun kerja keras jugak. Mungkin lagi keras daripada Nabila Huda ni. Memang lah pelakon banyak kerja, tapi doktor, guru, jurutera, polis, ahli bomba, saintis, tukang sampu sampah tepi jalan, buruh kasar semua kerja keras jugak. Poyo betul Nabila ni. Kenapa kita kena hargai “usaha” dia bagi kita tengok gambar behind the scenes Saloma? Dia yang sepatutnya menghargai peminat dia. Gaya macam kerja dia penting sangat sampai boleh menang Nobel Prize. Padahal tak lah bagus sangat pun.

  12. uncle says:

    ak suke tgk pic no 4 tu uolls……wow!!!!

  13. jurai jemarai says:

    Korang ni apa nk kepoh2. Kalau aku mati, aku korek lubang kubur sendiri pakai bulldozer. Lepas tu aku mandi sendiri, siap letak bedak cuticura. Kain kapan pun aku ikat sendiri. Lepas tu aku lompat masuk kubur sendiri tau…korang tak yah susah2. Kalau malaikat tanya, aku ckp “jgn kepoh2 boleh tak, ini urusan antara aku dgn Allah”. err… Nabiol, betul tak?
    Btw fyi, aku tak heran pun nk tgk ko berlakon. Kau yg penat sendiri.

  14. hamba says:

    kesungguhan menjayakan watak, kesian. rugi.
    ubah lah kepada kesungguhan menjayakan hidup sebagai hambaNYA

  15. CalvinHarris says:

    Leave her alone.. she has a right to do whatever she wants. You holier than thou religious types always feel you can play God and judge people.

    • lola says:

      yeah she has right to do whatever she want which is not even ‘right’. we’re here r not for some roleplay playing/act like judges or god. Islam is a way of life. we born as islam so act like one thou

      • CAlvinHarris says:

        Ada teratak di hujung kampung
        Bawah cermin kopak ada kotak
        Tersembunyi dalamnya ada tempurung
        Sembunyi bawahnya katak melalak

        Atur sepuluh daktil batal yang batil
        Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
        Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
        Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
        Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
        Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
        Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
        Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
        Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
        Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
        Halusinasi susuli ketandusan ihsan
        Ubat parut auditori kesan artileri insan
        Gagal dikesan

        Aku maafkan kamu
        Tak perlu kita bertemu
        Cukup kau tahu
        Yang aku maafkan kamu
        Tolong teruskan hidup
        Jangan sebut namaku

        Timbul tenggelam, timbul tenggelam
        Acapkali terpendam, acapkali tersergam
        Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
        Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
        Kutimbang tanpa neraca di awal usia
        Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
        Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
        Jadi yang tak berganjak biarkan saja begitu
        Maafkan mereka, mereka tidak tahu
        Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
        Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
        Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
        Maafkan mereka, mereka tiada nilai
        Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
        Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
        Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

  16. kak li says:

    apa kau ingat kau sorang je kerja siang malam, aku ni cikgu. punggung sampai berkematu duduk, kepala mcm nak jam kerna dok buat SPPBS ni

  17. misshelius says:

    org yg xleh nk terima teguran ialah orang yang BODOH SOMBONG!!.

  18. thejudgingcat says:

    yang baju kebaya tu oke lerr tapi yang nampak bonjolan tu cam tak patut je .. takut plak tengok tah2 esok2 berlumba2 nak tunjuk nipples plak .. euwww nooo

  19. Siput Sarawak says:

    Apa la over sangat korang ni. Dia kan berlakon jadi Saloma, taktau ke zaman dulu orang melayu lagi seksi dari sekarang. Nara pun satu, tak post pulak satu gambar comparison Saloma dan Abil yang dia post kat insta tu. Dalam tu Saloma pakai tube dengan sarong buat performance, abil pulak warak siap pakai kebaya.

    Dalam movie berkemban ke minum todi ke rilek je. Kalau tak buat sebijik macam zaman dulu kang korang cakap tak buat research la, tak real la.

    Hipokrit betul.

    • CalvinHarris says:

      10 point for Griffindor!

      Its all about acting.. only God know why.. everything happen for a reason…

  20. jek cucu hassan says:

    Semoga Allah beri hidayat kpd Nabila..

  21. abang cute says:

    Cantik gambar2 pose Nabila tu..tapi lagi cantik kalau menutup aurat ye dak…kalau diperhatikan Nabila nih dah jenis ketegaq orang utara panggil..dia dah tak kisah apa org sekeliling nak cakap….ada baik buruknya…tapi lagi banyak buruk nya dik oiii….peminat tegur tu sebab sayang kan awak….sayang abang cute tengok…Nabila kalau berlakon memang superb…tapi perangai…x mau komen panjang…macam dia cakap..dia x perlukan teguran dari sapa2…dik sekarang masih muda boleh la adik cakap macam tu..cuba dah tua nanti..job pulak dah tak de….baru tau camne nanti…dah banyak contoh tengok artis2 veteran yang terabai….kita tengok balik zaman muda dorang macam mana….abang tak kata semua artis veteren dulu2 teruk belaka…ada sesetengah…
    kalau tak suka orang tegur tuh..jangan lah nak keluarkan statemnet tak suka pulak….siapa lah artis tanpa peminat…ingat tu dik…

  22. Lady gagak says:

    Buat tayangan tetek amal katanya

  23. Linzy Longkang says:

    setuju ngan Abil betul gak dia berlakon best utk org tgk bukan mcm pelakon lain yg kayu tau dpt duit jekkk, kat luar Abil ada hak in private life mcm org lain, jgn nak hina kutuk kalo tak suka jgn tgk habis citer

  24. Khairaoul says:

    In the end korang pun sama jer… Mengumpat bukanlah perkara yang dituntut Islam… Tapi korang buat jugak… Moral of the story, Dosa masing2 Kubur masing2 Syurga Neraka pun atas amal ibadat masing2. Yang menegur jangan melampau yang kene tegur terima dengan hati terbuka. Peace and out Y’all….

  25. adie says:

    gorgeous shoots.. kalau x silap lokasi kt Museum Hotel, Penang kan??

  26. Emma says:

    Taubat sentiasa ada… Kalau dah bersedia nanti tahula dia…

    Sabda Rasulullah saw bermaksud: “Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya. Dan, sesungguhnya orang melakukan umpat tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang diumpat.” (Hadis riwayat Ibnu Abib Dunya dan Ibnu Hibbad) Firman Allah bermaksud: “Dan janganlah sesetengah kamu mengumpat setengah daripada kamu. Adakah seorang daripada kamu suka makan daging bangkai saudaranya, tentunya kamu semua membenci memakannya “” (Surah al-Hujurat, ayat 12). Rasulullah Bersabda “Tidak akan masuk syurga Al-Nammam (kaki umpat)” (Riwayat Muslim) Ingin saya bertanya semua, jika mengumpat itu lebih besar dari berzina, maka adakah mengumpat itu jauh lebih berdosa dari tidak bertudung bagi wanita? Sudah pasti jawapannya YA tanpa khilaf. MENGUMPAT ADALAH SUATU YANG SANGAT ZALIM KERANA ORANG YANG DIKATA ITU TIDAK BOLEH MEMPERTAHANKAN DIRI KERANA TIDAK TAHU DIA DIUMPAT. MAKA WAJARLAH HADITH DALAM RIWAYAT MUSLIM MEMBERI AMARAN TIDAK MASUK SYURGA BAGI KAKI UMPAT.