Written by Bella | October 13th, 2018

Hanya kerana berkongsi momen indah dapat meluangkan masa bersama kekasihnya dan terselit pula kereta mewah yang dipandu, pelakon Ruhainies dituduh pula sebagai seorang wanita yang hanya ingin mengejar kekayaan lelaki lain atau dalam erti kata lain, mata duitan.

Menambahkan rasa bengang Ruhainies, netizen turut mengatakan hanya perempuan yang malas sahaja yang akan mencari lelaki kaya kerana ingin menumpang kesenangan tanpa perlu bersusah payah.

Bagaimanapun, Ruhaineis membidas tuduhan tersebut dan memberitahu beliau tidak perlu bergantung harap kepada lelaki untuk hidup mewah.

Saya bukan jenis perempuan seperti yang diperkatakan netizen itu. Dari awal saya masuk bidang seni ini, saya bekerja keras sendiri mencari rezeki untuk keluarga. Selama ini pun hasil kerja saya hanya untuk keluarga sahaja. Saya tak perlu mana-mana lelaki kaya semata-mata untuk hidup dalam kemewahan.

Kaya itu satu bonus tapi bukanlah saya mahukan seseorang itu hanya disebabkan dia kaya ada duit sahaja. Kalau kaya tapi kaki perempuan sana sini dan berkelakuan tidak elok nak buat apa kan? Yang paling utama, diri sebenar lelaki itu. Saya tertarik dengan kekasih saya itu sebab dia memiliki personaliti yang baik dan tahu menghormati orang tua.

Ruhainies tidak pernah berniat mahu menunjuk-nunjuk logo kerete mewah Mercedes tersebut, tetapi hanya ingin memberitahu beliau kini sedang dilamun cinta.

Sumber Berita : mStar Online

53 responses to Saya Tak Perlu Lelaki Kaya Untuk Hidup Mewah – Ruhainies Bengang Dituduh Mata Duitan

  1. Dina says:

    Yeke..dengar boleh pecaya jangan.,xyahla nak menipu sangat bai…cer lelaki biase nak kat ko..xdenye ko nak….ckp lebih..porahhhh

    54

    0
    • Ruminah says:

      Bekerja keras katanya! Bekerja keras cari laki kaya yg blh tampung. Itu lah yg sbenarnya. Haha

      21

      0
      • Anonymous says:

        Dulu gossip dgn Datuk Bu Red…kaya jugak kn. Klau datuk tu x berbini 2..fhm2 jelh.
        Sembg lh ko minah.
        Tapi kalau ko adalah sedara aku..atau anak buah aku..aku akn ckp..baik cari org kaya…boleh numpg sng pdg..tapi di sbbkn bukn dalam groupsss..ko nk jdi ayam pun aku stuju

        13

        0
        • Kapal Selam says:

          Laaa Mercedes je. Kat UK Mercedes murah je la…Student pun mampu pakai… Kat sini je mahal. Takde lah Kaya sangat….

          11

          0
        • Undilah PAS says:

          Sini sebab Najib makan duit. Rakyat kedana…bini berlian boleh beli banglo.

          0

          7
    • nana says:

      ni nama nya investment. sementara cantik dan body tgh mantap, kena la cari laki kaya.dia bukan ada job sgt pon. berlakun pon so2 je.so kena la cari insurans jangka panjang.

      9

      0
  2. Anonymous says:

    yelah2… tk cari yg kaya… tp tak rasa ko akn pilih tauke jual ayam.. walaupun tauke jual ayam ne pun kaya juge *banding ngan aku laa..

    9

    0
  3. Mcm Kartoon tak sedar diri says:

    Pisau cukur cap kepala buaya tembaga

    10

    0
  4. nok gebuzzz says:

    retis sendu….kalau kena sambar dgn jerung besar harus la x tolak,sape yg nak hidup ssh!!

    16

    0
  5. fishball says:

    aku doakan jodoh kau dengan seorang penoreh getah. Amin!

    8

    2
    • Wekkkkkkk says:

      Penoreh je..tpi bkn pemilik kebun getah ye.
      Hasil torehan di ÷ 2. Harga sekilo rm1.90..yg getah kering. Yg getah basah rm1.50..dn sekerap..rm0.90 sen.
      Kihlihkihkih..sian penorehkn.

      1

      1
  6. Krol69 says:

    Fuhh…its a SLS AMG tu. Takkan la tak nak bergambar menampakkan interior AMG tu. Org tgk gmbr pun dah tahu..dia ni mmg target lelaki kaya aje. Hari tu sebelum Krol35 kahwin, selalu keluar dengan dia. Skrng Krol35 dah kahwin, dia pergi ke lelaki lain pula.

    11

    0
  7. Anonymous says:

    mari kita tengok dia kahwin sama siapaaaa!!

    7

    0
  8. Jojo says:

    Sorry but she most plain looking actress..ada ker yang berminat nak tahu tentang dia….she look so cringy no aura langsung…..dia bayar nara Ker untuk masuk BeautifulNara lol. Gurau jer Nara…

    28

    0
    • Anonymous says:

      grammar tu betulkan jangan bimbo sangat ahaha. she’s the* most* plain looking actress.

      The problem is she’s not plain looking but rather average looking. The industry has prettier, younger and more charismatic actress than Ruhainies.

      0

      9
      • Jah says:

        Ko jadik grammar Nazi ni ko dapat ape? In the first place, English bukan mother tongue orang Msia. Aku duduk oversea ni berlambak manusia speaking berterabur even the English people. Ko mesti berdebar poyo mase betulkan English orang kan? Kampung much?
        P/s Aku takde kene ngene ngan mangsa grammar Nazi di atas. Merely anti-grammae police.

        3

        0
        • kona says:

          alahhh layankan je lah, dia nak menunjuk dia pandai english tu.. kesian dia.. hahahaha

          org grammar nazi ni mmg nak kena haktuii je ngan aku.. yg org tulis BM bersepah kat sini takde lak ko nak tegur.. bangga sgt dgn omputih ko, habis bahasa melayu ko taknak pertahankan ke..?? sebenarnya nak menunjuk pandai omputih kan..?? itu je sebenarnya..hahaha ..taik lu lah..

          1

          0
      • Jah says:

        Oh lupa.

        “The industry has prettier, younger, (one more comma before adding the last adjective with ‘and’) and more charismatic actressEs than Ruhainies.”

        Brush, brush, brush!

        2

        0
  9. Jojo says:

    Ask us if we care? Not

    5

    0
  10. Fabulous Fan says:

    Tak layak jadi artis. Muka sesuai jadi salesgirl atau cleaner saja.

    16

    0
  11. Jenab says:

    mcm taik jer sembang..ko kaya dgn usaha kot celah mana???berlakon pun sendu!!!!

    13

    0
  12. Anonymous says:

    harap kan makeup tebal tak sama dengan skin ori..hmmm req free makeup-natural makeup plsssshhh..

    10

    0
  13. aager says:

    macam mana dia ni jadi artis? berlakun kayu, muka tak lawa harap make up sekati untuk nampak cantik. yang pelik selalu Nara up kisah dia yang sendu. Asyik2 gossip lelaki. Geli.

    14

    0
  14. Anonymous says:

    Mulot ckp lain hati sape tau..sedap dengar je lh..sembang lh kau mane ada dlm dunia ni org nk kahwin dgn org miskin lg malas..lg2 kau retis..habis kau nk tanggunglh laki kau atau kau nk kerja keras utk hidup mewah..impian bodoh jelh kau..nk nmpk suci hati konon..kalau org lain ckp gini gaya masih boleh timbang tapi kau nie bungkus jauh2..mmg Mata duitan..

    3

    0
  15. benci thought says:

    huduh la dia ni muka jahat… bodo punya laki Kaya baik kawin perempuan di london sana!
    (lawa lagi risteena)

    7

    0
  16. Mak jemah says:

    Xcari lelaki kaya tp ambil gmbr tnjuk lmbng mecedes hak tuiii

    8

    0
  17. Anonymous says:

    Alahai kesian budak ni. Berlakon kayu. Muka mcm x siap. Keras bersegi. Harapkan gossip aje. Ni baru artis sendu.

    10

    0
  18. prihatin says:

    tgk pd cermin belakang tu lelaki tu cam tua jek…. dik..bohong la ko x nk cari yg kaya bnyk duit dik…dulu bf2 ko setakat pelakon baru jek….x brapa laku…. ada ko nak?…

    6

    0
  19. hatersfuck says:

    alah ko pun kalo diberi pilihan nak yang kaya hensem baik sempurna family org2 ternama. masalahnya mamat kampung jerawat low class je nak kat ko.

    2

    0
    • ruhamis pegi repair muka huduh masam mcm cuka tu dulu … jelas terpancar hati busuk tengok riak muka pun tau jenis kuang ajo.. bodo sombong punya org.. dh la tepek mekap pun tebal nak mampos

      kawin ke ko ruhamis oii? tak payah canang sana sini… tkut malu sendiri kalau tak jadi! kuakuakua

      5

      0
  20. Anonymous says:

    Belum menikh..sudh enjoy sana sini walapun kt luar negara. Korang boleh fikir…mcm2 boleh jadikkk.

    3

    0
  21. Anonymous says:

    Bukn main lagi pdg org lelaki tu..gatai bijik kelentit.
    Klau ye pun ko suka..jgnlh tunjukkn kegatalan tu pada lelaki. Lelaki mana yg x nk pompuan muda putih…bdn sedang2. Pompuan mcm ni mungkin betina. Rela di hansap2 dari kepala ke bwh.
    Murahan…buat sedap bolehlh.

    2

    0
  22. Minah membawang says:

    Kalo die bli ats usaha keras sbg pelakon,aku rse industri da kerugian bsr..die yg blakon kayu dibayar mahal sdgkn jalil hamid yg belakon tiptop dibayar murah..tp aku rse die mmg mata duitan..brp sgt drama yg die blakon leh bli keta semahal tu..dlu kne gosip ngn pemain bola tp die xnk sb pe,sb org tu xkaya mn pn..tup2 dgr bcnta dgn bsnesman tp xnk dedahkn spe sb tkt kena sambar dek org len,sb pe?kompemla sb kaya,kalo takat ensem blambak lg org biase2 pn ensem gk..sekian hipotesis aku

    7

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Haha..car mana2 ada je boleh sewa.
      Stakat nk jumpa seminggu di luar negara..pakwe pun boleh sewa atau pjm car kawan atau guna car boss.
      Lelaki otak pjg tau.

      6

      0
  23. Anonymous says:

    Lelaki tu bangsa apa..x tulispun.
    Klau tahu..mesti aku taip berjela.

    1

    0
  24. Didi Nafisah says:

    Ala ckp je ya dh lah ruhanies mmg suka org kaya..kau org padehal..xyah tepis2 arr

    2

    0
  25. Anonymous says:

    kalau org biasa pun dijodohkan dgn org berada surely la nak.. ne pulak kn ko.. sahih rupa ada.. dgn maintenance tinggi.. tade nya la ko nak kawin ngan nelayan nya lahaaii… keje gomen pun kompen ko xnak jugak.. lantak la ko ruhainies.. kehidupan ko nyer pun.. dah kenapa pulak aku nk kisah? owh.. sebab statement ko yg hipokrit lg mnyampah aku baca..

    1

    0
  26. Kiki says:

    Apa salahnya kalau dia nak yg Kaya…..jangan hipokritlah….yg perempuan nak laki yg stabil, yg lelaki pasti nak perempuan yg cantik. Tapi, malangnya kita x mampu dapat….sama ada kita x cukup cantik atau tak cukup kaya atau dua2nya. Maka kita compromise ciri2 tersebut…tidak sampai tua x kahwin. Sekarang ni lagi gila…lelaki cari perempuan cantik plus bekerja…..lagi geli bila fikir lelaki nak hidup ditanggung.

    3

    0
  27. Gne muka prasan ko says:

    Ko ye2 cri jntan kya..yg jntan tu plak pkir snang nya pompuan skrg klu tyang duit je,.petik jri je.nmpk sgt pompuan ni mrah dn mta duitan.

    1

    0
  28. Yuks says:

    Euuu how she jadi artis seksi? Berlakun out…muka desa yang amat…to repair muka tuh dulu cam artis senior

    4

    0
  29. ruhanis abah kau says:

    muka bimbo mmg la cari laki kaya yang bodoh…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Artis hot sendu camni mmg la sng sambar laki2 kaya. Sbb laki2 muda kaya akan cari artis hot sendu. X byk komitmen keje, sng angkut sana sini, bwk blk umah, pegang2 dada montok. Kang dia nk kawin dia cari anak dato yg sama taraf. Alasan? Xde jodoh la konon. Sudahnya artis hot sendu bole gi mereput update ig ayat2 patah hati & acah kuat mampu move on.

    2

    0
  31. Anonymous says:

    Dah dia kaya. Mmg la dia cari yg cantik jelita berganding dgn dia. Apa brg dia nk angkut awek2 picisan mcm korang tu. Dh la muka busuk, xde duit, pakai tudung ntah hape fesyen, poyo gelinjang je lebey.

    0

    2
    • Anonymous says:

      “gelinjang” …. Hahahaha
      Lama x dgr org guna perkataan ni….
      Btw, ko ruhanies eh? Sentap lebih nmpk….
      Hahahaha

      1

      0
  32. peratijangantakperati says:

    yeke?
    dah tu motif ambik gambar nampak lambang merc???
    bongok

    3

    0
  33. gem says:

    ruhanies ni, sgt sgt petite. body xlawa bai
    rambut tu dia style besar, utk up kan size dia, make up tebal all the time

    biarla dia, xlama tu

    1

    0
  34. cikgebugebas says:

    senyum tak pernah nampak gigi dia ni. agaknya gigi buruk kot.

    1

    0
  35. Anonymous says:

    dia ni perasan muka mcm Nora Danish.dari percakapan cute2.manja2.style smua nak ikut mcm nora Danish.tapi bila buang makeup muka dia mcm jalan raya yg berlubang lubang..

    2

    0
  36. pening lalat says:

    Ruhainies nie berlakon brp banyak drama dan filem ehk? jarang tengok muka dia kat mana2 drama dan filem, dan juga no products yg dia keluarkan, tapi dapat juga hidup mewah kan, So curious????

    3

    0
  37. Fabulous Fan says:

    Muka cam ni pon ada hati jadi player. Tak sedar diri. Hello tengok Fazura tu..muka cantik tapi sudi terima lelaki yang bukan hartawan sebagai suami. Lagi bahagia dari kawin Dato’ dan jutawan..

    0

    0

Leave a Comment

Optional