April 10th, 2016

Beberapa hari lepas, netizen kecoh dengan isu dimana anak Rozita Che Wan iaitu Aaisyah Dhia Rana memakai baju yang mempunyai gambar anjing. Teruk juga Che Ta kena kritik dan ada yang menyifatkan ia satu dosa apabila memakai baju dengan binatang yang dikatakan haram didalam Islam.

Menurut Che Ta, beliau sebenarnya tidak perasan bahawa gambar tersebut merupakan seekor anjing.

Saya tak perasan gambar itu berupa anjing. Ini kerana setiap kali membeli belah, saya akan membeli pakaian dalam jumlah banyak. Jadi, tak sempat hendak membelek setiap satu.

Budak kecil memakai kemeja-T seperti itu tidak bermaksud apa-apapun. Saya hanya menganggap gambar anjing itu seperti kartun pada baju berkenaan. Come on… Get a life, take it easy! Ia hanya sehelai kemeja-T.

Mungkin sudah lali dengan perkara sebegini, Che Ta enggan membalas setiap komen negatif yang dilemparkan kepadanya.

Saya tak ada masa nak baca komen-komen itu. Macam dah tak ada kerja hendak membelek komen pada laman Instagram setiap masa… Biarkan mereka.

Bukan bermaksud hendak back up Che Ta tetapi mungkin kadang-kala netizen kena chill dan tidak menganggap sesuatu perkara itu terlampau serius. Pasti ada antara kita yang pernah pakai baju dengan kartun ajing..contohnya Snoopy ataupun Goofy ..betul tak?

Sumber Berita : BH ONLINE


Comments are closed.

Loading...