Written by Bella | January 25th, 2018

Disebalik wajah manis pelakon Janna Nick, beliau juga dikenali sebagai seorang yang lantang bersuara apatah lagi ketika dihimpit dengan pelbagai gosip dan kontroversi sebelum ini.

Pernah dikritik kerana sifatnya itu, kini Janna memberitahu beliau tidak mahu lagi terlalu lantang dan sering membalas komen netizen berkaitan dirinya. Dalam erti kata lain, beliau mahu menjadi seorang yang lebih positif.

Jika dulu orang kata saya lantang dan sering membalas jika ada sebarang kontroversi melibatkan diri saya. Tahun 2018, saya mahu berubah dan kekal positif. Jika ada sebarang isu yang melibatkan diri saya, saya akan meminta maaf dan ‘move on’, bukan berbalas kenyataan seperti dahulu. Saya tak mahu memanjangkan pertelingkahan, biarlah saya menjadi seorang yang positif.

Tidak salah untuk mempunyai sedikit sifat lantang itu demi menegakkan perkara yang benar asalkan tidak menyakiti hati mana-mana pihak. Apa-apa pun, sering bersikap positif juga adalah satu perkara yang baik dan semoga Janna dapat mencapai hasratnya itu.

Sumber Berita : Astro Gempak

23 responses to Saya Tak Mahu Lantang Lagi Bila Dihimpit Kontroversi – Janna Nick

  1. Janna Nok says:

    so what ever forever..

    5

    0
    • Anonymous says:

      kasar dia ni. tak ladylike langsung.

      9

      2
      • surat terbuka says:

        bagus janna. selebriti2 msia byk yg bodoh. jgn jdi mcm diaorg. korang satu nk lawan netizen yg berjuta. bila kena hentam..tau plak nk meroyan. last2 gila sendirian. senyap je..kalau perangai you elok mcm tok tie ke, yuna ke, dayang ke, fahrin ke…org pun pikir 5-6x nk kecam you. bawak perangai you elok2. jgn jdi tauke2 kosmetik timbang kilo. perangai diaorang yg hauk, bile kena kecam..tau plak sentap bagai! lama2 org pun meluat!!!

        7

        1
  2. Anonymous says:

    tak suka..cakap mcm minah rempat. low class sgt.

    7

    2
  3. cik ani propa says:

    Kekadang bila kita terlampau defensive dgn diri sendiri org tak suka sebab awak tu artis. Netizen mahukan artis ni semuanya sempurna luar dalam tapi diaorang lupa artis ni pun manusia biasa ada kelemahan mereka sendir. Mereka jadi popular sebab diangkat sendiri oleh peminat. Kalau artis sentiasa sempurna mereka akan sedaya upaya sembunyikan kelemahan mereka. Last2 jadi mcm artis Kpop. Bunuh diri bila rasa diri tak sempurna

    2

    1
  4. Janna Nok says:

    what ever forever

    1

    0
  5. Anonymous says:

    ko x bersuara pun ..takda org kesah nok

    1

    1
  6. mimi says:

    ckp je “alhamdulillah” bila org kecam ko.
    buat mcm tok tie, maya karin, fattah amin dan aron aziz…
    cool je theyols…

    6

    1
  7. Anyn says:

    Gelak kuat gila. Konon happy go lucky jugak lar.
    Keluar la statement apa pun still x nampak ko bijak. Please la.. budak sek je minat ko tau x.

    8

    2
  8. Anyn says:

    Style cakap tak pikir. Kena kecam kalut mintak mahap. Memang no beauty no brain. Haha

    5

    1
  9. bunga lalang says:

    ari tu dia kutuk jonghyun …orang dah x de pon dia kutuk…no respect at all, walaupon dia bukan org Islam lebih baik diam….Malaysia jugak dpt nama buruk sbb rakyat negara ni x hormat org

    6

    2
  10. Mokcik Jah says:

    Buat cam fatah….org kutuk maki hamun; dia buat donno jer..diam and always bercakap baik…lama2 org tu sendiri diam and makan balik kata2 dia. Mokcik pun nak ikut mcm fatah gak

    12

    0
  11. Noone says:

    Good girl.

    Selain dari “tak mahu lantang BILA dihimpit kontroversi”, tolong juga kurangkan suara yang lantang ketika bergaul/bermedia sosial.

    Try to be more cool and calm/relaxed. You may have potential to go far.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    elok laa camtu.. jgn ikut lofak tu abis beradik sedara masuk campur lantang lagi mulut puaka.. family keling jer camtu..

    1

    2
  13. Makcik nak tegur says:

    Kalau buleh gelak tu..tolong sopan sikit..anak dara tk manis gelak berdekah2 depan orang..kalau kt rumah dgn famili takpa ..

    1

    1
  14. Anonymous says:

    Gelak janna nick tu cancel nak buat menantu.
    Lagi satu gelak lopa.

    Ha kecam la. Kecam.

    Betulkan. Lain semua dah elok dah cuma pembawaan diri baik, sebab gelak kuat, dan meroyan kuat. Nasib baik Janna bukan spesis bawa mak, abang, kakak, adik, sepupu, bini, laki join berlawan dgn netizen.

    Netizen ialah netizen. Ada yg baik ada yg jahat. Kalau mulut puaka keyboard warrior lawan mulut puaka retis, retis dan kerabat juga nampak buruk dan busuk.

    3

    0
    • Anonymous says:

      So bila janna kata macam ni, alhamdulillah bijak lagi dari tahun lepas. Kurangkan kontroversi dan benda yg orang nak jadikan modal kutuk janna ya.

      0

      0
  15. Gorges says:

    Ko ni cantik tapi tak elegant kerana too tomboyish dan kasar. Ketawa tu jangan sampai keluar anak tekak.

    2

    2
  16. Janna nick ni says:

    Janna klo kne bash pastu klo xblh handle janna pggl mona back up . I love u monaaa

    0

    0

Leave a Reply to Gorges - Cancel

Optional