Written by Bella | October 11th, 2019

Kecoh baru-baru ini apabila tersebar gambar Haneesya Hanee bertudung tetapi pada masa yang sama agak seksi sehingga menampakkan bahagian pahanya.

haneesya hanee

Sekali lagi dikecam teruk, Haneesya tampil menjelaskan dia tidak pernah berniat mempersendakan agama dan meluahkan rasa kesal apabila mendakwa pemilik produk berkenaan memungkiri janji dengan berkongsi foto keseluruhan imej.

Saya tak bodoh agama dan saya tak akan memperlekehkan agama saya sendiri. Saya diberitahu gambar yang diambil cuma separuh dan sekadar nampak skarf. Itu saja tapi saya tak sangka gambar itu adalah gambar penuh.

haneesya hanee seksi

Sedangkan masa penggambaran saya dah ingatkan mereka supaya tidak merakam foto saya dalam keadaan seksi apatah lagi muat naik di laman sosial.

Dalam isu ini, Haneesya berkata tidak adil untuk netizen terus mengecam dan menuduhnya memperlekehkan agama. Bukan dia yang melakukan kesalahan tetapi orang lain sehingga mencetuskan kontroversi.

haneesya hanee

Bila mereka muat naik gambar tu, pada saya ia bukan salah saya sebab mereka yang berbuat demikian. Bagi saya pula, saya dah cuba terbaik untuk pastikan gambar itu dihapuskan bukan kerana saya takutkan kecaman tapi saya tahu gambar macam tu tak patut dikongsi di media sosial kerana boleh menyebabkan kemarahan orang.

Jadi, tak wajar ada pihak nak tuduh saya mempermainkan agama, saya tak jahil sampai tahap tu lagi.

Terdahulu, ‘posing maut’ Haneesya yang dilihat mengenakan tudung tetapi seakan tidak berpakaian mengundang kemarahan netizen. Haneesya dituduh tidak menghormati agama Islam dan sengaja tampil dengan aksi melampau itu demi meraih publisiti murahan.

Sumber Berita : mStar Online

35 responses to Saya Tak Jahil Sampai Tahap Macam Tu – Haneesya Hanee Komen Isu Foto Bertudung Tetapi Seksi

  1. Anonymous says:

    “Saya diberitahu gambar yang diambil cuma separuh dan sekadar nampak skarf. Itu saja tapi saya tak sangka gambar itu adalah gambar penuh”
    bukan gmbar tu mmg niat nk tjuk kasut tu skali ka..?? so….mcmana pic kasut nk nmpk klu gmbar separuh.? kn? kn?

  2. Nobody says:

    Org Uganda lagi cantik tau, Miss Uganda menang Miss Afrika dan 2nd runner-up Miss World 2018. Ini sebelah barat Afrika rasanya.

  3. Done says:

    ambil gambar seksi macam tu, expect gambar tu stay dalam album je? Tak akan upload tersebar seluruh dunia?

    Wearing tudung untuk tutup rambut kerana rambut itu aurat.

  4. yaya says:

    alah da memang bodoh pon.lagi nak bagi statement memperbodohkan orang.ngaku ‘ye saya bodoh’kan senang

Tinggalkan Komen Anda Di Sini