Written by AbangNara | December 24th, 2014

Nampaknya pertikaian antara Ismail Embong dan anak-anaknya sudah semakin memuncak. Terbaru, Ismail Embong telah menulis yang dirinya tidak mempunyai anak bernama Aisyah @ Chacha. Dasyat sungguh pertelingkahan yang berlaku sehingga ke tahap ini. Malah Ismail Embong turut melabel anak yang melukai hatinya adalah sebagai anak derhaka. Sedih Abang Nara melihat apa yang terjadi gara-gara perkahwinan Yaya Maembong dan Wan Raja yang tidak disukai oleh Ismail Embong.
ismail embongSebelum ini Ismail Embong ada melahirkan rasa kekecewaannya kerana Yaya Maembong telah memaksa adik-adiknya berpindah rumah ke flat. Namun menerusi portal Murai, Chacha Maembong menjelaskan yang mereka telah berpindah secara sukarela. Rumah baharu mereka juga bukanlah flat tetapi kondo. Kata Chacha:-

Saya bukan tinggal di flat seperti yang dinyatakan tetapi kami tinggal di kondominium. Kalau flat manalah ada lif semua. Amad (Abang Chacha) pula selesa dan suka sahaja keluar masuk rumah baru kami walaupun turun naik lif. Saya rasa ini salah faham sahaja. Hubungan saya dan ayah tiada masalah. Biasalah itu orang tua, bila tengah marah apa sahaja boleh keluar.

Sebenarnya saya sudah lama membeli rumah itu malah sebelum Kak Yaya membuat persiapan kahwin lagi kami dah mula berpindah sedikit demi sedikit. Saya dan Kak Yaya tiada masalah dah tiada isu saya dihalau atau sebagainya tetapi saya sendiri memang dah lama mahu pindah keluar kerana barang shooting saya terlalu banyak dan saya perlukan ruang saya sendiri. Bukan sahaja mahu beri Kak Yaya privacy tetapi saya sendiri pun mahu privacy saya.

Namun begitu Ismail Embong telah tampil menerusi akaun Facebooknya untuk meluahkan rasa tidak puas hati dengan apa yang dikatakan oleh anaknya itu. Malah Ismail Embong turut sama menghentam penulis artikel tersebut yang didakwa menjadi penghancur keluarganya.

ismail embong

Makin kronik nampaknya perselisihan faham yang terjadi antara Ismail Embong dan anak-anaknya. Sedih juga Abang Nara membaca luahan hatinya. Jalan penyelesaian yang terbaik ialah kesemua yang terlibat pergi berjumpa dengan si ayah, memohon maaf dan berjanji tak akan mengulangi kesilapan yang sama lagi. Kalau berterusan cakap di media sebegini, pasti akan ada hati yang terluka. Rasanya tak ada insan yang mahukan gelaran ‘anak derhaka’. Cepat-cepatlah minta maaf.

P.S: Comelnya budak ini pakai penutup mata yang dilukis ayahnya

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

127 responses to Saya Tak Ada Anak Bernama Chacha – Ismail Embong

  1. mak jemah hot says:

    Memang salah bapak.kenapa masalah keluarga nk tulis kat facebook?

    0

    0
    • Anonymous says:

      pakcik pun, anak pakcik tak salahkan pakcik pun, dia cuma xnak pakcik terus salahkan kakak dia, tu yg dia kata dia mmg nak pindah. adoii pakcik ni sensitif sgt le..rumah kat highland towers tu pakcik ckp kat bukit antarabangsa ke?? bkn kondo chacha situ ke? ape yg highland towersnye.. adoii.. pakcik at least dia beli rumah seniri x susahkan pakcik pun, klu pakcik marah sgt ke yaya ke chacha ke, ape kata pakcik je amik amad tu duduk ngan pakcik. kan senang klu ayah sendiri yg jaga anak.

      chacha pun dah2 le ckp kat press hal keluarga. biarkan je la ayah awk marah, org tua mmg camtu, jgn la pegi keruhkan bwk masuk cerita dlm kain kat blog gosip pulak

      0

      1
      • anon says:

        pak cik xsalah kan anak die.,die bengang Miss J tu putar2 nmpak mcm die slahkan anak die and die y salah.

        0

        1
        • Anonymous says:

          miss j tu tulis gosip, dah tu miss j yg salah nape dia x ngaku chacha anak pulak. aku ni confuse, bkn ke pakcik yg ckp chacha ngan amad tu kena halau dek yaya. then chacha bgtau kat portal murai kata takde bkn kene halau. pastu pakcik ni kata pulak bkn halau tp pakcik yg xnak dorg duduk ngan abg ipar. mana satu ni?? pekung keluarga semua terbuka dah haaa,,,

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          ko po samelah nara.. “perkahwinan Yaya Maembong dan Wan Raja yang tidak disukai oleh Ismail Embong” ke majlis berinai yg pakcik tu marah sangat… kat artikel before this ko siap bagi perumpamaan lagi Nara.. ape kata ko, rumah sudah siap tetapi pahat masih berbunyi… Agak2 lerr kalau nak jadi fire-stone.. ni case anak beranak kottt..

          1

          0
        • Anonymous says:

          lagi 10-20tahu, jgn ac mizal, aidil dan seangkatan buat cerita kat wartawan kata anak2 abaikan dorg bila dah tua pulakk!! time kecik ni kemain berkira hal nafkah, dah tua baru nak cari anak!!

          0

          0
        • mutiara says:

          wahai anak, cepat2lah mohon ampun dan maaf tidak kira salah sape.
          sampai bapa tak ngaku anak dan anggap anak derhaka.
          kalau lah terlambat, nyesal tak sudah..

          0

          0
        • ain says:

          yang penting skg, anak2 kne mengalah ngn org tua.. pegi minta maaf, rasanye sejuk hati org tua.. xkira la besar mane pn salah org tua kita..kite sbg anak minta maaf je la utk jernihkan keadaan…

          0

          0
      • lala says:

        pakcik, nape pakcik duk sorg, masa pakcik becerai dulu nape x bwk anak2 pakcik yg berbelas org tu? sian isteri pakcik jaga sorg2 as single mother. setuju ngan anon, ape kata skarang pakcik amik amad tu pakcik jaga. xyah gaduh2, malu kat org la..

        0

        0
        • Anonymous says:

          kan dia kata JIKA/Andai ..die bukan buat statement .

          0

          0
        • Anonymous says:

          ape yg jika ape yang andai???

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anonymoussays:
          December 24, 2014 at 11:23 am
          miss j tu tulis gosip, dah tu miss j yg salah nape dia x ngaku chacha anak pulak. aku ni confuse, bkn ke pakcik yg ckp chacha ngan amad tu kena halau dek yaya. then chacha bgtau kat portal murai kata takde bkn kene halau. pastu pakcik ni kata pulak bkn halau tp pakcik yg xnak dorg duduk ngan abg ipar. mana satu ni?? pekung keluarga semua terbuka dah haaa,,,

          Anonymoussays:
          December 24, 2014 at 11:30 am
          kan dia kata JIKA/Andai ..die bukan buat statement .

          0

          0
        • Anonymous says:

          still tak faham anda atau jika sape yg buat statement? sape yg buat statement kene halau rumah? pakcik maembong ke, miss j ke chacha???

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anonymoussays:
          December 24, 2014 at 11:23 am
          miss j tu tulis gosip, dah tu miss j yg salah nape dia x ngaku chacha anak pulak.

          Anonymoussays:
          December 24, 2014 at 11:30 am
          kan dia kata JIKA/Andai ..die bukan buat statement yang ckp die xmgaku ada anak nama chacha mcm y di pertikaikan ‘dah tu miss j yg salah nape dia x ngaku chacha anak pulak’..kan ayat die tu ckp andai ada anak y subahat/JIKA betol chacha menikam.

          0

          0
        • Anonymous says:

          omg poyonye anon nak copy paste bagai… bgtau je laa andai chacha yg bersubahata dengan missj, pakcik maembong tak ngaku chacha anak. kalau chacha tak buat pakcik maembong ngaku la anak. yang ko nak pusing2 kenapa??

          anyway pakcik maembong, klu chacha buat ke tidak, dia lahir dr air mani pakcik jugakkk. tetap anak pakcik, lain la klu mak chacha ni beranakkan anak lelaki lain tp binkan pakcik.

          0

          0
        • yelahtu says:

          SATU rule kalau komen kat sini..
          korang taktau kan display image kat sini sama utk setiap same domain yg korang guna. kelakar plak tgk orang duk balas komen diri sendiri feefeeling org tanya soalan, setuju or disagree dgn dia. mcm2 nickname plak tu lol. yg kau duk berbalas komen kat diri sendiri ni kenape? buat mcm kengkonon ada komunikasi dua hala ni kenapa..kau saja nak hangatkan suasana ke apa? lol attention whore. slut shaming

          0

          0
        • Anonymous says:

          Omg yelahtu!! Ko ni baru kuar dari gua ke? Display image base on domain?? Hahahhaha kang kata bodoh kang marah! Display image cam aku ni, yg kelabu ni, maknanye ko x fill up email address. Display image base on email ko letak. Klu ko tukar2 email, display image tetap berlainan. Omg ckp org slut! Mak ko la slut sbb beranakkan anak bodoh camni!

          0

          0
        • Lele says:

          Malunya klu aku jd ‘yelahtu’ !! Tunjuk pandai tapi bodoh.. Mak dia mesti tersalah makan vitamin sampai anak jadi biol mcm ni! Takpun mak dia yang whore! Hahaha

          0

          0
      • Papa's sweetheart says:

        Aku rasa la kn, ada beberapa perkara dorang sengaja x beritahu apa2 pd ayah dorang krna dorang tau ayahnya mesti x setuju.
        Si ayah pula terasa hati kerna anak2 apa pun x beritahu.
        Harap pertelingkahan ini tak berpanjangan.

        0

        0
    • fahami org tua yg tgh terasa ht says:

      biasalah org tua..sensitif…biarkan aje dia cool..jgn disimbah minyak.
      kalau ada kesilapan, minta maaf je lah…kalau rse tkde slp pun, pergi je amek hati..
      org luar tk pyh lah nak campur sgt dan pndi2 bg andaian bkn2..lbh2 lg yg bermulut kurg ajar tu, jg sket..cuba fkr kalau tu ayah korang..my nenek pun nk dkt brmggu2 benda yg sama je dia ngomelkn sbb dia terasa dgn pck kiteorg, tersilap kck je, tp pada dia bsr dan menyedihkan hati dia, kteorng biarkn aje dia ngomel2 smpi ok..sbb bila ibu sy mnympuk nk fhmkn keadaan, dia lg pnjg ceritanya smpi nangis2 nenek.hehe

      0

      0
      • joyah gebu says:

        ohh ye ke? pkck korang buat apa smpi your nenek terasa? die ngomel ape? interesting la cerita u ni. so skarang nenek u dh ok ke?

        0

        0
        • Anonymous says:

          mak awk mesti kurang ajar sbb buat nenek awk nangis, berdosanya mak awk buat nenek awk nangis…. tak cium bau syurga mak awk nanti…

          0

          0
        • fahami org tua yg tgh terasa ht says:

          to anon, nenek kau pula msti nangis dpt cucu bongoks dan kurng ajar mcm kau..pndi2 je buat andaian…dia mencelah masa tu sbb nak bg nenek aku fhm keadaan sbnr dn bertenang..ckp lmbut2 je memujuk spya nenek aku tk pyh fkr2 lebih2 tp nenek aku yg tgh emosi tu lg brtmbh ngomel, lg dipujuk lg mnangis. itu je pun..

          0

          0
        • fahami org tua yg tgh terasa ht says:

          to joyah gebu, cerita lama..lama dah okay..pck aku marah2 sbb ada org selongkar almari dia…siap ckp ada brng hilang la, brng yg penting tk tersusun la, mcm2 lg…dia ingtkan kwn2 sepupu aku…tk sangka plk yg selongkar tu nenek aku…

          0

          0
        • kaka says:

          inilah sifat org tua yg umurnya dah byk yg akan ada sifat mudah terasa tersinggung dan kita sbgi ank harus memahami
          pada kita yg muda mgkn nmpk salah org tua, tp harus di igt suatu hr nti
          kita akan melalui fasa warga emas, org tua seperti pakcik ini sememangnya akan mudah terasa jika kita sebgi ank membuat keputusan yg membelakangi dia sbgi seorg ayah…
          dlm kes pakcik n ank2 dia ni kita x tahu apa sebenarnya yg berlaku..
          jd kita doakan yg terbaik buat mereka sekeluarga..

          1

          0
        • Anonymous says:

          Laaa lain kali cerita la betul2, nak marah pulak! Haha .. Jdnye pakcik awk l yg kurang ajar dgn mak dia ye? Tak cium bau syurga nanti.. Hurmmm kita kalau ngata org mmg sedap. Tp bila kena kat kita terus melenting, ye dak?? Hahaha

          0

          0
    • minah jambu bru balek dri desaru says:

      kalau tkde ribot tkan angina leh goyang kan ! kalau tkde ape2 tkan bapak dia nk buat kenyataan yg macm tu ! jangan2 anak2 pompan embong2 kurang ajar nganbapak diaaaa babtu bapak dia marah ngan si chacha ngan kakak dia yg baru kawin ni ! dh dapat laki bapak pon lupa kurang ajar kan nama dia !!! helo ! idop korang tkan kan selamat kalau korang semua anak2 embong ketepi kan n tk jaga bapak korang ! kalau korang sia2 kan bapak koranggggggggggggggggggg Allah akan membalas Nye !!

      0

      0
      • kaka says:

        minah jambu bru balek dri desaru….

        AMBOI YUNK MARAH BENAR…SABO2
        KITA DOAKAN HUBUNGAN MEREKA BAIK2 SHJ
        YER…

        0

        0
  2. neffs says:

    lekaih pi mintak maaf..

    0

    0
  3. Anita says:

    sian pakcik… sabar eh..

    0

    0
  4. ann says:

    point kat sini adalah… TINGGAL DENGAN ABANG IPAR! orang tua mana yang tak risau oiiiiii….lain laa abang sendiri. (tapi abang sendiri sekarang pun bukan boleh percaya sangat)

    0

    0
    • ntahla says:

      aku dibesarkan oleh kakak n abg ipar aku. jgn buruk sangka, bkn semua lelaki tu perogol.

      0

      0
      • tah says:

        bukan sebab perogol.tp mmg boleh dtg fitnah.aurat lg…nanti jadi xterbatas lak tingkah laku dah xada segan silu..

        0

        0
        • ntahla says:

          fitnah tu dtgnya dari manusia. buat la camne pun, klu dh jahat tu semua benda nak fitnah. so far aku duduk ngan kakak ngan abg ipar aku dari kecik sampai aku kahwin keluar rumah xde ape masalah pun. org boleh ckp mcm2, sape boleh tutup mulut maknusia? ye la anak yatim cam aku, ade ayah kawen lain, sib baik ade abg ipar n kakak pengganti mak ayah. klu tu pun org fitnah, pandai2 la merangkak kat akhirat nnt.

          0

          0
      • tecit says:

        Bukannye mslah ade masalh ke xde masalah. Masalahnye adik ipar perempuan dgn abang ipar lelaki bukan mahram! Bile kakak die mati, abg ipar tu boleh kawen dgn adik ipar ni. Ko paham xsbenrnye bengong! stress nak terangkan kat ko ni lah. Bukan masalh abg ipo tu gatal nak usik adik ipo die. Mslhnye mmg bukan muhrimmmm!!! Ikotkan rambut pon xleh tengok! Pakcik embong nak betolkan anak2 die skang. sebab sblm ni xboleh. die dah salah sblm ni xajau anak2. Skang dah degil baru nak ajau. Tp at least, die still nak betolkn bende yg terang2 salah. dalam erti kate lain, die nak ajau anak2 die. As a dad/papa/ayoh bak kate emma selagi anak die tu xkawen lagi (chacha) aurat die sume dose2 die bapa die yang tanggung lagi. So die berhak tegur anak die, sebab dose2 budak tu die yang pegang. Paham dok??
        Stresssss

        0

        0
        • Anonymous says:

          Bila kakak dia mati dia boleh kawen, skarang kakak dia dh mati ke? Apsal x boleh duduk sekali pulak? Selagi kakak dia masih hidup, selagi tu abg ipar dia xboleh kawen ngan dia. Ko yg putar belit cerita. Xde hukum kata xleh duduk satu rumah ngan kakak dan abg ipar sendiri asalkan aurat jaga! Masalahnya chacha ni aurat pun terbukak sana sini, dpd bapak dia duk kecoh anak duduk ngan kakak n abg ipar, baik dia kecohkan anak2 dia yg tak tutup aurat. Tu yg wajibnya. Nak ajar anak dari kecik, bkn masa kecik dia campak merata2, dah besar baru nak kecoh kat satu dunia psl anak. Lagipun kan chacha dh ckp dia mmg dah pindah dari rumah sebelum kenduri kahwin, ape masalahnya lagi pakcik ni?? Lagi satu, fyi pakcik ni kahwin dgn matsaleh, kau rasa pakcik ni bejaya ke bimbing matsaleh tu ke jalan benar? Diceraikan terkontang kanting jaga belas2 anak ade la. Niw baru nak claim anak2 xkesahkan dia. Plslaaa hal keluarga takyahla nak kecoh2 satu dunia. Telefon ade, ape ade pegila selesaikan diam2.. Ni sama kes mcm bapak najwa latip, dah cerai bini psl ade pompuan lain, marah anak x dgr ckp dia plak! Dia yg tak tunjuk akhlak yg baik kat anak.. Lagi satu anak pakcik maembong yg oku tu apsal pakcik tak jaga sendiri, duk komplen itu ini psl chacha jaga si amad tu, ade jgk chacha tu jaga tau tak, tau komplen ajee!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          mahram, not muhrim.
          muhrim org yg wat haji tu

          0

          0
    • wan raja fmly says:

      maaf nak bertanya, tau ke apa yg berlaku? sedangkan wan raja sendiri pun ada rumah di penang ni tapi yaya kata lbh mudah utk urusan mereka disana dan sebenarnya adik2 kak yaya dh mula pindah sebelum majlis mereka lagi.

      jgn main petik sj macam semua abg ipar tu jahat, jahat2 abg ipar org lain kami lbh kenal abg kami sndr wan raja tu. abf x prnh ada mslh pun dgn fmly kak yaya.

      mohon jgn pndai nak berkata2 andai xtau hal sbnr nya.

      0

      0
      • Anonymous says:

        sabar je la wan raja n family. dorg ni mmg cari point je nak hentam org suka2 hati.

        0

        0
      • haiiii says:

        jgn risau.pak cik ismail xckp wan raja jahat.xd sape2 pon ckp wan raja jahat,cuma pakcik ismail xizinkan.jgn salah paham..’ann’ tu terlebih layan drama sinetron.

        0

        0
  5. melati says:

    Alahai.tak habis2 lagi cite orang tua ni.kan aku da ckp pakcik ni nk glamer.hal anak beranak simpan dalam kain dahla.tak payah nk beriye post kat fb bagai.dah tua2 pun………….SAMBUNGKAN!

    0

    0
  6. jemah bangsar says:

    tu la pakcik,kecik2 x nk anta anak g skolah..ni la jd nye…umur belasan taun da ade jantan sume..ilmu xde.cantik without brain.tp emma je yg cantik,yg lain ke laut…last2 10 ank,sorg pun tak jage pakcik…

    0

    0
    • pakcik mail says:

      pakcik pun biar je anak pakcik terbiar lepas becerai, camne anak pakcik nak jaga pakcik… cuba tanya pakcik, nape pakcik becerai??

      0

      0
  7. Apa-apa kena tanya pendapat bapa dulu, baru masalah tak berpanjangan…bincang apa plan majlis kawin dari a sampai z….salah anak sendiri buat tak endah ke ayah

    0

    0
  8. amik kau says:

    ponin pale den…yg emma ke hulu ke hilir nan jijan..caca, yaya pon prob..sian cik membong nih dapt anak2 yg x berjenis..dah nasib

    0

    0
  9. anon says:

    wartawan dan org ramai di luar sana, biarla keluarga ini menyelesaikan sendiri masalah mereka.. kita jangan la masuk campur.. hormati privacy keluarga ini… tak perlu kita nak buat spekulasi dan terus mengaibkan mereka.. keluarga kita pun, kalau ada masalah, sebolehnye kita tutup tak nak jiran sebelah menyebelah tahu, bayangkan tekanan Pak Maembong ini kalau dah habih publish masalah mereka satu malaysia… so show your respect n let them solve their problem in peace..

    ini lebih kepada internal misunderstanding antara anak-anak dan ayah.. just let them alone.. please

    0

    0
  10. Shhh says:

    AKU TAK PAHAMLAH APA ANAK BERANAK NI NAK SEBENARNYA..SKRG MASALAHNYA SEMUA HAL KELUARGA KORANG SATU MALAYSIA DAH TAHU..TAK MALU KER..EMMA MAEMBONG SYP JE KE..KES PTUS CINTA DGN ZIZAN..CPT JER BAGITAHU..AYAH DAN ADIK BERGADUH SYP PULAK..SKRG SAPA #GILAFEMES NI..BACA FB BAPA DIA NI…EN ISMAIL NI BUKAN SEBARANGAN ORANG NI..SIAP DGN KERIS BAGAI..

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    sebaiknya masalah keluarga tak payah di war2kan….lebih baik bincang dahulu,mungkin ada org luar yg masuk campur dan menghuru-harakan lagi keadaan,sabar pak cik ye…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    abang nara tulis tajuk tak kena isi! ko pon same nara!

    0

    0
  13. ilya says:

    siapa miss J tu?

    0

    0
    • Shhh says:

      wartawan yg tak dikenali..kira dia ni berani ckp belakang jer..sbb tu dia rahsia kan namanya..dia bukan mcm zubir..zubir itu mmg terang2 ckp depan walaupun hanya pada penulisan..tpi dua2 tak da etika kewartawanan..si zubir dh dicampak ke dept lain lepas kes airil zafril dan wawa zainal..airil failkan saman..sbb tu dorg cmpk zubir ka tpt lain..skrg mana da dgr pasal dia…agaknya Miss J nak kena mcm Zubir tu

      0

      0
  14. unknown says:

    hati seorang ayah.. makin berusia, makin sensitif.. tanggungjawab kita menjaga aib/maruah orang tua kita sendiri.. beralah lah wahai anak.. tidak rugi walau sesen malah anda akan lebih dihormati..

    0

    0
  15. ayoh die says:

    sebenarnye pak cik marah kan wartawan tu.bukan anak die.kesian org tua tu Miss J kucar kacirkan family die.xyah la gigih2 amik statement anak branak tu.pak cik ni post kat fb pon sebab ada pihak provoke die kan pasal cakap ayah pgantin perempuan buat hal.tu starting die…

    0

    0
  16. nina karina says:

    ni bukan masalah tua ke ape..ayah mana x syg anak..kalau anak2 boleh pk,xdenye jd mcm ni..selagi bernafas ayah korang kat bumi ni jagalah hati dia,g mintak maaf.sbb satu hari nanti korang semua ni akan jd parents jugak.

    0

    0
  17. JEMA says:

    Bp umo chacha maembong ni?? smp mampu bli kondo?? blaja abis ke x mcm kkk die emma maembong?? okayo bebenor nyerk chacha maembong? glomour sgt ke die ni?drama ape yg die belakon?

    0

    0
  18. Anonymous says:

    ape-apepun orang tua wajib didahulukan…

    0

    0
    • Anonymous says:

      SETUJU….buruk baik pun die orang tua kita…..anak2 kne rendah kan ego memasing jmpe bapak korg bincang…dok cite sume kt public..jangan jadi anak tanggang ye…

      0

      0
  19. Amrans Girl says:

    kesian kat pakcik maembong..sy faham perasaan pakcik..chaca n yaya..x perlu lah nak balas statement bapak ko..ko ni nak jd tanggang ke..mak bapak bercerai..korang x perlu tau sbb nyer..juz jadi anak yg baik je ok..tu emma maembong..awak da bertudung kan..please la nasihatkan kakak n adik awak ni..stop buat statement yg menyakiti hati ayah awak..hormati ibu n ayah kita..baru orang bleh respect kat korang..if basic things pown ko da fail..nak kwin nanti..mau x smpai sebulan da bercerai..wallahualam

    0

    0
    • Yana says:

      rsanya chacha tu bkn nk burukkan ayah dia.. cuma dia nak perbetulkan apa yg ayah dia ckp yg kakak dia halau dia n adik dia yg OKU tu kuar dr rumah. Benda dh kecoh, org dh pandang serong pd kakak dia, jd dia sbg adik yg katanya dihalau, kalau berita tak betul, kena la bersihkan juga nma kakak dia. Cma spttnya jmpa si ayah dulu, terangkan. pstu sama2 jmpa press bgtau hal sbnr yg ayah cuma salah faham ke apa ke..
      Ayah yg baik pun x sepatutnya jaja keburukan keluarga dia kt org luar. & anak yg baik takkan biarkan org perkotak-katikkan ayah diorg sesuka hati..

      0

      0
  20. alahai anak!! says:

    sesungguh nye dunia dah akhir zaman..ramai anak akan derhaka pada ibu bapa sendiri..jumpe bapa hanya bila perlu je..bile xperlu dibiarkan si tua keseorangan menunggu mase untuk dijemput menghadap illahi~~realiti kehidupan~~

    0

    0
  21. Anonymous says:

    mesti anak-anak maembong tgh stress.. itu lah mentang-mentang da besar panjang..kesian bapak mereka dipinggirkan.. tahu la muka cantik

    0

    0
  22. azmi says:

    aik…xhabis2 lg kemelut keluarga maembong……nie dh kes berat nie….

    0

    0
  23. Anon says:

    ni la jadinya klu bapa dh terasa hati, mcm2 keluar dri mulutnya. buruk mna pun dia, sementara msih ada ni cepat2 la mtk ampun n maaf. if dh takda nanti nanges air mata darah sampai anak mata terkeluar pun dh tak guna.

    0

    0
  24. why bother says:

    banyak duit chacha beli kondo? Hikss
    Rasanya berlakon suam suam kuku sajo.

    0

    0
    • peminat fynn jamal says:

      chacha memang pelakon suam-suam kuku dan tak ada spm. tapi dia berjaya buktikan tanpa pelajaran pun dia boleh berjaya. itu kata emma ma’embong masa dia ngaku belajar sampai form 2 jer. ginilah jadinya kalau orang berjaya tapi tak ada pelajaran. tak gitu?

      0

      0
  25. kakikucinghitam says:

    anak-anak ape salahnye mengalah. Ayah awak nakkan perhatian dr anak-anaknya tu je…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    ATTENTION SEEKER. Masalah dalaman nak heboh kat orang. Salah sendiri la, aibkan diri & keluarga sendiri.

    0

    0
  27. Hero Malaysia yang rendah diri says:

    MAAF YE SAYA NAK BERTANYA. ADAKAH MISS J YANG DITULIS OLEH PAKCIK MAEMBONG ITU DITUJUKAN KEPADA MISS J “I’M BAACCKKK~~~~” ALEXANDER? HARAP BOLEH MEMBANTU. TQ

    0

    0
  28. letmefree says:

    aku xpahamla yg die marah tang anak die tinggal ngan abg ipar. kan chacha dah keluar dr rumah yaya, masa bila plk die tinggal ngan abg ipar? n yg paling bodoh, dia marah plk chacha keluar rumah yaya. ckp xnak bg duk ngan abg ipar? pakcikni bodoh sebenarnye. standard org tua, ingat dirinya semua betol. mentang2 dah tua, mulut celupar mcm lonngkang pun xpe. at this point of time, anak2 tu xperlukan pun ayah nye. dah besar panjang semua. sementelah kalau ayah yg xjaga anak mcmni, bila dah besar/dh berhasil baru nak terhegeh.

    standard malaysian. ayah&mak buruk mcm mana pun kene turutkan. kalu dieorg salah, kene senyap. patutla org tua malaysia ni makin bnyk kurang ajar. mcm pakcikni, selamani anak turutkan aje tp sekali anak betulkan terus melenting. xngaku anak dah…hahaha, lawak…xsedar diri dah xberape nak pentingtu

    0

    0
    • Anonymous says:

      bukan standrard Malaysia tapi Agama mmg ajar dahulukan mak ayah selagi xbercanggah dengan hukum syarak.Mungkin awak selamba je membodohkan ayah awk depan2 .tp jgn ajar org lain ikut prangai kurang ajar awak xhormat mak ayah.

      0

      0
      • Anonymous says:

        dulukan mak 3 kali sebelum ayah, sbb tu dorg adik beradik pentaingkan mak dpd ayah…

        0

        0
      • letmefree says:

        i was talking about ayah mcm maembongni. yg xbertanggungjawab, yg xtahu malu n xwaras. ayah aku bertanggungjawab, so xmasuk dlm golongan mcmni. kalu ko n org lain nak terus sembah ayah xwaras mcmni teruskan la, susah2pun ko. aku tgok tolong ketawa je la…dlm hati cakp BODOHHH

        0

        0
    • Anonymous says:

      letmefree ni xde mak ayh ke..or jenis anak dehaka..hahaha. Ingat jasa ibubapa yg melahirkan, memberi makan, membasuh najis kt, memakaikan baju, membesarkan dan byk sgt jasa. JGN PINGGIR IBUBAPA…apa2 yg kt nak buat bgtau mereka dulu..supaya ht mereka senang. suatu hr nti..ingat la ANAK KT AKAN BERBUAT APA YG KT BUAT KAT IBUBAPA.

      0

      0
      • fifa says:

        “Ingat jasa ibubapa yg melahirkan, memberi makan, membasuh najis kt, memakaikan baju, membesarkan dan byk sgt jasa.”

        dear cik anon, kalau bapak tu memberi benih je tp x buat yg lain yg mcm awk ckp ni, camane kita nk treat die?

        0

        0
    • AKU HAMBA ALLAH says:

      says:
      December 24, 2014 at 12:07 pm
      aku xpahamla yg die marah tang anak die tinggal ngan abg ipar. kan chacha dah keluar dr rumah yaya, masa bila plk die tinggal ngan abg ipar? n yg paling bodoh, dia marah plk chacha keluar rumah yaya. ckp xnak bg duk ngan abg ipar? pakcikni bodoh sebenarnye. standard org tua, ingat dirinya semua betol. mentang2 dah tua, mulut celupar mcm lonngkang pun xpe. at this point of time, anak2 tu xperlukan pun ayah nye. dah besar panjang semua. sementelah kalau ayah yg xjaga anak mcmni, bila dah besar/dh berhasil baru nak terhegeh.

      standard malaysian. ayah&mak buruk mcm mana pun kene turutkan. kalu dieorg salah, kene senyap. patutla org tua malaysia ni makin bnyk kurang ajar. mcm pakcikni, selamani anak turutkan aje tp sekali anak betulkan terus melenting. xngaku anak dah…hahaha, lawak…xsedar diri dah xberape nak pentingtu..

      AKU NK TANYA LA SAPA YG AJAR KO NI YG ANAK2 XPERLUKAN AYAH NYA TU?KO LUPA KE TU BAPA KANDUNG DRG LAH. DIWAJIBKAN TAAT SERTA HORMAT SELAIN DR EMAK. APA KO NI X PERNAH KE HORMAT AYAH KO?JANGAN NAK AJAR ORG LAIN ILMU SESAT KO NI, TAKUT2 NANTI ALLAH BAGI KIFARAH BALIK WAKTU KO ADA ANAK2. BAWA2 MENGUCAP DAN ISTIFAR SAMA.

      0

      0
    • Izz says:

      Err biadap nye org yg mengkomen nihh. Ak x dpt byng kn kau ni mcm mne ble bercakap or layan org tua2. Jeez !

      0

      0
    • sokong let me free says:

      dorg2 yg label let me free ni derhaka, xpernah baca paper agaknya, dok baca gossip memanjang. bapak kna tgl kat bus stand, bapak yg d ketepikan oleh anak2, smua sbb bapak tu sndiri. klu dh slama anak2 membesar tu,bapak xpernah ada, wht u expect? even bapak kita hari2 dgn kita pon,kita akn lbhkan mak, inikan plak bapak yg jarang ada. tp bila dh tua, xmampu jaga diri sndiri, mula cri anak. x timbul pon soal derhaka ke apa. tp kalau pakcik ni lelaki yg jaga maruah keluarga, die xkan bising2 kat fb. slh anak sbb bgtau si murai tu? so mksdnye klu anak ngadu kat fb,xpelah ye? der….

      0

      0
  29. ... says:

    CHACHA OH CHACHA.. SABAR JAA.. AND MENGALAH.. AYAH AWAK NAK MORE PERHATIAN KOT .

    AWAK IKUT CARA NAJWA LATIF HANDLE MASA KONTROVERSI DIA DGN BAPA DIA. NO COMMENT AT ALL.

    0

    0
  30. miss tiii boleh.. says:

    nampak…depan kamera bila snap pic suma muka bahagia,muka ceria x hengat.pastu mula la si pengkomen tulis, bestnya anak2 maembong ni..cun2..bahagianya mereka…padahal x sehaluan pon famly ni…

    0

    0
  31. chachacha says:

    hamboiiii hover plop pokcik maembong ori nih.. very the emo.. drama kuat.. uhuhu.. benda simple je kot.. perlu ke nak glam jugekkkk smpai update status kat fb? sedeyyyyy laaaa ahaha

    0

    0
  32. hello says:

    sejahat2 bapa wajib lah dihormati. dan sejahat2 bapa takan tergamak tak mengaku anak melainkan perbuatan anaknya terlampau melukai hatinya.

    0

    0
    • letmefree says:

      kau ni delusional la. xpernah tgok berita? bapak rogol anak kanan kiri. bende teruk mcm tu pn wujud, inikan plk xngaku anak sbb hati tergores?

      0

      0
  33. cik piNgu says:

    pakat2 kuarkan statement bagi se Malaya tahu. ok, fine.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Tanpa bapa siapa la kita, bapa yg berssh payah mencari rezeki membesarkan ank2 ptt bersyukur bapa dia bela dia ssmpai dah besar n mampu hidup sendiri dari bapa yg rogol ank,yg dera ank, yg bunuh ank dan yg abaikan ank2,jika bapa hanya silap sikit ank2 menghukum seolah-olah besar kesilpan si bapa..

    0

    0
  35. yoyo kembung says:

    pakcik ni punya firasat sendiri..apa yg dia rasa tentang menantu barunya (boleh dipercayai atau tidak), hanya pakcik ni je yg tahu..dan sebagai bapa, dia lebih kenal anak2nya luar dan dalam..apabila sorang bapa risau anak2 perempuannya serumah dgn abang ipar, he must have a point..mana2 bapak pun akan fikir benda2 mcm ni..tambah pulak anak2 pakcik ni ramai juga yg lepas laku, bebas dgn lelaki..emma dulu dgn boyfriendnya sgt2 sosial..now dgn zizan pulak..anak2 yg lain pun nampak lebih kurang juga..bab ini, mungkin ini kesilapan pakcik ni mendidik anak2nya, namun tak salah kalau sekarang ni dia baru perasan yg perangai anak2nya tak mencerminkan ajaran Islam..jadi dia bertambah risau bila menantunya pun lebih kurang sama peel dengan anak2nya..jadi sebagai bapa, logik lah dia menghalang..dia cuma berhati2..cuma, pakcik masukkan dlm FB mmg satu kesilapan besar, sbb anak2 pakcik artist, cerita dikorek, digembar gembur, ditokok tambah, difitnah, etc..jd pakcik yg bermain api..tapi ye laa, pakcik org tua, mgkin masih belum nampak permainan org2 industri ini yg kotor dan menyimpang jauh dr agama..jd pakcik hadap la sekarang…anak2 pakcik jika berakal, fikirlah..jengahlah bapak tu..korang abaikan dia, sampaikan majlis kahwin pun bapak sendiri dipinggir..jd mmg patut bapak korg kecik hati dgn anak2 perangai serupa korang..

    0

    0
  36. hmmmm says:

    tajuk cerita ni pun diambil sebegitu rupa supaya sensasi..padahal cerita sebenarnya lain..NARA, kau tanggung lah dosa ni Nara..pakcik tu cakap beralas..’JIKA’ statement yg dinyata oleh Miss J itu benar, barulah pakcik ni menidakkan [email protected] sebagai anak..TAPI KAU AMBIK TAJUK BEGINI..seriously, kau tak rasa salah ke bagi anak bini kau makan rezeki haram Nara?

    0

    0
  37. chenta says:

    sebaklah bila baca luahan hati si ayah….memang, ayah ibu juga ada masanya salah, terlepas bicara tetapi sebagai anak bukan ke kita lebih mengenali ayah kita sendiri jadi bawak2lah beringat kasih sayang susah senang si ayah yg besarkan kita dulu…mohon ampun darinya & lebih baik diam dari terus calarkan perasaannya

    0

    0
  38. TRUTH says:

    ISMAIL MAEMBONG ::

    Jawaban sy(bila ditanya hantaran) & pesan sy kpd 3 rombongan yg dtg merisek:
    1-tiada hantaran, pilihan anak tidak sy tentang. 2-buat yg wajib je. 3-kalau perlu sanding, buat sederhana, duit lebih sedekahkan pd fakir. Soal sanding bukan lg beban pd sy kerana anak dah jd isteri org lepas nikah.
    Nurulaini @ Beby nikah di surau, beres. Shikin selepas itu, nikah dan terus naik pelamin cara ala kadar diatur Chef Wan. Syabas.
    Giliran Yaya. Kpd si-J ni, telan fakta ni:-
    a) tanpa pengetahuan sy mereka adakan ‘Malam Berinai’ 10Dec. Sy hanya tahu bila sy dtg ke Bukit Antarabangsa nak jengok Popo yg tinggal dirumah itu bersama Amad, Chacha. Diberitahu 3 beradik itu terpaksa keluar, cari rumah lain kerana lepas nikah pasangan itu akan tinggal dirumah Yaya. Kini mereka bertiga di flat, Amad berkerusi roda terpaksa naik lif. Berderai perasaan si bapa ini, tp disembunyikan jua.
    b) Kalau diminta izin, sy tetap haramkan majlis itu kerana ini bercanggah dgn agama sy anuti. Tambah pula, berbagai kritikan diterima, termasuk sy dihina tanpa sebab kerana ‘kononnya ini ritual sy izinkan’.
    c) 12 Dec. Seharian sy tunggu dirumah. Tiada siapa dtg untuk bawa ketempat nikah. Miss J pun tak kelihatan. Lepas Asar sy minta kawan (Bahrum) bawa sy ke Masjid berkenaan. Dia pun tak tahu dimana. Dia call, tak tau siapa. Pendek cite, tiba di Masjid 5.30ptg, kelaparan seharian tak makan kerana tunggu. Orang ramai, termasuk press dan mungkin si-J ni, sy ala kadar berbaju biasa, berselipar hanya nak serah kuasa pd jurunikah dan tt surat wajib. Rasa serbasalah, tp kuatkan niat nak serahkan anak itu. Sudah tt surat wajib sy beredar bersama Bahrum, Muksal cari makan. Per a) dan b) sudah buat sy terkilan, marah, sedih, hampa, pilu, menyayat.. disusuli ini pula, juga tidak ikut permintaan bapa. Dah sy minta nikah diadakan kecilan, jgn ada press, terutama setan mcm si-Jubo ni. Lepas nikah, buat lah apapun, jgn libatkan sy.
    Masih ada 3 anak belum kawin. Ambil iktibar dari apa yg berlaku. Kalau kata sanding tu diSponsor, boleh. Suruh siSponsor tu sedekahkan pada fakir. Dpt berguni, berlori pahala. Pemfitnah mcm si-Jubo ni wajib kita nyahkan. Sebarkan. Ni kali fb lawan Mingguan Malaysia. Menangkan fb. Hapuskan pemfitnah Mingguan.

    0

    0
    • minah jambu bru balek dari desaru says:

      kesian minah jambu baca bapak dia punye story..kenape dorang sisehkn bapak dia ? kerana bapak dia nampak burok ke ? hodoh sangat ke bapak emma ni sampai hati dorang buat bapak dorang macm tu tk kasitau n tk menjemput bapak dorang gi masjid untok nikah ? kesian bapak emma tungu sampai kelaparan lom makan ….apeeeee punye anak macm ni huh ! bila bapak dh cakap macm ni pastu nk salahkn bapak cakap tk betol konon untok nk tutop dorang punye pekong ! anak2 pompan embong ni harapkn cantek puteh aje tapi kurang ajar ngan bapak sendiri huh ! n besar kemungkinan masa2 yg akan datang bila dorang2 ni dh dapat laki dorang akan sia2 kan bapak dorang kt rumah ngan ada satu anak oku tu huh ! tk guna punye anak !!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Dlm semua cerita aku cuma sokong part c je. Tak baiklah korang buat ayah korg camtu. Walaupun dia x jaga koranv. But still ayah, bg la hormat tu walau seinci pun. Part a ngan b tu rasanye ayah dia exaggerate je. Xde mende pun.

      Ayah aku pun xpenah jaga aku dari kecik, nafkah duit belanja semua akj x merasa tp aku xpenah pulak buat mcm ni. Mak aku ajar biar org buat kita, tp kita jgn buat org. Korang ni x patut la biar ayah korg clueless langsung psl majlis kahwin anak dia.

      0

      0
      • syabas anon di ats ni says:

        Smoga Allah murahkan rezki dan merahmati Awk dunia dn akhrt. Sebaknya dngr criter awk tanpa ayah.

        0

        0
  39. Coddy Anak Maembong : Memang sangat hampa dan menyedihkan.Ape yg miss j nak..nak porak perandakan keluarga kami ke..statement yg sangat kurang ajar..sebelom kuarkan kenyataan akhbar tanya dan siasat dulu..jangan tulis ikut suka hati je..memang melampau..saya ada kat situ..ayah saya cuma ckp yg dia taknak org ambik gambar sebab flash..tu saja..n ayah saya beredar dari majlis pernikahan yaya sebab dia beri laluan pada wartawan tuk jalankan tugas..ayah saya ada di luar sepanjang pernikahan tu berlangsung..dan selepas selesai yaya dan wan keluar tuk berjumpa gan ayah….memang tak ada isu pun..majlis persandingan yaya dan wan pun ayah saya hadirkan diri..kalau mis j tak kuarkan kenyataan itu isu ni takkan berpanjangan..ini masaalah keluarga kami..dari takde ape2 masaalah trus jadi masaalah besar..skrg puaskan hati awak miss j???????

    0

    0
  40. Munirah says:

    Kita rasa adik beradik ni semua baik2 saja dalam keluarga..cuma mungkin hubungan renggang dengan ayah..jadinya bila dah masing2 dewasa ada kerjaya sendiri semua hal hanya berbincang sesama mereka saja..pernah terjadi dalam keluarga kita..selepas kematian arwah mak…ayah kita yang dari dulu memang tak rapat..terus jd macam singa bila tiada arwah..kami 5 adik beradik tetap bersatu dari kecik sampai dewasa..akhirnya ayah mengalah juga bila semua anak2 dia berjaya dan ada keluarga..tak salahkan ayah 100%..tapi didikan arwah mak yang banyak membantu kami untuk survive selepas ayah tak peduli pasal kami..sekarang kami jadi keluarga besar yang bahagia..dengan cucu2 dan menantu..benda ini kena ada kesabaran baik dari ayah atau anak2..disini dua2 tetap salah..aib keluarga jangan la publish bagi semua baca..all the best to Maembong family..

    0

    0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      ape2 pon ayah tk boleh di ketepikan walau pon anak2 Nye dh besar dn ada kerja masing2 ayah mesti nk utama kan n hormat ngan ayah kite ..jangan buat ayah sedih dn sakit hati…

      0

      0
  41. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz says:

    skrng tbukti tindakan najwa latif mendiamkan diri stu ktika bdepan krisis dengan bapanya stu ketika dahulu adalah yg paling tepat.

    0

    0
  42. Entah le says:

    x sangka ye keluarga dia org kucar kacir rupanya…aku ingtkn dia org keluarga ramai mcm bahagia jer…klau kat gmbr bukan main lagi..snyum..ceria tetapi d sebaliknya?????????wat zizan jaga2 la klau nk masuk family ni…ehhh..chef wan x nk masuk campur ke n bagi pendapat kat besan dia sb chef wan kan klau retis lain ad problem suka bagi pendapat…pd aku la..bapak dia org ni sensitif sgt n mudah sentap…cara ap y d tulis pn dh tahu…wat chahca..minta mf jer la ngan bapak u tu wlpn u salah ke x…
    malu la..
    bila bapa sndri mengaibkan keluarga…
    kes ni lebih kurang mcm najwa..tpi najwa dia settelkan cara bagus…no komen n langsung x ad mengaibkan ayah dia….

    0

    0
  43. anon says:

    Pakcik lsmail ni bercerai dgn isteri mek salleh dia sb isteri dia merajuk sb pakcik ni ade isteri & anak lain. Yelah, mek salleh tu sanggup tinggalkan negeri & agama asal dia & datang ke M’sia & berkawin dgn org melayu. Last2 cintanya di duakan. Sape tak marah or merajuk. Dlm sebok2 beranak pinak sempat pulak pakcik ni bermain cinta dgn org lain. Hmm….perangai sama je mcm si raja kamarul bahrin yg kawin dgn mek australia tu. Dua2 merajuk sb laki wat perangai. Dah dpt isteri mek salleh yg cantek puteh melepak pun masih tak puas. Tak faham aku. Tak fikir langsung pengorbanan si isteri yg tinggal segala2nya utk dia. Tapi yg aku dengar bila dpt anak dgn isteri baru, ayah emma chacha ni abaikan je dua2 tu, anak & isteri …tapi tak taulah dia org bercerai ke tak.

    0

    0
  44. dreamer says:

    Anak2 mix ni wlpn rupa bukan semua yg lawa tapi kulit dia org mmg takleh lawan, puteh semcm je…..mmg kulit lawa.

    0

    0
  45. honey says:

    Dia org adek beradek baik je cume hubungan dgn ayah dia org kurang baik sikit kot. Yelah ayah dia org ni kan pernah menduakan emak mereka, tu yg sampai bercerai….

    0

    0
  46. hantu klimah says:

    Wahai anak2 tak ingat ke betapa payah ayah tu besarkan korang sorang2 dgn melukis kt pwtc tu..

    0

    0
  47. kat says:

    anak2 hasil cerai berai mak bapak, ramai pulak tu, 11 orang semuanye, terjaga ke betul2 tu…selalunya anak2 tua yg terpaksa tanggungjawab jaga adik2 yg muda.. kesian, sudah2 lah biarlah anak2 yg dah kahwin di doakan kesejahteraan mereka..

    0

    0
  48. Paembong says:

    Don’t wash your dirty linen in public weiii….esp your family’s. Dah jadi selebriti ni macam tak tau nak jaga privisi dan maruah keluarga…semua nak share dgn orang ramai..aduhh tak ke memalukan..?

    0

    0
  49. konpius says:

    konpius jap…hari tuh pakcik nie kate sedih anak dier kene halau dr kondo si kakak, sekarang dier risau anak die tggl dgn abang ipar???aper yg die nak? anak dier still tggl dkat kondo ker cari rumah laen?? mental~

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Apa2 pun aku respect mak diorang. Dah ler org putih, dari scotland sanggup pindah ke terengganu. Pastu lahirkan berbelas anak lak tu..

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Patutlah yaya kahwin lambat. Byk tanggungjawab utk besarkan adik2 dia.

    0

    0
  52. missPink says:

    ok got it….pakcik tu warning kat wartawan tu la MISS J….disebbkan dia anak beranak bergaduh dan salah faham….silap2 esok anak bapak berpelukan tapi wartawan tu pulak yang akan malu2 sipu sipi….air dicincang takkan putus…

    0

    0
  53. Tahi Lalat Aku Makin Besar says:

    anak2 maembong memang x sekolah ke ?
    Just tanya ., kesian plak .. kenapa eyk ? Mostly budak2 sekarang sekolah ., pandai x pandai tu lain citer . Kecuali yang x mampu nak ke sekolah . Diorang kenapa x sekolah ek ? Pelik plak ku . Jaman moden2 kok ada yang xpigi sekola.

    0

    0
    • banjirrrrrrr says:

      emma cakap jaga adik dia yg OKU lelaki tu kan….tapi aku rasa emma ada sorang jer adik beradik lelaki…handsome giler adik dia.

      0

      0
      • BAJIR WAKLU says:

        cuba ko tgok elok2.gamba da bagi…bukan ade 1org je adik bradik laki. jgn nk buat kepala tau sgt.

        0

        0
    • lalat bertahi lalat says:

      emang sepatutnya anak2 di jaman moden ini sekolah. paling bagus skali sampe s2 kayak rossa, bcl. tapi anak2 ini enggak mau sekolah tinggi2. bilangnya mau prove kita bisa saja sukses walau enggak ada pelajaran.

      0

      0
  54. apa2jelah says:

    Perbalahan asal adalah dtg dari fitnah yang ditulis oleh miss j dalam utusan malaysia yg dipetik dari keluarga wan raja mengatakan keluarga wan raja bengang dengan ismail embong. Ismail embong membalas dengan statement pertama iaitu komen pasal x puas hati dengan majlis membazir. Semuani x kan terjadi jika tiada fitnah dari miss j.

    0

    0
  55. capri says:

    pakcik.. tolong la takyah drama sgt.

    0

    0
  56. alahai dunia says:

    entahla dunia zmn [email protected] akhir zmn

    0

    0
  57. Ikan kembung says:

    Sabo pakcik..

    0

    0
  58. ikan kembong says:

    apa la kawin si loser Wan Raja tu?? rumah sendiri pun takde…menumpang rumah bini!

    0

    0
  59. JIRAN MAEMBONG says:

    BAPAK YANG BAGUS !!! Betulla tu Tak Elok Wanita Duduk Serumah Dengan Abang Ipar. Bukan boleh percaya si Wan Raja Boye tu.. HAHA

    0

    0
  60. brader jo says:

    pertamanya mak bapak kita kene hormat yang sayang (orang tua akan semakin sensitif setelah meningkat usia: anak2 kene paham); kalau dah orang tua larang tua adalah sebabnya :- balik rumah settle la secara anak beranak.

    kedua : penulis gosip … berhenti menjadi PUAKA… hal keluarga orang biar diorg urus sendiri….lu jaga lu punya family maaa… lu suka ka org koyak kain lu punya family….satu hari lu kene lu baru ingat…

    0

    0